0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γεια σας, παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό τις συζητήσεις σας χωρίς να συμμετέχω και ομολογώ ότι νιώθω πολύ απογοητευμένη,όχι τόσο για την πιθανή κατάργηση του ΠΔ-ανήκω και γω σε μια από τις "λεγόμενες" 11 σχολές, όσο για το ότι διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός και για το ότι δυστυχώς ο ένας προσπαθεί να βγάλει το μάτι του άλλου. Είμαι φέτος πρώτη χρονιά ωρομίσθια, παράτησα την δουλειά μου και τρέχω από το ένα σχολείο στο άλλο χωρίς να έχω δει όπως και όλοι ούτε euro μέχρι τώρα. Εκτός του ότι αντιμετωπίζω οικονομικό πρόβλημα, γνωρίζω πολύ καλά πως κατά 99% δεν θα διοριστώ ποτέ, αλλά όμως δεν θα μπορούσα κ να μην πάω ωρομίσθια γιατί τότε θα είχα μεγαλύτερες τύψεις για το ότι δεν προσπάθησα τουλάχιστον. Το αν είμαι ικανή να διδάξω ή όχι δεν είμαι εγώ σε θέση να το ξέρω , προτιμώ να το κρίνουν οι μαθήτές μου. Δεν ξέρω αν είμαι αισιόδοξη ή απλά αφελής αλλά πιστευω ότι δεν θα καταργηθεί το ΠΔ όπως και ότι μέχρι να βγει η τελική απόφαση του δικαστηρίου θα περάσει πολύς καιρός ακόμα,ότι θα πάρει αρκετές αναβολές. Όμως καταργηθεί ή όχι με τα σημερίνα δεδομένα αυτό δεν μου λέει προσωπικά τίποτα γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε δεν έχουμε ελπίδα να διοριστούμε ποτέ! Πιστεύετε λοιπόν πως αυτο είναι που πρέπει να μας απασχολεί καταρχήν ή μήπως το να πιέσουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά ώστε να μπει η πληροφορική στα δημοτικά ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ; Αν αυτό συμβεί θα υπάρξουν θέσεις για όλους και σκεφτείτε πως όσο πιο γρήγορα συμβει ,όποια κ αν είναι η τελική απόφαση του δικαστηρίου η οποία μπορεί να βγει κ ύστερα κ απο 2 χρόνια θα είναι αρκετά δύσκολο να μας διώξουν τόσο εύκολα...Δεν θέλω να το παίξω καλή κλπ όμως βλέπω τόση αλαζονία εδω μέσα κ πραγματικά με ενοχλεί πολύ.. Εμένα πραγματικά όσο κ αν θεωρώ ή όχι σωστό το ότι κάνουν τη δουλειά μου αυτή την στιγμή φιλόλογοι , θεολόγοι κλπ ποτέ δεν θα έλεγα τίποτα εναντίον τους γιατί θεωρώ πως για να τους βάλει το κράτος την συγκεκριμένη στιγμή στην συγκεκριμένη θέση πιστεύω πως πραγματικά τους χρειαζόταν κ ότι θεωρεί ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στο έργο τους. Άλλωστε κ για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, δεν πιστεύω πως υπάρχει κανένας που να πιστεύει πως για να διδάξεις πληροφορική στα δημοτικά κ γυμνάσια χρειάζονται τιποτα συγκλονιστικές γνώαεις; Κ ειλικρινα -χωρίς να έχω καμία διάθεση ειρωνείας θέλω να ρωτήσω αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους πραγματικούς γνώστες του αντικειμένου γιατί κάθονται κ ασχολούνται με το δημόσιο;Ξέρετε πόσα λεφτά μπορείτε να βγάλετε έξω σε εταιρίες; Έχω γνωστούς που έχουν τελειώσει Ηλεκ Μηχ & Η/Υ και δουλεύουν σε εταιρίες με πολύ καλά λεφτά ,καμία σχέση με τα ψίχουλα του δημοσίου!Το τελευταίο που θάλω να πω είναι πως το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο-όποιος κ αν είναι αυτός- στις μέρες που ζούμε είναι να χάσει τη δουλειά του...Το σημαντικό είναι να συσπειρωθούμε κ να παλέψουμε ώστε να υπάρξει ψωμί για όλους...
καλα τα λες φίλε automation , έχω όμως την εξής ένσταση:αν θέλει να βάλει το υπουργείο πληροφορική στα δημοτικά όπως ακούγεται τότε με τίποτα δεν τους συμφέρει να μας βγάλουν εμάς απέξω γιατι αυτοί που θα μείνουν δεν φτάνουν να κάνουν τη δουλειά-σκέψου πόσα δημοτικά υπάρχουν..αν ακυρωθεί το ΠΔ τότε αυτό σημαίνει πως δεν έχει καμιά τέτοια βλέψη οπότε στα ίδια καταλήγουμε(οι μεν αδιόριστοι δεν θα διοριζόμασταν ποτέ και οι δε διορισμένοι δεν ξέρω αλλά ευελπιστώ πως δεν θα έχετε κ τόσο μεγαλο πρόβλημα ,θα πρέπει να δοθουν αποζημιώσεις κλπ οι οποίες δεν συμφέρουν..) anyway αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση κ μόνο, αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα οργανωθούμε κ ότι δεν θα παλέψουμε για το κλύτερο δυνατο αποτέλεσμα
Παράθεση από: abcdef στις Μαρτίου 24, 2007, 11:32:17 pm καλα τα λες φίλε automation , έχω όμως την εξής ένσταση:αν θέλει να βάλει το υπουργείο πληροφορική στα δημοτικά όπως ακούγεται τότε με τίποτα δεν τους συμφέρει να μας βγάλουν εμάς απέξω γιατι αυτοί που θα μείνουν δεν φτάνουν να κάνουν τη δουλειά-σκέψου πόσα δημοτικά υπάρχουν..αν ακυρωθεί το ΠΔ τότε αυτό σημαίνει πως δεν έχει καμιά τέτοια βλέψη οπότε στα ίδια καταλήγουμε(οι μεν αδιόριστοι δεν θα διοριζόμασταν ποτέ και οι δε διορισμένοι δεν ξέρω αλλά ευελπιστώ πως δεν θα έχετε κ τόσο μεγαλο πρόβλημα ,θα πρέπει να δοθουν αποζημιώσεις κλπ οι οποίες δεν συμφέρουν..) anyway αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση κ μόνο, αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα οργανωθούμε κ ότι δεν θα παλέψουμε για το κλύτερο δυνατο αποτέλεσμαΜάλλον δεν ξέρεις ότι αντιδράνε οι δάσκαλοι στο να δοθεί το μάθημα της πληροφορικής στους πληροφορικούς. Όσον αφορά τις βλέψεις του ΥΠΕΠΘ, τις έδειξε βγάζοντας το Π.Δ.(δεν εννοώ ότι το έκανε με μοναδικό σκοπό να διορίσει κόσμο μόνο στα δημοτικά. Φυσικά και θέλει ανθρώπους που να γνωρίζουν πληροφορική αλλά δεν είναι στο χέρι του και να το κρατήσει σε ισχύ. Εάν καταργηθεί το Π.Δ. τότε το ΥΠΕΠΘ θα πρέπει να ακολουθήσει την απόφασηΌλα αυτά που λέμε είναι προσωπικές μας εκτιμήσεις, ο χρόνος θα δείξει...
Τι να πω,μπράβο στον στεμπ που μας έβαλε τα γυαλιά σε όλους εμάς τους απόφοιτους των πανεπιστημίων πληροφορικής παίρνοντας αυτή την σημαντική πρωτοβουλία για να καταλάβουν μερικοί κλάδοι ότι τέλειωσαν οι μέρες παρανομίας στην πληροφορική.Το ίδιο οφείλει να κάνει και η επε ενάντια στα τμήματα των η/μ.(τα οποία αντίστοιχα δεν είναι τμήματα Πληροφορικής)
Καθυσιχαστικέ ΠΕΡΙ sniper_hellas. Προείχα πει ότι πριν γίνει η αίτηση ακυρώσεως του Π.Δ. θα μπορούσε ο ΣΤΕΜΠ να στείλε ένα έγγραφο στο ΥΠΕΠΘ που να προσδιορίζει ρητά το ποια τμήματα πιστεύει ότι θα έπρεπε να ενταχθούν στον Π.Ε.20. και ποια όχι. Φυσικά και δεν το έκανε γιατί δεν θέλουν κανέναν άλλο μέσα στον Π.Ε.20
Πιστεύεις πραγματικά ότι εάν δεν έκαναν την παρέμβαση οι αυτοματιστές ότι το ΥΠΕΠΘ θα έπαιρνε αναβολή;
Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις ότι πολλοί αυτοματιστές περάσανε στον προηγούμενο ΑΣΕΠ, το λέω αυτό γιατί οι αυτοματιστές είναι άσχετοι με την πληροφορική όσο και πολιτικοί μηχανικοί με τους αναισθησιολόγους.
Πώς βρήκατε περίπου 12000 Ευρώ που κοστίζουν τα 2 δικόγραφα (ΑΣΕΠ και Π.Δ) όταν όλοι οι απόφοιτοι των πληροφορικής και Η/Υπολογιστικών συστημάτων ήταν διορισμένοι στην εκπαίδευση και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα;
Ποτέ δεν κλήθηκαν οι αυτοματιστές σε καμία συνέντευξη τύπου ούτε επίσημα (δείξε μας ένα έγγραφο του ΣΤΕΜΠ με αριθμό πρωτοκόλλου) ούτε ανεπίσημα. Αυτά που λέω τα λέω από πρώτο χέρι.
Πάλι ψέματα λες. Όσων αφορά το 95% δεν γίνεται να είναι 95%. Ακόμα και με τα νούμερα τα οποία είναι ξεκάθαρα, λες ψέματα. Εάν υποθέσουμε ότι βγαίνει μόνο ο αυτοματισμός τότε το νούμερο γίνεται 90,9%.
Είναι οι μόνοι δικηγόροι που μπορούν να σας δώσουν επίσημη απάντηση και μην ακούτε στο κάτω κάτω ούτε εμένα.
Καταρχάς με αυτά που λες υποβαθμίζεις ολόκληρο το ΥΠΕΠΘ, λες και είναι το Υπουργείο Υγείας (τόσο άσχετο με την εκπαίδευση) αυτό που έβγαλε το Π.Δ. Πιστεύεις ότι το ΥΠΕΠΘ θέλει άσχετους ανθρώπους να διδάξουνε πληροφορική; Ή τους καλύτερους σε σχέση με τους 16μηνήτες με προϋπηρεσία στην πληροφορική στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (φιλόλογοι- θεολόγοι κ.λ.π.) Κάποιοι κάνανε την αίτηση ακυρώσεως και στο τέλος τέλος μας λένε ότι είναι και με το μέρος σας (γιατί σίγουρα με το δικό μας δεν είναι).