Σύνολο ψηφοφόρων: 118
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Όσο για τη συνεννόηση μεταξύ των κλάδων, τη θεωρώ αυτονόητη και αναγκαία, αρκεί να υφίσταται η διάθεση απ' όλους τους κλάδους.
Παράθεση από: aristos2 στις Δεκεμβρίου 13, 2011, 09:19:41 amΌσο για τη συνεννόηση μεταξύ των κλάδων, τη θεωρώ αυτονόητη και αναγκαία, αρκεί να υφίσταται η διάθεση απ' όλους τους κλάδους.μόνο που μόνο αυτονόητη δεν φαινεται να θεωρειται...κανω λάθος?
Επικίνδυνη πρόταση η, από τον κάθε κλάδο, διδασκαλία του αντικειμένου του , αντί της παραβίασης και αυτού του ορίου για τη β' ανάθεση!Όσο για τη συνεννόηση μεταξύ των κλάδων, τη θεωρώ αυτονόητη και αναγκαία, αρκεί να υφίσταται η διάθεση απ' όλους τους κλάδους.
Παράθεση από: aristos2 στις Δεκεμβρίου 13, 2011, 09:19:41 amΕπικίνδυνη πρόταση η, από τον κάθε κλάδο, διδασκαλία του αντικειμένου του , αντί της παραβίασης και αυτού του ορίου για τη β' ανάθεση!Όσο για τη συνεννόηση μεταξύ των κλάδων, τη θεωρώ αυτονόητη και αναγκαία, αρκεί να υφίσταται η διάθεση απ' όλους τους κλάδους.Άλλο η πρόταση ο κάθε κλάδος να διδάσκει τα μαθήματά του κι άλλο να διατεθούν στην α/θμια για να διδάσκουν τα μαθήματά τους. Νομίζω ότι μπορείς να αντιληφθείς τη διαφορά κι έχει σημασία να αφουγκραζόμαστε τα αιτήματα που θέτει και ο κάθε κλάδος αν επιθυμουμε να ενισχύσουμε την αυτονόητη και αναγκαία συνεργασία.
Προς το παρόν αυτό που βγαίνει προς τα έξω, κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι ένας πόλεμος φιλολόγων προς τους ξενόγλωσσους.
και επειδή ο νόμος χρησιμοποιήθηκε εις βάρος πλέον των φιλολόγων...
Παράθεση από: apri στις Δεκεμβρίου 12, 2011, 11:04:57 pmEγώ ένα έχω να πω: η φτώχεια φέρνει γκρίνια.Η διδασκαλία μαθημάτων από άτομα παρεμφερών ειδικοτήτων ισχύει τα τελευταία τριάντα χρόνια τουλάχιστον.Δεν θυμάμαι όμως ποτέ πολύ κόσμο να διαμαρτηρύθηκε για το φαινόμενο αυτό.Όσο κουτσά-στραβά διορίζονταν από όλες τις ειδικότητες, όλα κυλούσαν ομαλά και αποδέχονταν τη λογική του υπουργείου ότι η απόλυτη εξειδίκευση είναι οικονομικά ασύμφορη.Τώρα που τα πράγματα στένεψαν, ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι κακώς οι φιλόλογοι διδάσκουν ιστορία, κακώς οι ιστορικοί φιλολογικά (γιατί έτσι πάει, αν αρχίσουμε), κακώς οι φπψιτες οτιδήποτε πλην φιλοσοφίας και ψυχολογίας, κακώς οι χημικοί φυσική...Εδώ συγχωνεύονται σχολεία, εξατμίζονται οι διορισμοί και εσείς συζητάτε για τις αναθέσεις.Δεν λέτε μη βρεθεί στο τέλος ένας εκπαιδευτικός να καλύπτει να καλύπτει τα μισά μαθήματα του σχολείου και να ρίχνει και κανένα σκούπισμα...έτσι για οικονομία... Άρα, λοιπόν, καλή μου apri, μιας και συμβαίνουν ή επίκεινται όλα αυτά, προτείνεις να συμβιβαστούμε με την ανεργία που μας εξασφάλισε, για φέτος και ποιος γνωρίζει για πόσο, το Υπουργείο, "προσφέροντας" ένα κεντρικό μάθημα της ειδικότητάς μας σε άλλες ειδικότητες (που θα μπορούσαν κάλλιστα ν' αξιοποιηθούν στο αντικείμενο τους, αλλά στην α/θμια) και μάλιστα παραβιάζοντας ένα όριο 7 ωρών, που το ίδιο - παρά όσες παρερμηνείες - έθεσε!Η φτώχεια καλό είναι να μη φέρνει συμβιβασμό.
Eγώ ένα έχω να πω: η φτώχεια φέρνει γκρίνια.Η διδασκαλία μαθημάτων από άτομα παρεμφερών ειδικοτήτων ισχύει τα τελευταία τριάντα χρόνια τουλάχιστον.Δεν θυμάμαι όμως ποτέ πολύ κόσμο να διαμαρτηρύθηκε για το φαινόμενο αυτό.Όσο κουτσά-στραβά διορίζονταν από όλες τις ειδικότητες, όλα κυλούσαν ομαλά και αποδέχονταν τη λογική του υπουργείου ότι η απόλυτη εξειδίκευση είναι οικονομικά ασύμφορη.Τώρα που τα πράγματα στένεψαν, ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι κακώς οι φιλόλογοι διδάσκουν ιστορία, κακώς οι ιστορικοί φιλολογικά (γιατί έτσι πάει, αν αρχίσουμε), κακώς οι φπψιτες οτιδήποτε πλην φιλοσοφίας και ψυχολογίας, κακώς οι χημικοί φυσική...Εδώ συγχωνεύονται σχολεία, εξατμίζονται οι διορισμοί και εσείς συζητάτε για τις αναθέσεις.Δεν λέτε μη βρεθεί στο τέλος ένας εκπαιδευτικός να καλύπτει να καλύπτει τα μισά μαθήματα του σχολείου και να ρίχνει και κανένα σκούπισμα...έτσι για οικονομία...
Το θέμα των αναθέσεων κατά τη γνώμη μου είναι ακανθώδες, γιατί ναι μεν τίθεται θέμα ποιότητας της διδασκαλίας, αλλά ειδικά στην παρούσα συγκυρία μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία στρατιάς ωρομισθίων που θα διδάσκουν μόνο λίγες ώρες πάνω στο αντικείμενό τους.