0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να σου πω την αλήθεια, εγώ θα πρότεινα αν γίνεται να βγούνε τα Λατινικά από τη δευτεροβάθμια και να διδάσκονται μόνο στης τριτοβάθμια, ανάλογα με τη σχολή..
Συμφωνώ απολύτως ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω σε τι χρησιμεύει έναν σύγχρονο άνθρωπο (ακόμη και φιλόλογο) η γνώση των λατινικών. εάν έχει κάποιος επιχειρήματα να με πείσει;;;;
Κανείς δεν υποχρεώνει τα παιδιά να επιλέξουν Λατινικά.... τα διδάσκονται στην κατεύθυνση....Όποιος θέλει επιλέγει τη Θεωρητική.Νομίζω ένας μαθητής που επιλέγει να σπουδάσει ανθρωπιστικές επιστήμες οφείλει να γνωρίζει Λατινικά κ γενικότερα για τους άνθρωπους που ασχολούνται με τις ξένες γλώσσες ,η συνδρομή των Λατινικών είναι ανεκτίμητη.Δε θα επιχειρήσω την ανάλυση της σκέψης μου ,γιατί θα γράφω μέχρι αύριο.Η ελληνική γλώσσα πήρε κ έδωσε πολλά στα Λατινικά.Δάνεια ,αντιδάνεια,ιδέες,ειδικό λεξιλόγιο για πολλές επιστήμες.Κ γενικότερα ένας μορφωμένος ανθρωπιστής είθισται να γνωρίζει Λατινικά.Όσο για τις μετατροπές κ τις περίπλοκες ασκήσεις , να πω ότι υπάρχουν σε όλα τα μαθήματα για την όξυνση της σκέψης κ στα γλωσσικά για την κατανόηση της δομής της γλώσσας .
Green ice,Με κάλυψες πλήρως. Δε νομίζω ότι η διδασκαλία άγνωστου κειμένου στα λατινικά ταιριάζει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ποιος ο λόγος να κάνουμε τα παιδιά να σιχαθούν ένα μάθημα που στην πλειοψηφία τους το συμπαθούν; Το βιβλίο πραγματικά είναι άψογο και γι' αυτό δεν το άλλαξαν. Και πολύ καλά έκαναν. Όσο για τα κείμενα κόψε κάτι ρε Μάρκο...Δεν είναι τόσο μεγάλης ευκολίας τα λατινικά όσο θες να τα παρουσιάζεις. Απορώ με μαθητές του 20 έχεις μόνο να κάνεις εσύ; Άλλωστε, αν θυμάμαι καλά σε ένα τοπικ με τις δέσμες εσύ είχες πει ότι στα Λατινικά δεν τα είχες πάει καλά... Είδες μνήμη που έχω; (παρεπιπτόντως ...καλά είχες γράψει 156 στην Έκθεση;;;;
Ποιος ο λόγος να κάνουμε τα παιδιά να σιχαθούν ένα μάθημα που στην πλειοψηφία τους το συμπαθούν;
αν μου αρεσει μια κοπελα,οσο μου κανει τη δυσκολη τοσο επιμενω εγω δεν την παρατω ουτε την αντιπαθω....
Παράθεση από: Μarkos στις Μαΐου 27, 2009, 04:39:35 pmαν μου αρεσει μια κοπελα,οσο μου κανει τη δυσκολη τοσο επιμενω εγω δεν την παρατω ουτε την αντιπαθω....Κακό του κεφαλιού σου Μάρκο...