0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν δεν θες να πας, το κόβεις εξ αρχής και δεν σε ενδιαφέρει τι κάνουν οι υπόλοιποι. Την πρώτη χρονιά που είχα έρθει στο σχολείο, μου είχαν ζητήσει και εμένα να συνοδέψω στην τριήμερη, αλλά είχα αρνηθεί. Όπου συμβαίνουν όλα όσα περιγράφεις, είναι θέμα ανεπαρκούς και μεροληπτικού διευθυντή. Όπως έγραψα και πριν δεν πάνε μόνο για τουρισμό, αλλά και για να είναι μαζί με την παρέα τους, πριν χαθούν στο λύκειο.
Ναι για την πολυήμερη της γ μιλώ. Το θεωρώ περιττό. Είναι πολύ ψυχοφθόρο να σε κυνηγάνε οι μαθητες από την πρώτη εβδομάδα να ρωτούν αν θα τους πας εκδρομή, να σε ρωτάει ο διευθυντής γιατί δεν παίρνεις μαζί το τρίχρονο παιδί σου, και να θεοποιείται ο κάθε τυχάρπαστος μαθητοπατερας τους συνοδεύει. Γιατί μόλις μπήκε το μικρόβιο της εκδρομής, θεωρήθηκε αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει. Δεν είναι απλα τα πράγματα, μια δυο φορές που την καταψηφίσαμε ελλείψει συνοδών, βρέθηκαν σφουγγοκωλαριοι πρόθυμοι να πάνε για να φανούν αρεστοί στον διευθυντή. Να μην πω και το πώς έχει στα ωπα ωπα ο διευθυντής τους πιθανούς συνοδούς, και τους κανακεύει εις βάρος των υπολοίπων. Δεν είναι λογικά πράγματα αυτά, και τα παιδιά δεν θέλουν να πάνε εκδρομή για να δουν μερη. Μην κοροϊδευομαστε. Τέτοιες δραστηριότητες δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία.
... Η εκδρομή της Γ Λυκείου που έζησες ανήκει στο παρελθόν και δεν θα ξανάρθει ποτέ, όσες γλυκές αναμνήσεις κι αν έχεις. Είχες άλλη νεότητα και άλλες συνήθειες και ο ρομαντισμός αυτός πέθανε. ...
... με συνάδελφο που μπορεί να μην έχεις κανένα κοινό σημείο μαζί σου και να είναι κ αυτός ένας ακόμη μαθητής στην εκδρομή (το σύνηθες) και εσύ μόνος και ρομαντικός θα μαζεύεις θετικούς πόντους για το κάρμα σου. Όποιος λέει πως κάποιοι δεν θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν ξανά, μάλλον αρέσκεται να πιστεύει πως κάπου υπάρχει μια απομονωμένη γωνιά που οι άνθρωποι επικοινωνούν με καπνό....
Τα παιδιά σήμερα δεν είναι όπως το '70.
Απλές σκεψεις: Ποιο το νόημα να συνοδέψει κάποιος τα παιδιά στην εκκλησία και ο ίδιος λόγω πεποιθησεων να μείνει έξω; Το συνοδεύω σημαίνει προσέχω στις οποίες εκδηλώσεις. Άρα πως θα τα προσέχεις αν δεν είσαι στον ίδιο χώρο; Εσύ έξω αρακτος τα παιδιά μέσα και θα μιλάνε ή θα κατεβάζουν τους πολυελεους. Επίσης, δεν αποφασίζουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν την πρώτη ώρα μάθημα για το σχολικό περίπατο γιατί βάση νομοθεσίας είναι υποχρεωμένοι όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου να είναι εκεί όλο το ωράριο, εκτός από αυτούς που μοιράζονται και σε άλλα σχολεία και είναι μέρα που είναι αλλού. Και τελευταία ώρα να έχεις είσαι υποχρεωμένος να είσαι εκεί από την πρώτη. Άσχετα με το τι γίνεται πρακτικά λόγω καλής θελήσεως όλων. Δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κάνεις να μπεις σε ένα πούλμαν να συνοδεύσεις αν εσύ πχ ζαλίζεσαι. Πρώτα πρέπει να έχουν βρεθεί και καθοριστεί οι συνοδοί και μετά να αποφασιστεί η εκδρομή. Αν κάποιος καθηγητής ή δάσκαλος θέλει να το παίζει ο καλός και να λέει ναι δεν μπορεί να υποχρεώσει εμένα να πάω μετά, θα πάει και θα συνοδεύσει ο ίδιος. Είναι γνωστή αυτή η τακτική του το παίζω καλός και στο τέλος βγάζω την ουρά μου απέξω.
Σας ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων για το σεντόνι που θα ακολουθήσει αλλά, με το θέμα αυτό, έχω προβληματιστεί αρκετά από πέρυσι....- Αυτό που έζησα, είναι πλέον η νόρμα και δεν το 'χω πάρει χαμπάρι;
Μπράβο στην ΕΛΜΕ Πιερίας γιατί κάποια στιγμή επιτέλους πρέπει να γίνει κατανοητό στην κοινωνία πως τέτοια καθήκοντα, ΠΕΡΑΝ του εργασιακού μας ωραρίου, ΔΕΝ πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα!ΝΑΙ στις σχολικές εκδρομές, επισκέψεις, δραστηριότητες κλπ (είτε μονοήμερες, είτε πολυήμερες) ΑΛΛΑ με όρους και προϋποθέσεις!
Με αφορμή την απεργία-αποχή της ΕΛΜΕ Πιερίας για τη συνοδεία σε εκδρομές, μπορεί κάποιος να μας παραθέσει τη νομοθεσία για το αν είναι υποχρεωτικό ή μη να συμμετέχει εκπαιδευτικός σε εκδρομές μονοήμερες εντός και εκτός εργασιακού ωραρίου;