Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - elranna

Σελίδες: 123 ... 135
1
Νησιά / Απ: Αναπληρώτρια σε νησί χωρίς αυτοκίνητο
« στις: Ιούλιος 29, 2021, 05:01:58 μμ »
Απο Αθήνα προτείνετε Δ Κυκλάδων ή Ιόνιο οσον αφορά τη μετακίνηση; Πιο συχνές πτήσεις που έχει;
Επίσης καλύτερες οι συνθήκες ειναι στη Ζάκυνθο ή στην Κεφαλλονιά; Οι Παξοι απο άποψη αξιόπιστης συγκοινωνίας με Αθήνα το χειμώνα έρχεται μετά σε σειρά;

Επίσης απο Αθήνα καλύτερη η συγκοινωνία για Δ Κυκλάδων ή Κρήτη;

Για Κίμωλο, Σίφνο, ΣέριφΟ, Μήλο τι συγκοινωνία υπάρχει με Αθήνα;

Σας ευχαριστώ πολύ 😘

Ευχαριστώ πολύ

Η Κρήτη δεν είναι συγκρίσιμη με τις άλλες περιοχές που αναφέρεις. Έχει πολύ καλή συγκοινωνία από Αθήνα, χειμώνα καλοκαίρι, τόσο σε πτήσεις όσο και σε πλοία. Είναι επίσης τεράστιο νησί με πολλές διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό του. Για το Ηράκλειο που έχω εικόνα, κακή συγκοινωνία αστική και υπεραστική, υπάρχουν σχολεία στα οποία δεν μπορεί να γίνει μετακίνηση από Ηράκλειο με λεωφορείο. Κακοί δρόμοι και ακόμα χειρότεροι οδηγοί.

2
Νεοδιόριστοι / Απ: Δικαιολογητικα νεοδιοριστων
« στις: Ιούλιος 28, 2021, 08:17:28 μμ »
Είσαι σίγουρη. Μήπως την έχασες πρόσφατα; Σύμφωνα με αυτό

https://www.google.com/amp/www.odigostoupoliti.eu/aftomata-ta-stoicheia-tis-astynomikis-taftotitas-se-amka-e-efka-kep/amp/

από την αστυνομία ενημερώνονται όλα τα πληροφοριακά συστήματα ΕΦΚΑ κτλ αν αλλάξεις ταυτότητα. Εμενα πχ έχει κανένα χρόνο που άλλαξα και χωρίς να κάνω τίποτα έχει τη σωστή ταυτότητα στην απογραφή. Αν σε εσένα όχι πάρε στο εφκα που ανήκεις να ρωτήσεις τι να κάνεις.


Εγώ την άλλαξα το 2015 και λέει "Αδήλωτο". Τα υπόλοιπα στοιχεία είναι σωστά. Μου φαίνεται πάρα πολύ αστείο το "αδήλωτο".

3
Νεοδιόριστοι / Απ: Δικαιολογητικα νεοδιοριστων
« στις: Ιούλιος 28, 2021, 08:07:19 μμ »
Εγω τωρα που είδα την κατάσταση απογραφής εχει την παλαιά μου ταυτότητα.Πρεπει να το αλλάξω ε;

Εμένα λέει "Αδήλωτο". Ακόμα καλύτερο :P

4
Το προστατεύεις 100% μ´ αυτό τον τρόπο;; Κατά 50% ίσως.. γιατί το παιδί σε μια όχι λοκντάουν χρονιά δεν είναι σπίτι σχολείο και αντιστρόφως.. εκτός κι αν είναι έτσι και επιπλέον το οικογενειακό περιβάλλον είναι αποστειρωμένο..
ΥΓ αν ήταν τόσο εύκολο να βρεθεί ποιος κολλάει ποιον η πανδημία θα είχε τελειώσει..

Ο φόβος ενός γονιού με άρρωστο παιδί είναι κάτι που εύχομαι να μην το βιώσει κανένας. Και το 1% κάνει διαφορά. Μακάρι να μην χρειαστεί να το καταλάβει ποτέ κανένας αυτό.

5
Και είναι τόσο απόλυτοι πως ο "κακός" ανεμβολίαστος καθηγητής θα ευθύνεται για ό.τι προκύψει. Λες και ζούνε οι ίδιοι σε αποστειρωμένο covid-free περιβάλλονή λες και το παιδί τους είναι ο Μόγλυ μόνος στην ζούγκλα.

Μιλάμε για γονείς με παιδιά σε ευπαθείς ομάδες. Όταν το παιδί σου είναι άρρωστο, κάνεις τα πάντα για να το προστατεύσεις.

6
Γονείς παιδιών ευπαθών απειλούν με μηνύσεις ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς. Λες και οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν...ή λες και μπορούν να αποδείξουν πως ο καθηγητής φταίει...ΤΙ ΖΟΥΜΕ....

Ναι, το ετοιμάζουν καιρό αυτό τώρα. Έχουν ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρους και ξεκινήσει τις διαδικασίες. Προβλέπεται να ανέβει ακόμα περισσότερο η βάση της νομικής του χρόνου.

7
Κλάδος ΠΕ06 Αγγλικής γλώσσας / Απ: Προκήρυξη 2ΓΕ/2019 ΠΕ06
« στις: Ιούλιος 28, 2021, 06:04:33 μμ »
Και δεν οδηγώ...

Πραγματικά δεν ξέρω πώς να σε βοηθήσω εδώ. Γενικά, τουλάχιστον στο Ηράκλειο που είμαι αναπληρώτρια τα τελευταία χρόνια, σχηματίζονται γκρουπάκια και κατά καιρούς είχαμε συναδέλφους που δεν οδηγούσαν και συνεισέφεραν στη βενζίνη. Αλλά αυτό φαντάζομαι θα ισχύει αν είσαι τοποθετημένη σε ένα σχολείο, δηλαδή για δευτεροβάθμια. Υποθέτω ότι αν είσαι στην πρωτοβάθμια και χρειαστεί να συμπληρώνεις ώρες σε δεύτερο ή και τρίτο σχολείο, εκεί θα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα γιατί δεν θα βρεθεί εύκολα συνάδελφος να σε μεταφέρει αν χρειαστεί να μετακινηθείς από ένα σχολείο σε άλλο την ίδια μέρα.

Να προσθέσω επίσης ότι πέρσι λόγω covid, τα μόνα γκρουπάκια που είχαμε ήταν όσοι κάναμε παρέα ούτως ή άλλως και έξω από το σχολείο, δηλαδή τα άτομα της "φούσκας" μας, όπως λέγαμε. Αυτό είναι μια παραπάνω δυσκολία.

Kat kat, καμία συμβουλή εδώ; Μόνο στα γενικά περί Ηρακλείου και Λασιθίου μπορώ να βοηθήσω.  :)

8
Κλάδος ΠΕ06 Αγγλικής γλώσσας / Απ: Προκήρυξη 2ΓΕ/2019 ΠΕ06
« στις: Ιούλιος 28, 2021, 05:39:31 μμ »
Ποιες νησιωτικές περιοχές είναι ασύμφορες; Με 870 ευρώ δεν πας εύκολα παντού. Έχω αποκλείσει τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, πλην της Ρόδου, εννοείται μακριά από Μύκονο, Σαντορίνη (Θήρα) κοκ.  Και τα Επτάνησα έχουν ξεφύγει. Δεν ξέρω τι λέει η Κρήτη και η Β' Μαγνησίας.

Η Κρήτη είναι ένα τεράστιο νησί με 4 νομούς. Υπάρχουν τεράστιες διαφοροποιήσεις από μέρος σε μέρος ακόμα και μέσα στην ίδια περιοχή. Είναι εντελώς άλλο πράμα να μείνεις στο κέντρο του Ηρακλείου πχ. και εντελώς διαφορετικά ένα μικρό χωριό του Λασιθίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει αυτοκίνητο, γιατί έχει πολύ κακή συγκοινωνία αστική και υπεραστική.

9
Αυτό δεν ισχύει έτσι όπως το εννοείς. Σκέψου πως δεν θα πάρουν όλοι οργανικό κενό την δεύτερη χρονιά. Έτσι όπως το λες δεν θα δικαιούται μετάθεση; Οχι βέβαια, θα θεωρείται πως έκαναν την οργανική τους επειδή έμειναν δυο χρόνια στην περιοχή

Στην εγκύκλιο μεταθέσεων αναφέρεται: Ο χρόνος υπηρεσίας σε θέσεις προσωρινής τοποθέτησης των νεοδιοριζόμενων και των μετατασσόμενων εκπαιδευτικών, καθώς και ο χρόνος παραμονής των εκπαιδευτικών στη διάθεση της οικείας Διεύθυνσης, για οποιονδήποτε λόγο, εφόσον δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα (παρ. 2 του άρθρου 8 του Π.Δ. 50/1996, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7 του Π.Δ. 100/97).

Αυτό είναι η περίπτωση που αναφέρεις, γιατί δεν είναι δική τους υπαιτιότητα το ότι δεν έχουν οργανικό κενό. Αν όμως πάρουν οργανική, ζητήσουν και πάρουν απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ -κάτι που έγινε στους νεοδιόριστους της ειδικής-, θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης ή όχι; Έχουν μείνει 2 χρόνια στην περιοχή αλλά δεν έχουν ξεχρεώσει οργανική.

10
Με παράδειγμα: Διορίζεται κάποιος φέτος. Το 2021-22 υπηρετεί σε προσωρινή θέση στο χ σχολείο. Τον Ιούνιο 2022 παίρνει οργανική. Το 2022-23 παίρνει απόσπαση (για σοβαρούς λόγους υγείας κλπ). Το Νοέμβριο του 2022 έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση μετάθεσης/βελτίωσης γιατί έχει υπηρετήσει στην περιοχή διορισμού 1 διδακτικό έτος. Το λέει ξεκάθαρα στην εγκύκλιο μεταθέσεων.

Η πρόσκληση για διορισμό αναφέρει ρητά το εξής: Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου
Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) και υποχρεούνται να παραμείνουν στη θέση τοποθέτησής τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών, με την επιφύλαξη των οριζομένων στο άρθρο 42 του ν. 4722/2020 (Α΄ 177).


Νομίζω είναι σαφέστατο ότι δεν φεύγουν αν δεν υπηρετήσουν και το δεύτερο χρόνο στην περιοχή. Το ερώτημα είναι αν πρέπει να ξεχρεωθεί η οργανική ή μετράει ο χρόνος απόσπασης για δικαίωμα μετάθεσης.

11
Λάθος. Προσοχή τι λέμε. Αν έχεις υπηρετήσει με προσωρινή τοποθέτηση ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ που θα πάρεις μετά.

Μιλάς για νεοδιόριστους ή για υπεράριθμους στη διάθεση;

12
Αν διαβάσετε το άρθρο μέχρι τέλους θα δείτε τι έγινε στην ειδική. Πολλές διευθύνσεις έκαναν δεκτές τις αιτήσεις
"ερμηνεύοντας ως υποχρέωση την παραμονή των εκπαιδευτικών στα Π.Υ.Σ.Π.Ε. όχι όμως και στο σχολείο οριστικής τοποθέτησης, κατά την άποψη της Υπηρεσίας μας, για λόγους ίσης μεταχείρισης των εκπαιδευτικών απέναντι στις ίδιες διατάξεις νόμου, είναι δυνατό να ικανοποιηθούν από τα αρμόδια Π.Υ.Σ.Π.Ε./Π.Υ.Σ.Δ.Ε. αιτήσεις των ως άνω εκπαιδευτικών περί απόσπασης από το σχολείο οριστικής τοποθέτησης σε άλλο σχολείο της ίδιας περιοχής διορισμού τους για το διδακτικό έτος 2021-2022"

Δεν είναι σίγουρο πως θα γίνει και στην γενική. Έτσι όπως έγινε όμως προφανώς είναι σαν να έκαναν την οργανική τους

Όντως δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει και στη γενική.

Η οργανική όμως πρέπει να υπηρετηθεί για να υπάρχει δικαίωμα μετάθεσης, ανεξάρτητα από την υποχρέωση παραμονής στην περιοχή. Όταν δηλαδή κάποιος πάρει οργανική με οποιοδήποτε τρόπο (μετάθεση, βελτίωση, τοποθέτηση από διάθεση), μπορεί να πάρει αμέσως και απόσπαση κάπου αλλού. Για μετάθεση όμως πρέπει να υπηρετήσει την οργανική. Και αυτό ισχύει για όλους, νεοδιόριστους ή μή.

13
Επειδή ακριβώς ο οργανική πρέπει να υπηρετηθεί, αν ισχύει αυτή η περίπτωση, πώς ο συνάδελφος θα ζητήσει μετάθεση κι απόσπαση μετά από την υποχρεωτική διετία;;;
Θα προτιμήσει κάποιος εσωτερική μετάθεση αντί της μετάθεσης σε άλλο (πιο κοντινό) ΠΥΣΔΕ;;

Αυτό είναι προσωπική επιλογή του καθενός. Εγώ πχ. που πιάνω 100% την περιοχή που θέλω και δε με ενδιαφέρει να φύγω από το συγκεκριμένο ΠΥΣΔΕ, μπορεί και να το κάνω και να υπηρετήσω την οργανική κάποια άλλη στιγμή. Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, καλό είναι να μη γενικεύουμε.

14
Μιλάει για απόσπαση εντός πυσδε. Ισχύει.
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/354126_neodioristoi-ekpaideytikoi-ikanopoioyntai-oi-aitiseis-apospasis-entos-periohis

Ισχύει, αλλά δεν θεμελιώνεται δικαίωμα μετάθεσης. Κάποια στιγμή πρέπει να υπηρετηθεί η οργανική, σωστά;

Σελίδες: 123 ... 135

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30520
  • Τελευταία: Istorokos
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1076982
  • Σύνολο θεμάτων: 18119
  • Σε σύνδεση σήμερα: 789
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 67
Επισκέπτες: 693
Σύνολο: 760

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.106 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.