Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - elranna

Σελίδες: 123 ... 156
1
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Μάιος 22, 2022, 10:31:23 μμ »
αυτο λέμε ότι δε δώσανε όλες τα κενα κ έχουν κ άλλοθι ότι δεν έχουν ολοκληρώσει τις τοποθετήσεις …είναι βέβαιο ότι κάποιες δεν έχουν δώσει κενα

Κάποιες διευθύνσεις δεν έχουν δώσει κενά γιατί δεν έχουν κενά, ειδικά αν είναι διευθύνσεις με υψηλή ζήτηση.

2
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Μάιος 22, 2022, 05:55:51 μμ »
πως είναι δυνατόν να έχει ολοκληρωθεί αφού οι νεοδιόριστοι πριν την οριστικη τοποθέτηση φαίνεται ότι ήταν κατά κύριο λόγο σε λειτουργικά κενά ;και δεν είχαν βγει ακόμα και οι συντάξεις στο σύνολο τους

Κάθε διεύθυνση ξέρει πόσα οργανικά κενά έχει και πόσους νεοδιόριστους πρέπει να τοποθετήσει. Μπορεί να μην ξέρει σε ποιο κενό θα πάει ο καθένας ονομαστικά, αλλά ξέρει πόσα θα "περισσέψουν". Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

3
Ε καλά... αν είσαι ήδη διορισμένη, γιατί να μην έχεις διαφορετική άποψη; Εκ του ασφαλούς σου διατυπώνω κι εγώ απόψεις για όλες τις ειδικότητες στο Γυμνάσιο. Κατάλαβε ότι εδώ είναι νήμα φιλολόγων και γι' αυτό δίνουμε ενδεχόμενες λύσεις για τα δικά μας κενά!

Διορισμοι πάνω από τα οργανικά έγιναν επι Στυλιανιδη και χρειάστηκαν πολλά χρόνια για εξισορροπηθεί το χάλι που δημιουργήθηκε, σε κάποιες ειδικοτητες έως και δεκαετία χωρίς οργανικές και μεταθεσεις

Γι'αυτό. Κάποιοι θυμόμαστε τι έγινε και ξέρουμε γιατί κάποιες περιοχές πχ. Βόρεια Ελλάδα είναι κλειστές αυτή τη στιγμή για τις περισσότερες ειδικότητες, συμπεριλαμβανομένων και των φιλολόγων. Ακόμα πληρώνουμε τις συνέπειες των διορισμών πάνω από τα οργανικά. Όλοι μας, διορισμένοι ή μη.

4
Εσύ σκέφτηκες πονηρά, χωρίς να ισχύει η σκέψη σου!
Θεωρείς ως δεδομένο ότι αν αυξήσει έστω 1 ώρα ένα μάθημα φιλολογικό, θα αφαιρέσει 1 ώρα από άλλη ειδικότητα! Κάνεις λογικό άλμα, χωρίς να ισχύει!
Να εκφράσεις τη γνώμη σου, αλλά χωρίς επίθεση ή πονηριά σε όποιον γράφει κάτι που θεωρείς ότι δεν σε συμφέρει!
Είναι νήμα φιλολόγων εδώ! Δεν θα σου δώσουμε και λογαριασμό για όσα γράφουμε για τον κλάδο μας! Δεν πήγα να το γράψω στο δικό σου νήμα! Πρότεινέ το εσύ και για τον δικό σου κλάδο! Σου το απαγόρεψε κανείς; Αλλά όχι... προτιμάς να επιτεθείς σε εμένα...

Έστω. Ας μην αφαιρεθεί ώρα από άλλη ειδικότητα. Γιατί να πάει μια ώρα σε φιλολογικά μαθήματα και να μην πάει πχ. σε καλλιτεχνικά, μουσική ή σε κάποιο άλλο μονόωρο;

Παρεμπιπτόντως, είμαι φιλόλογος. Είμαι στο σωστό νήμα. Απλώς έχω διαφορετική άποψη για κάποια θέματα. Σόρι.

5
Η εμπάθεια ή η καχυποψία σου είναι τρομακτική!
Κανείς δν είπε να κόψει ώρες από άλλους συναδέλφους!
Στο Γυμνάσιο δεν κάνουν καν 7ωρα κάθε μέρα. Έστω 1 ώρα να προσθέσει (χωρίς να κόψει κάτι άλλο) τα οργανικά αυξάνονται κατακόρυφα!

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό το σύνδρομο καταδίωξης. Όποιος διαφωνεί μαζί σου είναι ή εμπαθής ή καχύποπτος. Έχω κάθε δικαίωμα να έχω διαφορετική γνώμη και να την εκφράζω. Τείνω επίσης να αποφεύγω τους χαρακτηρισμούς: κρίνω απόψεις και όχι ανθρώπους.

Και πες μου καλή μου συναδέλφισσα, εντελώς συναδελφικά: γιατί να έχουν αύξηση ωρών οι φιλόλογοι και όχι άλλες ειδικότητες;

6
Αύξηση ωρών φιλολογικών μαθημάτων!

Προτείνεις δηλαδή να κάνουν τα παιδιά 8ωρα; Ή να χάσουν ώρες άλλοι συνάδελφοι;

7
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Μάιος 19, 2022, 11:46:26 πμ »
Υπολογίστε και τα χαμένα οργανικά από τα πειραματικά. Δεν ξέρω τον αριθμό των νέων πειραματικών/πρότυπων, αλλά αν υποθέσουμε ότι ιδρύθηκαν 20 νέα τέτοιου τύπου σχολεία -τυχαίος αριθμός- και το καθένα έχει από 5 τουλάχιστον φιλολόγους -μπορεί και παραπάνω-, με το καλημέρα εξαφανίζονται 100 κενά. Επαναλαμβάνω ότι οι αριθμοί είναι τυχαίοι, αν κάποιος έχει εικόνα, μπορεί να μας διαφωτίσει πόσα είναι.

8
Οι ώρες που προκύπτουν από συνταξιοδοτήσεις έχουν υπολογιστεί. Παραθέτω από την εγκύκλιο:

Στους οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικούς δεν θα υπολογιστούν οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία από 1 έως 11 Φεβρουαρίου 2022.

Λέει ωμά ωμά ότι οι εκπαιδευτικοί που θα πάρουν σύνταξη δεν θεωρούνται πλέον εκπαιδευτικοί του σχολείου, άρα οι ώρες που είχαν -όσες είχαν- υπολογίζονται κανονικά στον προσδιορισμό των κενών. Η εγκύκλιος είναι ξεκάθαρη.


9
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Μάιος 16, 2022, 03:50:43 μμ »
Σωστό αυτό που λες αλλά επειδή είμαι φιλόλογος ξέρω τα των φιλολόγων . Και βέβαια θα διοριστούν όλες οι ειδικότητες . Αλλά όχι με αυτά τα νούμερα . Τα νούμερα των μεταταξεων είναι υποσύνολα . Ελπίζω να είμαι κατανοητή .

Πέρυσι στους ΠΕ02 έδωσε 1376 οργανικά κενά για μετατάξεις και έκανε 1346 διορισμούς. Ποια είναι τα υπόλοιπα στοιχεία του συνόλου των οργανικών, τα οποία δεν ανήκουν στο υποσύνολο κενά για μετατάξεις;

10
Για χημικούς πέρυσι η Θεσσαλονίκη άνοιξε ,για θεολόγους η Αθήνα άνοιξε ! Εκεί ικανοποιηθηκαν όλες οι μεταθέσεις ;

Προφανώς. Λες να ζήτησε κάποιος χημικός πχ. μετάθεση για Θεσσαλονίκη, να μην την πήρε γιατί δεν υπήρχε κενό και μετά να είδε τον Αύγουστο ξαφνικά νεοδιόριστο σε κενό που δεν υπήρχε 3 μήνες πριν; Θα είχε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα με καταγγελίες και θα είχε δικαιωθεί γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο!!!

Ξαναλέω: Η ρύθμιση η οποία προβλέπει το ότι δεν μπορεί να γίνει διορισμός σε περιοχή με ανικανοποίητη αίτηση μετάθεσης υπάρχει γιατί κάποιοι έκρυβαν κενά στις μεταθέσεις για να τα δώσουν μετά για διορισμούς σε δικούς τους. Δεν μπορεί να μην υπάρχει κενό για μετάθεση και ξαφνικά να εμφανιστεί για νέο διορισμό!

11
αυτο εννοώ νέος διορισμός το είπα λίγο πιο πάνω ,μετάθεση μετάταξη οποίος θέλει

Δεν είναι λογικό αυτό; Πρακτικά, τα κενά που ανοίγουν σε περιοχές "φιλέτα" καλύπτονται με μεταθέσεις μονίμων και κυρίως αυτών με αρκετά υψηλό αριθμό μορίων. Δηλαδή πόσες πιθανότητες υπάρχουν να μην θέλει κανένας μόνιμος στην Ελλάδα ένα από τα κενά της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης και να περισσέψει αυτό το κενό για νέο διορισμό; Δεν είναι λογικό ότι τα κενά που θα μείνουν για διορισμούς είναι αυτά που ΔΕΝ θέλουν οι ήδη διορισμένοι;

Η ρύθμιση η οποία προβλέπει το ότι δεν μπορεί να γίνει διορισμός σε περιοχή με ανικανοποίητη αίτηση μετάθεσης υπάρχει γιατί κάποιοι  έκρυβαν κενά στις μεταθέσεις για να τα δώσουν μετά για διορισμούς σε δικούς τους.

12
Ναι άλλα όπως φαίνεται με το να δηλώνεις μόνο τα μέρη που θες ,τουλάχιστον τα μπλοκάρεις από το να καλυφθούν με οργανικά πριν από εσένα ..

Όχι. Μπορεί να πάει οποιοσδήποτε μόνιμος έχει περισσότερα μόρια από εσένα. Νέος διορισμός δεν μπορεί να γίνει στην περιοχή.

13
Το θέμα δεν είναι αν και πόσες έκανε, είναι αν κάποιος ζήτησε και δεν πήρε επειδή δεν έφταναν τα οργανικά κενά. Δηλαδή πες ότι η Ημαθία που λες έδωσε 10 κενά για τις μεταθέσεις και έκαναν αίτηση 12 φιλόλογοι. Ικανοποίησε τις 10 αιτήσεις και τις δύο τις απέρριψε. Αυτή η περιοχή λοιπόν ΔΕΝ θα δώσει κενά για διορισμούς.

ΥΓ Το παράδειγμα είναι τυχαίο.

Γιατί δεν έχει άλλα κενά. Δεν είναι κάποια περίεργη νομοθετική ρύθμιση. Είναι αυτονόητο ότι αν κάποιος ζητήσει μετάθεση για μια περιοχή και δεν την πάρει, η περιοχή δεν έχει οργανικό κενό. Άρα δεν θα ανοίξει για διορισμούς.

ΥΓ. Δεν διαφωνώ σε κάτι, απλώς συμπληρώνω  :)

14
αν όμως πήρε την μετάθεση κάποιος με περισσότερα μόρια;; Δηλαδή είμαι νεοδιόριστος Κόρινθο με 30 μόρια μετάθεσης ..αιτούμαι β Αθήνας …δε δίνει μορια η Κορινθος….δεν ικανοποιείται η μετάθεση με φάγαν λάχανο !δε θα ανοίξει η περιοχή;

Όχι, δε θα ανοίξει. Αν κάποιος ζητήσει μετάθεση και δεν την πάρει, σημαίνει ότι η περιοχή ΔΕΝ έχει κενό. Τα κενά δηλώνονται πριν τις μεταθέσεις. Πώς γίνεται να μην έχει κενό στις μεταθέσεις και να εμφανιστεί ξαφνικά κενό στους διορισμούς;

Σελίδες: 123 ... 156

Pde.gr, © 2005 - 2022

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 31147
  • Τελευταία: Jane21
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1109030
  • Σύνολο θεμάτων: 18504
  • Σε σύνδεση σήμερα: 664
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1773
  • (Αύγουστος 02, 2021, 03:07:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 53
Επισκέπτες: 331
Σύνολο: 384

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.336 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.