Εμένα δυστυχώς οι 9 από τις 13 περιπτώσεις των παιδιών που είχα δε γνώριζαν ούτε την αλφάβητο. Οπότε ασχοληθήκαμε εξολοκλήρου με τη Γλώσσα, ασκήσεις επιπέδου δημοτικού με πολλές εικόνες χρώμα και χρήση υπολογιστή. Με τα δύο παιδιά με δυσλεξία ετοίμαζα ασκήσεις προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντα του καθενός για να κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους και να θυμούνται πιο εύκολα το περιεχόμενο,όλες κατηγοριοποιημένες και με συνεχείς επαναλήψεις.Με τα παιδιά αυτά χρησιμοποίησα και τα σχολικά βιβλία Γλώσσας και Αρχαίων και μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Πάντως σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι βοήθεια βρήκα στο ιντερνετ κυρίως. Για τις περιπτώσεις παιδιών που απλά δε γνώριζαν Ελληνικά δε θα σχολιάσω τίποτα γιατί δεν έπρεπε να βρίσκονται στα τμήματα ένταξης αλλά σε τμήματα υποδοχής τα οποία φυσικά δε λειτουργούν..Στα αρχαία τι κάνατε?
Εγώ είχα λίγα παιδιά και έτσι την πολυτέλεια να κανω εξατομικευμένη διδασκαλία. Χρησιμοποίησα τα βιβλία της νεοελληνικής γλώσσας για να διδάξω τεχνικές κατανόησης κειμένου,απάντηση ερωτήσεων, περίληψη. Οδύσσεια, Ιλιαδα και Ελένη διδασκα με αφήγηση και δραματοποίηση περισσότερο. Τα αρχαία και την ιστορία τα αγγιξα μόνο πριν τις εξετάσεις γιατί με πίεσαν οι καθηγήτριες της γενικής εκπαίδευσης. Κατά τα άλλα έκανα ασκήσεις γραφής, ορθογραφίας, περιγραφή εικόνων, φωνολογική ενημερότητα, κοινωνικές δεξιότητες. Τέλος έκανα και ότι μπορούσα απο μαθηματικά (προπαίδειες, πράξεις κτλ). Στον Η/Υ είχα προγράμματα άσχετα με τις δυσκολίες των παιδιών( π.χ για τυφλά και κωφά παιδιά που δεν υπήρχαν στο τμήμα ) και έτσι δεν βοήθησε και ιδιαίτερα. Από το σύμβουλο και τα κεδδύ δεν είχα καμία κατεύθυνση..όταν πήρα τηλ. μου είπαν ότι αυτό που πρέπει να κάνω είναι προφανές και δεν χρειάζεται διευκρινήσεις...Οι βαθμοί εννοείται πως δεν ανταποκρίνονταν στις πραγματικές δυνατότητες αλλά στην προσπάθεια και πρόοδο..Εμείς είχαμε πόλεμο για τους βαθμούς! Μάλιστα συνάδερφοι της ειδικής αναγκάστηκαν να αλλάξουν βαθμολογία (προς τα κάτω) υστερα από πιέσεις. Οι συνάδερφοι της γενικής θεωρούσαν ότι αδικούνταν τα τα άλλα παιδιά!!
Συνάδελφοι στην ετήσια έκθεση που είναι να στείλουμε μέχρι 15/06 γράψατε ξεχωριστή για κάθε μαθητή του τμήματος ένταξης ή στην ίδια έκθεση για τη λειτουργία του τμήματος αναφερθήκατε και στους μαθητές;
Ρωτάω συγκεκριμένα για τα τμήματα ένταξης γιατί στην κατ'οίκον διδασκαλία είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται ξεχωριστή για κάθε μαθητή.
Συνάδελφοι στην ετήσια έκθεση που είναι να στείλουμε μέχρι 15/06 γράψατε ξεχωριστή για κάθε μαθητή του τμήματος ένταξης ή στην ίδια έκθεση για τη λειτουργία του τμήματος αναφερθήκατε και στους μαθητές;
Ρωτάω συγκεκριμένα για τα τμήματα ένταξης γιατί στην κατ'οίκον διδασκαλία είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται ξεχωριστή για κάθε μαθητή.
Το έντυπο που μου είχαν στείλει πέρσυ για την ετήσια έκθεση αναφερόταν συνολικά στο τμήμα και όχι σε κάθε παιδί ξεχωριστα..
Εγώ είχα λίγα παιδιά και έτσι την πολυτέλεια να κανω εξατομικευμένη διδασκαλία. Χρησιμοποίησα τα βιβλία της νεοελληνικής γλώσσας για να διδάξω τεχνικές κατανόησης κειμένου,απάντηση ερωτήσεων, περίληψη. Οδύσσεια, Ιλιαδα και Ελένη διδασκα με αφήγηση και δραματοποίηση περισσότερο. Τα αρχαία και την ιστορία τα αγγιξα μόνο πριν τις εξετάσεις γιατί με πίεσαν οι καθηγήτριες της γενικής εκπαίδευσης. Κατά τα άλλα έκανα ασκήσεις γραφής, ορθογραφίας, περιγραφή εικόνων, φωνολογική ενημερότητα, κοινωνικές δεξιότητες. Τέλος έκανα και ότι μπορούσα απο μαθηματικά (προπαίδειες, πράξεις κτλ). Στον Η/Υ είχα προγράμματα άσχετα με τις δυσκολίες των παιδιών( π.χ για τυφλά και κωφά παιδιά που δεν υπήρχαν στο τμήμα ) και έτσι δεν βοήθησε και ιδιαίτερα. Από το σύμβουλο και τα κεδδύ δεν είχα καμία κατεύθυνση..όταν πήρα τηλ. μου είπαν ότι αυτό που πρέπει να κάνω είναι προφανές και δεν χρειάζεται διευκρινήσεις...Οι βαθμοί εννοείται πως δεν ανταποκρίνονταν στις πραγματικές δυνατότητες αλλά στην προσπάθεια και πρόοδο..
Καλή αρχή στους σημερινούς προσληφθέντες! Η ερώτησή μου είναι η εξής: Όταν ένα παιδάκι δημοτικού έχει αξιολόγηση από τα ΚΕΕΔΥ (έτσι δεν λέγονται;) και συστήνονται 15 ώρες διδασκαλίας τη βδομάδα από δάσκαλο ειδικής αγωγής, μπορεί οι ώρες αυτές να γίνουν 5 ή 6 με πρωτοβουλία του δασκάλου ειδικής ή του διευθυντή σχολείου;; Έχουμε σχετικό θέμα στο δημοτικό του παιδιού μου και ο διευθυντής ισχυρίστηκε πως η δασκάλα ειδικής συμπληρώνει 23 ώρες και δεν μπορεί να κάνει επιπλέον ώρες. Το ζήτημα είναι: Στο γυμνάσιο όπου έχω δουλέψει, το τμήμα ένταξης έχει όλα μαζί τα παιδιά με κάποιο πρόβλημα, δεν ισχύει το ίδιο στο δημοτικό;
Καλή αρχή στους σημερινούς προσληφθέντες! Η ερώτησή μου είναι η εξής: Όταν ένα παιδάκι δημοτικού έχει αξιολόγηση από τα ΚΕΕΔΥ (έτσι δεν λέγονται;) και συστήνονται 15 ώρες διδασκαλίας τη βδομάδα από δάσκαλο ειδικής αγωγής, μπορεί οι ώρες αυτές να γίνουν 5 ή 6 με πρωτοβουλία του δασκάλου ειδικής ή του διευθυντή σχολείου;; Έχουμε σχετικό θέμα στο δημοτικό του παιδιού μου και ο διευθυντής ισχυρίστηκε πως η δασκάλα ειδικής συμπληρώνει 23 ώρες και δεν μπορεί να κάνει επιπλέον ώρες. Το ζήτημα είναι: Στο γυμνάσιο όπου έχω δουλέψει, το τμήμα ένταξης έχει όλα μαζί τα παιδιά με κάποιο πρόβλημα, δεν ισχύει το ίδιο στο δημοτικό;
Καταρχήν με το νόμο της ΕΑ στο ΤΕ μπορεί να πάει ένα παιδί μέχρι 10 ώρες την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες ώρες το παιδί είναι στην "κανονική" τάξη.
Το ΚΕΔΔΥ προτείνει κάτι, μια παρέμβαση, που θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη για το παιδί. Το αν αυτή η πρόταση θα υλοποιηθεί εξρτάταια πό πολλούς παράγοντες, ένας από τους οποίους έιναι και οι διαθέσιμες ώρες του ειδικού εκπαιδευτικού. Αν δηλαδή υπάρχουν πολλά παιδιά στο ΤΕ, τότε δεν μπορεί ο εκπαιδευτικός να παίρνει τα παιδιά από 10 ώρες το καθένα. Είναι πρακτικά αδύνατο.
Οι ομάδες τώρα, μπορύν να γίνουν αν πρόκειται για παιδιά με παρόμοια προβλήματα, που μπορούν να δουλευτούν μαζί. Δεν πορείς, ας πούμε, συνήθως να βάλεις ένα παιδί με αυτισμό και ένα παιδί με δυσλεξία μαζί, γιατί δουλειά δεν γίνεται ούτε για το ένα αλλά ούτε γιοα το άλλο. Μπορέις, όμως, να έχεις 2 παιδιά με δυσλεξία της ίδιας τάξης μα΄ζί και να τα δουλέυεις παράλληλα. Πάλι, όμως, εξαρτάται από το δάσκλαο και από το παιδί, δεν είναι κανόνας.
Το ότι στο γυμνάσιο που έχεις δουλέψει λειτουργεί το ΤΕ με κάποιον τρόπο, αυτό δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει και στο δημοτικό ή και σε όλα τα γυμνάσια. Όπως είπα, ο τρόπος λειτουργάις εξαρτάται από τα παιδιά, τα περιστατικά, τον εκπαιδευτικό, το χώρο (αν δεν υπάρχει χώρος για περισσότερα από 1 παιδιά) και πολλούς άλλους παράγοντες.
Συνάδελφε σε ποιο Τ.Ε. Γυμνασίου έβαλαν όλα τα παιδιά μαζί ?
Πόσα παιδιά ? και από ποιες τάξεις ? από όλες τις τάξεις και διάφορα τμήματα ?
αν έγινε κάτι τέτοιο είναι τραγικό !
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ΑΝ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Ε.Α.Ε ΤΟΥ Τ.Ε. ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕ !
κατά τα άλλα όπως τα είπε το emmaki με μια διόρθωση μόνο ότι η ώρες είναι 15 με τον τελευταίο νόμο...είχες μείνει στον παλιό :-)
Έχεις απόλυτο δίκιο Kinegiros όσον αφορά στη δυνατή προσωπικότητα του εκπαιδευτικού του ΤΕ. Η δική μου προσωπική εμπειρία: στα φιλολογικά μαθήματα ο φιλόλογος ΕΑ αναλαμβάνει μία τάξη (π.χ. τη β γυμνασίου) σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα (αρχαία, αρχαία από μετάφραση, κείμενα, γλώσσα, ιστορία). Τα παιδιά αποδεσμεύονται πλήρως από τη γενική τάξη στις ώρες αυτών των μαθημάτων. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι όλα στο ίδιο τμήμα γενικής παιδείας και το πολύ ως 5 τον αριθμό. Οπότε έρχονται μαζί μου, TTi ennoeiw otan lew oti thn istoria thn mόπου κάνουμε όλα τα μαθήματα, με πολύ πιο απλό τρόπο και με συνεχή εμπλοκή όλων. Δεν μου έχουν τύχει βαριές περιπτώσεις κι έτσι ήταν αρκετά εύκολο να δουλεύουμε όλοι μαζί σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα. Ειδικά η ιστορία είναι σαν θεατρική παράσταση, τόσο ως προς την παράδοση, που γίνεται εντελώς μαθητοκεντρικά, όσο και ως προς την εξέταση (που επίσης γίνεται με τέτοιο τρόπο, που ούτε καν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για εξέταση). Ο βαθμός, τα διαγωνίσματα, οι εξετάσεις στο τέλος γίνονται αποκλειστικά από μένα. ΑΛΛΑ, η εξεταστέα ύλη βγαίνει από κοινού με τους φιλολόγους της γενικής παιδείας. Η αλήθεια είναι ότι αντιμετώπισα πρόβλημα, αφού οι καθηγητές των μαθημάτων γενικής παιδείας δεν αντιλαμβάνονται βασικότατα ζητήματα ΕΑ. Αυτό δεν είναι βέβαια πρόβλημα, από τη στιγμή που τα αξιολογώ εγώ. Το πρόβλημα είναι όταν είναι δύσπιστοι ως προς τις ικανότητες αυτών των παιδιών και ως προς την χρησιμότητα του ΤΕ. Μάλιστα ακόμα και σήμερα υπάρχουν καθηγητές (πολλοί) που συνεχίζουν να κρίνουν του μαθητές του ΤΕ ως τεμπέληδες και τους εκπαιδευτικούς του ΤΕ εντελώς χαλαρούς και δήθεν.Ti εννοεις θεατρικη παρασταση;Πως γινεται;
Όσον αφορά στα θέματα ο νόμος λέει ότι εξετάζονται προφορικά στα ίδια θέματα, σίγουρα το γνωρίζουμε όλοι. Παρόλα αυτά πολλές φορές αυτό είναι εκτός πραγματικότητας κι η αλήθεια είναι ότι πέρσι είχα προφορική εντολή-άδεια (όπως θέλετε πείτε το) από το ΚΕΔΔΥ να τροποποιήσω τα θέματα και να τα προσαρμόσω σε όσα είχαμε πει στο ΤΕ. Το έκανα σε ένα δυο μαθήματα, κρατώντας πολλά κοινά με της γενικής τάξης. Όταν το κατάλαβε η διευθύντρια έγινε ο χαμός κι ο πανικός κι όσο κι αν προσπάθησα να της εξηγήσω δεν άκουγε τίποτα. Επιπλέον όταν είπα ότι αυτό μας είχαν συμβουλεύσει από το ΚΕΔΔΥ, αυτή τηλεφώνησε και το ΚΕΔΔΥ με έβγαλε και τρελή :) Οπότε εκτέθηκα πλήρως. Άλλη φορά, χωρίς γραπτή βεβαίωση είπα δεν θα ακούω τίποτα.
Τέλος, όσον αφορά στα καθημερινά μαθήματα, πάντα μα πάντα φυλλάδιο-σχεδιάγραμμα με χρώματα, λίγα πράγματα (τα βασικά) και εντελώς σχηματοποιημένα. Αρκετές φορές χρειάστηκε να φτιάξω και 5 διαφορετικά φυλλάδια για το ίδιο μάθημα, ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε μαθητή.
Έτσι δουλεύουν τα ΤΕ στο νόμο που είμαι εγώ. Σε άλλο νομό ξέρω ότι ο φιλόλογος ΤΕ δεν αναλαμβάνει φιλολογικά μαθήματα, αλλά με εντολή του ΚΕΔΔΥ παίρνει τα παιδιά συγκεκριμένες ώρες και τους διδάσκει υποτίθεται τον τρόπο να μελετούν, να κατανοούν γενικότερα. Εκείνες τις ώρες μπορεί να έχουν κάποιο φιλολογικό μάθημα, μπορεί να έχουν γεωγραφία, μαθηματικά, φυσική...οτιδήποτε. Κατ' εμέ απαράδεκτο και για τον εκπαιδευτικό, ο οποίος καλείται να γνωρίζει όλα τα αντικείμενα και για τον μαθητή, ο οποίος πιο πολύ μπερδεύεται παρά μαθαίνει.
Θα έλεγα ότι το σύστημα του δικού μου νομού καλλιεργεί γνωστικές και μεταγνωστικές στρατηγικές, ενώ του άλλου νομού έχει αποκόψει το γνωστικό κομμάτι και προσπαθεί να διδάξει μόνο μεταγνωστικές στρατηγικές.
Ti εννοεις θεατρικη παρασταση;Πως γινεται;
Και κάτι τελευταίο, για το σθένος των εκπαιδευτικών ΕΑ. Θέλει ποοολύ γερό στομάχι και τεράστια αγάπη για τα παιδιά. Οι προσβολές είναι πάρα πολλές και τα παιδιά έχουν μόνο εσένα να τα υπερασπιστείς και μαζί με αυτά στην ουσία και τον εαυτό σου και τον ρόλο σου και γενικώς όλη την ΕΑ. Μπορεί να είναι λάθος, αλλά εγώ έτσι διαπίστωσα. Αν έχεις χαμηλό προφίλ το 'χασες το παιχνίδι!
Άρθρο 6 παρ.1 Για την ίδρυση ΤΕ απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν κατ’ ελάχιστον τρεις μαθητές και σχετική πρόταση από διαγνωστική υπηρεσία. Σε περιπτώσεις συστεγαζόμενων ή γειτονικών σχολικών μονάδων, τα ΤΕ συνενώνονται μέχρι του μέγιστου αριθμού δώδεκα (12) μαθητών ανά ΤΕ.
Ελάχιστος αριθμός μαθητών για να ιδρυθεί η ΔΟΜΗ είναι 3 παιδιά με γνωμάτευση. Οπότε είναι ξεκάθαρο για το ελάχιστο.
Ελάχιστος αριθμός μαθητών για να ιδρυθεί η ΔΟΜΗ είναι 3 παιδιά με γνωμάτευση. Οπότε είναι ξεκάθαρο για το ελάχιστο.
Στην περίπτωση που σ'ένα νηπιαγωγείο είναι εγγεγραμμένα 2 παιδιά με γνωμάτευση, δεν μπορεί να δημιουργηθεί Τ.Ε.; Πρέπει να πάνε σε όμορο νηπιαγωγείο; Ρωτάω γιατί έχω ακούσει τέτοιες περιπτώσεις και τη νομοθεσία πάνω στο θέμα δεν την ξέρω :-[
Ελάχιστος αριθμός μαθητών για να ιδρυθεί η ΔΟΜΗ είναι 3 παιδιά με γνωμάτευση. Οπότε είναι ξεκάθαρο για το ελάχιστο.
Στην περίπτωση που σ'ένα νηπιαγωγείο είναι εγγεγραμμένα 2 παιδιά με γνωμάτευση, δεν μπορεί να δημιουργηθεί Τ.Ε.; Πρέπει να πάνε σε όμορο νηπιαγωγείο; Ρωτάω γιατί έχω ακούσει τέτοιες περιπτώσεις και τη νομοθεσία πάνω στο θέμα δεν την ξέρω :-[
Άννα για να ιδρυθεί Τ.Ε. θέλει 3 παιδιά (για πρώτη φορά). Αν τώρα την επόμενη χρονιά έχει 2 παιδάκια ίσως κάνουν τα στραβά μάτια, ίσως όχι.
Τα παιδιά στο Λύκειο είναι τα ίδια παιδιά που ήταν στο δημοτικό πριν 9 χρόνια. Δεν αλλάζει κάτι. Απλά στα Λύκεια ακόμα δεν έχουν ιδρυθεί αρκετά τμήματα.
Στα Νηπιαγωγεία δίνονται πολλές παράλληλες και δημιουργούνται Τ.Ε κυρίως γιατί πολλά παιδιά δεν πηγαίνουν στα ειδικά σχολεία (γιατί οι γονείς τους δεν το επιθυμούν) αλλά φοιτούν στα γενικά και γιατί στην ειδική ειδικά ξέρουμε οτι η πρώιμη παρέμβαση είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα για την περαιτέρω πορεία(αν και πρώιμη στα 5 δεν είναι και τόσο "πρώιμη") στα Δημοτικά ανοίγουν Τ.Ε για να παρέμβουν σε μ.δ "άμεσα" και να προλάβουν κ τις ψυχολογικές επιτώσεις.
δεν διαφωνώ!
Απλά για κάποιο λόγο ακατανόητο σε μένα, πιο εύκολα ιδρύεται ΤΕ σε νηπιαγωγείο και δημοτικό, παρά σε γυμνάσιο και ακόμα περισσότερο σε λύκειο! Μέχρι τώρα εγώ δεν έχω συναντήσει σε λύκειο (γνωρίζω ότι κάποια υπάρχουν)
Στα Νηπιαγωγεία δίνονται πολλές παράλληλες και δημιουργούνται Τ.Ε κυρίως γιατί πολλά παιδιά δεν πηγαίνουν στα ειδικά σχολεία (γιατί οι γονείς τους δεν το επιθυμούν) αλλά φοιτούν στα γενικά και γιατί στην ειδική ειδικά ξέρουμε οτι η πρώιμη παρέμβαση είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα για την περαιτέρω πορεία(αν και πρώιμη στα 5 δεν είναι και τόσο "πρώιμη") στα Δημοτικά ανοίγουν Τ.Ε για να παρέμβουν σε μ.δ "άμεσα" και να προλάβουν κ τις ψυχολογικές επιτώσεις.
δεν διαφωνώ!
Απλά για κάποιο λόγο ακατανόητο σε μένα, πιο εύκολα ιδρύεται ΤΕ σε νηπιαγωγείο και δημοτικό, παρά σε γυμνάσιο και ακόμα περισσότερο σε λύκειο! Μέχρι τώρα εγώ δεν έχω συναντήσει σε λύκειο (γνωρίζω ότι κάποια υπάρχουν)
Δεν διαφωνώ οτι πρέπει να δημιουργούνται και στα Λύκεια Τ.Ε απλά κατανοώ γιατί δίνεται προτεραιότητα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά.
Στα Νηπιαγωγεία δίνονται πολλές παράλληλες και δημιουργούνται Τ.Ε κυρίως γιατί πολλά παιδιά δεν πηγαίνουν στα ειδικά σχολεία (γιατί οι γονείς τους δεν το επιθυμούν) αλλά φοιτούν στα γενικά
Εκέι έγκειται η δυσκολία μου να κατανοήσω γιατί όχι και στη δευτεροβάθμια με την ίδια ευκολία ή στην ίδια συχνότητα, στον ίδιο αριθμό, αν θέλετε, με την πρωτοβάθμια. Μετά το δημοτικό, στις καλύτερες των περιπτώσεων μετά το γυμνάσιο τα παιδιά αυτά τα "χάνουμε". Ούτε από το ΚΕΔΔΥ περνάνε, εκτός αν έχουν δυσλεξία και χρειάζονται απαλλαγή από γραπτά.Nαι, είναι γεγονός οτι τα παιδιά αυτά "χάνονται" στην
Ακριβώς, όμως το παιδί που εμφανίζει μια μαθησιακή δυσκολία στην προσχολική ηλικία η οποία μετά στο δημοτικό χαρακτηρίζεται ως δυσλεξία ή παραμένει μ.δ. (γιατί άλλο το ένα και άλλο το άλλο, και επίσης διάγνωση για δυσλεξία δεν κάνουμε πριν από τα μέσα της
Καλέ ναι! Δεν απευθυνόμουν σε σένα προσωπιά! Απλά ήθελα να είναι ξεκάθαρο σε όλους αυτό που λέω, και να μην υπάρξει απορία πώς μπορεί μια ΜΔ να "μεταμορφώνεται" σε δυσλεξία.....ok ;) ;)
Καλημέρα.
Δεν προβλέπεται τμήμα ένταξης σε Λύκειο. Η μόνη μορφή ειδικης αγωγής που πραγματοποιείται στα Λύκεια είναι η Παράλληλη Στήριξη και αυτή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις: τύφλωση, κώφωση, κινητικές αναπηρίες (τετραπληγίες κτλ) και αυτισμό.
Τα τμήματα ένταξης υπάρχουν μόνο μέχρι και το γυμνάσιο, όπου και και σταματά η υποχρεωτική εκπαίδευση. Ο νόμος δεν προβλέπει τμήματα ένταξης για το λύκειο. Αν το παιδί θέλει να συνεχίσει και χρειάζεται ειδική αγωγή -και δεν ανήκει στις περιπτώσεις που προανέφερα- θα εγγραφεί σε ΕΕΕΚ.
Τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρχει υποψία για Μαθησιακές Δυσκολίες (ανάμεσά τους και δυσλεξία) αλλά δεν υπάρχει επίσημη διάγνωση (χαρτί από ΚΕΔΔΥ κτλ)? Αυτά τα παιδιά έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τα άλλα (βαθμολογία κτλ)?
Δυστυχώς πολλές φορές και οι γονείς δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά για γνωμάτευση. ειδικά κάποιες πολύ βαριές μορφές. και άλλες φορές η γνωμάτευση γράφει ότι το παιδί πρέπει να πηγαίνει σε ειδικό σχολείο και οι γονείς επιμένουν να το στέλνουν σε κανονικό.
Τμήματα ένταξης γίνονται μόνο στο γυμνάσιο. Εμείς κάναμε αίτηση για τέτοιο τμήμα πριν το Πάσχα, αλλά ακομη δεν έχουμε καμιά ενημέρωση.
Δυστυχώς πολλές φορές και οι γονείς δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά για γνωμάτευση. ειδικά κάποιες πολύ βαριές μορφές. και άλλες φορές η γνωμάτευση γράφει ότι το παιδί πρέπει να πηγαίνει σε ειδικό σχολείο και οι γονείς επιμένουν να το στέλνουν σε κανονικό.
Τμήματα ένταξης γίνονται μόνο στο γυμνάσιο. Εμείς κάναμε αίτηση για τέτοιο τμήμα πριν το Πάσχα, αλλά ακομη δεν έχουμε καμιά ενημέρωση.
Παιδια ξερει κανεις σε ποια σχολεια λειτουργουν τμηματα ενταξης η αν υπαρχει ειδικο σχολειο στα ιωαννινα
Παιδια ξερει κανεις σε ποια σχολεια λειτουργουν τμηματα ενταξης η αν υπαρχει ειδικο σχολειο στα ιωαννινα
Για Δευτεροβαθμια μιλαω
και το 10ο διαπολιστισμικο ειναι αρα θα εχει΄ή θα κανει ;)
Καλησπερα και απο εμενα! ειμαι καινουργια στο forum αλλα σας παρακολουθω αρκετα χρονια τωρα και εχω βρει απαντησεις σε πολλα ερωτηματα!17 ατομα ο μεγιστος αριθμος αναφερει η εγκυκλιος για Ζεπ...
θα χρειαζομουν βοηθεια σχετικα με το τμημα ενταξης. Γνωριζει κανεις τον αριθμο των μαθητων που μπορει να υποστηριξει ενας εκπαιδευτικος σε τμημα ενταξης; αναφερομαι στο συνολικο αριθμο μαθητων του σχολειου που παρακολουθουν το τμημα ενταξης. Σας ευχαριστω!
Επισης εχει διαφορα στη δευτεροβαθμια εκπαιδευση; στην πρωτοβαθμια νομιζω πως ο συνολικος αριθμος ειναι 11 μαθητες.Τα παραπάνω αφορούν και τη δευτεροβάθμια και την πρωτοβάθμια.
σ ευχαριστω για την απαντηση σου.δηλαδη οτι ισχυει για τα ΖΕΠ ισχυει και για τα Τμηματα Ενταξης; δεν εχω βρει
στη νομοθεσια καποιο οριο μαθητων.
Λοιπόν για Τ.Ε. ο ανώτερος αριθμός είναι 12 άτομα. Αυτό υπάρχει στο νόμο 3699/08.
Όσον αφορά τη γενική τάξη δεν μπορούν να φοιτούν πάνω από τρια παιδιά που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Αυτό υπάρχει στο ΦΕΚ 1319/02 το οποίο αν και παλιότερο του νόμου είναι ακόμη σε ισχύ καθώς δεν έχει βγει αναθεωρημένο. Κατά συνέπεια, και εσύ δεν μπορείς να έχεις πάνω από τρια παιδιά σε μία ωριαία διδασκαλία στην ενταξη, εφόσον τα παιρνεις από μία τάξη παράλληλα με τα αντίστοιχα μαθήματα της τάξης.
Το ΖΕΠ και σχετικές με αυτό διατάξεις δεν αφορά τα τμήματα ένταξης από όσο γνωρίζω.
Επί του πρακτέου, το όνομα του εκπαιδευτικού της ειδικής αγωγής και η υπογραφή του μπαίνουν στο έντυπο των θεμάτων;
Ψάχνοντας τη νομοθεσία εντόπισα δύο περιπτώσεις.
Α) ΦΕΚ 276/16-3-10. άρθρο 2 "κατά ...τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις οι μαθητές εξετάζονται από τον οικείο καθηγητή..." (τι σημαίνει οικείος: με την έννοια του γνωστικού αντικειμένου είναι ο εκπαιδευτικός γενικής αγωγής, με την έννοια του εγγύτερος θεωρώ ότι είναι ο ειδικής αγωγής). Το εξετάζονται σημαίνει σαφώς ότι ο εν λόγω καθηγητής εμπλέκεται και στην επιλογή των θεμάτων. Ποιος είναι όμως ο οικείος;;;;;;;
Επί του πρακτέου, το όνομα του εκπαιδευτικού της ειδικής αγωγής και η υπογραφή του μπαίνουν στο έντυπο των θεμάτων;
Ψάχνοντας τη νομοθεσία εντόπισα δύο περιπτώσεις.
Α) ΦΕΚ 276/16-3-10. άρθρο 2 "κατά ...τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις οι μαθητές εξετάζονται από τον οικείο καθηγητή..." (τι σημαίνει οικείος: με την έννοια του γνωστικού αντικειμένου είναι ο εκπαιδευτικός γενικής αγωγής, με την έννοια του εγγύτερος θεωρώ ότι είναι ο ειδικής αγωγής). Το εξετάζονται σημαίνει σαφώς ότι ο εν λόγω καθηγητής εμπλέκεται και στην επιλογή των θεμάτων. Ποιος είναι όμως ο οικείος;;;;;;;
Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση.
Πολύ ωραία τεκμηριωμένη άποψη. Πού είναι γραμμένη όμως;;; Πού το λέει επίσημα;;;
Εκεί είναι που έχω μπλεχτει. Όσο κι αν φαίνεται χαζό/ανούσιο, το τυπικό του πράγματος είναι που με απασχολεί.
Δηλαδή, πώς αποδεικνύεται η συνεργασία του εκπαιδευτικού γενικής αγωγής και του εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής όταν στο επίσημο έγγραφο, ήτοι το έντυπο των θεμάτων των εξετάσεων, δεν υπάρχει η αντίστοιχη υπογραφή του εκπαιδευτικού ε.α. που συνεργάστηκε;
Ή αν θες, σε περίπτωση που ένας γονιός θεωρήσει ότι τα θέματα που μπήκαν δεν ήταν σωστά προσαρμοσμένα για το επίπεδο και το είδος της δυσκολίας του παιδιού του μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν αναμείχθηκε στη διαδικασία ο εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και τα έβγαλε μόνος του ο εκπαιδευτικός της γενικής. Εγώ τότε πώς είμαι καλυμμένος; Στα λόγια θα ισχυριστώ ότι συνεργαστηκα και τέλος; Νομίζω ότι το σύστημα είναι αρκετά γραφειοκρατικό και καλό θα ήταν να μην προσπερνάμε εύκολα ορισμένα πράγματα.
Μπλέξιμο...
στο σχολειο που ειμαι φετος, το τμημα ενταξης δυναται να εχει διαφορετικα θεματα. Κ εγω μεχρι περυσι ηξερα για κοινα θεματα που συνυπεγραφα με τους εκπαιδευτικους της ταξης. Εδω που ειμαι φετος ομως βαζουν διαφορετικα θεματα και για να συμβει αυτο εχει υπογραψει ο συμβουλοσ ειδικης αγωγης της περιφερειας (δηλαδη αυτο ισχυει για ολα τα γυμνασια της συγκεκριμενης περιφερειας) καθως και το κεδδυ νομιζω.
Οκ. Λίγο να ξεκαθαρίσω κάτι. Το θέμα της υπογραφής προκύπτει όχι από προσωπική ανάγκη για προβολή ή καταξίωση. Το έχω θέσει ως επίσημη επικύρωση της συνεργασίας. Να φαίνεται δηλαδή και επίσημα ότι έχει συνεργαστεί ο καθηγητής της ειδικής με αυτόν της γενικής στα θέματα. Αυτό δεν σε προβλημάτισε εσένα ποτέ; Αν σε κατηγορούσαν ή σου ζητούσαν να αποδείξεις ότι ενεπλάκη στη διαδικασία των θεμάτων πώς θα το αποδείκνυες;
2ο) Ο οικείος καθηγητής είναι 2 καθηγητές το λέει όπως είπες εδώ ΦΕΚ 1319/10-10-02, προσωπικά ποτέ δεν με ενδιέφερε να υπογράφω τα θέματα, στην συζήτηση ήμουν και παρέμβαινα στην καλύτερη διατύπωση, διαμόρφωση και αντιρρήσεις ώστε να γίνουν πιο προσιτά στους μαθητές μου.
Οκ. Λίγο να ξεκαθαρίσω κάτι. Το θέμα της υπογραφής προκύπτει όχι από προσωπική ανάγκη για προβολή ή καταξίωση. Το έχω θέσει ως επίσημη επικύρωση της συνεργασίας. Να φαίνεται δηλαδή και επίσημα ότι έχει συνεργαστεί ο καθηγητής της ειδικής με αυτόν της γενικής στα θέματα. Αυτό δεν σε προβλημάτισε εσένα ποτέ; Αν σε κατηγορούσαν ή σου ζητούσαν να αποδείξεις ότι ενεπλάκη στη διαδικασία των θεμάτων πώς θα το αποδείκνυες;
2ο) Ο οικείος καθηγητής είναι 2 καθηγητές το λέει όπως είπες εδώ ΦΕΚ 1319/10-10-02, προσωπικά ποτέ δεν με ενδιέφερε να υπογράφω τα θέματα, στην συζήτηση ήμουν και παρέμβαινα στην καλύτερη διατύπωση, διαμόρφωση και αντιρρήσεις ώστε να γίνουν πιο προσιτά στους μαθητές μου.
Κατά δεύτερον το θέμα το άνοιξα με απώτερο σκοπό να λάβω βοήθεια για το αν υπάρχει επισήμως κάποιο έγγραφο πέρα από τα ΦΕΚ που παρέθεσα σε σχέση με την αξιολόγηση των αμεεα στις προαγωγικές του Γυμνασίου. Παράδειγμα, πολλές φορές έχει τύχει πέρα από νόμους, οι διευθύνσεις να στέλνουν έγγραφα που να διευθετούν διάφορα θέματα που προκύπτουν. π.χ. http://www.alfavita.gr/artro.php?id=13708
Θα ήθελα να μάθω αν έτυχε να πέσει στα χέρια κάποιου ένα τέτοιο ή παρόμοιο έγγραφο που να έδινε απαντήσεις σε αυτό το θέμα.
Και δεν μου λες βρε Kinegire, αν έχεις ένα παιδάκι στην πρώτη γυμνασίου με μέτρια ΝΚ και γνωστικό επίπεδο τετάρτης δημοτικού, τι κάνεις;
Πώς να παραλλάξεις τα γενικά θέματα; Ή θα βάλεις αυτό το παιδί να γράψει στην ύλη της Α γυμνασίου;
Δεν πρέπει να του βάλεις ξεχωριστά θέματα που να ανταποκρίνονται στους στόχους που έχεις θέσει για το συγκεκριμένο παιδί ώστε να δεις κατά πόσο έχουν επιτευχθεί οι στόχοι; Οι οποίοι στόχοι σίγουρα είναι διαφορετικοί από αυτούς που θέτεις για ένα "κανονικό" παιδί....
1ο) κακός έχεις παιδί με μέτρια ΝΚ στο γυμνάσιο ακόμα και με Τ.Ε.. Έπρεπε να είναι σε ειδικό γυμνάσιο ή ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο. Αν τώρα δεν υπάρχει τέτοιο πλαίσιο τότε πάω πάσο.
1ο) κακός έχεις παιδί με μέτρια ΝΚ στο γυμνάσιο ακόμα και με Τ.Ε.. Έπρεπε να είναι σε ειδικό γυμνάσιο ή ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο. Αν τώρα δεν υπάρχει τέτοιο πλαίσιο τότε πάω πάσο.
Το πού θα φοιτήσει ένα παιδί εξαρτάται από την επιθυμία των γονιών. Δεν πα το ΚΕΔΔΥ να λέει ό,τι θέλει, αν ο γονιός πει ότι το παιδί του θα φοιτήσει στο γενικό σχολείο, κάτω να χτυπιέσαι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Και το σχολείο δεν μπορεί να αρνηθεί (υπάρχει περίπτωση στη Δράμα που σχολείο αρνήθηκε τη φοίτηση σε παιδί, γιατί θεωρούσαν ότι δεν είναι κατάλληλο το σχολικό πλαίσιο (και πράγματι δεν ήταν) και οι γονείς προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν).
Ειδικά στο νομό που βρίσκομαι εγώ, υπάρχουν αρκετά με παιδιά με μέτρια ΝΚ στα γενικά σχολεία, τόσο στα δημοτικά όσο και στη δευτεροβάθμια, παρόλο που υπάρχει και ειδικό σχολείο και ΕΕΕΕΚ. Στο δε ειδικό και στο ΕΕΕΕΚ οι περιπτώσεις παιδιών είναι πάρα πολύ βαριές, οπότε σε κάποιο βαθμό αντιλαμβάνομαι και τους γονείς των άλλων παιδιών που δεν θέλουν να φοιτήσουν εκεί τα δικά τους παιδιά (είναι πολύ μεγάλη η διαφορά).
@Kinegiros
Θυμάμαι ότι από το ΠΙ είχε έρθει χαρτί. Το θυμάμαι καλά γιατί το είχαμε σχολιάσει, καθώς ποτέ μέχρι τότε δεν είχαν απαντήσει.
Δυστυχώς δεν βρίσκομαι στο ΚΕΔΔΥ αυτό τον καιρό για να μπορέσω να το βρω και να το σκανάρω για να το παραθέσω. Αλλά είχε έρθει!
Όσο για το παιδί με τη μέτρια ΝΚ, συστυχώς στην περιοχή μου έχουν "χαθεί" αρκετά παιδιά έτσι τόσο στο γυμνάσιο όσο και στο δημοτικό. Με πιο τρανταχτή περίπτωση παιδιού που όλοι επί 3 χρόνια λέγαμε στη μαμά ότι το παιδί είναι για ΕΕΕΕΚ. Επέμενε να μένει στο γενικό σχολέιο. Οι καθηγητές το λυπόντουσαν και το προβίβαζαν, μέχρι την τρίτη γυμνασίου. Μετά, λίγο οι ορμόνες, λίγο η εφηβεία, άρχισε να δημιουργεί προβλήματα στο σχολείο (μέχρι και μια καθηγήτρια στρίμωξε σε μια γωνία και ήταν και μεγαλόσωμο) και η συμπεριφορά του σχολείου άλλαξε. Έμεινε στάσιμος 2 χρόνια και τελικά οι γονείς το σταμάτησαν από το σχολέιο. Αποτέλεσμα; Κυκλοφορεί σαν την άδικη κατάρα μέσα στην πόλη όλη μέρα..... Και δεν είναι το μόνο..... Και δεν είναι το μόνο με παρόμοια προβλήματα που φοιτά σε γενικό σχολέιο με ή χωρίς ΤΕ.
Επίσης στην περιοχή που διορίστηκα, η διεύθυνση κρατούσε κρυφό το γεγονός ότι εγώ ήμουν για ΠΣ σε παιδί με αυτισμό, γιατί πολύ απλά η μαμά πίστευε ότι το παιδί δεν εχει τίποτα και μια χαρά μπορεί να παρακολο υθεί το γενικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου! Τη δεύτερη χρονιά με ρώτησε να ήμουν εκεί για το παιδί της (το οποίο "απλά" ακόμα δεν έιχε αρχίσει να μιλά, χωρίς να έχει κάποιο άλλο θέμα όπως πίστευε). Τα 2 χρόνια που 'ήμουν εγώ εκεί, το παιδί έκανε άλματα! Η μαμά θεώρησε ότι είναι η "φυσιολογική" πορεία του παιδιού και την επόμενη χρονιά που πήγε δημοτικό απλά δεν είχε το παιδί καμία στήριξη, καμία βοήθεια και χάθηκε....
Να αναφέρω επίσης την περίπτωση τυφλού παιδιού που φοιτούσε στο γενικό σχολείο χωρίς ΠΣ και χωρίς καμία άλλη πρόβλεψη. Οι καθηγητές το περνούσαν εξετάζοντας το προφορικά απλά γιατί το λυπόταν....Αποτέλεσμα; Κανένα!
Τέλος να αναφέρω την περίπτωση παιδιού κωφού που ενώ πήγαινε σε δημοτικό κωφών, πήγε σε γενικό γυμνάσιο γιατί πολύ απλά στην περιοχή δεν υπήρχε γυμνάσιο κωφών (ούτε καν σε διπλανό νομό). Στάλθηκε εκπαιδευτικός νοηματικής και απλά διαπίστωσε ότι το παιδί 6 χρόνια στο δημοτικό δεν είχε μάθει νοηματική! Αυτό πώς να το εξετάσει και πάνω σε τι;
Για τα παιδιά που είπες είναι πονεμένη ιστορία. Ένα σχόλιο μόνο για το κωφό παιδί. Το ότι 6 χρόνια δεν έμαθε νοηματική είναι έγκλημα και έπρεπε να κινηθεί δικαστικά ο γονιός εναντίων όσων εμπλέκονται. ΚΕΔΔΥ, δ/ντης, δ/νση κλπ και αν ο γονιός δεν έκανε τίποτα τότε έπρεπε η δικαιοσύνη να κινηθεί εναντίον του για παραμέληση. Αυτή είναι η άποψη μου
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτησω αν γνωρίζετε πόσους μαθητές μπορεί να έχει ένα τμημα ένταξης.Αναφέρομαι στη βθμια.
Δηλαδή συνίσταται τμήμα ένταξης με 10 παιδιά από κάθε τάξη, άρα συνολικά 30 ?(αν και αυτα θα ειναι μοιρασμένα).
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτησω αν γνωρίζετε πόσους μαθητές μπορεί να έχει ένα τμημα ένταξης.Αναφέρομαι στη βθμια.
Δηλαδή συνίσταται τμήμα ένταξης με 10 παιδιά από κάθε τάξη, άρα συνολικά 30 ?(αν και αυτα θα ειναι μοιρασμένα).
δεν γνωρίζω αν αναφέρεσαι σε Α/θμια η
για αυτά τα άτομα δεν θα έπρεπε να υπήρχε ξεχωριστό σχολείο όπου να έκαναν όλα τα μαθήματα εκεί?
Το να κάνουν ορισμένα μαθήματα μόνο δεν λύνει το πρόβλημα.
Αν το καταλαβα σωστα ρωτας αν μπορει να στθει τ.ε με 10 μαθητες π.χ απο την α'γυμνασιου
.Εγω λοιπον καποια χρονιά ειχα στη
Την ξερει τη braille,εγω γι'αυτο προσλήφθηκα αλλα δε συμπληρωνω ωραριο και κανω κ τ.ε.
Αναρρωτιεμαι αν ειναι νομιμο να εμτασσονται και παιδια χωρις διαγνωση σε αυτα.
Καλησπέρα και πάλι.Απόσο ξέρω για να παρακολουθήσει ένα παιδί Τ.Ε. θα πρέπει να έχει διάγνωση από το ΚΕΔΔΥ αλλιώς μόνο με υπεύθυνη δήλωση του γονέα, για να είναι καλυμένος ο καθηγητής και το σχολείο γενικότερα, σε περίπτωαη που συμβεί κάτι ....ξέρεις...
Υπάρχει καποια νομοθεσία που να μιλά για τη σύνταξη των τ.ε.?
Είναι νόμιμο να φοιτούν παιδιά χωρίς διαγνωση στο τμήμα?Ή πχ με διαγνωση απο ιδιβτικό ιατρο?
Με τα πρωτάκια τι κάνω;Στο β΄τρίμηνο τα αναλαμβάνω;
πήρα τηλ και στο υπουργείο και μου είπανε ότι μόνο επιείκεια "επιτρέπεται", όχι κάτι θεσμοθετημένο.
και όταν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα (πχ. iq) να πηγαίνουν στα ειδικα, τάδε έφη η υπάλληλος στο υπουργείο
μετά που μίλησα ξανά με τη συνάδελφο μου είπε οτι ισχύει αυτό το πράγμα, έχει ένα εγγραφο και θα μου το φέρει κάποια στιγμη.
θα το δω και θα επανέλθω
όταν μου το φέρει θα σας το πω
το κεδδυ γιατί να το πάρω; τι να μου πει;;
το θέμα, απ οτι καταλαβαίνω εγώ, είναι πως να δικαιολογήσουν την προαγωγή των παιδιών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να αποφύγουν την γκρίνια των άλλων, συναδέλφων/παιδιών/γονιών
μη μου πείτε ότι δεν το έχετε συναντήσει αυτό το πρόβλημα στις συνελευσεις η στα αποτελέσματα στο τέλος....
πάντα ένας τσακωμός για την "διαχείριση" των παιδιών αυτών γίνεται >:(
Άρθρο 5Επειδή το άρθρο 32 του Ν. 1566/85, που όριζε τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καταργήθηκε, η κατηγορία αυτή των μαθητών περιλήφθηκε αργότερα στο Ν. 2817/2000, άρθρο 1 και σήμερα στο Ν.3699/2008,
Οι μαθητές, που εμπίπτουν στις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 32 του Νόμου 1566/85 (ΦΕΚ 167/τ.Α), των οποίων οι ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, κατά τις διατάξεις του άρθρου 33 του ίδιου Νόμου έχουν πιστοποιηθεί, εφόσον δεν είναι προφανείς, από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φοιτούν : α) ως εντεταγμένοι σε κανονικά Γυμνάσια β) σε ειδικές τάξεις, τμήματα ή ομάδες που λειτουργούν μέσα σε κανονικά Γυμνάσια και γ) σε αυτοτελή ειδικά Γυμνάσια, προάγονται, απολύονται, παραπέμπονται η απορρίπτονται σύμφωνα με τις διατάξεις των §§ 1,2 και 3 του άρθρου 1 του Π.Δ. 182/84 (ΦΕΚ 60/τ.Α) με μείωση του προβλεπόμενου από το εδάφιο γ της § 1 του άρθρου αυτού μέσου όρου σε "τουλάχιστον δώδεκα (12)".
Άρθρο 1
Το άρθρο 7 του Π.Δ. 465/81 (ΦΕΚ 129/15.5.81 τ. Α΄) αντικαθίσταται ως εξής:
Εξαγωγή αποτελέσματος ετήσιας προόδου των μαθητών
1. Ο μαθητής κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης:
α. Όταν έχει σε κάθε μάθημα των ομάδων Α και
Καλησπερα συναδελφοι!
Ηθελα να θεσω κάποιες αποριες μου. Ειμαι φιλολογος σε τμημα ενταξης.Τα ερωτηματα μου ειναι τα εξης:
1.Στο σχολειο μου η συναδελφος που εχει τα νεα σε ολες τις ταξεις του γυμνασιου μου δηλωσε οτι θα βαλει αυτη τα θεματα στα παιδια κ οτι ειναι απο τον νομο καλυμενη. Ισχυει κατι τετοιο? Εγω αποκλειεται να φτασω τοσο μπροστα στην υλη.
2. Τα θεματα απο τον νομο ειναι καλυμενη μονο για τις εξετασεις Ιουνιου ή κ για τα διαγωνισματα?
3. Τα παιδια που εχω στη β κ γ γυμνασιου δεν τα εχω προχωρησει πολυ γιατι εχουν απειρα κενα κ προσπαθω να καλυψω καποια βασικα. Μηπως επρεπε να προχωραω για να βγει η υλη?
4. Εχω εναν μαθητη ο οποιος εχει δυσλεξια αλλα ειναι απολυτα αρνητικος στο να μαθει.Δεν τον ενδιαφερει λεει. Ειναι γ γυμνασιου. Πως να του συμπεριφερθω? Δε θελω να τον κανακεψω αλλα ουτε κ να τον κοψω.
5. Μεχρι ποτε θα πρεπει να εχω τελειωσει τα διαγωνισματα του τριμηνου?
Σε ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σου!
Θα πράξω οσα μου ειπες κ ελπιζω να πανε όλα καλα.
Ακουσα οτι βγηκε νομος πως τα διαγωνισματα τριμηνου μπορουν να ειναι κ απροειδοποιητα.
Γεια σας.
Δίνουμε βαθμολογία σε όσους φοιτούν σε Τ.Ε;
Τι προβλέπεται;
δε δημοτικό είμαι και δουλεύω κάποιες ώρες τη μαθησιακή δυσκολία του παιδιού
επιμένει η δασκάλα του,εγώ της είπα ότι δε θα δώσω βαθμό
Ποσα παιδια επιτρεπεται να φοιτουν στο τμημα ενταξης; εννοω συνολικα απο ολες τις ταξεις. Και ποσα παιδια ανα τμημα; μιλαω για β/θμια εκπ/ση
102357/Γ6/1.10.2002 Υπουργικήαπόφαση, ΦΕΚ 1319/τ.
εννοω στο συνολο ολου του σχολειου, ασχετα με το πως θα χωρισω εγω τα τμηματα. Για παραδειγμα στο συνολο του σχολειου ειναι 15 παιδια που πρεπει να φοιτησουν στο τμημα ενταξης (και απο τις 3 ταξεις του γυμνασιου). Πως θα τα χωρισω; μεχρι 4-5 δεν μπορω σε καθε τμημα;
οσοι μαθητες εχουν δυσλεξια εξεταζονται και στα διαγωνισματα 3μηνου προφορικα και στα τεστακια; οχι μονο στις προαγωγικες, σωστα;
παντού προφορικά, εφόσον έχουν φέρει υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα ότι επιθυμούν προφορική εξέταση όπως λέει η γνωμάτευση τουςΠαρόλα αυτά, σε διάφορα σχολεία που ήμουν (Γυμνάσιο, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, όχι όμως σε τμήμα ένταξης) συνηθίζαμε και τους βάζαμε να γράφουν, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και των ίδιων των μαθητών και στο τέλος εξετάζαμε και προφορικά! Μάλιστα στα απλά τεστ μαθηματικών που είναι κυρίως πράξεις και όχι λόγια, οι περισσότεροι δεν ήθελαν να εξεταστούν και προφορικά και είχαν καλή απόδοση μόνο στα γραπτά. Για να πω την αλήθεια, δεν ξέρω τι έκαναν οι συνάδελφοι των φιλολογικών μαθημάτων. :)
Kαλησπέρα, με απασχολεί το εξής ζήτημα: Αν οι εκπαιδευτικοί των Τ.Ε μπορούν/απαιτείται να παραβρίσκονται σε ενημερώσεις γονέων πλην των δικών του μαθητών. Δεν μπορώ να βρω κάτι σχετικό στην νομοθεσία..
Παρόλα αυτά, σε διάφορα σχολεία που ήμουν (Γυμνάσιο, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, όχι όμως σε τμήμα ένταξης) συνηθίζαμε και τους βάζαμε να γράφουν, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και των ίδιων των μαθητών και στο τέλος εξετάζαμε και προφορικά! Μάλιστα στα απλά τεστ μαθηματικών που είναι κυρίως πράξεις και όχι λόγια, οι περισσότεροι δεν ήθελαν να εξεταστούν και προφορικά και είχαν καλή απόδοση μόνο στα γραπτά. Για να πω την αλήθεια, δεν ξέρω τι έκαναν οι συνάδελφοι των φιλολογικών μαθημάτων. :)
Καλησπέρα! έχω μπερδευτεί και όποιος μπορεί ας με βοηθήσει!
Έχω 3 τμήματα ένταξης! 10 παιδιά στην α γυμνασίου, 5 παιδιά στην β γυμνασίου και 5 παιδιά στη γ γυμνασίου....
Είναι από διαφορετικά τμήματα το καθένα...Όταν έχουν μάθημα στην τάξη τους κάνουμε ακριβώς το ίδιο μάθημα και το στο τμήμα ένταξης....
Και έχω την απορία....δεν πάνε καθόλου στην τάξη τους στα μαθήματα που τα έχω αναλάβει αλλά μόνο στο τμήμα ένταξης...μπορώ να επιλέξω παιδιά ώστε να μην έρχονται συνέχεια στο τμήμα ένταξης αλλά έστω μία ώρα την εβδομάδα να παρακολουθούν και στην τάξη τους κανονικά με τα άλλα παιδιά;;; και τότε ποιος βαθμολογεί και βάζει διαγωνίσματα;; υπάρχει νόμος για όλα αυτά;; ή ο καθένας κάνει ότι θέλει;;;
υπεύθυνη για το πόσες ώρες θα είναι σε εσένα είσαι εσύ, άρα ναι μπορείς να έχεις παιδιά σε εσένα και στην γενική τάξη αν αυτό θεωρείς ότι πρέπει να γίνει
υπεύθυνοι για την βαθμολογία του μαθητή είσαι εσύ με τον εκπαιδευτικό της τάξης, πάντα σε συνεννόηση, όμοια και στα διαγωνίσματα κανονίζεις ποιος θα το βάλει (συνήθως το ΤΕ)
Το τμήμα ένταξης είναι ένα γιατί είναι δομή οπότε μην λες ότι έχεις 3 ΤΕ εκτός και αν είσαι σε 3 διαφορετικά σχολεία. Έχεις 3 τμήματα στο Τμήμα Ένταξης στο οποίο δουλεύεις.
Αυτά keep walking
βάσει νόμου εξετάζονται στα ίδια θέματα με των παιδιών της τάξης τους.Το καλύτερο είναι να υπάρχει κυλιόμενο πρόγραμμα ώστε το παιδί να μη χάνει πάντα το ίδιο μάθημα αφού η φιλοσοφία και βάσει ορισμού είναι να ενταχθεί το παιδί στο τμήμα του!Κανένα σχολείο όμως δε διατίθεται να βγάζει κυλιόμενο πρόγραμμα και η φιλοσοφία τους είναι να κάνει φιλολογικά την ώρα των φιλολογικών με αποτέλεσμα να μη δύναται ο καθηγητής της τάξης να αξιολογήσει τα παιδιά!Επομένως ο καθηγητής του τε εξετάζει και αξιολογεί τα παιδιά κάτι το οποίο όμως αντιτίθεται και στο νόμο και στη φιλοσοφία του τε!Προσωπικά,ενδαιφέρομαι περισσότερο για τα παιδιά και λιγότερο να έρθω σε σύγκρουση με το συνάδελφο και αφού αξιολογώντας τα εγώ τα βοηθώ αυτό και ακολουθώ
κάθε επιτυχία!καλή συνέχεια!
παιδια τη βοηθεια σας!! συναδελφος δουλευει σε τμημα ενταξης β/θμιας, σημερα ηρθε ο εξοπλισμος: η/υ, εκτυπωτες, φωτοτυπικα-χαμος-πολλα χρηματα. Ομως καποιοι απο το σχολειο εντελως αυθαιρετα αποφασισαν χωρις να τον ενημερωσουν οτι αυτα θα πανε σε αλλους χωρους που υπαρχουν ελλειψεις. Τι γινεται εδω; δεν ειναι ακρως παρανομο; εντωμεταξυ αυτα θα τα συνδεσουν οι υπευθυνοι του φορεα. θα πουν ψεμματα οτι δεν εχουν χωρο για το τμημα ενταξης; δεν πρεπει να ενημερωθει ο συμβουλος και το υπουργειο;
παιδια τη βοηθεια σας!! συναδελφος δουλευει σε τμημα ενταξης β/θμιας, σημερα ηρθε ο εξοπλισμος: η/υ, εκτυπωτες, φωτοτυπικα-χαμος-πολλα χρηματα. Ομως καποιοι απο το σχολειο εντελως αυθαιρετα αποφασισαν χωρις να τον ενημερωσουν οτι αυτα θα πανε σε αλλους χωρους που υπαρχουν ελλειψεις. Τι γινεται εδω; δεν ειναι ακρως παρανομο; εντωμεταξυ αυτα θα τα συνδεσουν οι υπευθυνοι του φορεα. θα πουν ψεμματα οτι δεν εχουν χωρο για το τμημα ενταξης; δεν πρεπει να ενημερωθει ο συμβουλος και το υπουργειο;
η παράλληλη στήριξη παρέχεται μόνο σε μαθητές με αυτισμό και αισθητηριακά προβλήματα; για μαθήτρια 16 ετών με βαριά νοητική υστέρηση-χωρίς ακόμα γνωμάτευση;;;;-που φοιτά στην α γυμνασιου τμηματος ενταξης ειναι δυσκολο να εγκριθει παραλληλη; υπαρχει και εεεεκ στην περιοχη αλλα δεν θελουν οι γονεις. αναμενουν γνωματευση απο κεδδυ, αλλα ανενδοτοι για ειδικο σχολειο. Δεν γνωρίζει ουτε γραφη ουτε αναγνωση!!
Όταν υπάρχει γνωμάτευση και μόνο τότε οι γονείς παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση για το που θα ενταχθεί το παιδί τους
Γνωριζει καποιος τι γινεται σε περιοδο ενδοσχολικων εξετασεων στην β'βαθμια οταν γραφουν τα παιδια το μαθημα ειδικοτητας σου;; Μπορεις να πηγαινεις να τα καθοδηγεις κατα καποιο τροπο, χωρις να τους δινεις ασφαλως καμια απαντηση και γενικα να τα βοηθας ειτε να σε καλεσουν τα ιδια ειτε απο μονος σου να μ[πεις μια φορα να τσεκαρεις τι παιζει; Υπαρχει καπου γραμμενο αυτο, αν γινεται τελικα;; Γιατι ενω περυσι στο σχολειο που ημουν ηταν αυτονοητο οτι το καναμε, οποτε δεν ασχοληθηκα περαιτερω, φετος εχω συναδελφο γενικης που αν δε δει νομο που να το λεει ξεκαθαρα οτι μπορω να το κανω το θεωρει ανηκουστο να γινει, οτι θα ενοχλω τα αλλα παιδια(λες και θα καθομαι ολη την ωρα απο πανω τους), αδικια για τους υπολοιπους και διαφορα αλλα. Επειδη γενικα ειναι νομοτυπος μεχρι χαζομαρας σε μερικα θεματα, μηπως γνωριζει καποιος αν υπαρχει εστω μια οδηγια συμβουλου ή κατι τελοσπαντων για να το δειξω σε περιπτωση που τσινισει εντονα;;
Ευχαριστω πολυ!!
Ευχαριστω για την απαντηση. Ομως υπογραφουμε ή οχι; Επειδη καταθέτουμε τα θεματα ως επισημο εγγραφο στο σχολείο. Δεν αναφερομαι στο πως κ ποιος βγαζει τα θεματα.
καλησπέρα υπάρχει σχετική εγκύκλιος για τον τρόπο διεξαγωγής των προαγωγικών-απολυτήριων εξετάσεων στα τμήματα ένταξης;Γνωρίζω τι ισχύει απλά δεν έχω επίσημο έγγραφο. ;)
Γνωρίζω τι ισχύει απλά δεν έχω επίσημο έγγραφο. ;)
καλησπέρα υπάρχει σχετική εγκύκλιος για τον τρόπο διεξαγωγής των προαγωγικών-απολυτήριων εξετάσεων στα τμήματα ένταξης;Καλημέρα, σας στέλνω αυτά που έχω εγώ συγκεντρωμένα και αφορούν τις εξετάσεις μαθητών με αναπηρία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
σ΄ευχαριστώ για τα αρχεία ;) θα τα μελετήσω
σ΄ευχαριστώ για τα αρχεία ;) θα τα μελετήσωΠαρακαλώ!
δεν υπάρχουν αυτά που θα ήθελες να υπάρχουν :-\Δυστυχώς δεν υπάρχουν (κι εγώ αλλιώς τα φανταζόμουν όταν τα έψαχνα) :(
Απο την αλλη, ο νομος πουθενα δεν λεει οτι ο καθηγητης του ΤΕ διδασκει ενα μαθημα αποκλειστικα (πχ αρχαια ή μαθηματικα).Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς... Την ώρα των Μαθηματικών, τα παιδιά που ανήκουν στο τμήμα ένταξης φεύγουν από την τάξη και κάνουν μαθηματικά με άλλον καθηγητή, τον Μαθηματικό Ειδικής Αγωγής. Αυτός διδάσκει αποκλειστικά.
Ο μαθητης του ΤΕ δεν αξιολογειται αποκλειστικα με βαση το τι εγραψε, αλλα με βαση την εικονα του ολη τη χρονια.Όχι, μπαίνει και σε αυτόν βαθμός Α τετραμήνου, βαθμός
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς... Την ώρα των Μαθηματικών, τα παιδιά που ανήκουν στο τμήμα ένταξης φεύγουν από την τάξη και κάνουν μαθηματικά με άλλον καθηγητή, τον Μαθηματικό Ειδικής Αγωγής. Αυτός διδάσκει αποκλειστικά.
Όχι, μπαίνει και σε αυτόν βαθμός Α τετραμήνου, βαθμός
Θέλω να ρωτήσω το εξής. Όπως μας ενημέρωσε και η διευθύντρια, τα θέματα πρέπει να είναι κοινά για τους μαθητές που παρακολουθούν στο κανονικό τμήμα και στους μαθητές που παρακολουθούν το τμήμα ένταξης. Δεν ξέρω αυτό στην πράξη κατά πόσο αποδίδει.
Εμείς όταν καθίσαμε να βγάλουμε θέματα για τις εξετάσεις, η συνάδελφος στο τμήμα ένταξης δεν είχε προλάβει να
κάνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο επικαλούμενη τους πολύ αργούς ρυθμούς του μαθήματος. Έτσι το αφαιρέσαμε ενώ εμείς το είχαμε κάνει και είχαμε δώσει και μεγάλη έμφαση μάλιστα σε αυτό.
Δεν είχε κάνει και πολλές επιμέρους παραγράφους άλλων κεφαλαίων επικαλούμενη τον ίδιο λόγο.
Όσον αφορά το επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων, όταν εμείς προτείναμε κάποια θέματα, είπε ότι οι μαθητές στο τμήμα της είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν και θα πρέπει να βάλουμε πολύ πολύ απλά προκειμένου να είναι στο επίπεδο αυτών που διδάχθηκαν.
Έτσι, οι εξετάσεις μας ακολούθησαν τον ρυθμό των μαθητών του τμήματος ένταξης προς μεγάλη μας δυσαρέσκεια...
Θέσαμε το θέμα στην διευθύντρια, αλλά ήταν ανένδοτη γιατί σύμφωνα με τον νόμο έπρεπε να μπουν κοινά θέματα. Και στις Πανελλήνιες κοινά είναι μας είπε. Δίκιο έχει βέβαια. Αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν τα θέματα στις ενδοσχολικές να είναι κοινά...
"Κοινά θέματα και οικείος καθηγητής" είναι ο καθηγητής της "κανονικής" τάξης : Αυτό λέει ο Νόμος.
Προτείνεις αλλαγή του Νόμου;
Απο την αλλη, ο νομος πουθενα δεν λεει οτι ο καθηγητης του ΤΕ διδασκει ενα μαθημα αποκλειστικα (πχ αρχαια ή μαθηματικα).
Επειδη ειχαμε αυτο το θεμα φετος, ο συμβουλος ειπε οτι ο καθηγητης του ΤΡ βοηθα τα παιδια και δεν αναλαμβανει αποκλειστικα τη διδασκαλια ενος μαθηματος, ετσι δεν υπαρχρι το φαινομενο τα παιδια να διδασκονται διαφορετικα.
Επισης, τα θεματα ειναι κοινα αλλα διαβαθμισμενα ως προς τη δυσκολια. Ο μαθητης του ΤΕ δεν αξιολογειται αποκλειστικα με βαση το τι εγραψε, αλλα με βαση την εικονα του ολη τη χρονια.
Ας πουμε, χαριν οικονομιας, οτι συμφωνω μαζι σου.
Οταν, ονως, ο συμβουλιος εα (αυτος ο "αχρηστος", οπως υπονοεις) αυτα που λεει προφορικα τα δινει και γραπτα και οταν οι συμβουλοι γενικης αγωγης συμφωνουν μαζι του κσι δινουν τις ιδιες οδηγιες και, ακομα περισσοτερο, οταν αυτα που λεει εφαρμοζονται και πετυχαινουν, τοτε μαλλον δεν ειναι λαθος και βασικα δεν ειναι ανεφαρμοστα
Μωρέ εμένα με νοιάζει εσύ που παρόλο που είσαι από την αθμια μπορείς και αντιλαμβάνεσαι το "ηλίθιο" της κατάστασης. Από εκεί και πέρα το ότι ένας σύμβουλος γράφει μπούρδες που δεν βασίζονται πουθενά και έρχονται σε αντίθεση με την νομοθεσία (δες την μπούρδα που είπε για τις εξετάσεις) δεν σημαίνει ότι νομιμοποιούνται. Σοβαροί συνάδελφοι θα τον γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ως είθισται όταν έχουμε "ανόητους" που μπαίνουν σε ξένα χωράφια. Όσο για τους άλλους συμβούλους που λες, αμφιβάλλω να έδωσαν κάτι γραπτό, άντε να κάνουν την πάπια και να πετάνε την ευθύνη στον παντογνώστη αθμιο σύμβουλο. Λυπάμαι μόνο τους συναδέλφους που είναι στον χώρο του και είναι στην αρχή της καριέρας τους.
Δεν ειπα οτι συμφωνω μαζι σου. Ειπα οτι το κανω χαριν οικονομιας! Δεν εχω ουτε το χρονο ουτε τη διαθεση βα σπυ αλλαξω τον τροπο που σκεφτεσαι!
Οσο για τους συμβουλους, που επιμενεις να τους ακυρωνεις, τα εδωσαν ΟΛΑ γραπτα σε δηγιες τους για τις εξετασεις.
Σε ενημερωτικες ημεροδες που εγιναν καθ' ολη τη διαρκεια της χρονιας, εγινε κατανοητος ο τροπος λειτουργιας του τε ετσι οποως συντομα τον περιεγραψα. Τα τε λειτοργησαν συμπληρωματικα προς την γενικη ταξη, οι βαθμοι μπηκαν σε συνεργασια, οπως και τα θεματα και δεν υπηρξε κανενα αποκυτως προβλημα.
για χάριν οικονομίας δεν σχολιάζω γιατί δεν έχω ως στόχο να σε πείσω για κάτι που είναι εκτός του αντικείμενου σου, παρόλα αυτά οφείλω να ρωτήσω με βάση τα όσα έγραψες παραπάνω. Έδωσαν δηλαδή, γραπτώς, οδηγία στους καθηγητές ότι θα βαθμολογήσουν στις εξετάσεις με βάση και την προσπάθεια του μαθητή;
Αν όντως υπάρχει γραπτώς το παραπάνω και επομένως είναι δημόσιο έγγραφο μπορείς να μας δώσεις έναν σύνδεσμο να το δούμε;
όχι, ο οικείος καθηγητής του μαθητή του ΤΕ είναι και ο γενικής και ο ειδικής
Θέλω να ρωτήσω το εξής. Όπως μας ενημέρωσε και η διευθύντρια, τα θέματα πρέπει να είναι κοινά για τους μαθητές που παρακολουθούν στο κανονικό τμήμα και στους μαθητές που παρακολουθούν το τμήμα ένταξης. Δεν ξέρω αυτό στην πράξη κατά πόσο αποδίδει.
Θέσαμε το θέμα στην διευθύντρια, αλλά ήταν ανένδοτη γιατί σύμφωνα με τον νόμο έπρεπε να μπουν κοινά θέματα. Και στις Πανελλήνιες κοινά είναι μας είπε. Δίκιο έχει βέβαια. Αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν τα θέματα στις ενδοσχολικές να είναι κοινά...
Συνάδελφε, τα θέματα βεβαίως και μπορούν να είναι διαφορετικά, βάσει της νομοθεσίας:
"Κατ’ εξαίρεση είναι δυνατόν να δοθούν χωριστά θέματα, εάν συντρέχει αποχρών λόγος, ο οποίος αναγράφεται σε σημείωση στο έγγραφο που περιέχει τα θέματα και παράλληλα συντάσσεται και σχετική πράξη στο βιβλίο πράξεων του Διευθυντή του σχολείου"
Αρκεί λοιπόν ο διδάσκων καθηγητής να δώσει χωριστά θέματα στους μαθητές για τους οποίους "συντρέχει αποχρών λόγος". Είναι παράλογο να τα διαφοροποιήσει για όλους τους υπόλοιπους μαθητές όπως κάνατε στο δικό σας σχολείο!!!
δεν είναι έτσι, αυτό που έβαλες αφορά όχι μαθητές αλλά τμήματα
το λέει στην προηγούμενη πρόταση από αυτή που μας έδωσες
"Τα θέματα ορίζονται την ημέρα εξέτασης κάθε μαθήματος από τους διδάσκοντες το αντίστοιχο μάθημα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και είναι κοινά για όλα τα τμήματα της τάξης. Κατ’ εξαίρεση είναι δυνατόν να δοθούν χωριστά θέματα, εάν συντρέχει αποχρών λόγος, ο οποίος αναγράφεται σε σημείωση στο έγγραφο που περιέχει τα θέματα και παράλληλα συντάσσεται και σχετική πράξη στο βιβλίο πράξεων του Διευθυντή του σχολείου"
(Π.Δ. 126/2016).
Επειδή εγώ έθεσα την ερώτηση, να διευκρινήσω ότι στο σχολείο μου λειτουργούν ξεχωριστά τμήματα ένταξης. Την ώρα των της Άλγεβρας Α ΛΥκείου για παράδειγμα, τα Μαθηματικά διδάσκονται ταυτόχρονα σε όλα τα τμήματα της Α τάξης όπου υπάρχουν μαθητές τμήματος ένταξης, και οι μαθητές αυτοί φεύγουν από την τάξη και παρακολουθούν με άλλον καθηγητή, τον Μαθηματικό ειδικής αγωγής.
Άρα νομίζω είμαστε σύμφωνοι με την εγκύκλιο που παραθέτεις, αφού τα ξεχωριστά θέματα θα αφορούν ξεχωριστό τμήμα, αυτό του τμήματος ένταξης που είναι ξεχωριστό και με άλλον καθηγητή.
Αυτό που δεν επιτρέπεται να γίνει, είναι αν ΔΕΝ λειτουργούν τμήματα ένταξης στο σχολείο, τοτε ο καθηγητής δεν μπορεί να βγάλει ξεχωριστά θέματα για 5-6 μαθητές του τμήματός του επειδή έχουν μαθησιακές δυσκολίες.
ΠΙστεύω λοιπόν ότι, μάλλον ναι μπορούν να δωθούν ξεχωριστά θέματα, αφού πρόκειται για ξεχωριστό τμήμα, με ξεχωριστό καθηγητή...
Συναδελφοι, πως εχετε φτιαξει το προγραμμα σας στο ΤΕ; Σας το δινει ετοιμο ο προγραμματιστης ή το φτιαχνετε εσεις;
Συνάδελφοι, καλησπέρα. Γνωρίζετε τι θα γίνει με την ίδρυση οργανικών σε ΤΕ της
Συμφωνώ συν/φε...αλλά στους 4500 διορισμούς δεν μπορεί να είναι μόνο οργανικές σε ειδικά σχολεία, είναι πολύ λίγες οι θέσεις
Σωστά συν/φε...όμως οι διορισμοί θα γίνουν αναλογικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών..Για παράδειγμα είχε κυκλοφορήσει μια πρώτη κατανομή θέσεων, πχ. φιλόλογοι 400 άτομα-υπάρχουν 400 θέσεις οργανικές σε ειδικά σχολεία; ;;;;; Και εκεί έγκειται το θέμα ότι θα πρέπει πρώτα να δοθούν σε μεταθέσεις οι θέσεις;;;
Καλησπέρα σας.
Ήρθε γνωμάτευση για μαθητή από το οικείο ΚΕΣΥ και προτείνει την υποστήριξή του σε Τάξη Υποδοχής αλλά και την υποστήριξή του στο Τμήμα Ένταξης. Αυτά τα δυο μέτρα μαζί; Γίνεται;
Α/ΘΜΙΑ...μαθητής από αλλόγλωσσο πολιτισμικό περιβάλλον. Αφού με βάση το νόμο 3699/2008 δεν ανήκει σε κατηγορία ειδικής αγωγής κι εκπαίδευσης,δεν είναι αντιφατικά μέτρα; και στην τελική όλα στο Τμήμα Ένταξης;
Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά αν έχουμε έναν αλλοδαπό μαθητή που δε μιλάει ελληνικά ή έστω δε μιλάει καλά ελληνικά και παράλληλα έχει ΚΑΙ μαθησιακές δυσκολίες, πού είναι προτιμότερο να ενταχθεί; Σε τμήμα ένταξης; Σε τμήμα υποδοχής; Και στα δύο;
Άρα; Το αφήνουμε στη θεωρία των πιθανοτήτων και πάει 50-50.
Εγω δεν εχω απαντηση!
Τα νηπια που αξιολογω, αν ειναι αλλογλωσσα, βαζω και εναν απο τους γονεις που ξερει καλα (ή καλυτερα απο τον αλλο) ελληνικα.
Αλλα μιλαμε για νηπια
Η απορία που έχω είναι πώς μπορεί το παιδί να φοιτά συγχρόνως και στο τμήμα ένταξης και στην Τάξη υποδοχής. Δεν γίνονται τις ίδιες ώρες; Όσο για την παράλληλη στήριξη, θα πρέπει το παιδί να έχει συγκεκριμένες μαθησιακές δυσκολίες ώστε να την έχει.
Εδώ οι γονείς δεν γνωρίζουν τα ελληνικά, καταγράφεται και στο κοινωνικό ιστορικό.
https://blogs.sch.gr/anaplirotesbio/2019/11/15/diamartyria-schetika-me-tin-tropologia-toy-arthroy-6-par-1-toy-nomoy-3699-2008-poy-katatethike-pros-psifisi-sti-voyli-apo-ta-ypoyrgeia-oikonomikon-kai-paideias-kai-thriskeymaton/Διαμαρτυρία για γέλια. Οι ώρες λέει των ΠΕ04 είναι περισσότερες έναντι των ΠΕ03. Μονάχα που δεν μας είπαν με πόσες αναθέσεις διότι αν και οι μαθηματικοί αξιοποιήσουν 2_3 αναθέσεις μάλλον δεν πρέπει να προσληφθούν καν φυσικοί.
https://blogs.sch.gr/anaplirotesbio/2019/11/15/diamartyria-schetika-me-tin-tropologia-toy-arthroy-6-par-1-toy-nomoy-3699-2008-poy-katatethike-pros-psifisi-sti-voyli-apo-ta-ypoyrgeia-oikonomikon-kai-paideias-kai-thriskeymaton/Ποιες ωρες των ΠΕΟ4 ειναι περισσοτερες; Της φυσικης και χημειας ειναι πολυ λιγοτερες. Αν βεβαια συμπεριλαβουμε τη βιολογια και τη γεωγραφια γινονται 13 . Δηλ. και παλι μια περισσοτερη απο τα μαθηματικα. Αλλα μην τρελαθουμε δεν εχουν την ιδια βαρυτητα τα μαθηματικα και η γεωγραφια. Και αν υποθεσουμε οτι συμβαινει αυτο τοτε γιατι οχι και τα θρησκευτικα ,η οικιακη οικονομια , οι ξενες γλωσσες κλπ. Περαν του οτι οι περισσοτερες γνωματευσεις αφορουν την γλωσσα και τα μαθηματικα λογικο ειναι να καλυφθουν οι μαθητες αρχικα στα βασικα μαθηματα και μελλοντικα και στα υπολοιπα. Πιστεω οτι αντικειμενικά θα ηταν πιο σωστο να υπαρχει σε καθε σχολειο ενας φιλολογος, ενας μαθηματικος και ενας ΠΕΟ4 αν το σχολειο ειναι μεγαλο, και ισως ανα δυο σχολεια ενας ΠΕΟ4 εφοσον ειναι μικρης δυναμικοτητας κατα κυριο λογο ομως φυσικος ή χημικος.
Η απορία που έχω είναι πώς μπορεί το παιδί να φοιτά συγχρόνως και στο τμήμα ένταξης και στην Τάξη υποδοχής. Δεν γίνονται τις ίδιες ώρες; Όσο για την παράλληλη στήριξη, θα πρέπει το παιδί να έχει συγκεκριμένες μαθησιακές δυσκολίες ώστε να την έχει.
Διαμαρτυρία για γέλια. Οι ώρες λέει των ΠΕ04 είναι περισσότερες έναντι των ΠΕ03. Μονάχα που δεν μας είπαν με πόσες αναθέσεις διότι αν και οι μαθηματικοί αξιοποιήσουν 2_3 αναθέσεις μάλλον δεν πρέπει να προσληφθούν καν φυσικοί.Ακόμα και με
Άσε πού οι περισσότερες γνωματεύσεις αφορούν Γλώσσα και μαθηματικά
Ακόμα και με
Εβγαλαν ανακοινωση απο την Ε.Ε.Φ.
https://www.eef.gr/articles/thewroume-oti-adikoumaste
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την τροπολογία του άρθρου 6 παρ. 1 του νόμου 3699/2008 που ψηφίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διότι αδικεί κατάφωρα τους φυσικούς ειδικής αγωγής ΠΕ04.01 ΕΑΕ, ενώ παράλληλα στερεί από τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες τη δυνατότητα ποιοτικής διδασκαλίας του μαθήματος της φυσικής από ειδήμονες επιστήμονες.
Συγκεκριμένα στην τροπολογία αναφέρονται τα εξής: «Στα ΤΕ των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι μαθητές υποστηρίζονται από εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 με εξειδίκευση στην ΕΑΕ. Στα ΤΕ των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις οποίες φοιτούν έως τριακόσιοι (300) μαθητές, τοποθετείται ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02 και ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03, ενώ στα ΤΕ των σχολικών μονάδων, στις οποίες φοιτούν περισσότεροι από τριακόσιοι (300) μαθητές, εκ των οποίων τουλάχιστον δεκαπέντε (15) με διαγνωσμένη από αρμόδιο δημόσιο φορέα αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τοποθετούνται ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02, ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03 και ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ04. Για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ04 η τοποθέτηση, σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, γίνεται σε ποσοστό 42% για την ειδικότητα ΠΕ04.01, 20% για κάθε μία από τις ειδικότητες ΠΕ04.02 και ΠΕ04.04 και 18% για την ειδικότητα ΠΕ04.05. Ο αριθμός των θέσεων κατά κλάδο και ειδικότητα που προκύπτει σύμφωνα με τα προηγούμενα εδάφια, ισοδυναμεί με αριθμό οργανικών θέσεων.»
Η παραπάνω ρύθμιση ουσιαστικά αποκλείει τους εκπαιδευτικούς φυσικών επιστημών ειδικής αγωγής από τη δυνατότητα διεκδίκησης θέσεων σε ΤΕ πλήττοντας, όσο ποτέ άλλοτε, κυρίως τους φυσικούς ειδικής αγωγής ΠΕ04.01 ΕΑΕ. Ο μαθητικός πληθυσμός της συντριπτικής πλειοψηφίας των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αριθμεί κάτω των 300 μαθητών με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των φυσικών ΕΑΕ που θα διδάσκουν σε ΤΕ. Γεγονός που αναπόφευκτα θα επιφέρει σοβαρότατο παιδαγωγικό ζήτημα ως προς την ορθή εκπαίδευση των μαθητών ειδικής αγωγής στις θεματικές της φυσικής και των φυσικών επιστημών γενικότερα. Η τροπολογία επιβαρύνει περισσότερο τους μαθητές περιοχών της επαρχίας μειωμένου σε αριθμό δυναμικού. Σε περίπτωση εφαρμογής της τροπολογίας θα αποκλειστεί μεγάλος αριθμός μαθητών από την φοίτησή τους στα ΤΕ
Για τους παραπάνω λόγους η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ζητά την άμεση τροποποίηση της τροπολογίας για τη σύσταση οργανικών θέσεων σε ΤΕ ως προς τα παρακάτω:
Α) Στα ΤΕ των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις οποίες φοιτούν έως διακόσιοι (200) μαθητές, να τοποθετείται ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02 και ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ03 ή ΠΕ04. Η τοποθέτηση εκπαιδευτικών, σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ03 και ΠΕ04 να γίνεται σε ποσοστό 50% ανά κλάδο.
Τυπική μεν αστεία δε η τοποθέτηση της ένωσης Ελλήνων φυσικών για αναλογία ΠΕ03 και ΠΕ04 ως 50-50
Απλά:
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Α΄,
xriana1 οι προτάσεις κάνουν λόγο για 50-50 μεταξύ ΠΕ03 και ΠΕ04, όχι ΠΕ03 καιΣωστό.
ΠΕ04.01.
Ναι αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα αυτή τη στιγμή.Η κατανομή σύμφωνα με την τροπολογία θα γίνει σε επίπεδο διεύθυνσης. Άρα από τα ψίχουλα των 04 θα μείνουν ακόμα πιο ψίχουλα για χημικούς, βιολόγους, γεωλόγους.
Με την τροπολογία που ψηφίστηκε, είναι ζήτημα να προκύψουν 100 οργανικές θέσεις (κι αυτές μάλιστα ακόμα δεν ξέρουμε σίγουρα αν θα κατανεμηθούν ανα διεύθυνση ή πανελλαδικά) για ολόκληρο τον κλάδο ΠΕ04 ενώ φιλόλογοι και μαθηματικοί αβίαστα αποκτούν από σχεδόν 700 οργανικές!
25% του 0 είναι ίσο με 18% του 0.
Η κατανομή σύμφωνα με την τροπολογία θα γίνει σε επίπεδο διεύθυνσης. Άρα από τα ψίχουλα των 04 θα μείνουν ακόμα πιο ψίχουλα για χημικούς, βιολόγους, γεωλόγους.Αυτά στην ΕΕΦ πες τα που ζητούν το 50% (και νομίζουν ότι θα αλλάξει κάτι).
Πολύ σωστά όλα αυτά αλλά το τελευταίο δεν το πετυχαίνει ούτε ο Γκάντι μαζί με τον Τζον Λένον.
β) να μην εκλαμβάνει κάποιος ότι η ίδρυση οργανικών και για άλλες ειδικότητες θα περιορίσει τους διορισμούς της δικής του ειδικότητας στους 4500 διορισμούς που λένε οτί θα κάνουν ώστε να μην υπάρχει αυτός ο αλληλοσπαραγμός μεταξύ των ειδικοτήτων. Ας ιδρυθούν οι οργανικές, να υπολογιστούν τα ποσοστα ανα ειδικότητα στους 4500 διορισμούς και για όσες οργανικές μείνουν κενές, να υπάρξουν νέες εγγραφές στον κρατικό προϋπολογισμό για διορισμούς το επόμενο έτος.
Ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα...αναρωτιέμαι τι μπορούμε να κάνουμε οι ΠΕ04 για να γίνει μια δικαιότερη κατανομή...
Αυτό πως θα γίνει; Οι διορισμοί γίνονται σε οργανικές θέσεις. Ακόμα και τα κενά από σμεαε να προστεθούν, είναι τόσο λίγα που δεν αλλάζει η εικόνα.Εγώ πιστεύω θα δούν ότι τα νούμερα οδηγούν σε ανισοκατανομή...δεν γίνεται ξαφνικά 660 ΠΕ03 και 80 ΠΕ04 ενώ τόσα χρόνια υπήρχε μια ισορροπία....ουσιαστικά έτσι καταργούνται οι φυσικές επιστήμες.
Μάλλον χαιδεύει αυτιά η Ζαχαράκη και μοιράζει φρούδες ελπίδες.
Εγώ πιστεύω θα δούν ότι τα νούμερα οδηγούν σε ανισοκατανομή...δεν γίνεται ξαφνικά 660 ΠΕ03 και 80 ΠΕ04 ενώ τόσα χρόνια υπήρχε μια ισορροπία....ουσιαστικά έτσι καταργούνται οι φυσικές επιστήμες.
Επίσης πολλές ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ έχουν ανακοινώσεις προς αυτή την κατεύθυνση...η ελπίδα δεν έχει χαθεί..
Το υπουργείο θα συνεχίσει να παίρνει 04 ως αναπληρωτές. Τα λειτουργικά κενά των 04 παραμένουν. Απλά με τις αλχημείες τους περιόρισαν τις οργανικές των 04 για να μη διορίσουν. Οι 04 πληρώνουν τα πλεονάσματα που έχουν στη γενική αφού αρκετοί από τους νεοδιορισθεντες της ειδικής θα μεταπηδησουν εκεί σε 2 - 3 χρονια.Και εγω θεωρω οτι ο βασικος λογος που εγινε αυτη η σφαγη ειναι οτι σε μια πενταετια που θα μπορει η ειδικη να παει στη γενικη, θα ''αναγκασουν'' τους μαθηματικοφιλολογους (πχ βαζοντας αυστηρους περιορισμους για να δημιουργηθει ενα τμημα ενταξης) να πανε να καλυψουν κενα γενικης. Ενω στους ΠΕ.04.01 ακομη τουλαχοστον δεν παιζουν τα αντιστοιχα κενα στη γενικη. Προσωπικη φυσικα αποψη που μπορει και να μην στεκει.
Δε θα σχολιάσω το ότι οι 04 δούλευαν εις βάρος των 03 γιατί δεν αξίζει.
το ότι τα ΤΕ έχουν ως κύρια αντικείμενα την Γλώσσα και τα μαθηματικά μάλλον ξεχάστηκε γιατί κακώς τόσο καιρό το υπουργείο έπαιρνε ΠΕ04 αντί για ΠΕ03. Προσοχή δεν λέω ότι δεν χωράει ο ΠΕ04, αλλά πρώτα είναι ο ΠΕ02 και ο ΠΕ03 και έπειτα ο ΠΕ04. Απλά συνηθίσατε να δουλεύετε εις βάρος των ΠΕ03 και το περάσατε για κανονικότητα. Αντί τώρα η διεκδίκηση σας να είναι η δημιουργία 1 οργανικής ΠΕ04 όπως και στους ΠΕ02 και ΠΕ03 ζητάτε να πάρετε τις μισές οργανικές των ΠΕ03. Η απόλυτη ξεφτίλα.++++++++
καλησπερα
θα φυγουν για συνταξη πολλοι φετος στη γενικη. Τωρα αν σκοπευουν να χρησιμοποιησουν τους φιλολογους και μαθηματικους στη γενικη και δημιουργησαν αυτη τη σφαγη, ειναι πολυ διπροσωπο.
το ότι τα ΤΕ έχουν ως κύρια αντικείμενα την Γλώσσα και τα μαθηματικά μάλλον ξεχάστηκε γιατί κακώς τόσο καιρό το υπουργείο έπαιρνε ΠΕ04 αντί για ΠΕ03. Προσοχή δεν λέω ότι δεν χωράει ο ΠΕ04, αλλά πρώτα είναι ο ΠΕ02 και ο ΠΕ03 και έπειτα ο ΠΕ04. Απλά συνηθίσατε να δουλεύετε εις βάρος των ΠΕ03 και το περάσατε για κανονικότητα. Αντί τώρα η διεκδίκηση σας να είναι η δημιουργία 1 οργανικής ΠΕ04 όπως και στους ΠΕ02 και ΠΕ03 ζητάτε να πάρετε τις μισές οργανικές των ΠΕ03. Η απόλυτη ξεφτίλα.Kinegiros θα μπορούσες να αναρτήσεις με βάση ποιο νόμο-εγκύκλιο-νομοθετικό πλαίσιο ισχύει ότι στα ΤΕ υπάρχουν ως κύρια τα αντικείμενα της Γλώσσας και των μαθηματικών.
Οι μαθηματικοι παιρνουν β αναθεση φυσικη κατα την τοποθετηση τους στη δευτεροβαθμια. Ομως κανουν ολες τις ωρες μαθηματικα στα σχολεια αντι να κανουν και τη β αναθεση που τους εχουν δωσει, γιατι δεν ξερουν φυσικη.Θα σε συμβούλευα να μην γενικεύεις γιατι υποπέπτεις σε σφάλμα και μάλιστα στατιστικό. Όπερα έδει δείξε οτι και εσυ με τα μαθηματικα δεν σκίζεις. Αλλά αφού το θέτεις έτσι φυσικά και δεν ξέρουν φυσικη αφού οι άνθρωποι μαθηματικα σπούδασαν. Εσυ ξέρεις και οικονομικα;
Kinegiros θα μπορούσες να αναρτήσεις με βάση ποιο νόμο-εγκύκλιο-νομοθετικό πλαίσιο ισχύει ότι στα ΤΕ υπάρχουν ως κύρια τα αντικείμενα της Γλώσσας και των μαθηματικών.
Σε ευχαριστώ..
(ΥΓ: κανένας ΠΕ04 δεν ζήτησε τις μισές θέσεις των ΠΕ03..)
Στη σχολη εχουμε μαθηματικα α β γ δ εξαμηνο και ε, στ στατιστικη φυσικη (δε πιανομαστε στη στατιστικη οι φυσικοι). Το πιο ουσιωδες ειναι οτι σε ολες τις φυσικες ολες οι ασκησεις λυνονταν με μπολικα μαθηματικα οριζουσες ολοκληρωματα παραγωγους. Εσεις τη φυσικη τη σταματησατε στο λυκειο.Ίσως θα έπρεπε να ζητήσετε μέσω της Ε.Ε.Φ. και το πτυχίο του μαθηματικού τμήματος με τόσα πολλά μαθηματικά. Καλά πολύ μεγάλη αδικία.
Εγραψα οτι οι βθμιες στους μαθηματικους δινουν β αναθεση φυσικη σε ενταξη και δεν κανουν φυσικη γιατι δεν ξερουν. Προς Θεου δε λεω οτι δε δουλευουν αφου κανουν ολες τις ωρες μαθηματικα.Το επιχείρημα σας ποιο είναι; Ότι αν κ ο καθένας έχει το μάθημα του άλλου ως β αναθεση , και του πούνε να το διδάξει ο φυσικός θα πει με χαρά να διδάξει γιατί γνωρίζει μαθηματικά ενώ ο μαθηματικός θα αρνηθεί γιατί δεν γνωρίζει και "φοβάται" να κάνει φυσική? Η πραγματικότητά είναι πως λίγοι μαθηματικοί κάνουν φυσική όχι γιατί φοβούνται, αλλά γιατί απλά συμπληρώνουν τις ώρες τους με μαθήματα α ανάθεσης! Δεν έχω συναντήσει μαθηματικό που να μην συμπληρώνει ώρες κ να πει ότι δεν θέλει να διδάξει φυσική στο γυμνάσιο γιατί είναι δύσκολη και δεν γνωρίζει..
Οσο αφορα τα μαθηματικα μας ως φυσικοι τα εχουμε διδαχθει στο πανεπιστημιο συμφωνα με το προγραμμα σπουδων (καθολου θεωριες και χομπι) ενω ταυτοχρονα ειναι ενσωματωμενα στη φυσικη. Ετσι οταν μας δινουν β αναθεση μαθηματικα τα διδασκουμε.
Δεν εγραψα αρνηση τοποθετησης αντιθετως τοποθετουνται κανονικα γιατι τους βολευει το σχολειο. Εφοσον ισχυριζεσαι οτι οι μαθηματικοι συμπληρωνουν ωραριο με μαθηματα α αναθεσης σημαινει οτι θα συμπληρωνουν σε 2 σχολεια. Δηλαδη 2 οργανικες θεσεις απο δυο σχολεια θα τις πιανει ενας μαθηματικος ως 1 οργανικη. Τοτε απορω πως τους πειραζει το ΠΕ03 ή ΠΕ 04 !!!!Μας πειράζει γιατί στο άλλο σχολείο που λες ότι θα πάμε για συμπλήρωση θα υπάρχει ένας ΠΕ04 που θα διδάσκει μαθηματικά! Οπότε πως θα συμπληρώσουμε;Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό που ζητάτε είναι ανθρωποφαγία? Ότι ζητάτε να κάνετε ώρες άλλης ειδικότητας? Δλδ αντί να ζητήσετε να υπάρχει ΚΑΙ ένας ΠΕ04 ζητάτε να διδάσκετε ώρες άλλης ειδικότητας,αφαιρώντας αυτή τη δυνατότητα από άτομο που τη σπουδασε!!Αυτό είναι πρωτόγνωρο..
Μας πειράζει γιατί στο άλλο σχολείο που λες ότι θα πάμε για συμπλήρωση θα υπάρχει ένας ΠΕ04 που θα διδάσκει μαθηματικά! Οπότε πως θα συμπληρώσουμε;Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό που ζητάτε είναι ανθρωποφαγία? Ότι ζητάτε να κάνετε ώρες άλλης ειδικότητας? Δλδ αντί να ζητήσετε να υπάρχει ΚΑΙ ένας ΠΕ04 ζητάτε να διδάσκετε ώρες άλλης ειδικότητας,αφαιρώντας αυτή τη δυνατότητα από άτομο που τη σπουδασε!!Αυτό είναι πρωτόγνωρο..
Λοιπόν η αναλογία με βάση τις ανάγκες δλδ οι προσλήψεις αναπληρωτών τα δύο τελευταία χρόνια είναι 2/5.Αντι να ζητάτε να προκύψουν οργανικές ώστε να ικανοποιείται αυτή η αναλογία ,που θα μπορούσε να προκύψει αν πχ το 300 γίνονταν 200, και ο καθένας θα διδάσκει ότι σπούδασε, πάτε εντελώς εκτος λογικής να "φάτε" ώρες πρώτης ανάθεσης των άλλων, ζητώντας το 50-50. Στην τελική έτσι θα αναβαθμιστεί ο ρόλος των Τ.Ε; Όπου στα μισά τ.ε θα διδάσκουν άτομα που δεν σπούδασαν το ΚΥΡΙΩΣ μάθημα που κάνουν?
μα αυτό κάνουν τα τελευταία χρόνια, μαθηματικά. Έτσι έμαθαν αυτό ζητούν, δείξε κατανόηση.... δώσε και τις μισές οργανικές μην είσαι φαταούλας και τα θες όλα δικά σου.... ο Ερτογάν έχει δίκιο.... εεεε οι ΠΕ04 ήθελα να πωΈτσι είναι, εδώ ταιριάζει το "εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι"...
Εμένα η απορία μου είναι η εξής...600+, όσες είναι οι οργανικές τους πλέον, μαθηματικούς δεν υπάρχει περίπτωση να διορίσει, εκτίμησή μου είναι γύρω στους 350. Επομένως τι λόγοκαπου ειχα διαβασει γυρω στα 40 ατομα εχουν δικαιωμα για μεταθεση σε ειδικη
είχαν να νομοθετήσουν τόσες οργανικές ΠΕ03; Εκτός κι αν καλυφθούν πολλές από μεταθέσεις.
υ.γ. Τα υπολοιπα για γλώσσα και μαθηματικά είναι ανάξια σχολιασμού.
καπου ειχα διαβασει γυρω στα 40 ατομα εχουν δικαιωμα για μεταθεση σε ειδικη63 άτομα
Εμένα η απορία μου είναι η εξής...600+, όσες είναι οι οργανικές τους πλέον, μαθηματικούς δεν υπάρχει περίπτωση να διορίσει, εκτίμησή μου είναι γύρω στους 350. Επομένως τι λόγοΣυμφωνώ μαζί σου...όμως επειδή στην Ελλάδα όλα γίνονται με δικαστήρια και επειδή φαίνεται πως γνωρίζεις αρκετά παραπάνω από τους περισσότερους από εμάς, μήπως θα μπορούσες να ανεβάσεις κάτι σχετικό με νομοθεσία-ΦΕΚ που να αναφέρεται πως γινόταν η κατανομή των αναπληρωτών στα τμήματα ένταξης;;
είχαν να νομοθετήσουν τόσες οργανικές ΠΕ03; Εκτός κι αν καλυφθούν πολλές από μεταθέσεις.
υ.γ. Τα υπόλοιπα για γλώσσα και μαθηματικά είναι ανάξια σχολιασμού.
Ας με διαφωτισει καποιος, αν γνωριζει, παρακαλω.. μπορει διορισμενος ξενογλωσσος με σεμιναριο 400 ωρων να συμπληρωσει ωραριο σε Τ.Ε.?Στη δευτεροβαθμια σιγουρα ναι, για πρωτοβαθμια δε γνωριζω αν ισχυει το ιδιο.
Συμφωνώ μαζί σου...όμως επειδή στην Ελλάδα όλα γίνονται με δικαστήρια και επειδή φαίνεται πως γνωρίζεις αρκετά παραπάνω από τους περισσότερους από εμάς, μήπως θα μπορούσες να ανεβάσεις κάτι σχετικό με νομοθεσία-ΦΕΚ που να αναφέρεται πως γινόταν η κατανομή των αναπληρωτών στα τμήματα ένταξης;;
Υπάρχει κάποιος άλλος στο forum που να ξέρει κάτι σχετικό... γιατί όπως κατάλαβα από αυτά που έγραψε ο Kinegiros στα Τ.Ε. πρέπει να απασχολούνται ΠΕ02 και ΠΕ03. Απo που προκύπτει αυτό;;
63 άτομαΑρα εχουμε κατευθειαν 63 λιγοτερος αναπληρωτες μαθηματ ειδικης...
Το επιχείρημα να υπάρχει ΠΕ03 ή ΠΕ04 ειναι άτοπο τελείως. Δεν νοείται να υπάρχει ΤΕ με ΠΕ04 και καθόλου ΠΕ03. Γιατι όπως λέει και η ΕΕΦ οι μαθητές θα στερούνται τη δυνατότητα υψηλής ποιότητας στη διδασκαλία των Μαθηματικων σε αυτή τη περίπτωση, που ειναι η βάση όλων των επιστημών.Πολυ σωστα!!!
ΥΓ: Ίσως θα πρεπει να λάβει γνώση και η Μαθηματική Εταιρεία.
Το επιχείρημα να υπάρχει ΠΕ03 ή ΠΕ04 ειναι άτοπο τελείως. Δεν νοείται να υπάρχει ΤΕ με ΠΕ04 και καθόλου ΠΕ03...
Ενώ το να υπάρχει ΤΕ με ΠΕ03 χωρίς ΠΕ04 είναι οκ σωστά; ;DΕίτε το κατανοείς είτε όχι η λογική λέει οτι στα ΤΕ ξεκινάμε με τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. Στο δημοτικο ξεκινάμε με τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και όχι με τις Φυσικη. Ακόμη και η επιστήμη σου ξεκινάει με τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. Δανείζεσαι τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ για να προχωρήσεις στην επιστήμη σου. Τώρα εσυ μπορει να θες να κανεις και Πυρινικη Φυσικη σε ΤΕ για να συμπληρώσεις ωρες. Δικαίωμα σου.
Αν γινει αυτο θα αυξηθουν ελαχιστα οι οργανικες για τους ΠΕ04 , αλλα θα συνεχισει η ανιση αντιμετωπιση των φ.ε. εναντι των μαθηματικων. Μαθηματικοποιουν τα τμηματα ενταξης. Μηπως εχουν συμβουλο μαθηματικο στο υπουργειο που την εχει δει μεγας επιστημονας και βγαζει τα απωθημενα του στη στελεχωση των τ.ε., απορω...Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντίθετα μάλλον οι φυσικοί την έχουν δει μεγάλοι επιστήμονες που θεωρούν ότι μπορούν να διδάξουν και μαθηματικά επειδή εκαναν κάποια μαθήματα μαθηματικών στο πανεπιστήμιο οπότε μπορούν να τα κανουν όλα... Για να ειμαστε δικαιοι πιστευω ότι η κατανομη θα επρεπε να ειναι 2/3 των θέσεων σε μαθηματικούς και 1/3 σε ΠΕ04 λαμβανοντας υπ όψη το ωρολογιο πρόγραμμα και την αναλογια μαθηματικων- φυσικής. Μην ξεχναμε επίσης οτι στο τελος της χρονιάς στο γυμνασιο ( που κυρίως εχει Τ.Ε. ) γραπτως εξεταζόμενα είναι τα μαθηματικα και η φυσική και όχι βιολογίες, χημείες, γεωγραφίες κλπ
Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντίθετα μάλλον οι φυσικοί την έχουν δει μεγάλοι επιστήμονες που θεωρούν ότι μπορούν να διδάξουν και μαθηματικά επειδή εκαναν κάποια μαθήματα μαθηματικών στο πανεπιστήμιο οπότε μπορούν να τα κανουν όλα... Για να ειμαστε δικαιοι πιστευω ότι η κατανομη θα επρεπε να ειναι 2/3 των θέσεων σε μαθηματικούς και 1/3 σε ΠΕ04 λαμβανοντας υπ όψη το ωρολογιο πρόγραμμα και την αναλογια μαθηματικων- φυσικής. Μην ξεχναμε επίσης οτι στο τελος της χρονιάς στο γυμνασιο ( που κυρίως εχει Τ.Ε. ) γραπτως εξεταζόμενα είναι τα μαθηματικα και η φυσική και όχι βιολογίες, χημείες, γεωγραφίες κλπΗ κατανομή θα είναι αυτή περίπου όπως την περιγράφεις (280--80), οπότε δεν υπάρχει καν θέμα.
Η κατανομή θα είναι αυτή περίπου όπως την περιγράφεις (280--80), οπότε δεν υπάρχει καν θέμα.
Xriana1, στην κατανομή που αναφέρεις, οι 80 πιστεύεις ότι θα είναι μόνο Φυσικοί (ΠΕ04. 01) ή από όλες τις ειδικότητες του κλάδου ΠΕ04?
@math.efiΜην μπερδεύεις την ενισχυτικη, την παραλληλη και τα Τ.Ε. Η ενισχυτικη δεν εχει καμία σχέση με την ειδική αγωγή. Όσο για την παράλληλη ο εκπαιδευτικός μπαίνει σε όλα τα μαθήματα των φ.ε. γιατί δεν επαρκούν οι ωρές της φυσικής και χημείας να συμπληρώσει ωράριο ή γιατί δεν μπορεί να βγάλει πρόγραμμα αφού το σύνηθες ειναι να τοποθετται σε περισσότερα από δύο σχολεία και οι ωρες των σχολείων συχνά συμπίπτουν
Νομιζα οτι για τις γραπτες εξετασεις υπηρχε η ενισχυτικη διδασκαλια αλλα κι εκει εχουν μαθηματα που δε δινουν στο τελος τα παιδια.
Μην ξεχναμε και την παραλληλη στηριξη οπου ο εκπαιδευτικος μπαινει σ ολα τα μαθηματα φ.ε.
Οι δευτεροβαθμιες δινουν ωρες και στους μαθηματικους και στους πε04 β αναθεσεις, δεν τις ζηταει καποιος απο μονος του.
Xriana1, στην κατανομή που αναφέρεις οι 80 πιστεύεις ότι θα είναι μόνο Φυσικοί (ΠΕ04.01) ή από όλες τις ειδικότητες του κλάδου ΠΕ04?Το σύνολο των ΠΕ04 θα είναι κοντά στο 80
Μην μπερδεύεις την ενισχυτικη, την παραλληλη και τα Τ.Ε. Η ενισχυτικη δεν εχει καμία σχέση με την ειδική αγωγή. Όσο για την παράλληλη ο εκπαιδευτικός μπαίνει σε όλα τα μαθήματα των φ.ε. γιατί δεν επαρκούν οι ωρές της φυσικής και χημείας να συμπληρώσει ωράριο ή γιατί δεν μπορεί να βγάλει πρόγραμμα αφού το σύνηθες ειναι να τοποθετται σε περισσότερα από δύο σχολεία και οι ωρες των σχολείων συχνά συμπίπτουνΕξάλλου η αναλογία μαθηματικών φιλολόγων και στην παράλληλη ξεπερνά το 70-30,%
Έχεις κάποια πληροφόρηση για την κατανομή ή είναι προσωπική σου εκτίμηση, λαμβάνοντας υπόψη την τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα? Μου φαίνεται εξαιρετικά μικρός ο αριθμός των 80 για όλους τους ΠΕ04. Προσωπικά, αλλά όχι από επίσημη πηγή, είχα ακούσει για περίπου 70 - 80 Φυσικούς μόνοΔυστυχώς είναι μικρός και τα οργανικά κενά λίγα. Ίσως οι αναπληρωτές μετριάσουν την κατάσταση
Mετά τις εκλογές σύχναζε στους διαδρόμους του υπεθ κάποιος Σίσκος πε03 από σύλλογο αναπληρωτών καθηγητών ειδικης αγωγής και χτυπούσε την πόρτα του Παπακωνσταντίνου που έχει δικό του γραφείο εκεί. Τέλος πάντων πίεζε να ευνοηθούν οι πε03.Θέλεις να πεις δηλαδή ότι οι ενέργειες ενός συναδέλφου που τολμάς να ονομάσεις ενώ εσύ που ήσουν εκεί γράφεις με ψευδώνυμο οδήγησαν στην αύξηση των θέσεων των πε03 και στη συρρίκνωση των πε04.
Κι ας είμαι μαθηματικός θεωρώ ότι τέτοιου είδους παρμβάσεις αμαυρώνουν τον κλάδο μας.
Mετά τις εκλογές σύχναζε στους διαδρόμους του υπεθ κάποιος Σίσκος πε03 από σύλλογο αναπληρωτών καθηγητών ειδικης αγωγής και χτυπούσε την πόρτα του Παπακωνσταντίνου που έχει δικό του γραφείο εκεί. Τέλος πάντων πίεζε να ευνοηθούν οι πε03.
Κι ας είμαι μαθηματικός θεωρώ ότι τέτοιου είδους παρμβάσεις αμαυρώνουν τον κλάδο μας.
Γιατί; Οι της
το ότι τα ΤΕ έχουν ως κύρια αντικείμενα την Γλώσσα και τα μαθηματικά μάλλον ξεχάστηκε γιατί κακώς τόσο καιρό το υπουργείο έπαιρνε ΠΕ04 αντί για ΠΕ03. Προσοχή δεν λέω ότι δεν χωράει ο ΠΕ04, αλλά πρώτα είναι ο ΠΕ02 και ο ΠΕ03 και έπειτα ο ΠΕ04. Απλά συνηθίσατε να δουλεύετε εις βάρος των ΠΕ03 και το περάσατε για κανονικότητα. Αντί τώρα η διεκδίκηση σας να είναι η δημιουργία 1 οργανικής ΠΕ04 όπως και στους ΠΕ02 και ΠΕ03 ζητάτε να πάρετε τις μισές οργανικές των ΠΕ03. Η απόλυτη ξεφτίλα.
Θέλεις να πεις δηλαδή ότι οι ενέργειες ενός συναδέλφου που τολμάς να ονομάσεις ενώ εσύ που ήσουν εκεί γράφεις με ψευδώνυμο οδήγησαν στην αύξηση των θέσεων των πε03 και στη συρρίκνωση των πε04.Γενικα παντως στην εκπαιδευση , μια μικρη ομαδα ανθρωπων , οταν βρει προσφορο εδαφος (καταλληλους ανθρωπους σε καταλληλη θεση παντως), μπορουν να φερουν τα πανω κατω. Ενδεικτικα, προσθηκη απειρων ωρων
Γελάει ο κόσμος.
Αλήθεια εσύ τι ακριβώς έκανες στους ίδιους διαδρομους;
ορίστε το "Αφήγημα" μου κύριε Σαπόρε, αν δεν σου αρέσει λυπάμαι αλλά δεν απευθυνόταν σε εσένα αλλά σε όσους έχουν άμεση επαγγελματική σχέση με την ειδική αγωγή. Εσύ δεν, οπότε λογικό είναι να μην το καταλαβαίνεις. Αλλά στην Ελλάδα έχουμε όλοι άποψη για όλα... "Καλά να παθαίνουμε αφού τέτοιοι/-ες είμαστε" όπως λες και εσύ
Οι 80 θέσεις εννοείς ότι καλύπτουν μόνο τα οργανικά κενά στα Τ. Ε. και θα αυξηθούν με τα οργανικά κενά στα ΣΜΕΑΕ?
και τωρα αυτο με την ειδικη, οπου για μενα η αναλογια των οργανικων θα επρεπε να ηταν οπως και στη γενικη με βαση την α αναθεση. Δηλαδη: 12 μαθηματικοι, 5 φυσικοι, 3 βιολογοι ,3 γεωλογοι και 2 χημικοι σε καθε πυσδε. Μεγαλη αδικια για χημικους αυτο που προτεινω αλλα δυστυχως με αυτες τις 2 ωρες σε ολο το γυμνασιο...
Οχι κι ετσι...πρεπει συμφωνα με την αναλογια στις προσληψεις των αναπληρωτων, οτιδηποτε αλλο ειναι εκ του πονηρου.
Ορισμένοι θέλουν να ανοίξει θέση για τους εαυτούς τους τόσες λοιπόν όσες να τους συμπεριλαμβάνουν οι προσλήψεις. Όπως βέβαια θέλουν να υπάρχουν και τόσες θεσεις στα αει όσοι οι υποψήφιοι. Όλοι πετυχημένοι και η ζωή συνεχίζεται. Με τέτοια μυαλά μάς βλέπω σύντομα στην χρεοκοπία και σε πολλά ακόμη μνημόνια! Ειδικά στα ΤΕ οι θέσεις δεν μπορεί να είναι ούτε καν κοντά στις προσλήψεις των αναπληρωτών, διότι δεν είναι φυσιολογικό τα παιδιά που χρειάζονται τε εις το διηνεκές να είναι τα ίδια ή και περισσότερα. Μην σχολιάσω το πώς δίνονται οι σχετικές γνωματεύσεις. Η κουτοπονηριά του Έλληνα δεν έχει όριο. Στο τέλος όμως πέφτει ο ίδιος στην παγίδα που στήνει.Συμφωνώ απόλυτα JURE. Φαίνεται ότι η νοοτροπία του Έλληνα παραμένει η ίδια. Δεν διδαχτήκαμε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια, που πολλοί έζησαν με άνεση πέρα από την οικονομική τους δυνατότητα και οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Όλα τα πράγματα έχουν όρια, ας τα τηρούμε. Δε χρειάζεται να πάθουμε ξανά, για να μάθουμε!
ΑΥΤΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ...ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ??? ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ??
Καλησπέρα σε όλους.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν χρειάζεται τουλάχιστον 3 άτομα σε κάθε τάξη ή συνολικά για να δημιουργηθεί τμήμα..Αν έχουμε πχ 7 παιδιά σε μια τάξη και 2 σε μια άλλη θα δημιουργηθεί μόνο για την μια τάξη;
Έχω την εντύπωση πως δεν εννοείς την παρακάτω προϋπόθεση για ίδρυση τμήματος ένταξης.Εννοώ για πχ αν η
Για να ιδρυθεί τμήμα ένταξης απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν κατ’ελάχιστον τρεις (3) μαθητές και σχετική πρόταση από διαγνωστική υπηρεσία. Σε περιπτώσεις συστεγαζόμενων ή γειτονικών σχολικών μονάδων, τα Τμήματα Ένταξης
συνενώνονται μέχρι του μέγιστου αριθμού δώδεκα (12) μαθητών ανά Τμήμα Ένταξης. (Ν. 3699/2008 άρθρο 6).
Όταν λες 7 παιδιά σε μια τάξη και 2 σε άλλη, εννοείς ότι φοιτούν στην ίδια τάξη αλλά σε διαφορετικά τμήματα (π.χ. Γ1, Γ2) ενώ έχουν όλα γνωμάτευση για παρακολούθηση τμήματος ένταξης;
Γνωρίζετε αν υπάρχει συγκεκριμένη εν ισχύει νομοθεσία για ελάχιστη προαγωγική βαθμολογία στα παιδιά των ΤΕ;
Τι εννοείς "ελάχιστη προαγωγική βαθμολογία"; Διαφορετική βάση; Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει για τους μαθητές με εεα, με την έννοια που υπάρχει π.χ. για τους μαθητές της μουσουλμανικής μειονότητας, για τα γλωσσικά μαθήματα. Υπάρχουν όμως κάποιες ευεργετικές διατάξεις όπως η δυνατότητα μη προσμέτρησης του βαθμού της 2ης ξένης γλώσσας στο γενικό μέσο όρο.
Υπάρχει και προαγωγή με χαμηλότερο μέσο όρο.
Ισχύει, mea culpa. Ενώ οι υπόλοιποι μαθητές προάγονται με τουλάχιστον 13 μ.ο. για τους μαθητές με εεα είναι 12.
https://www.esos.gr/arthra/72958/apofasi-fek-proagogi-apolysi-mathiton-gymnasioy-kai-lykeioy-gia-sholiko-etos-2020-2021 (https://www.esos.gr/arthra/72958/apofasi-fek-proagogi-apolysi-mathiton-gymnasioy-kai-lykeioy-gia-sholiko-etos-2020-2021)
Προσοχη! Αναφερεται στους μαθητες με ΕΙΔΙΚΕΣ εκκαιδευτικες αναγκες (τα δυς-) επισης αυτισμος, τυφλωση, κωφωση, προβληματα λογου, τραυλισμος
Οι μαθητες με γνωματευση «γενικευμενες μαθησιακες δυσκολιες» ή παρομοιο, ΔΕΠΥ κ.α. εχουν διακριτικη επιεικεια
Ναι, το γράφει και στο λινκ που παρέθεσα.
Οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίοι εξετάζονται με βάση τις διατάξεις της υπό στοιχεία 28722/Γ2/12-3-2010 υπουργικής απόφασης (
Καλησπέρα.
Διδάσκω πρώτη χρονιά σε τμήμα ένταξης δευτεροβάθμιας. Υποχρεώνομαι να συντάξω ΕΠΕ για όλα τα παιδιά όλων των τάξεων που μπαίνουν στο τ.ε.;
Και ΕΠΕ και ημερολόγιο για κάθε μαθητή/τριαΤο ΕΠΕ δεν είναι μόνο στην παράλληλη;
Και ΕΠΕ και ημερολόγιο για κάθε μαθητή/τριαΤο ημερολόγιο τι περιλαμβάνει; Και είναι ημερήσιο, εβδομαδιαίο, μηνιαίο;
Κανονικά η σύμβουλος της ειδικής ή οι παλαιότεροι συνάδελφοι οφείλουν να έχουν τα σχετικά έντυπα. Το ΕΠΕ αφορά το πρόγραμμα του κάθε μαθητή με τους στόχους,τον τρόπο που θα εργαστείτε κλπ. Αυτό πχ θα είναι τριμήνου. Το εβδομαδιαίο και το ημερήσιο για μένα θα έπρεπε να είναι ένα έντυπο. Ανά ώρα και μάθημα αν πρόκειται για δημοτικό και αφορά πάλι κάθε μαθητή. Στο τμήμα ένταξης που έχετε ολοκληρωμένο πρόγραμμα κ αφορά όλους τους μαθητές μπορείτε να γράφετε τα ίδια αλλά με παρατηρήσεις τι διαφοροποιείται κάθε φορά κ στα αποτελέσματα τι παρατηρείτε. Όλα αυτά όμως καλύτερα με τη σύμβουλο σας. Εκείνη οφείλει να σας δώσει τις απαραίτητες οδηγίες.Ευχαριστώ πολύ!
Το ΕΠΕ δεν είναι μόνο στην παράλληλη;
Πώς θα γίνει ΕΠΕ σε 30 και 40 μαθητές από ένα εκπαιδευτικο;
Σαφώς ο εκπαιδευτικός τηρεί ημερολόγιο και καταγράφει, σαφώς υπάρχουν κοινά σημεία σε μαθητές με παρόμοια έκθεση, ωστόσο μας έχει ζητηθεί από καθένα ξεχωριστά όλη αυτή η καταγραφή.
Το καθηκοντολογιο δεν αναφέρει πουθενά ότι βαθμολογούν ή εξετάζουν. Στο πλαίσιο της συμπερίληψης και με δεδομένο ότι η υποστήριξη πλέον ενθαρρύνεται να είναι εντός της τάξης, είναι λογικό ειδικά τώρα πια, να μην νοείται ο μαθητής του ΤΕ ως μονάδα που δεν ανήκει στο τμήμα γενικής παιδείας, από την άλλη όμως είναι και αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και να λαμβάνεται υπόψη θετικά τυχόν καλή συνεργασία του παιδιού με τον εκπαιδευτικό, ακόμα κι αν δεν έχει την ίδια συνεργασία ο καθηγητής του τμήματος.
Και ως μονάδα ακόμα, όταν η υποστήριξη γινόταν ξεχωριστά, πάλι ο βαθμός άτυπα έμπαινε από τον εκπαιδευτικό ένταξης. Στο επίσημο έγγραφο της βαθμολογίας αναφέρεται μόνο ο εκπαιδευτικός γενικής.
Δε μας λέει όμως ο συνάδελφος ακριβώς ποιο είναι το θέμα.
Υποθέτω πως διαφωνούν όσον αφορά στη βαθμολόγηση.
Μην το λες. Στο σχολείο μου όλοι συνεργαζόμασταν εκτός από συγκεκριμένη εκπαιδευτικό που δεν θα δεχοταν επ ουδενί να αλλάξει τον βαθμό που εκείνη είχε κρίνει, ασχέτως του τι ελεγε η ένταξη.
Τι να μην πω;
Αναφέρομαι στη περίπτωση που η υποστήριξη γίνεται εκτός τάξης, μόνιμα (σχεδόν κανόνας στα μονοώρα μαθήματα).
Πως θα βάλει βαθμό ο γενικής που δεν ξέρει ούτε πως μοιάζει ο μαθητής;
Ο βαθμός δηλώνεται από τον ένταξης και στο έγγραφο με τη βαθμολογία τετραμήνου φαίνεται το όνομα του εκπαιδευτικού γενικης.
Σε κάθε περίπτωση, ρητή αναφορά για τη βαθμολογία εγώ τουλάχιστον δεν έχω βρει.
@alexopmar από το ΚΕΔΑΣΥ σας, τι σου είπαν για το θέμα
Με δεδομένο ότι η ένταξη ούτως ή άλλως έχει σκοπό την ένταξη, σε μονόωρο μάθημα κανονικά δεν θα έπρεπε να φεύγει το παιδί, ή θα έπρεπε να κανονίζεται να φεύγει εναλλάξ ανά εβδομάδα.
Εγω μιλώ για περιπτώσεις που το παιδί δεν αποδίδει καθολου στο διαγωνισμα της γενικής τάξης, δεν συμμετέχει προφορικα, ο εκπαιδευτικός γενικής θέλει να βάλει 11 πχ, ο εκπαιδευτικός της ένταξης λέει ότι κατ ίδιαν το παιδί συνεργάζεται και ανταποκρίνεται σε προσαρμοσμένες απαιτήσεις και προτείνει 13-14 και ο καθηγητής της γενικής αρνείται.
Ναι υπάρχει κενό, του οποίου η σκοπιμότητα είναι λογικά να μην καλλιεργείται η εντύπωση ότι ο μαθητής του ΤΕ δεν ανήκει στο σύνολο των συμμαθητών του.
Δεν είναι τόσο απλό και δεν αφορά μόνο τον μαθητή το θέμα της βαθμολογίας. Είναι αδιανόητο να εφαρμόζεται συνδιδασκαλία και τα θέματα αξιολόγησης του μαθητή να αποφασίζονται μονομερώς!
Ναι, αφορά και την θέση του συναδέλφου. Σαφώς. Αλλά το συμφέρον του μαθητή προέχει, και δεν είναι εύκολη η ισορροπία του να μην αποκόπτεται από τους συμμαθητές του αλλά και να μην
αδικείται με το τσουβαλιασμα…
Το συμφέρον του μαθητή τμήματος ένταξης είναι να υποστηρίζεται από εκπαιδευτικό του ένταξης. Η υποστήριξη αφορά και τον τρόπο που εξετάζεται καθώς και την αξιολόγησή του.
Πέρα από αυτό είναι και ηθικό το ζήτημα, δεν είναι δυνατόν σε όλες τις σχετικές διατάξεις να επιτάσσεται η συνεργασία των εκπαιδευτικών (γενικής και ειδικής) και αυτό να αναιρείται στη βαθμολόγηση λες και δεν αφορά τη σχολική ζωή.
Καλησπέρα. Σας παρακαλώ , απαντήστε μου αν γνωρίζετε: μπορώ ως νεοδιόριστος φιλόλογος γενικής , να διεκδικήσω την νέα χρονιά οργανική θέση σε τμήμα ένταξης; Έχω μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή αλλά διορίστηκα πέρσι ως φιλόλογος στην γενική. Μπορώ, φέτος, κατά τον δεύτερο χρόνο ως μόνιμος , να διεκδικήσω οργανική σε τμήμα ένταξης; Ποια είναι η νομοθεσία;την απάντηση στο ερωτημα σου θα την βρεις στην εγκυκλιο μεταθεσεων 2024 (με την προυποθεση βεβαια να μην εχει αλλαξει κατι στην φετινη που θα εκδοθει τον οκτωβρη) σελ 34-35 και ειδικα στο Α) της 34
Καλησπέρα. Σας παρακαλώ , απαντήστε μου αν γνωρίζετε: μπορώ ως νεοδιόριστος φιλόλογος γενικής , να διεκδικήσω την νέα χρονιά οργανική θέση σε τμήμα ένταξης; Έχω μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή αλλά διορίστηκα πέρσι ως φιλόλογος στην γενική. Μπορώ, φέτος, κατά τον δεύτερο χρόνο ως μόνιμος , να διεκδικήσω οργανική σε τμήμα ένταξης; Ποια είναι η νομοθεσία;
την απάντηση στο ερωτημα σου θα την βρεις στην εγκυκλιο μεταθεσεων 2024 (με την προυποθεση βεβαια να μην εχει αλλαξει κατι στην φετινη που θα εκδοθει τον οκτωβρη) σελ 34-35 και ειδικα στο Α) της 34
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!Κοίτα, το Β) δε σε αφορα εφοσον αναφερεται σε αυτους που καποια στιγμη μετατεθηκαν απο γενικη σε ειδικη και τωρα θελουν να επιστρεψουν στη γενικη.
Εγώ διορίστηκα το 2024. Αυτό σημαίνει ότι το καλοκαίρι του 2026 ή το καλοκαίρι του 2027 θα μπορώ να μετατεθώ στην Ειδική Αγωγή; ΄Δηλαδή πρέπει να έχω συμπληρώσει 2 ή 3 χρόνια στην γενική; Λογικά το 2027 για να έχω 3 χρόνια από την ημερομηνία διορισμού μου ή αρκούν τα 2 επειδή είμαι νεοδιόριστη; Εσείς πως το ερμηνεύετε;
Με μπερδεύει κάπως το: ''' Σχετικά με τη θεμελίωση δικαιώματος υποβολής αίτησης μετάθεσης από και προς την Ειδική Αγωγή, επισημαίνονται τα ακόλουθα: Α) Οι εκπαιδευτικοί γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, που πληρούν μία από τις πέντε ανωτέρω προϋποθέσεις, μπορούν να μετατίθενται σε κενές οργανικές θέσεις ΕΑΕ, εφόσον έχουν συμπληρώσει τριετή διδακτική υπηρεσία από την ημερομηνία διορισμού τους, χωρίς να έχουν υπηρετήσει απαραιτήτως την οργανική τους θέση. Ωστόσο, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για δύο έτη προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης μετάθεσης στην ειδική αγωγή. Β) Οι εκπαιδευτικοί γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης που μετατίθενται σε δομές ΕΑΕ μπορούν να αιτηθούν μετάθεσης στην γενική και επαγγελματική εκπαίδευση εφόσον έχουν συμπληρώσει διετή διδακτική υπηρεσία σε δομές ΕΑΕ και αφού έχουν απαραιτήτως υπηρετήσει την οργανική τους θέση. ΄΄
Ευχαριστώ πάρα πολύ gio.tsili και IoannisDr