Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Έσπερος

Σελίδες: 123 ... 26
1
Άδειες / Απ: Άδεια λόγω γέννησης τέκνου
« στις: Δεκέμβριος 20, 2017, 09:55:11 πμ »
Ναι, αυτο το συνεχομενες πώς νοειται οταν μεσολαβει Σαββατοκυριακο; Ενα μωρο που γεννιεται Παρασκευη, απο το μαιευτηριο βγαινει Δευτερα το νωριτερο, Τριτη αν υπαρχει καισαρικη. Οι λογοι της διευκολυνσης προφανως εξακολουθουν να ισχυουν.

Ο συναδελφος που ρωταει την πηρε την αδεια, αλλα του παρουσιαστηκε σαν χατιρικο εκ της διευθυνσεως του σχολειου. Γι' αυτο θελει να ξερει τι ακριβως δικαιουται.

2
Άδειες / Απ: Άδεια λόγω γέννησης τέκνου
« στις: Δεκέμβριος 19, 2017, 05:56:11 μμ »
Καμια ιδέα κανείς; Δεν έχει τύχει σε κανέναν μα αποκτήσει παιδί Παρασκευή; Ή δεν υπάρχουν τόσο ψείρες διευθυντές που να τα ψάχνουν;

3
Δεν διαφωνώ με όλα αυτά, απλώς αναφέρομαι στο περιοριστικό του να θεωρείς τον προγραμματισμό σαν κάτι που μπαίνει σε κουτάκια, όπως οι φόρμες που στέλνουν οι υπεύθυνοι για την έγκριση. Ή στον περιορισμό του να ορίσεις εξαρχής μια συγκεκριμένη μέρα αποκλείοντας μαθητές πριν αρχίσει το πρόγραμμα.

4
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών;
« στις: Δεκέμβριος 19, 2017, 12:43:48 πμ »
@kinegiros, αυτοί που περιγράφεις όντως υπάρχουν και σίγουρα με κάποιον τρόπο θα καταφέρουν να μην τους επηρεάσει το 8-2. Φσντάζομαι όμως ότι όσοι το συζητάμε εδώ δεν είμαστε από αυτούς, είμαστε από τους άλλους με τις 20+ ώρες και όλα τα χρονοβόρα εξωδιδακτικά, που ούτως ή άλλως είμαστε σχεδόν κάθε μέρα 8-2. Αυτό όμως είναι θέμα δικό μας, όχι της κοινωνίας. Το 8-2 δεν επηρεάζει την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε, για να αφορά την κοινωνία. Το αν κάποιος κάνει συνεχόμενο 4ωρο κ φεύγει σρις 12, δεν σημαίνει ότι αυτός  πηγαίνει απροετοίμαστος στο μάθημα, ή ότι αργεί να διορθώσει τα διαγωνίσματα, ή ότι βαριέται στην εφημερία ή δεν ελέγχει τις απουσίες στο τμήμα που είναι υπεύθυνος. Όπως και το ότι εγώ κρατάω τα πρακτικά των συνεδριάσεων και μένω μέχρι τις 2 για να τα καθαρογράψω, δεν με κάνει καλύτερη καθηγήτρια. Επίσης το έχουμε ζήσει το 8-2 στο σχολείο, και λόγω εκδικητικού και λόγω ευθυνόφοβου διευθυντή. Ειλικρινά, δεν έχω νιώσει ποτέ πιο άχρηστη στη ζωή μου, σε αυτές τις ώρες αναμονής που δεν μπορείς ούτε να διορθώσεις, ούτε νς ετοιμάσεις σημειώσεις, και για να ανοίξεις το συρτάρι σου πρέπει να σηκώσεις κάποιον συνάδελφο. Οι πρώην καπνιστές ξανάρχισαν το κάπνισμα! Οι μη κσπνιστές κάναμε πλούσιο τον κυλικειάρχη και βάλαμε κιλά. Για να γίνω και λίγο κσκεντρεχής, εκεί πραγματικά ένιωσα τι θα πει τέλμα δημόσιας υπηρεσίας.

@silkcut, να ζητάμε τότε κι από τους υπαλλήλους των δήμων, των δεκο και τβν τραπεζών να δουλεύουν εθελοντικά απόγευμα για να εξυπηρετούν όσους εργάζονται πρωί. Σοβαρά τώρα, στο σχολείο μου δεν έχουμε δει σοβαρή διαφορά στην προσέλευση γονέων στις απογευματινές συναντήσεις σε σχέση με τις πρωινές. Επίσης, ακόμα κι η απογευματινή ενημέρωση προΰοθέτει γονείς που διυλεύουν 9-5. Αποκλείει πολλούς υπαλλήλους εταθρειών με άλλο ωράριο κ πολλούς ελεύθερους επαγγρλματίες. Επίσης προϋποθέτει ότι οι γονείς τα απογεύματα δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις, όπως τις μετακινήσεις των παιδιών στις εξωσχολικές δραστηριότητες. Άρα αυτά λέγονται σπλώς για να ειπωθούν κ για να δημουργήσουν εντυπώσεις.

5
Νομίζω ότι μαλώνουμε σε ξένο αχυρώνα, γιατί αν κάποιος έχει δικαίωμα να θεωρήσει αυτή την απόφαση προκλητική, δεν είναι όποιος εκπαιδευτικός δεν δικαιούται αυτή τη διευκόλυνση, αλλά ο πολίτης ο οποίος επηρεάζεται από αυτήν.

Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών, στις οποίες αναφέρεται η απόφαση, ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει θαλάσσια συγκοινωνία και μάλιστα χειμώνα, ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι μακριά και ξεχασμένος από όλους, να μην έχεις καθημερινή πρόσβαση σε αγαθά που είναι αυτονόητα για τους υπολοίπους, να μην έχεις γιατρούς, να μην έχεις εκπαιδευτικούς στην αρχή της χρονιάς για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία κλπ. Γι' αυτό και συνήθως, απ' όσο ξέρω τουλάχιστον, έχουν και κατανόηση προς όποιον ζει στις ίδιες συνθήκες. Το πρόβλημα των Φούρνων ή των Οινουσσών ή της Κιμώλου, δεν είναι το αν το νηπιαγωγείο θα μείνει 2 μέρες παραπάνω κλειστό τα Χριστούγεννα. Είναι ότι κάθε Σεπτέμβρη, δεν ξέρουν αν το σχολείο θα ανοίξει. Εμείς αντίθετα συζητάμε πιο πολύ με τη λογική του ανθρώπου που μένει σε πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, όχι απαραίτητα αστικές,  όπου οι ρυθμοί δουλειάς είναι πιο εντατικοί, και που όντως για τον εργαζόμενο γονέα μία παραπάνω μέρα κλειστά σχολεία, ειδικά νηπιαγωγεία και δημοτικά, είναι μια αναστάτωση για τον οικογενειακό προγραμματισμό και γι' αυτό είναι πολύ πιθανό να φανεί σαν πρόκληση.

6
Άδειες / Απ: Άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών
« στις: Δεκέμβριος 18, 2017, 06:47:05 μμ »
Είναι ακραίο το διαγώνισμα την πρώτη ημέρα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και δεν είναι ακραία η άδεια που δίνεται εκείνη την ημέρα, μετά από 16 ημέρες διακοπών;
Και δεν μιλάω για τα παιδιά που είναι ξεμυαλισμένα, αλλά για τους εκπαιδευτικούς, που είναι μεγάλοι και σοβαροί άνθρωποι!
Και δεν ξέρω τι κάνουν οι υπόλοιποι, εγώ πάντως με πολλή χαρά επιστρέφω στη δουλειά που κάνω, μετά από τις διακοπές, να συνεχίσω το έργο μου, αν πραγματικά την αγαπώ και δεν την βλέπω σαν αγγαρεία!

Δεν είπε κανείς για αγγαρεία, είπε για το πολύ φυσιολογικό να θες λίγο χρόνο να βρεις τους ρυθμούς σου, ειδικά όταν έχεις κι ένα ακροατήριο που δεν είναι και πολύ δεκτικό για τους ίδιους ευνόητους λόγους.

Μπορείς να αγαπάς τη δουλειά σου και παρόλα αυτά να απολαμβάνεις την χαλάρωση, ή να σου κακοφαίνεται το πρωινό ξύπνημα όταν το έχεις ξεσυνηθίσει, ή τέλος πάντων να νιώθεις οποιοδήποτε τέτοιο χαζοσυναίσθημα είναι αναμενόμενο όταν γυρνάς στη δουλειά μετά από καιρό. Δεν σε καθιστά αυτό τεμπέλη και υποψήφιο προς απόλυση. Όπως αγαπάς τα παιδιά σου αλλά θα ήθελες κάποιες στιγμές να είσαι ήσυχος και νιώθεις μια ανακούφιση όταν πηγαίνουν σχολείο μετά από μέρες παραμονής στο σπίτι. Αυτό δεν σε καθιστά υποψήφια Μήδεια. Μιλάω για φυσιολογικά ανθρώπινα συναισθήματα. Αλλά δεν συνεχίζω άλλο γιατί είμαστε τελείως εκτός θέματος.

7
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών;
« στις: Δεκέμβριος 18, 2017, 06:41:42 μμ »
εγω το εχω πει απο την πρωτη στιγμη....

αυστηροποιηση (για τα ματια της τροικας) με σαφη παραθυρακια (για τα ματια των εκπαιδευτικων) και στην πραξη θα εφαρμοστει ελαχιστα...

μπορει να πεσω εξω....

Κι εγώ το θεωρώ πολύ πιθανό αυτό, απλώς φοβάμαι λίγο τις διάφορες "δράσεις" οι οποίες de facto έχουν καταστήσει υποχρεωτική την παραμονή 8-2 αρκετές φορές. Το θέμα όμως είναι ότι γίνεται μια φασαρία γύρω από το θέμα, που καλλιεργεί την εντύπωση ότι καθόμαστε και κάποιος πρέπει να μας βάλει στον ίσιο δρόμο, και με δεδομένο το μίσος της αντιπολίτευσης και μελλοντικής κυβέρνησης για τους εκπαιδευτικούς, δεν δημιουργεί ωραίο κλίμα...

8
Προφανώς και οι άδειες για την ασθένεια, των αναπληρωτών ιδίως, είναι σκανδαλωδώς λίγες, αλλά αυτό είναι θέμα σοβαρής διεκδίκησης. Και δεν ξέρω πώς μπορείς να κάνεις σοβαρές διεκδικήσεις, όταν θεωρείς περιττή ή προκλητική μια ανώδυνη διευκόλυνση που δεν δημιουργεί πρόβλημα σε κανέναν....

9
Υπηρεσιακές μεταβολές / Απ: Αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών;
« στις: Δεκέμβριος 18, 2017, 06:16:08 μμ »
Καλά, τα καθήκοντα από 'δω κι από 'κει, επινοούνται εύκολα. Και δεν εννοώ αυτά που αναθέτει στην αρχή της χρονιάς ο σύλλογος και όχι ο διευθυντής. Λίγες δράσεις παραπάνω να σκεφτεί το υπουργείο, θα συνεδριάζουμε κάθε εβδομάδα, θα χρειαζόμαστε συντονιστικές επιτροπές, μετά θα συμπληρώνουμε φόρμες αποτίμησης, κλπ κλπ. Μια χαρά γεμίζει το 30ωρο -και ξέρουμε όλοι ότι αυτά τα καθήκοντα ανατίθενται συνήθως σε όποιον έχει την ατυχία να μην μπορεί να επικαλεστεί αδυναμία χρήσης Η/Υ....

10
  Η αλήθεια είναι πως αυτές τις μέρες όλοι είναι περισσσόυερο ή λιγότερο ξεσηκωμένοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί,και επειδή και  εγώ έχω κάνει σε καλό θεωρητικά νησί των Κυκλάδων όντως είναι ένα θέμα το καράβι. Αλλά η gia  έχει  ένα κάποιο δικιο που λέει ότι μεσολαβεί το Σ/Κ φέτος. Αν ήταν μεσοβδόμαδα θα το καταλάβαινα. Επίσης οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα δυσπρόσιτα -και τώρα ξέρω ότι θα φανώ κακιά σε κάποιους- θα ξεσηκώνονταν αν τους έλεγε το κράτος "έρετε κάτι σας δινω μια-δυο μέρες για να φύγετε νωρίτερα, αλλά, αυτές οι δυο μέρες πριν και μλια μετά τις γιορτες δε θα μετρήσουν διπλές". Όλα δικά μας δηλαδή. Εγώ όταν ήμουν στις Κυκλάδες δεν έκαναν επί πασοκ αυτλες τις διευκολύνσεις και μια χαρά ήμουν πισω εγκαίρως. Δεν είχαμε ψυχή τότε. Και εμείς με την ψυχή στο στόμα προλάβαμε τοτε τα Χριστούγεννα. Οκ , όμως καλά κάνουν και σε σκε΄φτονται τώρα. Ίσως σωστό μέτρο για να φύγεις, όμως και για να επιστρέψεις. Σίγουρα με μια μέρα δεν τινάζεται το εκπαιδευτικό σύστημα στοβν αέρα, αλλά, κάποια πράγματα-όπως η μία μέρα της επιστροφής, είναι ίσως λίγο υπερβολική. Ας το παραδεχτούμε.

Το ότι κάτι δεν συνέβαινε παλαιότερα, δεν είναι λόγος για να μη συμβεί τώρα. Κι εντάξει, όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι μια ανώδυνη και ανέξοδη διευκόλυνση για μια κυβέρνηση που προσπαθεί ακόμα να κρατήσει το κοινό της από τον εκπαιδευτικό κλάδο που κάποτε ήταν μεγάλο. Αλλά μη βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Μας έχουν πείσει ότι επειδή έχουμε αργία αρκετές μέρες το χρόνο πρέπει διαρκώς να απολογούμαστε και να νιώθουμε άσχημα. Και έχουν πείσει και όποιους ταλαίπωρους δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα με άθλιες συνθήκες, ότι το πρόβλημά τους είμαστε εμείς. Η πραγματικότητα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Έχω στο περιβάλλον μου ανθρώπους με προσόντα ανάλογα ή ελαφρώς κατώτερα των εκπαιδευτικών, που έχουν αρκετά χρόνια υπηρεσίας στον σοβαρό ιδιωτικό τομέα (και δεν θα σχολιάσω τους αρκετά υψηλότερους μισθούς), και οι οποίοι έχουν αρκετές διευκολύνσεις σε άδειες με τις ημιαργίες, τα ρεπό και  τις λεγόμενες "γέφυρες" (ότι δηλαδή μπορείς να απουσιάσεις μια Δευτέρα π.χ. πριν από αργία της Τρίτης, αν στο προηγούμενο διάστημα αναπληρώσεις αυτό το 8ωρο με όποιον τρόπο κρίνεις εσύ, που μπορεί να είναι και κάτι γελοίο του στιλ για ένα μήνα κάθομαι ένα τέταρτο παραπάνω). Και καλά κάνουν οι άνθρωποι και έχουν αυτές τις διευκολύνσεις. Αντί όμως να κοιτάμε το καλύτερο, καθόμαστε όλοι να συγκρίνουμε τις μιζέριες μας.

11
Ξέρεις τι συναντώ εγώ; Παιδιά αλλοδαπών οικογενειών που έχουν ήδη πάει για 2 εβδομάδες στην Αλβανία ή την Βουλγαρία να δουν τους συγγενείς τους, γιατί οι γονείς τους τις ημέρες των εορτών περιμένουν να βγάλουν κανένα μεροκάματο, δουλεύοντας ως σερβοτόροι ή ως καθαρίστριες ή ως λαντζέρηδες! Ακόμη, δεν έχω συναντήσει κανένα μαθητή δημοσίου σχολείου που να δηλώνει πως θα λείπει για πολυήμερες διακοπές για σκι! Μόνο κάποιοι λίγοι λένε ότι θα πάνε για λίγες μέρες (ή τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά) στα Τρίκαλα, στην Κοζάνη κλπ. Οι πιο πολλοί θα δεχτούν τους Αθηναίους συγγενείς τους στα σπίτια τους! Επίσης, πόσα ψώνια πιο θα κάνουν οι νησιώτες και θέλουν να μείνουν στην Αθήνα μια εβδομάδα; Τέλος, δεν καταλαβαίνω ποια είναι τα "καλά νησιά" των Κυκλάδων και της Ελλάδας και θα σε παρακαλούσα να μου το διευκρινήσεις για να το μάθω, έστω και τὠρα!

Είναι κάποια νησιά στα οποία με τον μισθό του εκπαιδευτικού δεν επιβιώνεις ούτε αν είσαι μόνιμος, ούτε αν είσαι ντόπιος με μόνο εισόδημα τον μισθό του δημοσίου. Και δεν λέω μόνο τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, γιατί εγώ δεν είμαι σε κάποιο από αυτά τα δύο. Για τη Σαντορίνη πάντως, ξέρω καλά ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα οι μισοί μαθητές έλειπαν. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί τόση επιθετικότητα και ειρωνεία προς το ενδεχόμενο κάποιοι συνάδελφοι να έχουν σοβαρό θέμα μετακίνησης στις γιορτές.

Ίσως μάλιστα αυτό το πρόβλημα να μην αφορά μόνο νησιωτικές περιοχές, αλλά να αφορά και εκπαιδευτικούς από νησιά που έχουν βρεθεί στη στεριά πολύ μακριά από σπίτι τους και αν καταλαβαίνω καλά, δεν τους καλύπτει αυτή η διευκόλυνση. Που σιγά τη διευκόλυνση κιόλας, οι ώρες πρέπει να αναπληρωθούν. Δεν είπε κανένας για άγραφη άδεια.  Κι επειδή αυτό το έχω ζήσει (είπαμε όλα τα περίεργα σ' εμένα πέφτουν), με την απεργία της ΠΝΟ πρόπερσι το Πάσχα, τη διευκόλυνση της μιας μέρας μας την έβγαλαν από τη μύτη. Την άλλη μέρα, που δεν μας κάλυπτε η διευκόλυνση, πήγαμε στο σχολείο με τα αυτοκίνητα φορτωμένα κατευθείαν από το λιμάνι για να κάνουμε μάθημα τις 2 τελευταίες ώρες, μετά το ταξίδι.  Και οι καλοί "συνάδελφοι" μας περίμεναν με το ρολόι στο χέρι γιατί τους είχαμε αναστατώσει με την απουσία μας.

12
Άδειες / Απ: Άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών
« στις: Δεκέμβριος 18, 2017, 05:34:33 μμ »
Την τελευταία μέρα μετά τον εκκλησιασμό γίνεται ό,τι κρίνει το κάθε σχολείο. Στα περισσότερα δεν γίνεται μάθημα, απ' όσο ξέρω. Την προτελευταία πασχίζουμε να κάνουμε λίγη σοβαρή δουλειά γιατί τα παιδιά είναι ξεμυαλισμένα. Και πολύ καλά κάνουν και είναι. Και πολύ καλά κάνουν και είναι επίσης ξεμυαλισμένα την πρώτη μέρα μετά τις γιορτές, όπου θεωρώ ακραίο το διαγώνισμα. Οποιοσδήποτε άλλος ενήλικας εργαζόμενος δηλαδή, αμέσως πριν ή μετά την άδειά του ή τις διακοπές, πηγαίνει στη δουλειά μέσα στην τρελή χαρά και έτοιμος να είναι στο φουλ της παραγωγικότητάς του; Δεν το νομίζω, και είναι υπερβολικό να το απαιτούμε αυτό από παιδιά.

Για το άλλο σχόλιο δεν έχω να πω κάτι. Εξοργίζομαι ήδη όταν ενοχλούνται οι ντόπιοι "συνάδελφοι" που κάποιοι παίρνουμε κανονική γραπτή άδεια 1-2 μέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Αλλά να ακούω τέτοια για μια κεντρική εντολή του υπουργείου που καλύπτει τελικά ελάχιστους συναδέλφους και από αναπληρωτές που κανονικά έχουν ζήσει μεγαλύτερες δυσκολίες, δεν το χωράει το μυαλό μου.

13
Άδειες / Απ: Άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών
« στις: Δεκέμβριος 18, 2017, 05:14:10 μμ »
Δηλαδή η ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης θα κριθεί από το αν κάποιοι αναπληρωτές ή αμετάθετοι εκπαιδευτικοί λείψουν 2 ή 3 μέρες παραπάνω από το σχολείο, όταν μάλιστα η τελευταία ημέρα είναι εκκλησιασμός, η προτελευταία είναι εφιάλτης για όλους, και η πρώτη μετά τις γιορτές είναι επίσης σαν να μην υπάρχει.

Επίσης, δεν σου έχει τύχει ποτέ να δουλέψεις σε τόσο απομακρυσμένο νησί που να μην έχει συγκοινωνία την Παρασκευή π.χ. και να πρέπει να ταξιδέψεις παραμονή Χριστουγέννων; ΟΚ, μπορεί να μη σου έχει τύχει. Ούτε εμένα μου έχει τύχει. Μου έχει τύχει όμως να έχω συναδέλφους που από τις Κυκλάδες να πρέπει να βρεθούν στα 7νησα, τα 12νησα ή οδικώς στη Μακεδονία / Θράκη. Ακόμα και με καλή συγκοινωνία, κινδύνευαν να φτάσουν στο σπίτι τους ξημερώματα Χριστουγέννων. Δεν νομίζω πια όλα τα περίεργα της εκπαίδευσης να έχουν συμβεί σ' εμένα μόνο! Αλλά και να μην το έχουμε δει βιωματικά, λίγη κοινή λογική με βάση τα όσα γνωρίζουμε για τη γεωγραφία και της συγκοινωνίες της χώρας, είναι αρκετή.

Αυτά να διαβάζει ο κόσμος να βλέπει τι προνομιούχοι που είμαστε, να μας χτυπήσουν κι άλλο.


14
Ποιων δημόσιων σχολείων οι μαθητές κάνουν πολυήμερες διακοπές για σκι;
Και σε ποια νησιά ακριβώς οι μισοί μαθητές είναι Αθηναίοι ή αλλοδαποί και φεύγουν νωρίτερα;
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς!

Οι μισοί  μαθητές των "καλών" νησιών των Κυκλάδων λείπουν αν όχι ολόκληρη την τελευταία εβδομάδα, σίγουρα ένα μεγάλο μέρος της. Εκεί είμαι και το βλέπω. Και φαντάζομαι ότι αυτό ισχύει και για άλλα "καλά" νησιά της Ελλάδας όπου υπάρχει ακόμα μια κάποια οικονομική άνεση. Όσοι κατάγονται από την Αθήνα ή από άλλη πρωτεύουσα πηγαίνουν στους συγγενείς τους και στα ψώνια τους (όσοι μένουν στην Αθήνα έχουν παρατηρήσει μεγάλη αύξηση των αυτοκινήτων με επαρχιακές πινακίδες, ιδίως νησιωτικές, πριν από τα Χριστούγεννα) και κάποιοι λιγότεροι φεύγουν και για άλλους προορισμούς. Οι Αλβανοί πηγαίνουν στη χώρα τους για 3-4 εβδομάδες, γιατί δεν μπορούν να φύγουν το καλοκαίρι λόγω της οικοδομής και των άλλων εργασιών που κάνουν.

 Πολλοί μαθητές μάλιστα δηλώνουν ότι ούτε ασκήσεις για το σπίτι δεν πρόκειται να κάνουν στις διακοπές (απλές ασκήσεις, όχι επαναληπτικές) γιατί θα επιστρέψουν το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου και δεν θα προλάβουν να διαβάσουν. Και το ξέρω καλά ότι επιστρέφουν εκείνο το βράδυ γιατί έχω ταξιδέψει πολλές φορές μαζί τους. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί σου κάνει τόση εντύπωση. Δεν το έχεις ξανασυναντήσει αυτό;

Σελίδες: 123 ... 26

Pde.gr, © 2005 - 2020

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1012183
  • Σύνολο θεμάτων: 17427
  • Σε σύνδεση σήμερα: 255
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 4
Επισκέπτες: 97
Σύνολο: 101

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.108 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.