Λοιπόν,μετά από σοβαρή έρευνα,μέχρι και με το πανεπιστήμιο του Sussex είχα επαφή,όχι παίζουμε τώρα....................
Δε ξέρει κανείς τι είναι αυτό το EdD
Αν διαβάσεις στη σελίδα του Sheffield σχετικά με το ΕdD θα δείς ότι γράφουν για Degree of Doctor of Education. Γράφουν ότι το επίπεδο είναι ίδιο με αυτό του παραδοσιακού PhD αλλά αναφέρουν και τα σημεία στα οποία διαφέρει. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει 2 χρόνια έρευνα/παρακολούθηση μαθημάτων και δύο χρόνια για τη συγγραφή διπλωματικής. Από ότι είδα είναι και part-time. Προσωπικά μου "μοιάζει" σαν μια κατάσταση μεταξύ MPhil και PhD. Αναφέρουν δε ότι είναι πόλύ καινούργιος θεσμός για τα ευρωπαικά δεδομένα γι' αυτό καλό θα είναι να ρωτήσεις στον δικό μας εδώ αντίστοιχο φορέα αν αναγνωρίζεται και ως τι? Αφού σου πουν αυτοί (το παλιό ΔΙΚΑΤΣΑ εννοώ γιατί δεν θυμάμαι τώρα πως έχει μετονομαστεί) θα πρέπει να δείς τη σχετική νομοθεσία που προβλέπει θέματα πρόσληψης διδακτικού προσωπικού στα ΑΕΙ. Πάντως για τα δημόσια ελληνικά Πανεπιστήμια δεν αρκεί απλά και μόνο ένα διδακτορικό. Τώρα για τα ιδιωτικά κολέγια κτλ ισχύουν οι νόμοι της αγοράς....
Τα προγράμματα Ed.D είναι διδασκόμενα προγράμματα διδακτορικού επιπέδου.Το ότι το λες δε σημαίνει ότι είναι κιόλας
Σε αντίθεση με τα Ph.D. δεν έχουν τόσο μεγάλη έμφαση στην έρευνα. Απευθύνονται σε στελέχη της εκπαίδευσης και όχι σε επίδοξους ακαδημαϊκούς.Καλά θα τρελαθούμε έ? Το phd έχει σχέση εξ'ορισμού με την έρευνα. Δε νοείται διδακτορικό χωρίς πρωτότυπη εργασία. Αλλά να τι έχει γίνει όσοι στην Αγγλία δεν μπορούν να κάνουν πρωτότυπη έρευνα και να διάβασουν πάκους από άρθρα αλλά φυσικά θέλουν να λένε ότι έχουν διδακτορικό και να το παίζουν μεγαλοστελέχη της εκπαίδευσης κάνουν (αγοράζουν) κάτι τέτοια πτυχία.
Μέχρι στιγμής, ο ΔΟΑΤΑΠ ούτε τα έχει αναγνωρίσει, ούτε έχει αποφανθεί αρνητικά για την αναγνώρισή τους.Δεν υπάρχει "ούτε έχει αποφανθεί αρνητικά", υπάρχει είτε τα αναγνωρίζει είτε όχι. Αλλά και να τα αναγνωρίσει τι έγινε δηλαδή. Αν κάποια μέρα γίνει αξιολόγηση αυτά θα τα χρησιμοποιούν για να τυλίγουν σουβλάκια
Το διδακτορικό έχει να κάνει με έρευνα και μάλιστα με κάποια πρωτότυπη εργασία και με πολλές δημοσιεύσεις σε περιοδικά και συνέδρια. Αν είναι οποιοδήποτε διευρυμένο μεταπτυχιακό να το βαφτίζουμε διδακτορικό τότε να τα ξεφτυλίσουμε όλα. Αυτά συμβαίνουν όταν η εκπαίδευση γίνεται βιομηχανία πτυχίων. Και οι Άγγλοι είναι πολύ καλοί σε αυτό. Λογικά σε λίγα χρόνια θα τους ξεπεράσουμε.
Επίσης δεν υπάρχουν σοβαρά διδακτορικά που είναι part time, ούτε σοβαρά διδακτορικά που έχουν δυο χρόνια παρακολούθηση μαθημάτων.
Προφανώς δεν ξέρεις τι λες, ή μάλλον τι γράφεις.
1. Το Ph.D. και το Ed.D. είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το Ph.D. αφορά πρωτότυπη έρευνα που στο Ηνωμένο
Τι θα πει είναι ισότιμο και όχι ταυτόσημο. Πως δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα είναι ισότιμα.
Το δεύτερο λάθος που κάνεις είναι ότι θεωρείς πως η ποιότητα του διδακτορικού έχει να κάνει με το ίδρυμα.
εγώ δεν ξέρω κανέναν σοβαρό επιστήμονα που να έχει κάνει Part-time διδακτορικό. Εδώ άλλοι που κάνουν full-time και πάλι δε μπορούν να τελειώσουν
Προφανώς δεν ξέρεις τι λες, ή μάλλον τι γράφεις. Πάντως μου κάνει εντύπωση πως ενώ ο Marcus έδωσε μια εμπεριστατωμένη απάντηση, εσύ συνεχίζεις να μιλάς με γενικότητες, και να επιμένεις στις δικές σου θεωρίες. Κανείς δεν σε εμποδίζει φυσικά. Μπορείς να λες και να γράφεις ό,τι θέλεις.
Τι θα πει είναι ισότιμο και όχι ταυτόσημο. Πως δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα είναι ισότιμα. Και το βασικότερο πως είναι ισότιμο ένα πτυχίο το οποίο προφανώς παρουσιάζει χαμηλότερου επιπέδου ερευνητικά αποτελέσματα από ένα άλλο?...γιατί όλοι αυτοί να είναι ισότιμοι με όσους κάνουν κανονικό διδακτορικό?
Μπορεί όμως έχοντας μεταπτυχιακό στην Πληροφορική, να κάνει διδακτορικό σε άσχετο αντικείμενο; Γίνεται; Είναι στην κρίση του καθηγητή; Γιατί ό,τι βρήκαμε στο internet αφορούσε μεταπτυχιακά που μετά αν συνέχιζες σου έδιναν και αντίστοιχο διδακτορικό δίπλωμα. Δε βρήκαμε κάποιο διαδακτορικό κατευθείαν στις Επιστήμες της Αγωγής ή στα Παιδαγωγικά.
ναι πλέον χρειάζεται απαραίτητα η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου για να κανεις διδακτορικο.
Για το δευτερο ερωτημα δεν γνωρίζω...
killbill εδωσες μόνη σου την απάντηση.είπες εδώ και τρία χρόνια ,δηλαδή το άρχισε πρίν 3 χρόνια , εγώ είπα πλέον.ναι πλέον χρειάζεται απαραίτητα η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου για να κανεις διδακτορικο.
Για το δευτερο ερωτημα δεν γνωρίζω...
Λάθος. Αυτό δεν ισχύει απόλυτα.
Εξαρτάται κάθε φορά από το πανεπιστήμιο. Φέτος κάνω μεταπτυχιακό και μαζί μας παρακολουθεί και άτομο που έχει ξεκινήσει το διδακτορικό του στο ίδιο τμήμα εδώ και 3 χρόνια!
Κανονικα ο καινουργιος νομος εδίνε το περιθωριο σε αυτους που ηδη εκπονουσαν διδακτορικο και δεν εχουν μεταπτυχιακο τιτλο πριν την εκπονηση του διδακτορικου να αποκτησουν μεταπτυχιακο εντος διετιας αλλιως θα διαγραφονταν. Δεν γνωριζω ομως τελικα κατα ποσο εφαρμοστηκε.Δεν γίνεται ενώ κάνεις διδκτορικό να κάνεις στον ίδιο χρόνο και μεταπτυχιακό. Θα πρέπει να έχεις τελιώσει το ένα για να αρχίσεις το δεύτερο.
αυτό είναι λάθος και μεταπτυχιακό με διδακτορικό μπορείς να κάνεις παράλληλα, και 2 μεταπτυχιακά μαζί.STANDAR!!!Κανονικα ο καινουργιος νομος εδίνε το περιθωριο σε αυτους που ηδη εκπονουσαν διδακτορικο και δεν εχουν μεταπτυχιακο τιτλο πριν την εκπονηση του διδακτορικου να αποκτησουν μεταπτυχιακο εντος διετιας αλλιως θα διαγραφονταν. Δεν γνωριζω ομως τελικα κατα ποσο εφαρμοστηκε.Δεν γίνεται ενώ κάνεις διδκτορικό να κάνεις στον ίδιο χρόνο και μεταπτυχιακό. Θα πρέπει να έχεις τελιώσει το ένα για να αρχίσεις το δεύτερο.
Απευθείας διδακτορικό ΧΩΡΙΣ MASTER μπορούν να κάνουν μόνο 2 σχολές. ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΑυτό μου ακούγεται απόλυτα λογικό
Ερώτηση: Ο τίτλος του διδακτορικού είναι αυτος που καθορίζει την συνάφεια με το πρώτο πτυχίο;;;;;Και ο τίτλος του διδακτορικού και η σχολή στην οποία το έκανες.
Aυτό που δεν καταλαβαινω είναι αν ενα διδακτορικό εχει στον τιτλο του "Νεες τεχνολογιες" έχει συναφεια με την πληροφορική;;;Δεν είμαι καθόλου ειδικός, αλλά όπως το καταλαβαίνω ναι έχει σχέση με την πληροφορική.
Ερώτηση: Ο τίτλος του διδακτορικού είναι αυτος που καθορίζει την συνάφεια με το πρώτο πτυχίο;;;;;Και ο τίτλος του διδακτορικού και η σχολή στην οποία το έκανες.
Nαι εχω τελειωσει πληροφορικη στο προπτυχιακο και μεταπτυχιακό στο νηπιαγωγών στην φλώρινα και σκέφτομαι για διδακτορικό.
Nαι εχω τελειωσει πληροφορικη στο προπτυχιακο και μεταπτυχιακό στο νηπιαγωγών στην φλώρινα και σκέφτομαι για διδακτορικό.
απο καθαρη περιεργεια και μονο, τι κωδικα μπορουν να γραψουν τα παιδακια του νηπιαγωγειου;
εκτος κι αν σου εδινε παιδαγωγικη επαρκεια, οποτε παω πασο..
Καλησπέρα τελειωσα μεταπτυχιακο στις επιστημες της αγωγης και προπτυχιακο στην πληροφορικη. Ενδιαφερομαι για διδακτορικό που να συνδιαζει και τα δυο και να εχει συναφεια και στην πληροφορική...εχει κανεις καμια ιδέα για θέμα(τιτλο διδακτορικου);;;
Μήπως πρέπει πρώτα να ρωτήσεις κάποιους καθηγητές στο τμήμα του πανεπιστημίου που θέλεις να κάνεις το συγκεκριμένο διδακτορικό; Το θέμα δεν το ανακαλύπτεις μόνος, πρέπει να το συζητήσεις με τον καθηγητή που θα θέλει να αναλάβει επιβλέπων και να συνδιαμορφώσετε το θέμα (και μετά να βρείτε και άλλους 2 για την τριμελή επιτροπή, αν και το τελευταίο είναι περισσότερο δουλειά του επιβλέποντα).
Καλησπέρα συνάδελφοι εκπαιδευτικοί
Είμαι πληροφορικός και έχω κάνει μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή.
Ενδιαφέρομαι για διδακτορικό σχετικά με τις επιστήμες αγωγής και ειδικότερα κάτι σε σχέση με πληροφορική και ειδική αγωγή (δεν έχω βρει ακριβώς αυτό που θέλω πουθενά...αλλά ίσως το διαλέξω ως θέμα διατριβής).
Είδα στους πίνακες της ειδικής ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν διδακτορικό στην ειδική αγωγή ή κάτι συναφές.
Με ενδιαφέρει η ειδική αγωγή γιατί είναι ο τομέας στον οποίο θέλω να εργαστώ.
Θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με το τι προγράμματα γνωρίζετε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Οποιαδήποτε πληροφορία είναι καλοδεχούμενη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
[/quote
καλησπέρα έχεις κάνει προσπάθεια να μιλήσεις με καθηγητές..το μεταπτυχιακό σου από ποιό πανεπιστήμιο είναι??
Το θέμα της διδακτορικής διατριβής είναι υποχρεωτικά διαφορετικό από εκείνο της διπλωματικής. Επιτρέπεται ωστόσο στον υποψήφιο διδάκτορα να εκπονήσει διατριβή στο ευρύτερο θεματικό πεδίο της διπλωματικής εργασίας.
Ειμαι μητερα με 2 παιδια και χωρις σταθερη δουλεια. Μια χρονια εργαζομαι σε σχολειο και την αλλη κανω ιδιαιτερα...
Δεν ξερω τι να κανω....μαλλον τελικα αν εισαι διορισμενος μπορεις να καταφερεις ενα διδακτορικο υπο την προυποθεση να εχεις αδεια... :-\
Δεν καταλαβαινω το εξης....ταξιδια και παρουσιασεις σε συνεδραι οκ! αλλα διορθωσεις γρπωτων και επιτηρησεις που κολλαει με το διδακτορικο? εισαι το τσιρακι του καθηγητη? ???
Εγώ εκπόνησα διδακτορική διατριβή καθαρά για λόγους προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Είχα ήδη διοριστεί στην εκπαίδευση και δεν το ήθελα ως επιπλέον προσόν. Ολοκλήρωσα στα 4 χρόνια, ό,τι έκανα για να "βοηθήσω" τον καθηγητή το έκανα με απόλυτη συνείδηση του τι κάνω και μου άρεσε πάρα πολύ, πήγα σε συνέδρια στο εξωτερικό, δημοσίευσα εργασίες μου και συνεργάστηκα άψογα και με τον επόπτη και με τα άλλα δυο μέλη της επιτροπής. Ελληνικό πανεπιστήμιο, χωρίς δίδακτρα, υψηλό επίπεδο, συνεργασία σε όλους τους τομείς. Αυτή είναι η δική μου "αλήθεια". Άλλοι ίσως το βίωσαν διαφορετικά. Ωστόσο, καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις.σε ποια πολυ κατοικεις και τι θεμα ειχε το διδακτορικο σου?
Εγώ εκπόνησα διδακτορική διατριβή καθαρά για λόγους προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Είχα ήδη διοριστεί στην εκπαίδευση και δεν το ήθελα ως επιπλέον προσόν.
μπορεί κάποιος να μου δώσει μερικούς καλούς λόγους γιατί κανείς να κάνει διδακτορικό σήμερα?
μπορεί κάποιος να μου δώσει μερικούς καλούς λόγους γιατί κανείς να κάνει διδακτορικό σήμερα?
Επειδή γουστάρει το αντικείμενό του και την έρευνα, και θέλει μετά να φύγει από την Ελλάδα...
varia
plural noun
miscellaneous items, especially a miscellany of literary works.
solil με ποιο πανεπιστημιο συνεργαζεσαι?
Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος-α γνωρίζει (είτε από προσωπική του εμπειρία είτε από άλλου ατόμου) εάν όποιος αναλαμβάνει διδακτορική έρευνα πληρώνεται κάποιο ποσό (προφανώς συμβολικό για τη διεξαγωγή έρευνας) από το πανεπιστήμιο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
παιδιά συγνώμη αλλά αυτό το varia που είναι στην παρένθεση στον τίτλο του θέματος, τι σημαίνει;διαφορα επι μερους θεματα σχετιζομενα με διδακτορικες σπουδες
Ακολουθεί η "αλήθεια" κάποιου που παράτησε το διδακτορικό σε αγγλικό πανεπιστήμιο μετά από δύο χρόνια:
Για τα βρετανικά πανεπιστήμια η Emmaki τα λέει σωστά σε γενικές γραμμές, κάποιες προσθαφαιρέσεις:
- Ο επιβλέπων καθηγητής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο την όλη διαδικασία. Και δυστυχώς δεν είναι όλοι συνεργάσιμοι. Γνωρίζω αρκετά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν ταλαιπωρηθεί για χρόνια λόγω κακής σχέσης με τον supervisor.
- Όσο καιρό έμεινα στην Αγγλία γνώρισα 20-25 μεσόγειους διδακτορικούς φοιτητές (Ιταλούς, Ισπανούς, Έλληνες, Πορτογάλους). ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τελείωσε το διδακτορικό στα 3 χρόνια. Αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο
...ομως στα σκαρια το να αναγνωριζονται ΜΟΝΟ μαστερ κ phd σχετικα με παιδαγωγικα, ψυχολογιες κ.α.τα υπολοιπα θα μετρανε μονο αν θες για σχολ.συμβουλος.
Ποιος πραγματικα πιστευει οτι εχει δεσει τον γαιδαρο του;
Ήδη με έχουν δεχτεί σε ένα διδακτορικό και έχω προθεσμία μέχρι τις 15/03 για να εγγραφώ. Από την άλλη, περιμένω και τα αποτελέσματα ενός μεταπτυχιακού και το ερώτημα που θέλω να θέσω είναι το εξής:
-Γίνεται να σπουδάσω και στα δύο ταυτόχρονα από νομικής άποψης, το προβλέπει ο νόμος κάτι τέτοιο; Το διδακτορικό γίνεται στο εξωτερικό ενώ το μάστερ που με ενδιαφέρει, στην Κύπρο.
-Να ενημερώσω την γραμματεία του μεταπτυχιακού όταν/αν κληρωθώ σε αυτό, πως ήδη είμαι σε πρόγραμμα διδακτορικού ή να το κρύψω;
-Γενικά, τι πιστεύετε; Μπορώ να τα καταφέρω και στα δύο ταυτόχρονα ή πρέπει να επιλέξω το ένα από τα δύο σε περίπτωση βέβαια που όλα πάνε καλά και στο μεταπτυχιακό;
Ήδη με έχουν δεχτεί σε ένα διδακτορικό και έχω προθεσμία μέχρι τις 15/03 για να εγγραφώ. Από την άλλη, περιμένω και τα αποτελέσματα ενός μεταπτυχιακού και το ερώτημα που θέλω να θέσω είναι το εξής:
-Γίνεται να σπουδάσω και στα δύο ταυτόχρονα από νομικής άποψης, το προβλέπει ο νόμος κάτι τέτοιο; Το διδακτορικό γίνεται στο εξωτερικό ενώ το μάστερ που με ενδιαφέρει, στην Κύπρο.
-Να ενημερώσω την γραμματεία του μεταπτυχιακού όταν/αν κληρωθώ σε αυτό, πως ήδη είμαι σε πρόγραμμα διδακτορικού ή να το κρύψω;
-Γενικά, τι πιστεύετε; Μπορώ να τα καταφέρω και στα δύο ταυτόχρονα ή πρέπει να επιλέξω το ένα από τα δύο σε περίπτωση βέβαια που όλα πάνε καλά και στο μεταπτυχιακό;
Ήδη με έχουν δεχτεί σε ένα διδακτορικό και έχω προθεσμία μέχρι τις 15/03 για να εγγραφώ. Από την άλλη, περιμένω και τα αποτελέσματα ενός μεταπτυχιακού και το ερώτημα που θέλω να θέσω είναι το εξής:-Από νομικής άποψης μπορείς να τα κάνεις και τα δύο γιατί είναι διαφορετικού επιπέδου. Στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να είσαι ταυτόχρονα σε δύο προπτυχιακά, 2 μεταπτυχιακά ή 2 διδακτορικά. Μπορείς όμως να είσαι σε ένα μεταπτυχιακό και διδακτορικό παράλληλα.
-Γίνεται να σπουδάσω και στα δύο ταυτόχρονα από νομικής άποψης, το προβλέπει ο νόμος κάτι τέτοιο; Το διδακτορικό γίνεται στο εξωτερικό ενώ το μάστερ που με ενδιαφέρει, στην Κύπρο.
-Να ενημερώσω την γραμματεία του μεταπτυχιακού όταν/αν κληρωθώ σε αυτό, πως ήδη είμαι σε πρόγραμμα διδακτορικού ή να το κρύψω;
-Γενικά, τι πιστεύετε; Μπορώ να τα καταφέρω και στα δύο ταυτόχρονα ή πρέπει να επιλέξω το ένα από τα δύο σε περίπτωση βέβαια που όλα πάνε καλά και στο μεταπτυχιακό;
-Από νομικής άποψης μπορείς να τα κάνεις και τα δύο γιατί είναι διαφορετικού επιπέδου. Στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να είσαι ταυτόχρονα σε δύο προπτυχιακά, 2 μεταπτυχιακά ή 2 διδακτορικά. Μπορείς όμως να είσαι σε ένα μεταπτυχιακό και διδακτορικό παράλληλα.
-Από νομικής άποψης μπορείς να τα κάνεις και τα δύο γιατί είναι διαφορετικού επιπέδου. Στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να είσαι ταυτόχρονα σε δύο προπτυχιακά, 2 μεταπτυχιακά ή 2 διδακτορικά. Μπορείς όμως να είσαι σε ένα μεταπτυχιακό και διδακτορικό παράλληλα.
Στην Ελλάδα υπάρχει ρητή νομική απαγόρευση ΜΟΝΟ για 2 προπτυχιακά προγράμματα.
Μπορείς όμως να κάνεις οποιοδήποτε από τους υπόλοιπους συνδυασμούς (2 μεταπτυχιακά, 2 διδακτορικά, 1+1 κ.ο.κ.).
ακομα κι αν στο αντικειμενο δεν υπαρχει αντιστοιχο master;;;;
δεν μπορεις να κανεις διδ/κό σε ενα αντικειμενο;ακομα κι αν στο αντικειμενο δεν υπαρχει αντιστοιχο master;;;;
το εχω ακουσει και εγω αυτο. Το ζητανε πολλοι καθηγητες και οι φοιτητες δυστηχως υποκυπτουν . δεν εχω ακουσει κανεναν που να μην εχει κανει τις αγγαρειες. Γνωστος μου μαλιστα ερχοταν απο βορεια ελλαδα σε νησι του αιγαιου για να κανει επιτηρηση για τον καθηγητη
Παιδια ποιοα ειναι τα αρχικα για ενα διδακτορικο στην εκπαίδευση;( PhD?)
επισης ποια η διαφορα του MA, Med κτλ κτλ;
Άντε να πεις τώρα σε κάποιον ότι έχεις EdD! Δεν είναι και εύηχο.. Με ένα γενικό PhD θα είναι πιο κατανοητό :D
Να πω επίσης ότι το MA, είναι μεν Mater of Arts αλλά δεν είναι απαραίτητο να έχει σχέση με τις τέχνες (το δικό μου π.χ. είναι πάνω στην ειδική αγωγή). Στην εκπαίδευση μπορεί να υπάρχει και MSc και MBA (π.χ. εκπαιδευτική διοίκηση)ναι το παρατηρησα σε όλα τα πανεπιστημια του εξωτερικου που στις ιστοσελίδες τυος αναφερουν οτι π.χ Inclusive education και μπορεις να παρεις PgD postgraduate diploma PgC postgraduate certificate και τελος MA που το παιρνεις οταν κανεις μεταπτυχιακη εργασια...ετσι καταλαβα οτι το MA ειναι το ανωτερο...αρα MA και MEd είναι το ίδιο πράγμα;
Να πω επίσης ότι το MA, είναι μεν Mater of Arts αλλά δεν είναι απαραίτητο να έχει σχέση με τις τέχνες (το δικό μου π.χ. είναι πάνω στην ειδική αγωγή). Στην εκπαίδευση μπορεί να υπάρχει και MSc και MBA (π.χ. εκπαιδευτική διοίκηση)ναι το παρατηρησα σε όλα τα πανεπιστημια του εξωτερικου που στις ιστοσελίδες τυος αναφερουν οτι π.χ Inclusive education και μπορεις να παρεις PgD postgraduate diploma PgC postgraduate certificate και τελος MA που το παιρνεις οταν κανεις μεταπτυχιακη εργασια...ετσι καταλαβα οτι το MA ειναι το ανωτερο...αρα MA και MEd είναι το ίδιο πράγμα;
Για το δεύτερο, άδεια εκπαιδευτική (υποθέτω αυτό εννοείς) μπορείς πλέον να πάρεις μόνο αν είσαι υπότροφος του ΙΚΥ.Είσαι σίγουρη οτι εκπαιδευτική άδεια παιρνείς μόνο με υποτροφία του ΙΚΥ;μπορεις να βρεις τον νομο εαν ισχυει αυτό;
συμφωνω με το emmaki sta pio polla....Ο νόμος Ν.4057/2012 είχε αναστείλει τις άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης μέχρι τις 31/12/2012. Από 1/1/2013 άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης χορηγούνται σε υποτρόφους του ΙΚΥ μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2012-2013 σύμφωνα με την εγκύκλιο με αρ. πρωτοκόλλου Φ.361.34/ 2 / 24968 /Δ1 (ΑΔΑ
απλα να ξερετε 1) δεδν παιρνεις εκπαιδευτικη αδεια ουτε καν απο ικυ πλεον!!! το εκοψαν απο περσι κ ισχυαν μονο ανανεωσεις κ φετος το εκαναν μονο με αδεια ανευ αποδοχων γι αυτους που εχουν υποτροφια.
τις 14 ή 20 ημερες τις παιρνεις ευκολα εκτος αν ειναι πολυ περιεργος ο διευθυντης εκπαιδευσης!!! εγω δεν εχω αντιμετωπισει θεμα κ ισα ισα που ειναι πολυ δεκτικοι κ σε αδειες επιμορφωσης κ επιστημονικους λογους για συνεδρια, εξετασεις για υποτροφιες κ.α τετοια!!
απο το πυσδε παιρνεις ευκολα αδεια ασκησεως ιδιωτικου εργου!!3 χρονια παιρνω χωρις προβληματα!!
απο το πυσδε παιρνεις ευκολα αδεια ασκησεως ιδιωτικου εργου!!3 χρονια παιρνω χωρις προβληματα!!
φυσικά και θα το συζητήσω αν και δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις διδακτορικό με θέμα κάτι άσχετο με το τμήμα το οποίο θα στο απονείμει.
Για φαντάσου να κάνω διδακτορικό στις Διαφορικές Εξισώσεις με καθηγητή Μαθηματικών που διδάσκει σε τμήμα Νηπιαγωγών. Εδώ υπάρχει πρακτικό πρόβλημα σε αυτό τώρα που το σκέφτομαι: η επιτροπή, επιβλέποντες κλπ θα πρέπει να είναι από τμήμα Μαθηματικών και όχι από το τμήμα Νηπιαγωγών για να μπορούν να καταλαβουν!
Το φαντάζεσαι; Διδακτορικό στις Διαφορικές Εξισώσεις από το τμήμα Νηπιαγωγών!! ;D ;D
και όχι δεν αποφάσισα κάτι ακόμα. Χωρίς εκπαιδευτική άδεια δύσκολα τα πράγματα πάντως...
Ίσως το διδακτορικό να είναι πιο εύκολο από άποψης χρόνου όταν δουλεύεις και στο σχολείο ταυτόχρονα από την άποψη ότι δεν έχεις παρακολουθήσεις όλο το απόγευμα. Ίσως να κάνω και λάθος, δεν ξέρω.
Στο μεταπτυχιακό θα έιμαι στο σχολέιο όλο το πρωι μέχρι τις 2, και μετά 4-5 ώρες παρακολούθησης + το διάβασμα + προετοιμασία για σχολείο + άλλες υποχρεώσεις....
Τέλος, και γω νόμιζα ότι το διδακτορικό είναι ένα πιο μεγάλο μεταπτυχιακό και ότι θα έχω αν όχι λιγότερο, τουλάχιστον το ίδιο διάβασμα με το μεταπτυχιακό.... Προσγειώθηκα απότομα!
στο εξωτερικό πόσα χρόνια διαρκούν τα διδακτορικά;
Ναι έχει αλλάξει η νομοθεσία για τη διάρκεια ενός διδακτορικού (3 έως 6, το άνω όριο ίσως να μην είναι αυστηρό, όταν υπάρχει αιτιολόγηση). Επίσης, δεν υπάρχουν "part-time" στο διδακτορικό, σε αντίθεση με τα μεταπτυχιακά (με αυστηρές προϋποθέσεις κι εκεί, ανάλογα τη σχολή).
Συνήθως οι υποψήφιοι διδάκτορες παίρνουν αναστολή.σε ευχαριστω. υποθετω εννοεις πως αν στην πενταετία δεν καταθεσουν τη διατριβή, μένουν ανενεργοί/ για δυο χρονια δεν φερουν την ιδιοτητα του φοιτητη, και στο διαστημα αυτο γραφουν ή ολοκληρωνουν τη διατριβη τους. αρα το μαξιμουμ είναι 3 (ελάχιστη φοιτηση)+ 2 (παράταση)+2 (αναστολή)= 7. Σωστά?
Κανονισμός μεταπτυχιακών σπουδών Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας 2012-2013 (http://www.arch.uoa.gr/metaptyxiakes-spoydes/pms-tmimatos/kanonismos.html)
2. Χρονική διάρκεια εκπόνησης διδακτορικής διατριβής
Η χρονική διάρκεια για την απόκτηση του διδακτορικού διπλώματος δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τρία (3) πλήρη ημερολογιακά έτη από την ημερομηνία ορισμού της τριμελούς συμβουλευτικής επιτροπής.
Είναι δυνατή η παράταση έως πέντε έτη του διαστήματος ως την ολοκλήρωση της διατριβής, δηλαδή ως την κατάθεση της εισηγητικής έκθεσης στη ΓΣΕΣ, που οδηγεί στον ορισμό της επταμελούς εξεταστικής επιτροπής για την προφορική δοκιμασία. Η παράταση δίδεται από την ΣΕΜΣ, ύστερα από αιτιολογημένη έκθεση του επόπτη της διδακτορικής διατριβής.
Οι υποψήφιοι διδάκτορες δικαιούνται να αναστείλουν τις σπουδές τους για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους (στράτευση, ασθένεια, κ.ά. οικογενειακούς ή προσωπικούς λόγους). Ο χρόνος της αναστολής δεν δύναται να υπερβαίνει τα δύο έτη· η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τη σύμφωνη γνώμη του επιβλέποντα. Το διάστημα της αναστολής δεν συμπεριλαμβάνεται στους χρόνους προθεσμίας ολοκλήρωσης των σπουδών. Μετά την παρέλευση των ως άνω προθεσμιών οι σπουδαστές διαγράφονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 6 («Διοίκηση»).
Πόσες ώρες διάβασμα απαιτεί ένα διδακτορικό την ημέρα;
Γίνεται να δουλεύεις και να κάνεις διδακτορικό; (ρωτάω για να καταλάβω τον φόρτο εργασίας)
Επίσης συνδιάζεται διδακτορικό, μερική απασχόληση και μητρότητα;
Πόσες ώρες διάβασμα απαιτεί ένα διδακτορικό την ημέρα;
Γίνεται να δουλεύεις και να κάνεις διδακτορικό; (ρωτάω για να καταλάβω τον φόρτο εργασίας)
Πόσες ώρες διάβασμα απαιτεί ένα διδακτορικό την ημέρα;
Γίνεται να δουλεύεις και να κάνεις διδακτορικό; (ρωτάω για να καταλάβω τον φόρτο εργασίας)
Εγώ τα 2 πρώτα χρόνια χτύπαγα 14ωρα σχεδόν κάθε μέρα (απλά γιατί το κάθε μέρα δεν τον άντεχα).
Τώρα που είμαι στη φάση που έχω ολοκληρώσει το μισό και το άλλο μισό είναι σχεδόν ολοκληρωμένο, είμαι στον υπολογιστή και στα χαρτιά μου 6 ώρες κάθε απόγευμα. Και αυτό όχι γιατί δεν χρειάζεται παραπάνω, αλλά γιατί το πρωί δουλεύω.
Εγώ, λοιπόν, δεν θα τα κατάφερνα χωρίς να έχω εκπαιδευτική άδεια.
Αλλά και από συναδέλφους που βλέπω που τώρα έχουν αρχίσει, αυτ'ο που σκέφτονται είναι πώς θα κάνουν την έρευνα τους και παράλληλα θα δουλεύουν. 2 που είναι αναπληρωτές σκέφτονται να μην κάνουν χαρτιά του χρόνου, για να μπορέσουν να πηγαίνουν στα σχολεία και να μοιράσουν τα ερωτηματολόγια τους.
Πάντα, βέβαια, εξαρτάται από το θέμα αλλά και από την έρευνα που θα κάνεις (αλλιώς είναι μια έρευνα βιβλιογραφική, αλλιώς σε ένα εργαστήριο, αλλιώς μια έρευνα πεδίου κλπ)
σε ευχαριστω. υποθετω εννοεις πως αν στην πενταετία δεν καταθεσουν τη διατριβή, μένουν ανενεργοί/ για δυο χρονια δεν φερουν την ιδιοτητα του φοιτητη, και στο διαστημα αυτο γραφουν ή ολοκληρωνουν τη διατριβη τους. αρα το μαξιμουμ είναι 3 (ελάχιστη φοιτηση)+ 2 (παράταση)+2 (αναστολή)= 7. Σωστά?
Όλοι ήταν σαν και εσένα emmaki; Αν εγώ έχω μόνο 4-5 ώρες την μέρα είναι αδύνατον;
Θα σου πω αυτά που ξέρω από φίλους και γνωστούς που κάνανε ή κάνουνε το διδακτορικό τους σε Ελληνικό πανεπισ΄τημιο.
1. Εξαρτάται από τον καθηγητή. Άλλοι καθηγητές σε βάζουν να κάνεις τα πάντα (συνέδρια, δημοσιεύσεις, διδασκαλίες, εργασίες φοιτητών, θέματα εξετάσεων, γραπτά κλπ κλπ) και άλλοι όχι.
2. Πάλι εξαρτ΄παται από τον καθηγητή και το θέμα σου. Αν έχεις π.χ. ένα θέμα που χρειάζεται να είσαι σε εργαστήριο...ε, δεν μπορείς να μην είσαι κοντά στο πανεπιστήμιο. Αν έχεις καθηγητή που θέλει κάθε εβδομάδα συνάντηση ή σου έχει αναθέσει π.χ. διδασκαλίες, δεν μπορείς να μην είσαι κοντά.
3. Το θέμα είτε το ορίζει ο καθηγητής και βρίσκεις εσύ τον καθηγητή που τον γνωρίζεις και σε γνωρίζει, είτε εσύ και ψάχνεις να βρεις καθηγητή που θα σε αναλάβει. Η Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του τμήματος μετά εγκρίνει ή απορρίπτει το θέμα με βάση τον αριθμό των υποψηφίων που έχει αναλάβει ο συγκεκριμένος καθηγητής, το πόσο είναι ικανός ο καθηγητής να αναλάβει ένα παρόμοιο θέμα (π.χ. δύσκολα θα εγκρίνουν σε ψυχολόγο να αναλάβει ένα θέμα διδακτικής). Πάντως δεν έχω ακούσει ΓΣΕΣ να απορρίπτει θέμα. Έχω ακούσει όμως να απορρίπτει υποψήφιο που για ένα χρόνο δεν παρουσίασε δουλειά.
4. Πάλι εξαρτάται από τον καθηγητή. Μπορεί να σε αφήσει τελείως λάσκα και να δουλεύεις με τους δικούς σου ρυθμούς (και ίσως και να έχεις αρνητικό αποτέλεσμα στη ΓΣΕΣ που συνεδριάζει κάθε χρόνο για να ελέγξει την πρόοδο σου) ή και να σε πιέζει με προθεσμίες πολύ αυστηρές.
5. Αν έχεις παρακολουθπήσεις ή υποχρεώσεις άλλες στο πανεπιστήμιο ΔΕΝ μπορείς να απαλλαγείς από αυτές. Είσαι υποχρεωμένος να φέρεις σε πέρας τις υποχρεώσεις σου.
Γενικά το πλαίσιο είαι σχετικά χαλαρό και εξαρτάται πολύ από τον επιβλέποντα καθηγητή. Γι' αυτό πρέπει να είσαι πολύ σίγουρος/η για τον καθηγητή, να ξέρεις τι είδους άνθρωπος είναι, να ξέρεις πώς συνεργάζεται κλπ κλπ. Πώς γίνεται αυτό; Ψάχνεις πληροφορίες από παλιούς φοιτητές, από γνωστούς και φίλους....
Καλή τύχη!
εμένα με ενδιαφέρει να αποκτήσω έναν επίσημο τίτλο σε έναν τομέα. Τώρα αν θα λέγεται μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι εφικτό να τον αποκτήσω.
Επειδή τα πρωινά θα εργάζομαι σε σχολείο, έχω το δίλλημα:
μεταπτυχιακό; όπου κάθε μέρα θα έχω 4-5 ώρες παρακολούθηση μετα το σχολείο και θα γυρνάω από τις 8 το πρωι μέχρι τις 8 το βράδυ έξω, +διάβασμα για το μεταπτυχιακό +διάβασμα για σχολείο, αλλά από την άλλη είναι 2 χρονάκια
ή
Διδακτορικό; όπου μετα το σχολειο θα γυρνάω σπίτι μου, δεν θα έχω παρακολουθήσεις 5 ώρες τα απογεύματα καθημερινά; αλλά από την άλλη μπορεί να τραβήξει και 5 χρόνια....
Το διάβασμα δεν το υπολογίζω γιατί και τα δύο θέλουν διάβασμα. Όπως είπα κοιτάω το να είναι πρακτικά εφικτό να το κάνω δεδομένου ότι τα πρωινά δουλεύω.
Μπέρδεμα. υπάρχουν συν και πλην, δεν ξέρω τι να αποφασίσω...
ή μήπως αν δουλεύεις το πρωι σε σχολείο, τίποτα απο τα δύο δεν είναι εφικτό; βλέπω ότι οι περισσότεροι έχουν πάρει εκπαιδευτικές αδειες τόσο για μεταπτυχιακό όσο και για διδακτορικό, που δεν δίνονται πλεον σήμερα. Μήπως τίποτα δεν είναι εφικτό τελικά αν δουλεύεις και τσάμπα βασανίζομαι;
Στο διδακτορικό εκτός από το χρόνο (τουλάχιστον 5 χρόνια) πρέπει να συνυπολογίσεις πολλά άλλα, όπως το διαφορετικό επίπεδο του ςδιαβάσματος, του γραψίματος και της ανάλυσης (δεν είναι ένα πιο "μεγάλο" μεταπτυχιακό απλά), την έρευνα που αν την κάνεις σε σχολείο θα πρέπει να γίνει πρωί, τις τυχόν διδασκαλίες που θα έχεις (εσύ να κάνεις μάθημα ή/και να σου κάνουν).........
Το μεταπτυχιακό είναι σαφώς πιο εύκολο από το διδακτορικό σε όλα τα επίπεδα.
Στο διδακτορικό εκτός από το χρόνο (τουλάχιστον 5 χρόνια) πρέπει να συνυπολογίσεις πολλά άλλα, όπως το διαφορετικό επίπεδο του ςδιαβάσματος, του γραψίματος και της ανάλυσης (δεν είναι ένα πιο "μεγάλο" μεταπτυχιακό απλά), την έρευνα που αν την κάνεις σε σχολείο θα πρέπει να γίνει πρωί, τις τυχόν διδασκαλίες που θα έχεις (εσύ να κάνεις μάθημα ή/και να σου κάνουν).........
Το μεταπτυχιακό είναι σαφώς πιο εύκολο από το διδακτορικό σε όλα τα επίπεδα.
Αν το διδακτορικό χρειάζεται 5 χρόνια χωρίς άλλη απασχόληση ποιός μπορεί να το κάνει αν δεν υπάρχει χρηματοδότηση απο κάποιο πρόγραμμα και για τα 5 χρόνια;
Μένουν κοντά δεν σημαίνει οτι δεν έχουν ενοίκιο, λογαριασμούς κτλ. Γιατί για να κάνεις π.χ. διδακτορικό υποτίθεται οτι έχεις φτάσει και σε μια α' ηλικία.
γιατί δεν σκέφτεσαι μεταπτυχιακό στο ανοιχτό πανεπιστήμιο; Συνήθως αυτοί που εργάζονται σε σχολεία αυτό προτιμούν. Το δικό μου μεταπτυχιακό ας πούμε είχε πρωινές παρακολουθήσεις κατα κύριο λόγο οπότε δεν μπορούσε κανένας διορισμένος να το παρακολουθήσει εκτός και αν είχε εκπαιδευτική άδεια.γιατί πολύ απλά το ανοικτό πανεπιστήμιο δεν έχει το μεταπτυχιακό που θέλω. Έχει ελάχιστα και πολύ συγκεκριμένα
γιατί δεν σκέφτεσαι μεταπτυχιακό στο ανοιχτό πανεπιστήμιο; Συνήθως αυτοί που εργάζονται σε σχολεία αυτό προτιμούν. Το δικό μου μεταπτυχιακό ας πούμε είχε πρωινές παρακολουθήσεις κατα κύριο λόγο οπότε δεν μπορούσε κανένας διορισμένος να το παρακολουθήσει εκτός και αν είχε εκπαιδευτική άδεια.γιατί πολύ απλά το ανοικτό πανεπιστήμιο δεν έχει το μεταπτυχιακό που θέλω. Έχει ελάχιστα και πολύ συγκεκριμένα
παιδιά θέλω την άποψή σας στο εξής:
έστω ένας Μαθηματικός με μεταπτυχιακό στα τραπεζικά-οικονομικα, οποίος θέλει έναν τίτλο στην Διδακτική των Μαθηματικών.
Επειδή έχει ήδη έναν μεταπτυχιακό τίτλο, τι είναι προτιμότερο να κάνει; : ένα μεταπτυχιακό στην Διδακτική των Μαθηματικών ή ένα Διδακτορικό στην Διδακτική μιας και έχει ήδη έναν μεταπτυχιακό τίτλο?
τι θα προτιμούσατε;
Αυτό που έχω καταλάβει από συναδέλφους που κάνουν το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό είναι ότι ουδεμία (σχεδόν) σχέση έχει με την εκπαίδευση. Εστιάζει σε μία ακατάσχετη ασκησεολογία στα εφαρμοσμένα μαθηματικά (και με λάθος τρόπο κατά τη γνώμη μου), που δεν ξέρω αν έχει νόημα. Αν σε ενδιαφέρει το χαρτί, κάν' το. Μην περιμένεις όμως πολλά από γνώση σε θέματα διδακτικής.αναφέρεσαι στο Καποδιστριακό ή στο ΕΑΠ?
Καταθέτοντας τη δική μου εμπειρία σχετικά με την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής θα έλεγα τα εξής: 1) Απαιτείται πολύ καθημερινό διάβασμα, άρα και πολύς προσωπικός χρόνος, 2) συνεργασία με τον επιβλέποντα, 3) απόλυτη συνέπεια-διορατικότητα (όταν σου πει πχ να ετοιμάσεις κάτι, να το έχεις ήδη έτοιμο, γιατί το είχες προβλέψει), 4) άριστη γνώση αγγλικών και οπωσδήποτε άλλης μιας ξένης γλώσσας (εγώ προτείνω γαλλικά, η δική μου ξενόγλωσση βιβλιογραφία ήταν σε αγγλικά-γαλλικά), 5) υπομονή, 6) στο παν/μιο -κατά τη γνώμη μου- είναι απαραίτητο να βρίσκεσαι τακτικά, 7) η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου είναι απαραίτηση προϋπόθεση για την εκπόνηση διατριβής (θεωρώ απαραίτητο να γνωρίζει ο υποψήφιος πολύ καλά μεθοδολογία εκπαιδευτικής έρευνας). Αυτά σε γενικές γραμμές. Πάντως δεν είναι κάτι το ακατόρθωτο: με συστηματική δουλειά βγαίνει (τώρα βέβαια που έχουν κοπεί οι εκπαιδευτικές άδειες, δεν μπορώ να ξέρω κατά πόσο μπορεί κάποιος μου μετακινείται π.χ. καθημερινά σχολείο-σπίτι κάνοντας αρκετά χιλιόμετρα, να γυρίσει και να κάτσει στον υπολογιστή για δουλειά για 5-6 ώρες συνεχόμενες). Καλή δύναμη σε όσους ξεκινήσουν!
Η διδακτορική διατριβή είναι μία σκληρή (κατά την άποψή μου) διαδικασία. Όσοι σκέφτονται να εισέλθουν σε αυτό το χώρο να το σκεφτούν διπλά και να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητές τους, γιατί καλώς ή κακώς, η Δ.Δ. γίνεται και πρέπει να γίνεται (για να βγει) η πρώτη προτεραιότητα. Αυτό όμως δεν είναι το δύσκολο. Είναι απλώς μία επιλογή και αναλόγως με το πόσο το θέλει κανείς το υποστηρίζει ή στη πορεία το παρατάει (άπειρα τα παραδείγματα). Το αντικειμενικά δύσκολο νομίζω είναι να μπει κανείς. Διαβάζω πολύ καιρό το θέμα και καταλαβαίνω ότι δεν γνωρίζετε πόση απόσταση υπάρχει από τη στιγμή που κάποιος θα το αποφασίσει να κάνει ένα διδακτορικό μέχρι τη στιγμή που θα πάρει τον τίτλο του υποψήφιου διδάκτορα και θα ξεκινήσει την εκπόνηση. Ενδεικτικά αναφέρω ότι θα πρέπει να βρει ένα πρωτότυπο θέμα με προοπτική έτσι ώστε να μην φτάσει σε αδιέξοδο ή στην αντιγραφή μιας άλλης διατριβής (κάτι το οποίο σημαίνει και απόρριψη), να βρει καθηγητή (τουλάχιστον επίκουρο) πολύ καλό γνώστη της θεματικής περιοχής στην οποία υπάγεται το θέμα έτσι ώστε να τον καθοδηγεί σωστά, κενή θέση δεδομένου ότι ο αριθμός των υποψηφίων διδακτόρων που μπορεί να αναλάβει ένας καθηγητής αλλά και ως σύνολο στη σχολή είναι συγκεκριμένος, να έχει ένα πολύ καλό βιογραφικό, να γνωρίζει τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες σε επίπεδο που να μπορεί να κατανοεί ξένη βιβλιογραφία και τέλος να περάσει τον σκόπελο της έγκρισης του θέματός του από ΓΣΕΣ. Όλα αυτά πιστέψτε με δεν είναι καθόλου εύκολα. Επειδή τα είπα λίγο απαισιόδοξα θα συμπληρώσω ότι δεν είναι και ακατόρθωτα για όποιον είναι αποφασισμένος να το κάνει. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι θέλει πολύ γερό στομάχι τόσο για να μπεις όσο και για να βγεις και η σωστή φράση δεν είναι "σκέφτομαι να πάρω ένα διδακτορικό" αλλά "θέλω να κάνω αυτό το διδακτορικό". Πολύ μεγάλη σημασιολογική απόσταση μεταξύ των δύο.
Σημείωση: Στη ΓΣΕΣ πρέπει να κατατεθεί ένα πλήρες σχέδιο της διατριβής που πρόκειται να εκπονηθεί, με την σύμφωνη γνώμη πάντα του πρώτου επιβλέποντα. Αυτό το σχέδιο μπορεί να προετοιμάζεται μήνες ακόμα και ένα χρόνο. Επί της ουσίας ζητείται εκ των προτέρων μία εκτενής (πολυσέλιδη) αναφορά των ζητημάτων που πρόκειται να περιλαμβάνει η εργασία. Και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι δεν θα απορριφθεί. Επίσης, σε περίπτωση έγκρισης οπότε κάποιος εγγράφεται ως υποψήφιος διδάκτορας, μπορεί να έχει την υποχρέωση παρακολούθησης μαθημάτων. Τέλος το θέμα ένα μήνα μετά την έγκρισή του οριστικοποιείται και δεν αλλάζει, οπότε αν κάποιος διαπιστώσει ότι δεν του βγαίνει πολύ απλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Σημείωση: Στη ΓΣΕΣ πρέπει να κατατεθεί ένα πλήρες σχέδιο της διατριβής που πρόκειται να εκπονηθεί, με την σύμφωνη γνώμη πάντα του πρώτου επιβλέποντα. Αυτό το σχέδιο μπορεί να προετοιμάζεται μήνες ακόμα και ένα χρόνο (ο χρόνος αυτός βεβαίως δεν συνυπολογίζεται στα ελάχιστα τρία έτη που απαιτούνται πριν την υποστήριξη). Επί της ουσίας ζητείται εκ των προτέρων μία εκτενής (πολυσέλιδη) αναφορά των ζητημάτων που πρόκειται να περιλαμβάνει η εργασία. Και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι δεν θα απορριφθεί. Επίσης, σε περίπτωση έγκρισης οπότε κάποιος εγγράφεται ως υποψήφιος διδάκτορας, μπορεί να έχει την υποχρέωση παρακολούθησης μαθημάτων. Τέλος το θέμα ένα μήνα μετά την έγκρισή του οριστικοποιείται και δεν αλλάζει, οπότε αν κάποιος διαπιστώσει ότι δεν του βγαίνει πολύ απλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Το δικό μου (στο εξωτερικό) είχε. Περιλάμβανε, μια σύντομη ανασκόπηση της βιβλιογραφίας όπου φαινόταν το "κενό" που θα κάλυπτε η δική μου έρευνα, μεθοδολογία αρκετά αναλυτικά (μέθοδο έρευνας, δείγμα, τρόπος ανάλυσης) και μια ενότητα για τα αναμενόμενα αποτελέσματα (αυτά φυσικά άλλαξαν, αλλά και οι αλλαγές αναφέρονται στη διατριβή και εξηγούνται)
Σημείωση: Στη ΓΣΕΣ πρέπει να κατατεθεί ένα πλήρες σχέδιο της διατριβής που πρόκειται να εκπονηθεί, με την σύμφωνη γνώμη πάντα του πρώτου επιβλέποντα. Αυτό το σχέδιο μπορεί να προετοιμάζεται μήνες ακόμα και ένα χρόνο (ο χρόνος αυτός βεβαίως δεν συνυπολογίζεται στα ελάχιστα τρία έτη που απαιτούνται πριν την υποστήριξη). Επί της ουσίας ζητείται εκ των προτέρων μία εκτενής (πολυσέλιδη) αναφορά των ζητημάτων που πρόκειται να περιλαμβάνει η εργασία. Και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι δεν θα απορριφθεί. Επίσης, σε περίπτωση έγκρισης οπότε κάποιος εγγράφεται ως υποψήφιος διδάκτορας, μπορεί να έχει την υποχρέωση παρακολούθησης μαθημάτων. Τέλος το θέμα ένα μήνα μετά την έγκρισή του οριστικοποιείται και δεν αλλάζει, οπότε αν κάποιος διαπιστώσει ότι δεν του βγαίνει πολύ απλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
στο πλήρες σέδιο της διατριβής (το proposal) πρέπει να υπάρχει και η Μεθοδολογία των πειραμάτων;
Ένα διδακτορικό όχι απλά έχει έρευνα, είναι έρευνα. Άλλο όμως η μεθοδολογία που ακολουθείται προκειμένου η έρευνα αυτή να δώσει πορίσματα κι άλλο η μεθοδολογία πειραμάτων που ανέφερε η new_pe06.
Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην το αναφέρεις, απο τη στιγμή που η δουλειά που ψάχνεις λες ότι είναι σχετική με το διδακτορικό σου, τότε είναι ένα προσόν παραπάνω, και έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις τη δουλειά. Που είναι το πρόβλημα;Με προβληματίζει μήπως θεωρήσουν ότι δε μπορώ να αντεπεξέλθω στη δουλειά λόγω του φόρτου του διδακτορικού. Με τα ελληνικά δεδομένα, που όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι διδάκτορες εργάζονται (κυρίως σε άσχετες δουλειές), και εφόσον προβλέπετε το χρονικό διάστημα 3-6 συνήθως, δεν είναι περίεργο κάποιος να κάνει ταυτόχρονα διδακτορικό και να εργάζεται. Στο εξωτερικό όμως τα διδακτορικά συνήθως τελειώνουν στα 3 χρόνια γιατί υπάρχουν οικονομικοί πόροι. Μήπως να το αναφέρω ως part-time;
1) Ποια ειναι η διαδικασια με την οποια μπορει να ξεκινησει?
Το διδακτορικό που έχω στο μυαλό μου να ξεκινήσω σκέφτομαι να συνδυάζει την διαπολιτισμική εκπαίδευση με την ειδική αγωγή. Αν γίνω δεκτός θα είναι σε Πανεπιστήμιο που δεν έχει κατεύθυνση ειδικής αγωγής. Ο καθηγητής πάντως έδειξε να ενδιαφέρεται. Η ερώτηση που έχω να κάνω είναι: για να πιαστεί σαν ειδικής αγωγής από το υπουργείο, απαιτείται να έχει και το πανεπιστήμιο ανάλογη κατεύθυνση ή αρκεί μόνο ο τίτλος της διατριβής μου? Ευχαριστώ προκαταβολικά.Καμιά άλλη γνώμη?
Απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, τελειώνοντας τη δ.δ. παίρνεις τον τίτλο του διδάκτορος της σχολής από την οποία αποφοίτησες.
Απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, τελειώνοντας τη δ.δ. παίρνεις τον τίτλο του διδάκτορος της σχολής από την οποία αποφοίτησες.
Καλημέρα.
Για να καταλάβω και εγώ και να το ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου. Εγώ είμαι νηπιαγωγός και κάνω για παράδειγμα διδακτορικό στο τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης πάνω σε κάτι που έχει να κάνει με διδακτική μεθοδολογία, την παιδαγωγική γενικά κλπ (επίτηδες επέλεξα αυτό το παράδειγμα γιατί ως ειδικότητες - οι νηιαγωγοί και οι δάσκαλοι - είναι κοντά). Θα γίνω διδάκτωρ στο τμήμα δημοτικής και ας είναι το πρώτο πτυχίο στους νηπιαγωγούς;
Διδακτορικό εξ αποστάσεως υπάρχει και στο ΕΑΠ και στο ΑΠΚΥ. Στείλε τους ένα e-mail να σου πουν λεπτομέρειες.
(...)μπορει να γινει άνετα εξ αποστάσεως ιδιαιτερα σε θεωρητικές επιστήμες.
Διδακτορικό εξ αποστάσεως υπάρχει και στο ΕΑΠ και στο ΑΠΚΥ. Στείλε τους ένα e-mail να σου πουν λεπτομέρειες.
Για το ΑΠΚΥ δεν γνωρίζω, αλλά για το ΕΑΠ μπορώ να πω το εξής: το ότι το πανεπιστήμιο προσφέρει εξ αποστάσεως προπτυχιακά και μεταπτυχιακά, δε σημαίνει ότι κι ένα διδακτορικό μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως. Προσέξτε το αυτό.
(...)μπορει να γινει άνετα εξ αποστάσεως ιδιαιτερα σε θεωρητικές επιστήμες.
Μόνο στη θεωρία ισχύει αυτό. Και επίσης μόνο κάποιος που είναι στη διαδικασία θα συνειδητοποιήσει το ακριβώς αντίθετο. Συμφωνώ πάντως ότι διδακτορικό από το σπίτι δεν γίνεται!
Μιλώντας θεωρητικά φαίνεται λογικό το σκεπτικό σου. Πρακτικά όμως η καθημερινή επαφή με τον επιβλέποντα (αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη της τριμελούς), η συνεχής αλληλεπίδραση δηλαδή, δεν αντικαθίσταται με κανένα άλλο μοντέλο οργάνωσης και μελέτης. Δεν γνωρίζω αν κάποιος καθηγητής (που σέβεται τη δουλειά του) θα δεχόταν την εξ αποστάσεως, ή έστω την εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως, εκπόνηση μίας διατριβής. Να το πω αλλιώς, κάποιος που εκπονεί διατριβή καθημερινά διαβάζει, γράφει, παραδίδει το υλικό του στον καθηγητή, γίνεται συζήτηση, δίνονται διευκρινίσεις (τι πρέπει να διορθωθεί, να συμπληρωθεί, να αλλάξει, να μελετηθεί για περαιτέρω συμπλήρωση των γνωστικών κενών κλπ κλπ). Την επόμενη μέρα αυτό επαναλαμβάνεται και πάει λέγοντας μέχρι η διατριβή να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, οπότε μπορούν να αρχίσουν οι συνθετικές κρίσεις επί του θέματος. Χωρίς λοιπόν αυτή την προεργασία η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και λίγα χρόνια, πώς θα κατοχυρωθεί η επιστημονικότητα, το κύρος και η πρωτοτυπία της εργασίας.
Καταλαβαίνω τι εννοείς όμως πρακτικά δεν γίνεται να συλλέξεις εκ των προτέρων το υλικό σου, διότι καθημερινά προκύπτει η ανάγκη για νέο υλικό. Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τα e-mail δεν σε καλύπτουν. Και δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα για το αν η εργασία είναι καθαρά θεωρητική ή όχι. Όλα τα θέματα, σε επίπεδο διδακτορικού, έχουν τις ίδιες απαιτήσεις, το καθένα με τις ιδιαιτερότητές του.
Ασφαλώς τα ανωτέρω είναι καθαρά προσωπικές εκτιμήσεις.
Απ' όσο γνωρίζω μπορεί κανείς να ζητήσει αναστολή των σπουδών του μία μόνο φορά κι αυτό αν συντρέχει σοβαρός λόγος. Ίσως αυτό να διαφέρει από σχολή σε σχολή. Θα πρέπει να δεις τον κανονισμό. Το να "παγώνεις" ανά διαστήματα δεν νομίζω ότι γίνεται.
Στα ελληνικά πανεπιστήμια το ελάχιστο χρονικό όριο είναι τα 3 έτη (χωρίς αναστολή) και το μέγιστο τα 6.
Η διδακτορική διατριβή δεν έχει καμία μα καμία σχέση, ως διαδικασία, με ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Μπορεί τα μεταπτυχιακά να έγιναν πολλά, αλλά τα διδακτορικά δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να γίνουν. Το "εκ των πραγμάτων" σημαίνει πολλά, όπως το να βρεις θέση, επιβλέποντα, αντικείμενο, θέμα, να γίνεις δεκτός, να εργάζεσαι μεθοδικά, να είσαι αποτελεσματικός, να περνάς επιτυχώς τις κρίσεις, να φτάσεις στην υποστήριξη, να κριθείς άξιος και τελικά η διατριβή σου να είναι όντως πρωτότυπη και άξια λόγου.
Σημειωτέον ότι όποιος ξεκινά με το δεδομένο να πάρει απλώς ακόμα έναν τίτλο προκειμένου να διοριστεί απλά θα αποτύχει.
Συναδελφοι, θα ηθελα τα φωτα σας.
Τελειωσα μεταπτυχιακο και περναει σαν σκεψη ακομα , η ολοκληρωση ενος διδακτορικου,...
Πως ξεκιναει κανεις διδακτορικο? Πρεπει να του το εχει προτεινει ο καθηγητης του μεταπτυχιακου του?
Επισης, ειναι δυνατη η πραγματοποιηση διδακτορικου απο αποσταση? Απο οικονομικης αποψης , τι γινεται?
Τελος, ποσο διαστημα χρειαζεται για να ολοκληρωσει κανεις το διδακτορικο?
Ο φοιτητης του διδακτορικου πρεπει να ειναι O ΤΕΛΕΙΟΣ φοιτητης?
συγνωμη, αν καποιες ερωτησεις ειναι απλοικες αλλα δεν εχω ασχοληθει ξανα με αυτο το θεμα....
Συναδελφοι, θα ηθελα τα φωτα σας.
Τελειωσα μεταπτυχιακο και περναει σαν σκεψη ακομα , η ολοκληρωση ενος διδακτορικου,...
Πως ξεκιναει κανεις διδακτορικο? Πρεπει να του το εχει προτεινει ο καθηγητης του μεταπτυχιακου του?
Επισης, ειναι δυνατη η πραγματοποιηση διδακτορικου απο αποσταση? Απο οικονομικης αποψης , τι γινεται?
Τελος, ποσο διαστημα χρειαζεται για να ολοκληρωσει κανεις το διδακτορικο?
Ο φοιτητης του διδακτορικου πρεπει να ειναι O ΤΕΛΕΙΟΣ φοιτητης?
συγνωμη, αν καποιες ερωτησεις ειναι απλοικες αλλα δεν εχω ασχοληθει ξανα με αυτο το θεμα....
πώς ξεκινάει κανείς διδακτορικό;
βασικά θα έλεγα, ρωτώντας πας στην πόλη. Για να λύσεις τις κλασικές απορίες σου, που είναι εντελώς φυσικές και τις έχουμε όλοι στην αρχή, μην σου πω μέχρι και
πολύ μετά... θα πρότεινα να διαβάσεις κανένα βιβλίο επί του θέματος. Στα αγγλικά θα βρεις σίγουρα. Ο συνάδελφος Πάνος έχει πολύ δίκιο και σας το λέω κι εγώ, προσέχτε ποιον επιλέγετε για επιβλέποντα. Ισχύει το με όποιον στρώσεις, με αυτόν θα κοιμηθείς. Είναι σας να διαλέγεις συνεργάτη σε επιχείρηση που ανοίγεις, αλλά το κεφάλαιο είναι δικό σου μόνο. Συμφωνώ να είναι επίκουρος. Αυτοί συνήθως χρειάζονται διδακτορικούς και τους νοιάζει να τελειώσουν, δηλαδή θα σε βοηθήσουν λιγάκι. Αλλά ο κυρίως ΚΟΠΟΣ είναι του καθενός. Και είναι πολύς.
Συμφωνώ απόλυτα. Ποσο μαλλον μια γενικη και αόριστη μοριοδοτηση του μεταπτυχιακού. Λενε πχ βγήκε σε διαθεσιμότητα δημοτικός αστυνομικός με μεταπτυχιακο φοβερή αδικία. Δε λενε οτι ο συγκεκριμένος ηταν πχ θεολόγος με μεταπτυχιακο η και διδακτορικο στην ερμηνευτική θεολογία.αποτε ειναι αυτονόητη η υστέρηση προσόντων έναντι ακομα και σε ενα απόφοιτοι λυκείου που ομως υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις. Εχω ας πουμε συναδέλφους φυσικους και βιολογους με διδακτορικα στη φιλοσοφία. Δε λεω σου ανοίγει τους οριζοντες της σκέψης η έρευνα αλλα σε κανει ικανοτερο να δίδαξεις ΦΕ στο γυμνασιο?
Η μοριοδοτηση μεταπτυχιακων για διορισμο τη στιγμη που δεν ειναι βασικη προυποθεση, θεωρω οτι ειναι μεγα λαθος και ομολογια της φτωχειας και του αδιεξοδου στην οποια εχει περιελθει η χωρα.
Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.Συμφωνω με αυτο και γι αυτο ολοενα και περισσοτεροι στο εξωτερικο κανουν master σε διαφορετικο τομεα απο το κυριο πτυχιο τους. Το ιδιο αλώστε σκοπευω να κανω και εγω. Απλα λεω οτι για μια συγκεκριμενη θεση εργασιας μετραει πολυ η συναφεια των μεταπτυχιακων σπουδων με το αντικειμενο εργασιας και οχι γενικα και αοριστα μεταπτυχιακο. Αλλωστε και το δικο μου σκεπτικο ειναι να εργαστω πανω σε ενα νεο τομεα συναφες περισσοτερο με την ειδικευση και οχι με τον κυριο τιτλο σπουδων
Γιατί πρέπει οπωσδήποτε η απόκτηση ενός Πτυχίου να συνδέεται αυτή καθε αυτή με την αξιοποίηση του ίδιου του Πτυχίου στον επαγγελματικό στίβο;
Συνάδελφοι να σας κάνω μια ερώτηση και αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει : έκανα το διδακτορικό μου (και το τελείωσα -μερικές μικρές διορθώσεις θέλω) αλλά ήρθα σε ρήξη με τον καθηγητή μου και το παράτησα πολλά χρόνια .Τι περιθώρια έχω να ξανασχοληθώ με το διδακτορικό μου με άλλο καθηγητή σε άλλο Πανεπιστήμιο ;Πως μπορώ να αντιδράσω ...;Κρίμα είναι τόσο κόπο έκανα .Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει ;Ευχαριστώ .
Πιστευεις οτι ειναι πολυ δυσκολο να ολοκληρωσει καποιος το διδακτορικο του σε λογικο χρονο 3-4ετων ενω παραλληλα δουλευει σε μια δουλεια χωρις παρα πολλες ωρες απασχολησης οπως την εκπαιδευση και παραλληλα να εχει οικογενεια?
Συνάδελφοι να σας κάνω μια ερώτηση και αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει : έκανα το διδακτορικό μου (και το τελείωσα -μερικές μικρές διορθώσεις θέλω) αλλά ήρθα σε ρήξη με τον καθηγητή μου και το παράτησα πολλά χρόνια .Τι περιθώρια έχω να ξανασχοληθώ με το διδακτορικό μου με άλλο καθηγητή σε άλλο Πανεπιστήμιο ;Πως μπορώ να αντιδράσω ...;Κρίμα είναι τόσο κόπο έκανα .Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει ;Ευχαριστώ .
Καλύτερα να το συνεννεοηθείς με το "νέο" πανεπιστήμιο και τον "νέο"καθηγητή.
Άποψη μου είναι ότι δεν μπορείς να "μεταφέρεις" σχεδόν ολοκληρωμένο διδακτορικό, που ήδη έχει περάσει από κρίση (αν έχω καταλάβει έχεις κάνει την υποστήριξη σου ήδη και πρέπει να κάνεις μικρές διορθώσεις για να γίνει η αναγόρευση).
Γενικά ο επιβλέπον τι συμφέρον έχει, γιατί να με αναλάβει;
Και δε μου πηγαίνει τώρα στα 35 μου να το γυρίσω στο Καλαματιανό. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;DΓενικά ο επιβλέπον τι συμφέρον έχει, γιατί να με αναλάβει;
Θα σε αναλαβει γιατι ξέρει οτι τα επομενα 4 με 6 χρονια θα εχει εναν ''δουλο'' σηκω πανω κατσε κατω, θα διδασκεις εσυ για λογαριασμο του, θα διορθωνεις εσυ στιβες γραπτα για λογαριασμο του, θα κανεις επιτηρησεις σε προπτυχιακα και μεταπτυχιακα, θα κανεις εσυ τη διοικητικη υποστηριξη του γραφειου του, θα κανεις εσυ οτι αλλο διοικητικο ή εκπαιδευτικο, μπορει να σε βαλει να δουλευεις σε ερευνητικα προγραμματα του ειδικου λογαρισμου κονδυλιων Και τελος θα του προσφέρεις ακομη μια ερευνητικη (και μαλιστα διδακτορικη νεα ερευνα) την οποια θα καρπωθει, θα αναγραφει στις δημοσιευσεις του, θα μετεχει σε συνεδρια κλπ κλπ κλπ κλπ.
Και φυσικα δεν θα τολμησεις ποτε να του πεις οχι σε τιποτα γιατι θα εχεις τη καταληξη της φιλης παραπανω που ενα βημα πριν την αναγορευση τσακωθηκε και την αφησε στα κρυα του λουτρου.Και πιστεψε με ειναι τοσο μικρη η ελληνικη πανεπιστημιακη ''πιατσα'' που απαξ και φυγεις απο ενα ιδρυμα ενω εχεις ηδη ολοκληρωσει διδακτορικο, δυσκολα σε δεχονται σε αλλο βαζοντας σου τη σταμπα του αντιδραστικου.....
Για αυτο λεμε οτι στην ελλαδα για κανεις phd πρεπει να εχει το θεο μπαρμα ή γκομενο τον καθηγητη ;)
Γι' αυτούς τους λόγους παράτησε και ο άντρας μου το διδακτορικό του. Και εγώ στην τελική εργασία που είχα κάνει σε μία απλή επιμόρφωση, η καθηγήτρια μου είχε πει επί λέξη: δεν θα κρατήσεις αντίγραφο και θα είναι τιμή σου αν συμπεριληφθεί στο βιβλίο που ετοιμάζω. Αφήστε που γνωστή μου έκανε μεταπτυχιακό με ένα απλό τηλέφωνο στο κατάλληλο πρόσωπο. Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί πραγματικά η κατάσταση στην ελληνική πανεπιστημιακή πιάτσα, όπως αναφέρεις, έχει ξεφύγει και χάνουν αξιόλογους φοιτητές οι οποίοι διαλέγουν ξένα πανεπιστήμια.Γενικά ο επιβλέπον τι συμφέρον έχει, γιατί να με αναλάβει;
Θα σε αναλαβει γιατι ξέρει οτι τα επομενα 4 με 6 χρονια θα εχει εναν ''δουλο'' σηκω πανω κατσε κατω, θα διδασκεις εσυ για λογαριασμο του, θα διορθωνεις εσυ στιβες γραπτα για λογαριασμο του, θα κανεις επιτηρησεις σε προπτυχιακα και μεταπτυχιακα, θα κανεις εσυ τη διοικητικη υποστηριξη του γραφειου του, θα κανεις εσυ οτι αλλο διοικητικο ή εκπαιδευτικο, μπορει να σε βαλει να δουλευεις σε ερευνητικα προγραμματα του ειδικου λογαρισμου κονδυλιων Και τελος θα του προσφέρεις ακομη μια ερευνητικη (και μαλιστα διδακτορικη νεα ερευνα) την οποια θα καρπωθει, θα αναγραφει στις δημοσιευσεις του, θα μετεχει σε συνεδρια κλπ κλπ κλπ κλπ.
Και φυσικα δεν θα τολμησεις ποτε να του πεις οχι σε τιποτα γιατι θα εχεις τη καταληξη της φιλης παραπανω που ενα βημα πριν την αναγορευση τσακωθηκε και την αφησε στα κρυα του λουτρου.Και πιστεψε με ειναι τοσο μικρη η ελληνικη πανεπιστημιακη ''πιατσα'' που απαξ και φυγεις απο ενα ιδρυμα ενω εχεις ηδη ολοκληρωσει διδακτορικο, δυσκολα σε δεχονται σε αλλο βαζοντας σου τη σταμπα του αντιδραστικου.....
Για αυτο λεμε οτι στην ελλαδα για κανεις phd πρεπει να εχει το θεο μπαρμα ή γκομενο τον καθηγητη ;)
Γι' αυτούς τους λόγους παράτησε και ο άντρας μου το διδακτορικό του. Και εγώ στην τελική εργασία που είχα κάνει σε μία απλή επιμόρφωση, η καθηγήτρια μου είχε πει επί λέξη: δεν θα κρατήσεις αντίγραφο και θα είναι τιμή σου αν συμπεριληφθεί στο βιβλίο που ετοιμάζω. Αφήστε που γνωστή μου έκανε μεταπτυχιακό με ένα απλό τηλέφωνο στο κατάλληλο πρόσωπο. Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί πραγματικά η κατάσταση στην ελληνική πανεπιστημιακή πιάτσα, όπως αναφέρεις, έχει ξεφύγει και χάνουν αξιόλογους φοιτητές οι οποίοι διαλέγουν ξένα πανεπιστήμια.
...με το απλό τηλέφωνο εννοώ ότι απλά πήγε και πήρε το χαρτί χωρίς να έχει πατήσει πουθενά. Και δεν είναι η μόνη.
Εξακολουθώ να θεωρώ, ότι οι παραπάνω μελανές εντυπώσεις είναι η μειοψηφία. Όπως και να έχει, το διδακτορικό θα πρέπει να έχει ως μέγιστο κίνητρο την ερευνητική δράση και αυτό συνεπάγεται μελέτη, δημοσιεύσεις. συγγραφή κα, όπου το αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας είναι η βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου του υποψήφιου. Και αυτό είναι -που για εμένα- μετράει.
Εξακολουθώ να θεωρώ, ότι οι παραπάνω μελανές εντυπώσεις είναι η μειοψηφία. Όπως και να έχει, το διδακτορικό θα πρέπει να έχει ως μέγιστο κίνητρο την ερευνητική δράση και αυτό συνεπάγεται μελέτη, δημοσιεύσεις. συγγραφή κα, όπου το αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας είναι η βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου του υποψήφιου. Και αυτό είναι -που για εμένα- μετράει.Να προσθέσω ακόμη οτι εκτός από όλα αυτά, διδακτορικό αξίζει να κάνουν όσοι έχουν στόχο την ακαδημαϊκή καρριέρα, την έρευνα ή σταδιοδρομία σε υψηλόβαθμα κλιμάκια εταιρειών του ιδιωτικού τομέα κλπ! Ένας απλός εκπαιδευτικός Α/θμιας ή
Ένας απλός εκπαιδευτικός Α/θμιας ή
Εξακολουθώ να θεωρώ, ότι οι παραπάνω μελανές εντυπώσεις είναι η μειοψηφία. Όπως και να έχει, το διδακτορικό θα πρέπει να έχει ως μέγιστο κίνητρο την ερευνητική δράση και αυτό συνεπάγεται μελέτη, δημοσιεύσεις. συγγραφή κα, όπου το αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας είναι η βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου του υποψήφιου. Και αυτό είναι -που για εμένα- μετράει.Να προσθέσω ακόμη οτι εκτός από όλα αυτά, διδακτορικό αξίζει να κάνουν όσοι έχουν στόχο την ακαδημαϊκή καρριέρα, την έρευνα ή σταδιοδρομία σε υψηλόβαθμα κλιμάκια εταιρειών του ιδιωτικού τομέα κλπ! Ένας απλός εκπαιδευτικός Α/θμιας ή
Ένας απλός εκπαιδευτικός Α/θμιας ή
Ένας απλός εκπαιδευτικός Α/θμιας ή
Δηλαδή θες να μας πεις ότι όσοι έκαναν διδακτορικό είχαν το Θεό μπάρμπα ή γκόμενο τον καθηγητή;
Αν εισαι πραγματικα θαρραλεος δωσε ονοματα. Αλλιως τι νοημα εχει ολο αυτο?
Δηλαδή θες να μας πεις ότι όσοι έκαναν διδακτορικό είχαν το Θεό μπάρμπα ή γκόμενο τον καθηγητή;
Πέρασα απο ενα πανεπιστήμιο και απο ενα μαστερ στην ελλάδα. Στο ιδιο τμημα και πανεπιστημιο και τα δυο.
Ολοι οι καθηγητες στο μαστερ μας λεγανε πως αν θελουμε διδακτορικο να το κανουμε στην ελλαδα γιατι αν πάμε στο εξωτερικό και ''χάσουμε'' την επαφή-σκλαβιά μας (επικουρικές διδασκαλίες, επιτηρησεις κλπ) με τον έλληνα καθηγητή, δεν προκειται ποτε μα ποτε να διοριστούμε οχι μόνιμοι ακαδημαικοι σε καποια έδρα(έχοντας ενα ξένο phd), αλλα ουτε εργαστηριακοί συνεργάτες στο τει κωλοπετινιτσας!!!
Στη σχολη μου, δουλευα στο προσωπικο γραφειο του καθηγητη που ηταν δντης του μαστερ. (απασχοληση σπουδαστων με κοινωνικα κριτηρια ηταν η τοποθετηση μου και οχι βυσμα, μολις για 9μηνες).
Ξέρεις τι ειδα και τι άκουσα εκεί μέσα???????Ξέρεις οτι ο συγκεκριμένος καθηγητής διόρισε στη σχολή την γυναίκα του πριν 20χρονια ως διοικητική υπάλληλο?Ξέρεις οτι διόρισε τον γιο του και την ανηψιά του στη σχολή ως διοικητικούς πριν 6 χρόνια?
Και το αποκορύφωμα?Ο συγκεκριμένος κύριος έστειλε την γκόμενα του να δώσει κατατακτηριες στο προπτυχιακό τμήμα, πέρασε δια μαγειας, στη συνέχεια ως φοιτητρια πλεον η κυρια ο καθηγητης υποχρεωνε ολους τους συναδελφους του να την περνούν στα μαθηματα ως γνωστη του, παρολο που ηταν τουβλο η κυρια.
Αποτελεσμα να πάρει το βασικό πτυχίο του τμήματος χωρις καμια προσπάθεια, να την βάλει αμέσως στο μεταπτυχιακό της σχολής, το τελειωσε και παραλληλα την διορισε διοικητικη υπαλληλο και εποχικη καθηγητρια-συνεργατη στο τμημα της σχολης.
Ενω δουλευε η κυρια ολα αυτα τα χρονια στο πλευρο του κυριου καθηγητα, εφτιαχναν και αρθρα βασισμενα σε ερευνητικες εργασιες, τα ερωτηματολογια των οποίων αποτελούσαν απαραίτητη προϋπόθεση για να περνάνε οι απλοί φοιτητές τα μαθηματα του κυριου καθηγητα μιας και ο καθηγητης ηταν ο πιο αυστηρος της σχολης και δεν περναγες τα μαθηματα του αν δεν επαιρνες τα ερωτηματολογια να τα πας σε συγκεκριμενες επιχειρησεις προς συμπληρωση.
Θυμάμαι μάλιστα πως 2 συνεχόμενα χρόνια είχαν δοθεί τα ιδια ερωτηματολόγια γύρω απο ενα συγκεριμένο θέμα, και μάλιστα οι επιχειρήσεις που μπορούσαν να απαντήσουν αυτο το ερωτηματολόγιο ήταν κάστρα που δεν τόλμαγε κανένας φοιτητης να παει. Και όμως επι δυο χρονια δίνονταν συνεχως αυτα τα ερωτηματολόγια προς τους φοιτητες ακόμη και στις περιπτώσεις που ολοι οι φοιτητες δηλωναν πως οι εταιρειες δεν τους τα συμπληρωναν. Επεμενε ο καθηγητης να συμπληρωθουν αλλιως δεν θα πέρναγαν το μάθημα.
Πριν 3 μηνες, μπηκα στην ιστοσελιδα της σχολης μου απλα για σερφάρισμα και τι ειδα?
Η συγκεκριμένη κυρία, απέκτησε διδακτορικό απο το τμημα μας με θέμα διατριβης, το θεμα που επι 2 χρονια ο γκομενος της, υποχρεωνε ολους τους φοιτητες να τρεχουν σε επιχειρησεις για ερευνα.
Θα πλανασαι οικτρα αν πιστευεις οτι θα δημοσιευμα μεσα σε ενα φορουμ ονοματα καθηγητων, ιδρυματα κλπ.
Ειναι η προσωπικη μου εμπειρια σχετικα με το συστημα που οδηγησε εδω που οδηγησε την συγχρονη ελλαδα μας και απλα την παραθετω.- Νομιζω πως η ελευθερια του λογου ειναι δικαιωμα μου εκτος και αν καταπατηθηκε και αυτο απο την τροικα...Στη θεση του καθηγητη βαλε, εναν βουλευτη, εναν υπουργο, εναν δντη υπηρεσιες, εναν δημαρχο, εναν ανθρωπο εξουσιας κλπ και θα δεις τι ''οργιο διορισμών'' συνεβει στην ελλάδα απο το 1980 έως και σήμερα.
Επίσης, δεν γνωρίζεις καν αν εγω εχω κινηθεί νομικά.-
Εδώ περιγράφεις την περίπτωση κάποιας που πήρε ακαδημαϊκή θέση και δεν έκανε απλά διδακτορικό. Τα δύο αυτά αποκλίνουν έτη φωτός.Δηλαδή θες να μας πεις ότι όσοι έκαναν διδακτορικό είχαν το Θεό μπάρμπα ή γκόμενο τον καθηγητή;
Πριν 3 μηνες, μπηκα στην ιστοσελιδα της σχολης μου απλα για σερφάρισμα και τι ειδα?
Η συγκεκριμένη κυρία, απέκτησε διδακτορικό απο το τμημα μας με θέμα διατριβης, το θεμα που επι 2 χρονια ο γκομενος της, υποχρεωνε ολους τους φοιτητες να τρεχουν σε επιχειρησεις για ερευνα.
Εδώ περιγράφεις την περίπτωση κάποιας που πήρε ακαδημαϊκή θέση και δεν έκανε απλά διδακτορικό. Τα δύο αυτά αποκλίνουν έτη φωτός.Δηλαδή θες να μας πεις ότι όσοι έκαναν διδακτορικό είχαν το Θεό μπάρμπα ή γκόμενο τον καθηγητή;
Πριν 3 μηνες, μπηκα στην ιστοσελιδα της σχολης μου απλα για σερφάρισμα και τι ειδα?
Η συγκεκριμένη κυρία, απέκτησε διδακτορικό απο το τμημα μας με θέμα διατριβης, το θεμα που επι 2 χρονια ο γκομενος της, υποχρεωνε ολους τους φοιτητες να τρεχουν σε επιχειρησεις για ερευνα.
Μία επισήμανση: έχετε διαβάσει ποτέ το βιογραφικό σημείωμα ενός λέκτορα; Θέτω την κατώτερη βαθμίδα, αναλογικά με όσες έπονται, ως το ελάχιστον για να επισημάνω το πλήθος των δημοσιευμένων άρθρων, βιβλίων, συμμετοχών σε συνέδρια κλπ κλπ κλπ (πολλά κλπ) που απαιτούνται για ακαδημαϊκή καριέρα. Με μία απλή αναζήτηση σε τυχαίες σχολές μπορείτε να βρείτε άπειρα βιογραφικά μελών ΔΕΠ. Μία απλή ανάγνωση είναι αρκετή προκειμένου κάποιος να διαπιστώσει ότι η επιτυχής υποστήριξη μίας διατριβής δεν συνδέεται άμεσα με την ακαδημαϊκή καριέρα. Είναι προαπαιτούμενο προσόν, αλλά ο δρόμος από εκεί και πέρα είναι πολύ μακρύς και ανηφορικός, με αβέβαιη την άφιξη στον προορισμό.
Επομένως, από αυτό σε συνδυασμό με το ότι ούτε απλό διορισμό τελικώς σου εξασφαλίζει, προκύπτει το ερώτημα: γιατί να το κάνω;
Και η απάντηση, κατ' εμέ: την στιγμή που θα αναζητήσει κάποιος λόγους για να προχωρήσει, έχει ήδη απαντήσει αρνητικά.
Και εξηγώ το σκεπτικό μου: δεν υπάρχει ένας ορισμένος λόγος εκπόνησης διδακτορικής διατριβής, είναι -νομίζω- απλώς μία εσωτερική ανάγκη, που αν δεν την καλύψεις, πάντα, κάτι θα σου λείπει. Είτε είσαι διορισμένος, είτε αδιόριστος.
Συνοψίζοντας: όσοι προτίθεστε, προχωρήστε με μόνο γνώμονα την εσωτερική σας φωνή και μην αναζητάτε ρεαλιστικούς λόγους και υπαρκτές αιτίες, ούτε μελλοντικούς τρόπους εξαργύρωσης του χρόνου, του κόπου και των χρημάτων που θα δαπανήσετε. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ. Το μήνυμα μου δεν είναι αποτρεπτικό, αντιθέτως θέτω μία άλλη βάση προοπτικής του ζητήματος, που όπως φαίνεται απασχολεί πολλούς, η οποία νομίζω απελευθερώνει από την πίεση των συνθηκών.
Να θυμίσω οτι παρόμοιο θεμα με καθηγητή που ειχε διορίσει ολο του το σόι ειχε αποκαλυφθεί και πριν μερικά χρονια γαι τη θεολογική Αθηνών αν δεν κανω λάθος. Παντως εγω στη σχολή μου με οσους καθηγητες ειχα πάρε δώσε ηταν σωστοί και έντιμοι (αν και λιγο στραβόξύλα καποιοι, ομως ηταν αντικειμενικοι)
τμήμα κοινωνικής θεολογίας Αθηνών.
να πιείτε και ένα κρασάκι στην υγειά τους, γιατί ζουν και βασιλεύουν νομίζω. Εκεί που τους αφήσαμε είναι, δε νομίζω να έγινε τίποτα άλλο παρά μια δυσφήμιση. Ε σιγά, έχουν γερό στομαχι. Θα στεναχωρήθηκαν για κανένα ΣΚ.
Έχεις απόλυτο δίκιο! Δυστυχώς η νοοτροπία αυτή έχει επικρατήσει! Θεωρώ οτι αυτό, αν μη τι άλλο, δημιουργεί ανισότητες στο χώρο των εκπ/κών. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες για να συνεχίσουν τις σπουδές τους πέραν του πτυχίου και βασικός λόγος είναι και ο τόπος μόνιμης κατοικίας! Επίσης, άλλες συνθήκες επικρατούσαν 20-30 χρόνια πριν (πιο δύσκολα πιστεύω) και άλλες τα τελευταία χρόνια (το περιορίζω προ κρίσης).
Πόσο συμφωνώ με αυτά που λες!!!!!!!αν άκουγε ο καθένας την εσωτερική του ανάγκη και έκανε σπουδές μεταπτυχιακές-διδακτορικές και άλλες χωρίς να αναζητά εξαργύρωση σε μόρια, θέσεις κα θα ήταν πραγματικά πολύ καλύτερη η εκπαίδευση. Από τις δικές μου σπουδές και τη μετέπειτα εργασιακή μου εμπειρία έχω αηδιάσει από ανθρώπους που είναι φορτωμένοι με πτυχία αλλά αποφεύγουν τη δουλειά, επιδεικνύουν τους τίτλους και στοχεύουν μόνο σε θέσεις στελεχών. Παρόλο που μου αρέσουν πολύ οι σπουδές πραγματικά σκέφτομαι πού θα μορούσα να συνεχίσω σε διδακτορικό χωρίς να είμαι η γραμματέας του κάθε καθηγητή!πάντως όσοι το θέλουμε ας διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες και πιο αυστηρή αξιολόγηση πτυχίων για να μην επιπλέουν οι φελοί.
Σκέφτομαι να ξεκινήσω διδακτορικό από απόσταση γιατί με ενδιαφέρει το θέμα που έχω επιλέξει και μου αρέσει η ενασχόληση με την έρευνα. Είμαι διορισμένη σε απομακρυσμένο μέρος και δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια να επιλέξω συμβατικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.
Αμφιταλλαντεύομαι ανάμεσα στις εξής επιλογές:
α) Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (3 ετές πρόγραμμα)
β) Πανεπιστήμιο στην Αγγλία (4 ετές πρόγραμμα)
Η δεύτερη επιλογή φαίνεται θεωρητικά πιο θελκτική, καθώς η συγγραφή του διδακτορικού θα γίνει στην Αγγλική Γλώσσα και η κατάταξη του πανεπιστημίου που έχω επιλέξει πολύ υψηλή, γεγονός που διασφαλίζει εν μέρει την ποιότητα του προγράμματος.
Εντούτοις, η πρώτη επιλογή (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) πρακτικά είναι πιο δελεαστική, καθώς α) το κόστος του συγκεκριμένου διδακτορικού ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ μικρότερο και β) μου παρέχει τη δυνατότητα να το ολοκληρώσω στα τρία χρόνια (= ένα χρόνο λιγότερο συγκριτικά με το Πανεπιστήμιο της Αγγλίας).
Έχω, λοιπόν, τα εξής εύλογα ερωτήματα;
1. Ποια είναι η γνώμη σας; Τι πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο να επιλέξω; Εσείς τι θα επιλέγατε;
2. Υπάρχει κάποιος που έχει ήδη ξεκινήσει διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας; Θα ήθελα να μου παραθέσει την εμπειρία του.
3. Την στιγμή που αναγνωρίζονται ήδη τα μεταπτυχιακά του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας από τον ΔΟΑΤΑΠ, αυτόματα δεν αναγνωρίζεται και το αντίστοιχο διδακτορικό; Κάνω μήπως λάθος;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Σκέφτομαι να ξεκινήσω διδακτορικό από απόσταση γιατί με ενδιαφέρει το θέμα που έχω επιλέξει και μου αρέσει η ενασχόληση με την έρευνα. Είμαι διορισμένη σε απομακρυσμένο μέρος και δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια να επιλέξω συμβατικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.
Αμφιταλλαντεύομαι ανάμεσα στις εξής επιλογές:
α) Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (3 ετές πρόγραμμα)
β) Πανεπιστήμιο στην Αγγλία (4 ετές πρόγραμμα)
Η δεύτερη επιλογή φαίνεται θεωρητικά πιο θελκτική, καθώς η συγγραφή του διδακτορικού θα γίνει στην Αγγλική Γλώσσα και η κατάταξη του πανεπιστημίου που έχω επιλέξει πολύ υψηλή, γεγονός που διασφαλίζει εν μέρει την ποιότητα του προγράμματος.
Εντούτοις, η πρώτη επιλογή (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) πρακτικά είναι πιο δελεαστική, καθώς α) το κόστος του συγκεκριμένου διδακτορικού ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ μικρότερο και β) μου παρέχει τη δυνατότητα να το ολοκληρώσω στα τρία χρόνια (= ένα χρόνο λιγότερο συγκριτικά με το Πανεπιστήμιο της Αγγλίας).
Έχω, λοιπόν, τα εξής εύλογα ερωτήματα;
1. Ποια είναι η γνώμη σας; Τι πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο να επιλέξω; Εσείς τι θα επιλέγατε;
2. Υπάρχει κάποιος που έχει ήδη ξεκινήσει διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας; Θα ήθελα να μου παραθέσει την εμπειρία του.
3. Την στιγμή που αναγνωρίζονται ήδη τα μεταπτυχιακά του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας από τον ΔΟΑΤΑΠ, αυτόματα δεν αναγνωρίζεται και το αντίστοιχο διδακτορικό; Κάνω μήπως λάθος;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Πόσο κοστίζουν;
Είσαι αποφασισμένη να πληρώσεις για να κάνεις διδακτορικό;
Σαφώς είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις μια έρευνα και να συγγράψεις τη διατριβή στη μητρική σου γλώσσα. Όσο καλά και να γνωρίζεις Αγγλικά, δεν παύει να είναι μια ξένη γλώσσα.
Από την άλλη, ένα Αγγλικό πανεπιστήμιο με καλή σειρά σίγουρα "μετράει" περισσότερο από το πανεπιστήμιο της Κύπρου. Εξαρτάται γιατί θέλεις να κάνεις διδακτορικό. Αν το θες για ακαδημαϊκή καριέρα, σίγουρα ένα καλό πανεπιστήμιο έχει άλλο κύρος.
Τα 4 χρόνια της Αγγλίας πολύ πιθανόν δεν θα είναι 4, αλλά περισσότερα, όπως και τα 3 της Κύπρου θα είναι περισσότερα. Είναι πολύ δύσκολο να δουλεύεις και ταυτόχρονα να κάνεις έρευνα, να την αναλύεις, να διαβάζεις και να γράφεις.
Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτείς καλά πριν επιλέξεις. Τι θέλεις να κάνεις; Γιατί θες να το κάνεις; Τι σου προσφέρει το πανεπιστήμιο για τα χρήματα που δίνεις; Τι ευκαιρίες σου δίνονται κατά τη διάρκεια του διδακτορικού; Τι πόρτες ανοίγονται για μετά; Πώς είναι οι επιβλέποντες και στα 2 πανεπιστήμια;
@ Sui_Generis_ΠΕ06
Άρα έχεις ήδη αποφασίσει!
Πάντως η συγγραφή στην ξένη γλώσσα μην σου φαίνεται καθόλου εύκολη υπόθεση! Και εγώ είχα εξάμηνο στην Αγγλία με Erasmus, 2 μεταπτυχιακά και έναν χρόνο δουλειάς και τα βρήκα πολύ μπαστούνια....
Ενδιαφερομαι κι εγώ για διδακτορικό αλλά συναντάω συνεχώς εμπόδια στο δρόμο μου...
Έχω δυο πτυχια από δυο διαφορετικες σχολές, το ίδιο και μεταπτυχιακά, σχεδον, τωρα τελειώνω το τελευταίο.
Θέλω να κάνω διδακτορικο στη μία από τις σχολες που σπόυδασα προπτυχιακά. Και μου είπαν ότι δεν γίνεται χωρίς μεταπτυχιακό από την ίδια σχολή. Όχι παρεμφερές αντικείμενο, που έχω, και μάλιστα δύο, θέλουν από την ίδια τη σχολή. Η σχολή αυτή δεν έχει κανένα μεταπτυχιακο πρόγραμμα. :-\
Σε ποιες σχολες πηγες??!?
Ενδιαφερομαι κι εγώ για διδακτορικό αλλά συναντάω συνεχώς εμπόδια στο δρόμο μου...
Έχω δυο πτυχια από δυο διαφορετικες σχολές, το ίδιο και μεταπτυχιακά, σχεδον, τωρα τελειώνω το τελευταίο.
Θέλω να κάνω διδακτορικο στη μία από τις σχολες που σπόυδασα προπτυχιακά. Και μου είπαν ότι δεν γίνεται χωρίς μεταπτυχιακό από την ίδια σχολή. Όχι παρεμφερές αντικείμενο, που έχω, και μάλιστα δύο, θέλουν από την ίδια τη σχολή. Η σχολή αυτή δεν έχει κανένα μεταπτυχιακο πρόγραμμα. :-\
Το μήνυμά σου έχει πολλές ασάφειες. Και το επόμενο που έστειλες δεν είναι και πολύ διαφωτιστικό. Αν θέλεις γίνε λίγο πιο συγκεκριμένη.
Τι πτυχία έχεις και τι μεταπτυχιακά;
Όλοι οι καθηγητές: Ποιους εννοείς; Ενός συγκεκριμένου τμήματος ή όλοι στους οποίους απευθύνθηκες ανεξαρτήτως τμήματος;
Έκαναν διδακτορικό "εκεί": τι ακριβώς εννοείς, στο συγκεκριμένο τμήμα ή στον συγκεκριμένο κλάδο. Και ποιος είναι αυτός; Λάβε υπόψιν σου ότι πριν από κάποια χρόνια η σειρά ήταν πτυχίο-διδακτορικό, δεν υπήρχαν μεταπτυχιακά.
Σε επόμενο μήνυμά σου λες ότι θες να κάνεις σε ένα τμήμα φιλοσοφικής. Τι εννοείς; Φιλολογία, ΦΠΨ, Φιλοσοφία, Θεατρικών, Μουσικολογία, Ιστορικό, Ψυχολογία;
Γενικώς, αν θέλεις γίνε λίγο πιο σαφής, μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε.
καλη σας μερα! ηθελα μια απαντηση σχετικα με τις αδειες (ξερω οτι υπαρχει θεμα αδειων πιο πανω αλλα προτιμησα να το θεσω εδω μια και μιλαω ειδικα για διδακτορικο κ νομιζω οσοι διαβαζετε εδω πιθανο ειστε πιο ενημερωμενοι γι αυτο) .
Μεχρι προσφατα ισχυε η δυνατοτητα να παρεις αδεια ανευ αποδοχων για εκπαιδευτικους λογους ( το πιο πριν με αποδοχες μας τελειωσε, το ξερω). Φετος μας εκοψαν και αυτη τη δυνατοτητα, τελειως ,για τη συγκεκριμενη χρονια. Το βρισκω παραλογο αφου ειναι ανευ ετσι κι αλλιως. Ας υποθεσουμε ομως οτι την επομενη χρονια εχουμε ξανα τη δυνατοτητα. Η ερωτηση ειναι η εξης: αυτη η δεσμευση που ισχυε παλια, οτι δηλ πρεπει να παραμεινεις υποχρεωτικα στην υπηρεσια μετα το περας των σπουδων σου, για 3 η 2 δε θυμαμαι σιγουρα επι τα χρονια που πηρες αδεια θεωρω οτι δεν ισχυει κ στην περιπτωση της ανευ αποδοχων. Η λογικη μου λεει οτι δεν πληρωθηκες κατα τη διαρκεια της απουσιας σου αρα δε δικαιολογειται καποια τετοια δεσμευση. Ηθελα ομως να το επιβεβαιωσει καποιος που γνωριζει τα προσφατα δεδομενα.
Στα ελληνικά πανεπιστήμια το ελάχιστο χρονικό όριο είναι τα 3 έτη (χωρίς αναστολή) και το μέγιστο τα 6.
Καλησπέρα παιδιά. Εχω ήδη μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και σκέφτομαι να κάνω ένα διδακτορικό αλλά σε διαφορετικό αντικείμενο πχ σχολική ψυχολογία ή σχολική/προσχολική αγωγή.σε διαφορετικό αντικειμενο πέραν της ειδικής αγωγής ή της σχολικής ψυχολογίας δε νομίζω.Κάποιος μπορεί να γνωρίζει καλύτερα!αλλά τι διδακτορικό είναι αυτό και που;γιατί μέχρι να το τελειώσεις δε ξέρεις τι θα ισχύει!εκτός αν το κάνεις για σένα πρωτίστως! ;)
Το ερώτημα μου είναι το εξής. Ως ΠΕ 70,5 στους πίνακες ειδικής αγωγής το διδακτορικό - ακόμα και αν δεν είναι καθαρά πάνω στην ειδική αγωγή - θα μου δίνει έξτρα μόρια?
Καλησπέρα παιδιά. Εχω ήδη μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και σκέφτομαι να κάνω ένα διδακτορικό αλλά σε διαφορετικό αντικείμενο πχ σχολική ψυχολογία ή σχολική/προσχολική αγωγή.Συναδελφε...οπως ανεφερε και ο mitsy ..αν σκεπτεσε να κανεις διδακτορικο..με μονη την σκεψη την δημοσια εκπαιδευση στην ελλαδα..δυστυχως δεν βλεπω φως...Αν υπαρχει για κατι ποιο μακρυα ....καντο..Το θεμα ειδικη αγωγη στο σχολειο..απο τον εκαστοτε υπουργο..ειναι αποφαση για αυτους λιγων δευτερολεπτων..Δεν ειμαι π70..π19 ειμαι ..και πραγματικα με μεγαλη λυπη βλεπω τους πινακες π70.50 ...συναδελφο π70.50 με προυπηρεσια -διδακτορικο-μεταπτυχιακο ειδικης αγωγης..να βρισκετε στη σειρα 1750 και πανω..και να προηγειτε συναδελφος με κτηση πτυχιου 25/7/2014..Η αποφαση δικη σου....
Το ερώτημα μου είναι το εξής. Ως ΠΕ 70,5 στους πίνακες ειδικής αγωγής το διδακτορικό - ακόμα και αν δεν είναι καθαρά πάνω στην ειδική αγωγή - θα μου δίνει έξτρα μόρια?
Καλησπέρα παιδιά. Εχω ήδη μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και σκέφτομαι να κάνω ένα διδακτορικό αλλά σε διαφορετικό αντικείμενο πχ σχολική ψυχολογία ή σχολική/προσχολική αγωγή.Εάν το θέμα της διδακτορικής διατριβής, σχετίζεται με την Ειδική Αγωγή ή την Σχολική Ψυχολογία, δεν έχεις πρόβλημα. Πάντα αναφορικά με τον προβληματισμό που θέτεις.
Το ερώτημα μου είναι το εξής. Ως ΠΕ 70,5 στους πίνακες ειδικής αγωγής το διδακτορικό - ακόμα και αν δεν είναι καθαρά πάνω στην ειδική αγωγή - θα μου δίνει έξτρα μόρια?
Καλησπέρα παιδιά. Εχω ήδη μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και σκέφτομαι να κάνω ένα διδακτορικό αλλά σε διαφορετικό αντικείμενο πχ σχολική ψυχολογία ή σχολική/προσχολική αγωγή.Πιστεύω πως για την ειδικότητά σου δεν έχει νόημα ένα τέτοιο διδακτορικό από άποψη κατάταξης στους πίνακες γιατί με τον νέο νόμο κάθε χρόνο θα μπαίνουν από πάνω σου οι νέοι απόφοιτοι του
Το ερώτημα μου είναι το εξής. Ως ΠΕ 70,5 στους πίνακες ειδικής αγωγής το διδακτορικό - ακόμα και αν δεν είναι καθαρά πάνω στην ειδική αγωγή - θα μου δίνει έξτρα μόρια?
Καλησπέρα παιδιά. Εχω ήδη μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή και σκέφτομαι να κάνω ένα διδακτορικό αλλά σε διαφορετικό αντικείμενο πχ σχολική ψυχολογία ή σχολική/προσχολική αγωγή.
Το ερώτημα μου είναι το εξής. Ως ΠΕ 70,5 στους πίνακες ειδικής αγωγής το διδακτορικό - ακόμα και αν δεν είναι καθαρά πάνω στην ειδική αγωγή - θα μου δίνει έξτρα μόρια?
Από το νόμο 3848 του 2010 (άρθρο 3, για τον διορισμό μέσω ΑΣΕΠ):
- Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους στο γνωστικό αντικείμενο του κλάδου ή της ειδικότητας για την οποία διαγωνίσθηκε ο υποψήφιος: δύο (2) μονάδες
- Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους στη διδακτική του γνωστικού αντικειμένου του κλάδου ή της ειδικότητας για την οποία διαγωνίσθηκε ο υποψήφιος ή στις επιστήμες της αγωγής: δυόμιση (2,50) μονάδες
- Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο του κλάδου ή της ειδικότητας για την οποία διαγωνίσθηκε ο υποψήφιος: τρεις (3) μονάδες
- Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στη διδακτική του γνωστικού αντικειμένου του κλάδου ή της ειδικότητας για την οποία διαγωνίσθηκε ο υποψήφιος, ή στις επιστήμες της αγωγής: πέντε (5) μονάδες.
Συμπερασματικά, παίρνεις τα τρία μόρια, εφόσον είναι για τον κλάδο σου (ΠΕ70) ή την ειδικότητα (ΠΕ70,5). Αν είναι στην διδακτική (ακόμη και γενικότερα στις επιστήμες της αγωγής), παίρνεις 5 μόρια επιπλέον στον ΑΣΕΠ. Σε κάθε περίπτωση, όταν βρεις το θέμα, κάνε σχετικό ερώτημα στην αντίστοιχη υπηρεσία του ΥΠΑΙΘ για να είσαι σίγουρος.
Καλημέρα και καλή χρονιά.
Είμαι αναπληρωτής εκπαιδευτικός (Π.Ε. 16 – Μουσικός) και έχω MBA. Ενδιαφέρομαι να κάνω διδακτορικό σε ερευνητικές περιοχές της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας. Γνωρίζει κάνεις αν μπορώ να γίνω δεκτός στο ανοικτό πανεπιστήμιο κύπρου, γιατί στα διδακτορικά προγράμματα της επιστήμης της αγωγής ζητάνε οι υποψήφιοι να κατέχουν τον ίδιο μεταπτυχιακό τίτλο!
Ευχαριστώ!!!
Καλημέρα και καλή χρονιά.Συναδελφε καλησπέρα ειμαι κι εγω αναπληρωτρια πε16 και τελειωνω φετος το διδακτορικό μου στο ΕΚΠΑ.Για τον τομέα που γ΄ραφεις δεν γνωρίζω πολλά.Έχεις μεταπτυχιακό?Εδω πάντως αν δεν εχεις μεταπτυχιακό δεν γινεσαι δεκτός σε διδακτορικό.Πάντως συμβουλή μην αρχισεις ενα διδακτορικό χωρις να γνωρίζεις που θα σου χρησιμευσει!Ειναι πολύ επίπονη διαδικασία το διδακτορικό.Υπαρχουν βεβαια διδακτορικά που απλά τα πληρώνεις σε κάποια πανεπιστήμια...
Είμαι αναπληρωτής εκπαιδευτικός (Π.Ε. 16 – Μουσικός) και έχω MBA. Ενδιαφέρομαι να κάνω διδακτορικό σε ερευνητικές περιοχές της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας. Γνωρίζει κάνεις αν μπορώ να γίνω δεκτός στο ανοικτό πανεπιστήμιο κύπρου, γιατί στα διδακτορικά προγράμματα της επιστήμης της αγωγής ζητάνε οι υποψήφιοι να κατέχουν τον ίδιο μεταπτυχιακό τίτλο!
Ευχαριστώ!!!
:(Mη μου πεις οτι δεν ξερεις?όλα αυτα τα εξ αποστάσεως τι ειναι?Δίνουν αυτα διδακτορικά!?!?!!!
Δίνουν αυτα διδακτορικά!?!?!!!
Νομιζα ότι εδιναν μονο μεταπτυχιακά!!!!
Ο χριστος και η παναγια!!!!
Καηκαμε!!!
Δινουν τα ιδιωτικά της Κατω Γουλας στη Κυπρο κ στις
AnnaB σχετικά με την ερώτησή σου: αν έχει προηγηθεί μεταπτυχιακό, και το διδακτορικό έχει ξεκινήσει με βάση το υπάρχον μεταπτυχιακό, τότε - αν δεν κάνω λάθος - δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνει κάποιος ταυτόχρονα ένα άλλο μεταπτυχιακό (πιθανόν όχι στο ίδιο τμήμα). Αυτό που απαγορεύεται - αν θυμάμαι καλά - είναι να κάνεις ταυτόχρονα 2 μεταπτυχιακά. Επίσης, γνωρίζω περιπτώσεις που παράλληλα με το διδακτορικό κάνουν προπτυχιακές σπουδές (σε άλλη σχολή, μετά από κατατακτήριες προφανώς).
Διδακτορικο στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.τι προτεινετε; πόσα είναι τα διδακτρα;
...
Δεν θα έχει δίδακτρα, αλλά κατά 99% θα σε φορτώνει με αγγαρείες του.
Επίσης, σε αυτήν την περίπτωση, εκτός από τις πιθανές αγγαρείες, υπάρχει και μικρή πιθανότητα για υποτροφία (κυρίως από διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ που βγαίνουν ξανά τελευταία, ή/και ΙΚΥ).
Αλλιώς μπορείς να κάνεις στην Ελλάδα. Αν θέλεις εξ' αποστάσεως θα έχεις και δίδακτρα.
Οι αγγαρείες στους μελλοντικούς διδάκτορες είναι συνηθισμένο φαινόμενο διότι το πανεπιστήμιο θέλει όφελος ότι και αν σημαίνει αυτό. Μερικοί καθηγητές το παρακάνουν "ξεζουμίζοντας" τον υποψήφιο. Σε κάποιες περιπτώσεις, πάντοτε στην Ελλάδα ισχύει το: Κράτα μου τον προτζέκτορα για να σε κάνω λέκτορα.Σωστά. Επιπλέον στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν γίνεται σοβαρή έρευνα και ο επιτηρητής-επιβλέπων δεν κάνει και πολλά (πέρα από το να βάζει το όνομά του στις δημοσιεύσεις).
Υπάρχουν στην Ελλάδα διδακτορικά εξ΄αποστάσεως; Νόμιζα ότι ήταν μόνο σε κάποια ξένα πανεπιστήμια.
Δίλημμα: Χώσιμο ή δίδακτρα; :(
Η επιλογη επιβλεποντος ειναι πολυ σημαντικη υποθεση, ασχετως διδακτρων. Το χωσιμο θα το υποστει οποιος κατοικοεδρευει μερα νυχτα στο πανεπιστημιο με την ελπιδα οτι θα αποκτησει στενες επαφες με τον χωρο και θα αποκατασταθει επαγγελματικα - και αυτο δεν το λεω με την κακη εννοια. Μπορεις να κανεις τη μελετη σου και να εχεις μια τακτικη επικοινωνια με τον καθηγητη χωρις να εισαι μερα νυχτα στο γραφειο του για να σε χωνει, ειδικα αν εισαι σε θεωρητικη σχολη, για τους θετικους που εχουν εργαστηρια δεν ξερω πώς γινεται ακριβως.
Το βασικο ειναι να επιλεξεις καλα καθηγητη, οχι μονο με κριτηριο τα επιστημονικα του ενδιαφεροντα, αλλα το πώς φερεται στους υποψηφιους διδακτορες. Καλο ειναι να εχεις συνεργαστει μαζι του στο μαστερ η να ακουσεις αξιοπιστες αποψεις εμπιστων ατομων.
Πώς αντιμετωπιζει το ενδεχομενο ο υποψηφιος να εργαζεται για βιοπορισμο; Καποιοι το περιφρονουν, σε θεωρουν αυτοματως φοιτητη β διαλογης. Ποσο συχνα θελει να διαβαζει τη διυλεια σου; Στο εξωτερικο ειθισται να σε βλεπει 1-2 φορες το μηνα, εδω καποιοι εχουν τη νοοτροπια "σκασε και κολυμπα".
Δυστυχως αυτη ειναι μια εντονη νοοτροπια στο ελληνικο πανεπιστημιο. Η ερευνα ειναι μονο για οποιον εχει απο πισω του πλατες και δεν χρειαζεται να δουλεψει. Οι υπολοιποι ας παιδευομαστε με τον βιοπορισμο και στο ενδιαμεσο θα θεραπευουμε και την επιστημη, με τους περιορισμους χρονου, την αποσταση απο τις βιβλιοθηκες και την περιφρονηση οσων θεωρουν τιτλο τιμης το "ανεργος διδακτωρ" παρα το "εργαζομενος σε διαφορετικο χωρο απο το διδακτορικο του".
Γενικα για διδσκτορικο ειναι προτιμοτεροι επιβλεποντες οι νεοι που εχουν ερθει απο το εξωτερικο. Αυτοι, αν δεν εχουν καβαλησει καλαμι, εχουν αλλη νοοτροπια, σεβονται τους νεους και δεν τους βλεπουν σαν υπηρετικο προσωπικο ή παιδακια που μπορουν να τα εκμεταλλευτουν.
Συνάδελφοι καληςπερα. Εχω ξεκινήσει διδακτορικο εδώ κ έξι μήνες περίπου, καιΠροσπάθησε άλλη μία φορά με όλους τους τρόπους να τον βρεις και αν δεν, τότε ενημέρωσε το Πανεπιστήμιο για το πρόβλημά σου, γιατί όντως είναι σοβαρά τα πράγματα! Ίσως σου βρουν/δώσουν/παραπέμψουν σε άλλον επόπτη.
- ο επόπτης μου ειναι άφαντος: παρά τα μειλ κ τα τηλ δεν απαντά,
- του εχω στείλει επανειλημμένα ενα πολυ μικρό δείγμα δουλειάς μου, αλλα δεν εχω λάβει ανατροφοδότηση...
Τι με συμβουλεύετε;
Να τα παρατήσω; Να τη στήσω έξω απο το γραφειο του τις μέρες κ ώρες που δέχεται για να κουβεντιάσουμε;Όχι δεν θα τα παρατήσεις.
Όχι δεν θα τα παρατήσεις.
Ναι, θα την στήσεις έξω από το γραφείο του ή μετά από μάθημα του στην ανάγκη έξω από το αμφιθέατρο που διδάσκει. Καλή επιτυχία.
Συγνώμη που θα γίνω μειττζορ μπιτσ, ΑΛΛΑ
πώς γίνεται διδακτορικός φοιτητής να λέει και να ξαναλέει τον επιβλέποντα "επόπτη" :o
Και πώς γίνεται εκπαιδευτικός να μην μπορεί να καταλάβει ότι είτε επιβλέπων, είτε επόπτης είναι μετάφραση της ίδιας Αγγλικής λέξης (supervisor) και συνώνυμα και επομένως δεν χρειάζεται να πετάμε κακιούλες?
Και πώς γίνεται εκπαιδευτικός να μην μπορεί να καταλάβει ότι είτε επιβλέπων, είτε επόπτης είναι μετάφραση της ίδιας Αγγλικής λέξης (supervisor) και συνώνυμα και επομένως δεν χρειάζεται να πετάμε κακιούλες?
Ο έλληνας εκπαιδευτικός συνάδελφε ξέρει και pragmatics και semantics ειδιικά στην μεταφραση με στόχο την Ελληνική από την Αγγλική και καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει. Έχει φάει πολλάααα χρόνια έρευνα πάνω σε αυτά κ δεν μπορεί καν να στα αναλυσει εδώ!
Παρά το γεγονός ότι είναι επουσιώδες το θέμα που συζητάμε, αλλά κουβέντα να γίνεται:Όχι, ακόμη προβληματιζομαι πως θα το χειριστώ. Ενδεχομένως να έχει προκύψει στον άνθρωπο κάποιο σοβαρό πρόβλημα ( προσωπικο, οικογενειακο, υγειας), και γιαυτο να ειναι άφαντος. Θα περιμένω λίγο ακόμη, και θα περάσω απο το γραφειο του για να μιλησουμε. Ευχαριστω όλους για το ενδιαφέρον, μολονότι κάποιος/ α υπήρξε αδικαιολόγητα δεικτικος.
Στην παραπάνω παράθεση το παν/μιο Κρήτης (που έχει ένα παραπάνω κύρος, σε σχέση με άλλα περιφερειακά), χρησιμοποιεί διπλή ορολογία, με πρώτη την "επιβλέπων". Αντίθετα, το Ιόνιο (χαμηλού κύρους) χρησιμοποιεί μόνο τον όρο "επόπτης". Από την άλλη, το ΕΚΠΑ, που είναι και το μεγαλύτερο παν/μιο της χώρας, χρησιμοποιεί μόνο τον όρο "επιβλέπων" (στις ιστοσελίδες των περισσότερων τμημάτων που κοίταξα, είναι και πολλά εκεί :D )
Ας κρίνουμε, λοιπόν, και με βάση το πόσο σοβαρό είναι ένα παν/μιο και πόσο προσέχει τι αναγράφει επίσημα στην ιστοσελίδα του.
Τελικά ο συνάδελφος βρήκε άκρη με τον επιβλέποντά του; Αυτό έχει σημασία..
Μετά τα τελευταία μηνύματα, βλέπω πως το φαινόμενο "δυσκολία επικοινωνίας" είναι επαναλαμβανόμενο και όχι μεμονωμένο και εγώ που νόμιζα πως έπεσα στην περίπτωση ή απλώς η πρότασή μου ήταν τόσο χάλια - άστοχη.Δηλαδή; Σε έκαναν τελικά δεκτή, και μετα ο επιβλέπων σε αγνόησε επιδεικτικά;
Ο έλληνας εκπαιδευτικός συνάδελφε ξέρει και pragmatics και semantics ειδιικά στην μεταφραση με στόχο την Ελληνική από την Αγγλική και καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει. Έχει φάει πολλάααα χρόνια έρευνα πάνω σε αυτά κ δεν μπορεί καν να στα αναλυσει εδώ!
Δυστυχώς οι περιπτωσάρες καθηγητές είναι πολλοί, για αυτό θέλει μεγάλη προσοχή στην επιλογή προσώπου ως επιβλέποντα.
Δυστυχώς οι περιπτωσάρες καθηγητές είναι πολλοί, για αυτό θέλει μεγάλη προσοχή στην επιλογή προσώπου ως επιβλέποντα.
Παρά το γεγονός ότι είναι επουσιώδες το θέμα που συζητάμε, αλλά κουβέντα να γίνεται:Το βασικό είναι ο επιβλέπων (ή ο επόπτης σου) να σε σέβεται και όχι να κάνει αγγαρεία. Το ΕΚΠΑ έχει και καλούς καθηγητές, αλλά πολλοί ειρωνεύονται τους φοιτητές από άλλα πανεπιστήμια στις τριμελείς (καταγεγραμμένη εμπειρία από 2-3 γνωστούς μου), αδιαφορούν για τους φοιτητές που έχουν αναλάβει, ενώ συχνά είναι και αλαζονικοί (λες και ανήκουν στο Harvard ή στην Οξφόρδη). Στα περιφερειακά ΑΕΙ ενδιαφέρονται περισσότερο για τους φοιτητές τους και μέχρι τώρα δεν είχα ακούσει παράπονα για αδιαφορία (υπάρχουν και οι εξαιρέσεις). Άλλωστε, το ρητό "κουβάλα τον προτζέκτορα, για να σε κάνω λέκτορα" ανταποκρίνεται άριστα στο στυλ επίβλεψης που έχουν μερικοί στο ΕΚΠΑ. Το κύρος, λοιπόν, αφορά τους ίδιους τους καθηγητές, αλλά η αδιαφορία ορισμένων είναι χαρακτηριστική της "παραδοσιακής σχολής" περασμένων δεκαετιών και πλήττει τους φοιτητές τους. ;)
Στην παραπάνω παράθεση το παν/μιο Κρήτης (που έχει ένα παραπάνω κύρος, σε σχέση με άλλα περιφερειακά), χρησιμοποιεί διπλή ορολογία, με πρώτη την "επιβλέπων". Αντίθετα, το Ιόνιο (χαμηλού κύρους) χρησιμοποιεί μόνο τον όρο "επόπτης". Από την άλλη, το ΕΚΠΑ, που είναι και το μεγαλύτερο παν/μιο της χώρας, χρησιμοποιεί μόνο τον όρο "επιβλέπων" (στις ιστοσελίδες των περισσότερων τμημάτων που κοίταξα, είναι και πολλά εκεί :D )
Ας κρίνουμε, λοιπόν, και με βάση το πόσο σοβαρό είναι ένα παν/μιο και πόσο προσέχει τι αναγράφει επίσημα στην ιστοσελίδα του.
Τελικά ο συνάδελφος βρήκε άκρη με τον επιβλέποντά του; Αυτό έχει σημασία..
Να μην το πάρω προσωπικά, δηλαδή;;;!!!
Είχα αρχίσει να σκέφτομαι πως εγώ έγραφα "άσχετα" στην εισηγητική
Η επιλογη επιβλεποντος ειναι πολυ σημαντικη υποθεση, ασχετως διδακτρων. Το χωσιμο θα το υποστει οποιος κατοικοεδρευει μερα νυχτα στο πανεπιστημιο με την ελπιδα οτι θα αποκτησει στενες επαφες με τον χωρο και θα αποκατασταθει επαγγελματικα - και αυτο δεν το λεω με την κακη εννοια. Μπορεις να κανεις τη μελετη σου και να εχεις μια τακτικη επικοινωνια με τον καθηγητη χωρις να εισαι μερα νυχτα στο γραφειο του για να σε χωνει, ειδικα αν εισαι σε θεωρητικη σχολη, για τους θετικους που εχουν εργαστηρια δεν ξερω πώς γινεται ακριβως.
Το βασικο ειναι να επιλεξεις καλα καθηγητη, οχι μονο με κριτηριο τα επιστημονικα του ενδιαφεροντα, αλλα το πώς φερεται στους υποψηφιους διδακτορες. Καλο ειναι να εχεις συνεργαστει μαζι του στο μαστερ η να ακουσεις αξιοπιστες αποψεις εμπιστων ατομων.
Μια χαρα γινεται!Μια χαρά δεν γίνεται. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη μεταπτυχιακού.
Κανει τωρα συναδελφος το διδακτορικο της (3η χρονια) και φετος ξεκινησε και μεταπτυχιακο. Απλα ειναι απιστευτα δυσκολο λογω απαιτησεων
Μια χαρά δεν γίνεται. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη μεταπτυχιακού.
Καλησπέρα.-Διαδικασία: θα βρεις ένα μέλος ΔΕΠ τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του οποίου ταιριάζουν με τα δικά σου, θα δουλέψεις -εσύ- πάνω σε κάτι σχετικό με τον/την καθηγητή/καθηγήτριά σου, και όταν ετοιμάσεις την πρόταση, σε συνεννόηση μαζί του/της, θα κάνεις την αίτηση.
Τι τυπικές απαιτήσεις έχει ένα διδακτορικό? Αναφέρομαι σε παρουσίες κτλ. Όσων αφορά τα ελληνικά πανεπιστήμια.
Θα πρέπει να βρίσκομαι στο πανεπιστήμιο για επιτηρήσεις στην εξεταστική?
Επίσης, ποια είναι η διαδικασία ώστε να αρχίσει κανείς διδακτορικό?
Την πρόταση θα τη σκεφτώ μόνη μου, θα με καθοδηγήσουν οι καθηγητές, ή θα την πάρω έτοιμη?
Ευχαριστώ.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση maria_1
Δηλαδή, θα πάω στο πανεπιστήμιο να αναζητήσω τους κατάλληλους επόπτες, και από εκεί και πέρα - και μετά την κατάθεση της πρότασής μου- συνεχίζουμε τη συνεργασία μας σε μία πιο "ανεξάρτητη" βάση. Σωστά?
Όταν λες να πηγαίνω στο πανεπιστήμιο, εννοείς στις διαλέξεις του επόπτη μου και καθηγητών παρεμφερών αντικειμένων ?
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση maria_1Θα σου περιγράψω τη διαδικασία όπως την έχω βιώσει εγώ: δεν πήγα στο πανεπιστήμιο να βρω καθηγητές. Θα ήταν χρονοβόρο και άσκοπο να απασχολείς κάποιον που ίσως και να έχει μάθημα ή να θέλει να φύγει. Απλώς ήθελα να ασχοληθώ με ένα αντικείμενο που μου άρεσε ανέκαθεν. Έψαξα τα βιογραφικά μελών ΔΕΠ μέσα από το διαδίκτυο, είδα τις δημοσιεύσεις τους και προσπάθησα να βρω και να διαβάσω μία-δύο από αυτές. Όταν "κλείδωσα" πως θέλω να δουλέψω στο χ' αντικείμενο, έκανα μια μικρή προεργασία ώστε να ξέρω τι θέλω να κάνω. Επικοινώνησα με τον καθηγητή μου, τα είπαμε και εν τέλει συμφωνήσαμε. Θα είχα ήδη ξεκινήσει αν ο ΔΟΑΤΑΠ δεν έκανε τα δικά του...
Δηλαδή, θα πάω στο πανεπιστήμιο να αναζητήσω τους κατάλληλους επόπτες, και από εκεί και πέρα - και μετά την κατάθεση της πρότασής μου- συνεχίζουμε τη συνεργασία μας σε μία πιο "ανεξάρτητη" βάση. Σωστά?
Όταν λες να πηγαίνω στο πανεπιστήμιο, εννοείς στις διαλέξεις του επόπτη μου και καθηγητών παρεμφερών αντικειμένων ?
Κάνει κανείς διδακτορικο εξ αποστάσεως ; αν γίνεται ας μου στείλει πμ Ευχαριστώ
Αν κάποιος γνωρίζει και θέλει, θα μπορούσε να μας δώσει και πληροφορίες δημόσια στο forum. Το θέμα αυτό ενδιαφέρει και άλλους, ειδικότερα για ελληνικά πανεπιστήμια.Εξ αποστάσεως διδακτορικό μόνο στο εάπ ή στο άπκυ επί πληρωμή.
Ένα διδακτορικό απαιτεί έρευνα. Η έρευνα, τις περισσότερες φορές γίνεται εκτός πανεπιστημίου και πολλές φορές εκτός της έδρας του πανεπιστημίου. Εξαίρεση αποτελούν οι εργαστηριακές έρευνες, που όμως ούτε αυτές γίνονται πάντα σε πανεπιστημιακούς φορείς, μπορεί να γίνονται σε ερευνητικά κέντρα (πχ. ΙΤΕ).Έτσι ακριβώς! Να τονιστεί στους συναδέλφους ότι δεν αξίζει να πληρώσουν για ένα κατ' όνομα εξ αποστάσεως διδακτορικό. Ο τρόπος διεκπεραίωσης κάθε θεωρητικού διδακτορικού πρακτικά είναι εξ αποστάσεως οπότε δεν αξίζει να πληρώσουν για κάτι που μπορούν να έχουν δωρεάν.
Αν για παράδειγμα το διδακτορικό αφορά τα μουσικά όργανα της Ηπείρου ή την κεραμική της μινωικής Κρήτης ή την εφαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων στο δημοτικό μιας ακριτικής περιοχής, μπορεί ο υποψήφιος διδάκτωρ να είναι γραμμένος σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο της χώρας, ακόμα και του εξωτερικού και να εκπονεί την έρευνά του στον τόπο που είναι το υλικό του. Αν είναι βιβλιογραφική η έρευνα, πχ μια εστίαση σε παιδαγωγικές θεωρίες, μπορεί να γίνει κάλλιστα και από το σπίτι του υποψηφίου διδάκτορα -ζήτω το διαδίκτυο. Χρειάζεται ωστόσο πρόσβαση σε μια ενημερωμένη βιβλιοθήκη, αλλά και αυτό μπορεί να γίνεται 1-2 φορές το μήνα. Πρακτικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος για διδακτορικό "εξ αποστάσεως" δεδομένου ότι δεν υπάρχει διδασκαλία/παρακολούθηση.
Το σημαντικό πάντα -και αυτό έχει υπερτονιστεί σωστά από τους περισσότερους προλαλήσαντες- είναι η συχνή και αποτελεσματική επικοινωνία με τον επιβλέποντα. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο να γίνεται πάντα δια ζώσης. Είναι θέμα κυρίως του επιβλέποντος. Και ξαναγυρίζουμε στο γνωστό θέμα: το καθοριστικό είναι η επιλογή του επιβλέποντος.
Ενδιαφέρομαι για διδακτορικό στη διοικηση της εκπαίδευσης. Ποια πανεπιστήμια και ποια τμήματα παρέχουν την δυνατότητα του; γνωρίζει κάποιος συνάδελφος;Υποθέτω πως λογικά τα παιδαγωγικά τμήματα θα έχουν ΔΕΠ εξειδικευμένα σε αυτόν τον τομέα. Μπες σε ιστοσελίδες τους και τσέκαρε βιογραφικά των διδασκόντων.
Μπορώ να κάνω διδακτορικό έχοντας επόπτες από διαφορετικά πανεπιστήμια?
Καλημέρα σε όλους!Αν το τμήμα δεν έχει ορίσει χρονικά περιθώρια για τις αιτήσεις, μπορείς να κάνεις όποτε θες.
Μπορεί κανείς να ξεκινήσει και να κάνει την αίτησή του στο εαρινό εξάμηνο ή μόνο στο χειμερινό;
Υποθέτω πως λογικά τα παιδαγωγικά τμήματα θα έχουν ΔΕΠ εξειδικευμένα σε αυτόν τον τομέα. Μπες σε ιστοσελίδες τους και τσέκαρε βιογραφικά των διδασκόντων.Και στο Χαροκόπειο υπάρχουν καθηγητές με ειδίκευση στη διοίκηση της εκπαίδευσης. Η πιο γνωστή είναι η Άννα Σαΐτη αλλά λογικά θα υπάρχουν και άλλοι.
Αν το τμήμα δεν έχει ορίσει χρονικά περιθώρια για τις αιτήσεις, μπορείς να κάνεις όποτε θες.
Εξ αποστάσεως διδακτορικό μόνο στο εάπ ή στο άπκυ επί πληρωμή.maria_1,
Και ενώ για το εάπ δεν ξέρω τι παίζει, στο άπκυ για να πάρεις διδακτορικό πρέπει να έχεις γνωριμίες, γνωστούς, να τους γλείφεις εν ολίγοις. Δεν πάει βαθμολογικά, μόνο με μέσον. Και στο πλαίσιο αυτό γίνονται τέρατα και αδικίες.
Καλύτερα ψάξ'το αλλού, άλλωστε ούτε αξίζει να πληρώνεις λεφτά για να γράψεις ένα διδακτορικό, ούτε αξίζει να γίνεις ο αυλικός κάποιου ματαιόδοξου ανθρώπου, με μόνο σκοπό να σου κάνει μια χάρη.
maria_1,Συμφωνώ 100% και επαυξάνω. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εκείνους που αποδέχονται τέτοιες συμπεριφορές. Δυστυχώς αυτό το πράγμα είναι η προβολή της νεοελληνικής διαπλοκής στο ακαδημαϊκό πλαίσιο.
σίγουρα δεν αξίζει έτσι! Αυτό νόμιζα ότι γίνεται σε κανα-δύο συγκεκριμένα πανεπιστήμια, όπου έχω προσωπική άποψη. Τον τελευταίο καιρό, έχω δει διάφορα φαιδρά σε διεθνή συνέδρια και προγράμματα, όπου άλλοι τρέχουν και τα οργανώνουν και άλλοι φαίνονται, χωρίς να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους (αναφέρομαι σε ελληνικές παρουσίες). Ταίζουν το γαιδουράκι κουτόχορτο για να τους τραβήξει το κάρο με τα ξύλα. "Στίψιμο" υποψήφιων διδακτόρων σαν λεμονόκουπες και καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Το τι "φιλοξενία σε εξοχικό" πέφτει για να ξεκουνηθεί η αυτού εξοχότης ο καθηγητής/τρια και να προχωρήσει η υπόθεση δεν λέγεται. Ευθύνονται φυσικά και όσοι δέχονται και συντηρούν τέτοιες δουλοπρεπείς καταστάσεις για να εξυπηρετηθούν και οι ίδιοι για κάτι που το επιδιώκουν μόνο ως άνοδο του προσοντολόγιού τους. Είναι αδικία, διότι δεν δίνονται πολλές ευκαιρίες σε άλλους με δημοσιεύσεις, έργο κλπ, για να ευνοηθούν αυτοί που κάνουν χαμαλοδουλειές και χατίρια. Ελπίζω να δω και καλύτερους καθηγητές (δεν αμφισβητώ το επιστημονικό τους έργο, αλλά την συμπεριφορά τους προς τους υποψήφιους διδάκτορες). Σίγουρα υπάρχουν, αλλά θέλει ψάξιμο. Χρειάζεται άλλη αντιμετώπιση του θέματος για να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα. Για αυτό ρώτησα και τι γίνεται και με τα εξ' αποστάσεως, όπου δεν υπάρχει τόσο κοντινό "πάρε-δώσε".
Δεν είμαι σίγουρη ότι μπορεί να γίνει γενίκευση για το ποιος είναι καταλληλότερος επιβλέπων με βάση τα χρόνια εμπειρίας. Νομίζω ότι είναι θέμα επιστημονικής επάρκειας και χαρακτήρα. Σίγουρα θέλει πολύ ψάξιμο και μερικές φορές είναι και θέμα χημείας, όπως έχει ήδη ειπωθεί.
Lucinda, συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα είπες. Το διδακτορικό είναι μια τεράστια δέσμευση. Θέλω να προσθέσω μόνο το εξής: είναι και μια τεράστια έκπληξη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντάω συνέχεια είναι οι ανατροπές ως προς τον όποιο προγραμματισμό κάνω. Πάνω που λέω ότι κλείνει κάτι στην έρευνα, εμφανίζεται καινούριο υλικό ή κάποιος κάνει μια καινούρια δημοσίευση με νέα μεθοδολογική προσέγγιση ή μου 'ρχεται μια ιδέα στον ύπνο μου που δεν την είχα σκεφτεί μέχρι τώρα ή... ή ... άπειρες καινούριες εκκρεμότητες! Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν έχει καμία σχέση με το μεταπτυχιακό, είναι εντελώς διαφορετικός κόσμος, ακριβώς όπως το είπες! Ευτυχώς είχα κάνει καλή διπλωματική στο μεταπτυχιακό, οπότε είχα σχετικά καλές βάσεις στο πώς πρέπει να οργανωθούν κάποια πράγματα. Από εκεί και πέρα... θαυμαστός καινούριος κόσμος! ;D
Το θέμα (τίτλος, ερευνητικά ζητήματα, μεθοδολογία) κατά την ταπεινή άποψή μου το διαμορφώνει -θα έλεγα αποκλειστικά- ο Καθηγητής. Ο φοιτητής στην πραγματικότητα οριοθετεί μόνον το θεματικό πεδίο, δηλαδή κινείται πολύ γενικά, π.χ. έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να ασχοληθεί με την ιστορία του
Καλησπέρα σας
Με εκπλήσσει ιδιαίτερα και με απογοητεύει η δυσκολία εξεύρεσης επιβλέποντα για διδακτορική διατριβή. Πριν πολλά χρόνια αποφοίτησα με άριστα και με υποτροφία στο βασικό μου πτυχίο. Δεν έκανα τότε επιπλέον σπουδές, παρότι μου προτάθηκε, για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Πρόσφατα ολοκλήρωσα ένα μεταπτυχιακό, αποφοιτώντας ξανά πρώτη με 9,7 (διπλωματική: 10). Παρά την καλή μου ακαδημαϊκή επίδοση, αλλά και συνεργασία μου με το τμήμα και τον επιβλέποντα καθηγητή, αντιμετωπίζω σημαντική δυσκολία σχετικά με το διδακτορικό. Ο καθηγητής μου και άλλοι 2 που έχω απευθυνθεί, τυγχάνει να έχουν ήδη υπό την επίβλεψή τους το μέγιστο αριθμό διδακτορικών (5 νομίζω).
Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω να παρουσιάσω δημοσιεύσεις στο βιογραφικό μου, καθώς απείχα για αρκετά χρόνια από το χώρο της έρευνας. Μόνο τις υψηλές επιδόσεις/ διακρίσεις στα πτυχία μου, που ελπίζω κάποια στιγμή να κεντρίσουν το ενδιαφέρον κάποιου. Ελπίζω να μη χρειαστούν 10 χρόνια, διότι ηλικιακά μάλλον θα έχω παραμεγαλώσει. Παρεμπίπτοντος Lucinda, συγχαρητήρια για την υπομονή σου και την επιτυχία σου. Ευχαριστώ για τη συμβουλή (naoh), αλλά και τις ευχές (harac).
Νομίζω ότι οι υψηλές σου επιδόσεις είναι αρκετές για να κεντρίσει το ενδιαφέρον κάποιου καθηγητή.Ευχαριστώ πολύ :)
Το θέμα είναι να απευθυνθείς σε κάποιον που σου τραβάει και εσένα το ενδιαφέρον και ασχολείται πραγματικά με το θέμα που σε ενδιαφέρει. Γιατί έχει πολύ "σαβούρα" που ψάχνουν μόνο για αγγαρείες.
Καλή σου τύχη.
Το οριο υφισταται. Μην βιαζεσαι, θελει χρονο, Ολα θελουν πολυ υπομονη κ γερο στομάχι. Πράγματι, δεν ειναι ευκολο για τους περισσοτερους και οντως βοηθουν οι γνωριμιες. Τωρα αν συνδυάζονται κ με υψηλο επίπεδο, δεν ξερω! Θα σου πρότεινα να μην βιαστείς να δεχτείς πχ οποιονδηποτε θα σου προτεινουν, σε περιπτωση που το θυμηθούν, κι αν οχι, τακτικες αλλα οχι συχνες οχλησεις, για να μην σε ξεχνούν. Θα πρότεινα, επίσης, να προσπαθησεις για δημοσιευσεις κλπ. κ παραλληλα να ψάχνεις.Εχεις δίκιο. Θέλει προσοχή. Οσο για τις δημοσιεύσεις το έχω ήδη ξεκινήσει και θα προσπαθήσω λίγο περισσότερο, κυρίως για έντυπα ξενόγλωσσα. Ευχαριστώ!
Από τη στιγμή που υπάρχει όριο, δεν φταίνε οι καθηγητές. Με καλή διάθεση μπορούν να γίνουν διάφορες συνεννοήσεις: π.χ. να φαίνεται κάποιος άλλος ως πρώτος επιβλέπων και αυτός που θες να είναι απλά στην τριμελή αλλά επί της ουσίας να είναι ο βασικός επόπτης. Μπορεί επίσης κατόπιν συνεννόησης, αν πρόκειται να ολοκληρώσει τη διατριβή κάποιος από τους υπάρχοντες υποψηφίους τους, να ξεκινήσεις την έρευνά σου άτυπα και μόλις καταστεί εφικτό, να γίνει η εγγραφή στο διδακτορικό και η ανάθεση τριμελούς επιτροπής. Αυτά φυσικά εναπόκεινται στην προσωπική διάθεση των εμπλεκομένων, αφού δεν είναι υποχρεωμένοι να βρίσκουν τέτοιες "πατέντες" - μπορεί κιόλας η θέση τους στο τμήμα και η σχέση με τους συναδέλφους τους να μην τους δίνει τέτοια περιθώρια.Συμφωνώ ... απλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο, ούτε βέβαια το προϋποθέτει.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, να τονίσω ότι ένας επιβλέπων που είναι όντως σοβαρός ερευνητής δεν θα εντυπωσιαστεί απαραίτητα από τα Άριστα, που καλώς ή κακώς, έχει δει (και έχει βάλει) πολλά. Από έναν ενδιαφερόμενο για διδακτορικό περιμένει να δει πρωτίστως πρωτότυπη σκέψη.
Από τη στιγμή που υπάρχει όριο, δεν φταίνε οι καθηγητές. Με καλή διάθεση μπορούν να γίνουν διάφορες συνεννοήσεις: π.χ. να φαίνεται κάποιος άλλος ως πρώτος επιβλέπων και αυτός που θες να είναι απλά στην τριμελή αλλά επί της ουσίας να είναι ο βασικός επόπτης. Μπορεί επίσης κατόπιν συνεννόησης, αν πρόκειται να ολοκληρώσει τη διατριβή κάποιος από τους υπάρχοντες υποψηφίους τους, να ξεκινήσεις την έρευνά σου άτυπα και μόλις καταστεί εφικτό, να γίνει η εγγραφή στο διδακτορικό και η ανάθεση τριμελούς επιτροπής. Αυτά φυσικά εναπόκεινται στην προσωπική διάθεση των εμπλεκομένων, αφού δεν είναι υποχρεωμένοι να βρίσκουν τέτοιες "πατέντες" - μπορεί κιόλας η θέση τους στο τμήμα και η σχέση με τους συναδέλφους τους να μην τους δίνει τέτοια περιθώρια.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, να τονίσω ότι ένας επιβλέπων που είναι όντως σοβαρός ερευνητής δεν θα εντυπωσιαστεί απαραίτητα από τα Άριστα, που καλώς ή κακώς, έχει δει (και έχει βάλει) πολλά. Από έναν ενδιαφερόμενο για διδακτορικό περιμένει να δει πρωτίστως πρωτότυπη σκέψη.
Συμφωνώ ... απλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο, ούτε βέβαια το προϋποθέτει.Εννοειται αυτο! Και ζητω συγγνωμη που λογω της βιαστικης διατυπωσης ισως εδωσα την εντυπωση οτι απαξιωνω τους καλους βαθμους. Εννοουσα οτι οι πανεπιστημιακοι εχουν βαρεθει να βλεπουν αρθστουχους που πανε για δθδακτορικο με τη νοοτροπια του οτι ο καθηγητης θα τους παρει απο το χερι, θα τους πει το θεμα και θα τους λεει τι θα διαβαζουν και πως θα το γραφιυν, σαν να ειναι ενα ακομα πτυχιο. Θελουν ανθρωπους αποφασισμενους και με γνωση του τι θελουν να κανουν και απ' ο,τι καταλαβαινω εισαι τεροια περιπτωση, οποτε αυτο ειναι το βασικο που θα μετρησει!
Εννοειται αυτο! Και ζητω συγγνωμη που λογω της βιαστικης διατυπωσης ισως εδωσα την εντυπωση οτι απαξιωνω τους καλους βαθμους. Εννοουσα οτι οι πανεπιστημιακοι εχουν βαρεθει να βλεπουν αρθστουχους που πανε για δθδακτορικο με τη νοοτροπια του οτι ο καθηγητης θα τους παρει απο το χερι, θα τους πει το θεμα και θα τους λεει τι θα διαβαζουν και πως θα το γραφιυν, σαν να ειναι ενα ακομα πτυχιο. Θελουν ανθρωπους αποφασισμενους και με γνωση του τι θελουν να κανουν και απ' ο,τι καταλαβαινω εισαι τεροια περιπτωση, οποτε αυτο ειναι το βασικο που θα μετρησει!Δεν παρεξηγήθηκα... να σαι καλά για τις συμβουλές παραπάνω.
Καλησπέρα σας
Με εκπλήσσει ιδιαίτερα και με απογοητεύει η δυσκολία εξεύρεσης επιβλέποντα για διδακτορική διατριβή. Πριν πολλά χρόνια αποφοίτησα με άριστα και με υποτροφία στο βασικό μου πτυχίο. Δεν έκανα τότε επιπλέον σπουδές, παρότι μου προτάθηκε, για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Πρόσφατα ολοκλήρωσα ένα μεταπτυχιακό, αποφοιτώντας ξανά πρώτη με 9,7 (διπλωματική: 10). Παρά την καλή μου ακαδημαϊκή επίδοση, αλλά και συνεργασία μου με το τμήμα και τον επιβλέποντα καθηγητή, αντιμετωπίζω σημαντική δυσκολία σχετικά με το διδακτορικό. Ο καθηγητής μου και άλλοι 2 που έχω απευθυνθεί, τυγχάνει να έχουν ήδη υπό την επίβλεψή τους το μέγιστο αριθμό διδακτορικών (5 νομίζω).
Καλησπέρα κι από εμένα! Διαβάζω όσα γράφεται και πραγματικά έχω απελπιστεί! Θέλω να κάνω διδακτορικό εξ' αποστάσεως όσο αυτό είναι εφικτό. Σκεφτόμουν να απευθυνθώ σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου ή στο ΕΑΠ. Γνωρίζει κάποιος κάτι γι' αυτά τα πανεπιστήμια; Σκεφτόμουν το Leicester στην Αγγλία αλλά το κόστος είναι υψηλό και φοβάμαι μήπως δεν μπορέσω να ανταποκριθώ.8) Γενικά τα εξ αποστάσεως διδακτορικά είναι προτιμότερα, γιατί δεν αναγκάζεσαι να κάνεις το "χαμάλι" του καθενός. Φαίνεται καλή η ιδέα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου ή για το ΕΑΠ, γιατί και στις δυο περιπτώσεις η σχέση που έχεις με τα πανεπιστήμια είναι πελατειακή, άρα και καλύτερο το αποτέλεσμα: Πληρώνεις με την ενότητα ή το εξάμηνο, στέλνεις τις εργασίες σου, τις διορθώνουν, σε βαθμολογούν, τέλος. Δε θέλουν να ρισκάρουν τη φήμη τους δυσκολεύοντας σου ιδιαίτερα τη ζωή...
Αν υπάρχει κάποιος που έχει κάνει μεταπτυχιακό MBA σε πανεπιστήμιο της Κύπρου θα με βοηθούσε πολύ καθώς η έρευνα μου θα είναι σε αντικείμενο της διοίκησης επιχειρήσεων.
Ευχαριστώ πολύ!
8) Γενικά τα εξ αποστάσεως διδακτορικά είναι προτιμότερα, γιατί δεν αναγκάζεσαι να κάνεις το "χαμάλι" του καθενός. Φαίνεται καλή η ιδέα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου ή για το ΕΑΠ, γιατί και στις δυο περιπτώσεις η σχέση που έχεις με τα πανεπιστήμια είναι πελατειακή, άρα και καλύτερο το αποτέλεσμα: Πληρώνεις με την ενότητα ή το εξάμηνο, στέλνεις τις εργασίες σου, τις διορθώνουν, σε βαθμολογούν, τέλος. Δε θέλουν να ρισκάρουν τη φήμη τους δυσκολεύοντας σου ιδιαίτερα τη ζωή...
Επίσης, τα πανεπιστήμια της Κύπρου διαθέτουν και γραφεία διασύνδεσης, δηλαδή κάθε πανεπιστήμιο συνδέει το αντικείμενό του με την αγορά εργασίας. Αν μπεις σε κυπριακό παν/μιο για διδακτορικό, μετά μάλλον μπορούν να σου βρουν και δουλειά στην Κύπρο στο αντικείμενό σου.
Οι απόψεις σου είναι από προσωπική εμπειρία ή προσωπική εκτίμηση; Δεν πιστεύω ότι κι εκεί δεν υπάρχουν καθηγητές που κωλυσιεργούν και δεν διορθώνουν τα γραπτά ή που προσπαθείς να τους βρεις και έχουν εξαφανιστεί. Έχω πολύ άσχημη εμπειρία από την καθηγήτρια της διπλωματικής μου, την οποία έψαχνα όλο το καλοκαίρι απεγνωσμένα κι όταν την ξαναβρήκα στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου μου έδωσε το οκ να την καταθέσω αλλά ξέχασε να δώσει τον βαθμό στην γραμματεία για να μπορέσω να ορκιστώ. Η κυρία έφυγε από τη σχολή μου καθότι ήταν 407 και δεν μπορούσε να τη βρει κανείς!8) Ασφαλώς και υπάρχουν κι εκεί καθηγητές που καθυστερούν, αδιαφορούν... γενικώς υπάρχουν πολλά φρούτα... Αλλά όχι να σε εκμεταλλεύονται. Τουλάχιστον όχι στον βαθμό που γίνεται εδώ στα δημόσια πανεπιστήμια. Αυτό εννοούσα με την πελατιακή σχέση: Πληρώνεις και αργά ή γρήγορα τελειώνεις.
8) Ασφαλώς και υπάρχουν κι εκεί καθηγητές που καθυστερούν, αδιαφορούν... γενικώς υπάρχουν πολλά φρούτα... Αλλά όχι να σε εκμεταλλεύονται. Τουλάχιστον όχι στον βαθμό που γίνεται εδώ στα δημόσια πανεπιστήμια. Αυτό εννοούσα με την πελατιακή σχέση: Πληρώνεις και αργά ή γρήγορα τελειώνεις.
Και ναι, μιλάω από προσωπικές εμπειρίες.
8) Πράγματι είναι δύσκολο... εκτός αν είσαι "διαπλεκόμενος", δηλαδή αν είσαι σε κυκλώματα ή - σε μια πιο αθώα εκδοχή- αν απλά έχεις γνωριμίες. Τότε κάποια πόρτα ανοίγει. Αλλιώς έχω να σου πω ότι όχι μόνο είναι δύσκολο (αυτό είναι το λιγότερο), αλλά και επικίνδυνο! Μη σου φαίνεται παράξενο... Κανένας δε θα σε αναλάβει, αν δεν έχει να πάρει κάτι από σένα!!!
Εξηγούμαι:Το πιο καλό σενάριο είναι να ετοιμάσεις μια καλή ερευνητική πρόταση, να τη δει θετικά και κατ' επέκταση να σε προτιμήσει. Από εκεί και πέρα υπάρχει εύρος στο πόσο θα σου βγάλει το λάδι στη δουλειά (ή εκμεταλλευόμενος τη δουλειά σου)... και κατ' επέκταση ακολουθούν πολλά ενδεχόμενα για το κατά πόσο θα έχει "αίσιο" ή "άδοξο" τέλος το διδακτορικό σου. Και εδώ θα σου πω τα άσχημα σενάρια: Ξέρω καθηγητές/τριες που στέλνουν τους υποψήφιους διδάκτορές τους στο σούπερ μάρκετ να τους ψωνίσουν (εννοείται με τα λεφτά του άμοιρου φοιτητή). Ξέρω καθηγητές/τριες που δε δουλεύουν καθόλου! και ο άμοιρος φοιτητής δουλεύει 19 ώρες το24ωρο (ναι! κοιμάται μόνο 4 ώρες, +1 για τις βιολογικές του ανάγκες) για να βγάλει δουλειά δική τους και όχι δική του!. Ξέρω καθηγητές/τριες που ζητάνε χρήματα από τους φοιτητές τους (δανεικά και αγύριστα). Ξέρω καθηγητές/τριες που βάζουν τους φοιτητές να πληρώνουν τη συμμετοχή για δημοσίευσεις στα συνέδρια, αυτοί δεν πληρώνουν τη συμμετοχή τους, αλλά το όνομά τους μπαίνει πάντα πρώτο, άσχετα με το αν δεν έχουν γράψει ούτε μια πρόταση για να βγει αυτή η δημοσίευση. Μπορώ να σου πω πολλά, γιατί η υπόθεση διδακτορικό είναι κάτι για το οποίο μπορείς να μιλάς μέρες... Το χειρότερο απ' όλα όμως, αλλά δυστυχώς και το πιο σύνηθες: Ξέρω καθηγητές/τριες που μπορούν να σε κρατήσουν 10 χρόνια +++ για να τους βγάζεις δουλειά, ώστε να πάρουν αυτοί/ες βαθμίδα και εσύ:
α) είτε να πάρεις εν τέλει το διδακτορικό σου, αν κάνεις ιωβεια υπομονή και δεχτείς ωστόσο να παραμελήσεις τον εαυτό σου, να καθυστερήσεις να κάνεις οικογένεια (ή και να μην κάνεις καθόλου) ή αν έχεις ήδη κάνει να παραμελήσεις αυτή την οικογένεια ή άλλους δικούς σου ανθρώπους.
β) είτε να μην πάρεις τίποτα απολύτως!... όχι επειδή στο τέλος μπορεί να σε διώξει, αλλά γιατί η πανουργία τους είναι τέτοια που μπορούν να σε κάνουν εσένα να φύγεις! Γιατί όταν θα σε έχει κρατήσει τόσα χρόνια και.. εξακολουθεί να σου βρίσκει συνέχεια λάθη, ώστε να μην τελειώνεις ποτέ (αλλά παραδόξως δεν είσαι και τόσο ανίκανη, ώστε τη δική τους δουλειά να την προχωράς), θα καταλάβεις ότι έχασες τόσα χρόνια από τη ζωή σου άδικα (ισχύουν τα όσα έγραψα στην περίπτωση (α) και εδώ, παραμέληση του εαυτού σου κτλ.) και θα φύγεις εσύ!
Εννοείται φυσικά ότι οι διαπλεκόμενοι δεν τυγχάνουν τέτοιας μεταχείρισης! Αυτοί μπορούν να βρουν επιβλέποντα, να γραφτούν, να πάρουν πάσο, να μην έχουν ιδέα και... η τύχη τους δουλεύει! ή μάλλον κάποιοι άλλοι δουλεύουν γι' αυτούς!
Εσύ απ' ότι κατάλαβα δεν έχεις ετοιμάσει κάποια ερευνητική πρόταση και απλά προσπαθείς να "προωθηθείς" με το καλό βιογραφικό σου! Μπράβο για τους καλούς βαθμούς σου, αλλά πίστεψέ με δεν αρκούν για τη συγκεκριμένη θέση που ψάχνεις. Έχεις ερευνητικά ενδιαφέροντα; έχεις σκεφτεί τι θες να διερευνήσεις. Επίσης, έχεις μια βασική γνώση πάνω σε αυτό που θες να διερευνήσεις; Και κυρίως: ΓΙΑΤΙ θες να το κάνεις το διδακτορικό; Όλα αυτά πρέπει να τα απαντήσεις στον εαυτό σου.
Λυπάμαι πραγματικά αν φαίνονται απαισιόδοξα τα όσα γράφω, αλλά είναι αληθινά. Σίγουρα δεν αμφιβάλλω πως υπάρχουν και καλοί άνθρωποι, αλλά δυστυχώς κι αυτοί κάνουν εξυπηρετήσεις σε "διαπλεκόμενους", οπότε μάλλον έχουν συμπληρώσει και τις 5 θέσεις για διδάκτορες. Φτιάξε όμως μια ερευνητική πρόταση και ποτέ δεν ξέρεις...
Θα σου δώσω και 2 συμβουλές (για να μην πεις ότι μόνο σε απογοήτευσα). Αφού είσαι γυναίκα (αν κρίνω από το όνομά σου)
1. Μη συνεργαστείς με γυναίκα.
2.
Αναφορικά με τα εξ αποστάσεως διδακτορικά, στην πραγματικότητα δεν είναι εξ αποστάσεως. Θα μιλήσω για το ΕΑΠ που κάτι φεγγάρια είχα απευθυνθεί. Εξ αποστάσεως είναι η μέθοδος διδασκαλίας στους προπτυχιακούς και στους μεταπτυχιακούς κύκλους, εφόσον δηλαδή υπάρχουν θεματικές ενότητες. Όταν κάποιος αποφασίσει να κάνει διδακτορικό, οι καθηγητές έχουν τις ίδιες προσδοκίες-απαιτήσεις (και εννοώ το υγιές και αναμενόμενο κομμάτι, όχι το "χώσιμο") από τους υποψηφίους, όπως έχουν και οι καθηγητές των υπολοίπων πανεπιστημίων. Όταν συζητούσα με έναν καθηγητή μου το είχε πει ρητώς: δεν γίνεται να κάνουμε διδακτορικό και να είσαι στην πόλη σου, πρέπει να έρθεις στην Αθήνα. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ αναρωτήθηκα στην αρχή γιατί; Κατάλαβα όμως ότι είχε δίκιο. Και εξηγώ: εξ αποστάσεως μπορεί να γίνει ως ένα σημείο το διδακτορικό, ή, για να είμαι πιο ακριβής, από ένα σημείο και μετά. Αν δηλαδή δεν είσαι σε κάποιο κέντρο, πώς θα κάνεις την έρευνά σου, πώς θα βρεις βιβλιογραφία, πώς θα μπεις σε μία ροή; Επίσης, τουλάχιστον μέχρι να μπει το νερό στο αυλάκι, θα χρειαστούν πολλές συναντήσεις και συζητήσεις με τον πρώτο επιβλέποντα (παίρνω ως δεδομένο ότι πρόκειται για καλό επιβλέποντα, που είναι πρόθυμος να ακούσει τις ιδέες σου και να κατευθύνει την έρευνα προς το σωστό σημείο). Αν και τελικά δεν έκανα το διδακτορικό μου στο ΕΑΠ ούτε σε κάποιο άλλο πανεπιστήμιο που δουλεύει με την μέθοδο εξ αποστάσεως, το κατάλαβα πολύ καλά όταν εκπονούσα την διατριβή μου και πραγματικά μετακόμισα στην πόλη της έδρας του πανεπιστημίου. Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω και είμαι πεπεισμένη πως αν δεν το είχα κάνει, δεν θα είχα τελειώσει. Συνεπώς, όσοι προτίθενται να εκπονήσουν διδακτορική διατριβή, να έχουν κατά νου, εφόσον βεβαίως στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις, ότι θα χρειαστεί να περάσουν πολλές ώρες στον χώρο του πανεπιστημίου, δηλαδή σε βιβλιοθήκες, σε σεμινάρια, σε συναντήσεις με καθηγητές (όχι μόνον με τον επιβλέποντα, αλλά και με όποιον σχετίζεται με το υπό εκπόνηση θέμα). Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται και καμία διατριβή δεν μπορεί να γίνει αποκλειστικά από το σπίτι ή έστω με πέντε-δέκα επισκέψεις σε κάποια βιβλιοθήκη και άλλες τόσες συναντήσεις με τον επιβλέποντα.
Και τι μπορεί να κάνει κάποιος που εργαζεται; Δεν είναι δύσκολο να συνδυαστει δουλειά με διδακτορικό ιδιαίτερα σε άλλη πολη;
Να ξεχάσει σ/κ, διακοπές, διασκέδαση και προσωπική ζωή. Η μεγάλη δυσκολία είναι ότι οι ώρες λειτουργίας βιβλιοθηκών, ιδρυμάτων, κλπ κλπ συμπίπτουν με τις ώρες εργασίας, οπότε θέλει πολύ καλό προγραμματισμό τις διάφορες ελεύθερες μέρες και πολλή βοήθεια από το περιβάλλον (έχω στείλει το μισό μου σόι να δανείζεται/επιστρέφει βιβλία). Το διαδίκτυο έχει κάνει κάποια πράγματα περισσότερο προσβάσιμα, ωστόσο το θέμα του χρόνου είναι άλυτο.
Να ξεχάσει σ/κ, διακοπές, διασκέδαση και προσωπική ζωή.
Εγω ειμαι σιγουρη! Αν μπορουσα να φανταστω τον κοπο που θελει, δεν θα το ξεκινουσα ποτε!
Προσωπικα επεσα στην παγιδα εχοντας κανει δυο μεταπτυχιακα, να το θεωρησω ως ενα μεγαλο μεταπτυχιακο. Ομως, δεν εχει καμια μα καμια σχεση!
Ειδικα σε ξενη γλωσσα και εξ αποστεσεως, οπως το εκανα εγω, ουτε στο χειροτερο εχθρο μου!
Να ρωτήσω κάτι. Μόλις ξεκίνησα το διδακτορικό μου τον Μάρτιο αλλά με τον καθηγητή μου ούτε τακτικές συναντήσεις έχουμε ορίσει αν και τον είχα ρωτήσει σχετικά, ούτε με τα άλλα δύο μέλη της τριμελούς έχω βρεθεί. Πως το βρίσκετε αυτό;
Σε ποιο πανεπιστήμιο το έκανες; Τι προβλήματα υπήξαν; Αν δεν καταφέρω να βρω καθηγητή Ελλάδα ή Κύπρο θα απευθυνθώ στο Leicester μάλλον.
"αν ξεκινούσα τώρα (που δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινήσω, γνωρίζοντας τον κόπο που χρειάζεται)", μαγική φράσηretweet retweet retweet :P :P :P
επίσης στο θέμα, πόσο ευχαριστημένος /ευχαριστημένη είναι κανείς με τον/την επιβλέπουσα/ντα, ένα έχω να πω: αν ξεκίνησες στραβά, στραβότερα θα συνεχίσεις. Το θέμα είναι όμως εάν έχει κανείς στην αρχική φάση τις γνώσεις να κάνει σωστή επιλογή. Διότι εάν δεν μυρίζεσαι την φάση, και να αλλάξεις καθηγητή, μπορεί πάλι να επιλέξεις λάθος άτομο. Γενικά εχω να πω, οι πολλές ελευθερίες θεματικά και οι αραιές συναντήσεις, βοηθούν μόνο τον καθηγητή, κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Διδακτορικό Ελλάδα ή Εξωτερικό; όπου θες να ζησεις... εκει να κανεις το διδακτορικό σου, όπως προειπώθηκε.
"αν ξεκινούσα τώρα (που δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινήσω, γνωρίζοντας τον κόπο που χρειάζεται)", μαγική φράσηretweet retweet retweet :P :P :P
επίσης στο θέμα, πόσο ευχαριστημένος /ευχαριστημένη είναι κανείς με τον/την επιβλέπουσα/ντα, ένα έχω να πω: αν ξεκίνησες στραβά, στραβότερα θα συνεχίσεις. Το θέμα είναι όμως εάν έχει κανείς στην αρχική φάση τις γνώσεις να κάνει σωστή επιλογή. Διότι εάν δεν μυρίζεσαι την φάση, και να αλλάξεις καθηγητή, μπορεί πάλι να επιλέξεις λάθος άτομο. Γενικά εχω να πω, οι πολλές ελευθερίες θεματικά και οι αραιές συναντήσεις, βοηθούν μόνο τον καθηγητή, κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Διδακτορικό Ελλάδα ή Εξωτερικό; όπου θες να ζησεις... εκει να κανεις το διδακτορικό σου, όπως προειπώθηκε.
Απο εκει και περα, το διδακτορικο μου ανοιξε καποιους δρομους εδω κσι με "εβαλε" σε καποια 407. Και βεβαια αυτο εγινε τυχαια, γιατι κανεις αλλος δεν ειχε διδακτορικο σχετικο με τη θεση που προκυρηχυηκε! Μπερδεψα λιγο τα πραγματα....
Καλημέρα σε όλους, έχω ξεκινήσει το διδακτορικό μου εδώ και έξι μήνες περίπου, αλλά είχα μόλις μία συνάντηση με τον επιβλεποντα μου, που εμμέσως μου υπέδειξε πως θα είναι ή συνεργασία μας
- οι άλλοι της τριμελους θα εμφανιστούν στην υποστήριξη,
- ο ίδιος λόγω της θέσης που κατέχει, καθηγητής α βαθμίδας, με πολλαπλά διοικητικά καθήκοντα, θα με βλέπει αλλά όχι τακτικα- θσ επικοινωνουμε βασικά μέσω μειλ, τηλεφώνου, και θα έχουμε κάποιες λίγες/ ελάχιστες συναντήσεις κατ έτος.
Γενικά καλός κ συμπαθητικός άνθρωπος, αλλά ομολογώ πως περίμενα πιο στενό "μαρκάρισμα", δεδομένης της εμπειρίας μου από μεταπτυχιακό στην αγγλια, όπου ή επαφή με τον επόπτη ήταν τακτικοτατη, ο έλεγχος αυστηροτατος , και ανατροφοδότηση αμεσοτατη κ ουσιαστική....
Καλημέρα σε όλους, έχω ξεκινήσει το διδακτορικό μου εδώ και έξι μήνες περίπου, αλλά είχα μόλις μία συνάντηση με τον επιβλεποντα μου, που εμμέσως μου υπέδειξε πως θα είναι ή συνεργασία μαςΑκριβώς έτσι είναι τα πράγματα και για εμένα, λίγες επαφές κυρίως μέσω μέηλ-τηλεφώνου-skype.
- οι άλλοι της τριμελους θα εμφανιστούν στην υποστήριξη,
- ο ίδιος λόγω της θέσης που κατέχει, καθηγητής α βαθμίδας, με πολλαπλά διοικητικά καθήκοντα, θα με βλέπει αλλά όχι τακτικα- θσ επικοινωνουμε βασικά μέσω μειλ, τηλεφώνου, και θα έχουμε κάποιες λίγες/ ελάχιστες συναντήσεις κατ έτος.
Γενικά καλός κ συμπαθητικός άνθρωπος, αλλά ομολογώ πως περίμενα πιο στενό "μαρκάρισμα", δεδομένης της εμπειρίας μου από μεταπτυχιακό στην αγγλια, όπου ή επαφή με τον επόπτη ήταν τακτικοτατη, ο έλεγχος αυστηροτατος , και ανατροφοδότηση αμεσοτατη κ ουσιαστική....
Μα το διδακτορικο ειναι ανεξαρτητη δουλεια. Ο επιβλεπων ειναι εκει συμβουλευτικα. Καμια σχεση με τα μεταπτυχιακα!Μαθαίνουμε σιγά σιγά :)
Ακομα και ατομα που ξερω πουεχουν τακτικη επαφη με τους επιβλεποντες τους (καθε εβδομαδα), αυτη περιριζεται στο να δινει αναφορα ο ΥΔ τι εξανε απο την προηγουμενη συναντηση και τι θα κανει μεχρι την επιμενη. Αυτο! Αλλιως μια φορα στους 2-3 μηνες γινεται μια καλη συναντηση οπου ο ΥΔ δινει γραπτα ξεθμενα και παιρνει πισω διορθωσεις.
Γενικα το διδακτορικο ειναι ανεηαρτητη δουλεια. Και επισης ειναι μαραθωνιος και οχι σπριντ. Οποτε σταθερη ταχυτητα και συστημα και φορτσαρισμα προς το τελος, αλλιως καιγεσαι
Με αυτά τα δεδομένα, και με πλήρη επίγνωση των λόγων για τους οποίους κάποιος εισέρχεται στην διαδικασία αλλά και των θυσιών που απαιτούνται να γίνουν, όπως επίσης και με έναν-δυο καλούς συμμάχους από το οικογενειακό περιβάλλον, μπορεί να είναι μία συναρπαστική περιπέτεια. Σίγουρα πάντως ο απολογισμός για τον καθένα θα γίνει στο τέλος και σίγουρα κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερη.
Παιδιά καλή Ανάσταση.
Επειδή πάντα είχα την άποψη ότι ένα καλό phd δεν "χωρά" σήμερα στην Ελλάδα, θα μπορούσατε να μου πείτε πού θα το χρησιμοποιήσετε -αν δεν σκοπεύετε να φύγετε από την χώρα- εκτός και αν η στοχευση είναι η εξασφάλιση ενός επιπλέον τυπικού προσόντος για μελλοντικό διορισμό, με συνέπεια φυσικά την άμεση υποβάθμιση της σημασίας του.
Παιδιά καλή Ανάσταση.Προσωπικά όταν το πάρω, θέλω να το χρησιμοποιήσω όπου μπορέσω. Είτε αυτό είναι δευτεροβάθμια, είτε post-doc σε εσωτερικό/εξωτερικό, είτε 407, θέλω να το έχω ως ένα προσόν που θα μου δώσει μια επιπλέον διέξοδο. Επιπλέον θέλω να ζήσω την δυνατή εμπειρία της έρευνας.
Επειδή πάντα είχα την άποψη ότι ένα καλό phd δεν "χωρά" σήμερα στην Ελλάδα, θα μπορούσατε να μου πείτε πού θα το χρησιμοποιήσετε -αν δεν σκοπεύετε να φύγετε από την χώρα- εκτός και αν η στοχευση είναι η εξασφάλιση ενός επιπλέον τυπικού προσόντος για μελλοντικό διορισμό, με συνέπεια φυσικά την άμεση υποβάθμιση της σημασίας του.
Πάντως ως προσόν στο δημόσιο το Διδακτορικό δεν μετράει πολύ και παίρνει λιγότερα μόρια από το ECDL (ή γενικά πιστοποίηση πληροφορικής).
Και εξηγώ:
Αν έχεις διδακτορικό δεν μοριοδοτείται το μεταπτυχιακό σου (ας έχει και περισσότερα από 1).
Και όπως είναι τώρα το σύστημα παίρνεις (συνήθως) 2 μόρια περισσότερα από έναν που έχει μόνο μεταπτυχιακό.
Το ECDL παίρνει (συνήθως) 3 μόρια και αν είναι ΠΕ19/20 (όπως εγώ) δεν τα παίρνεις.
Άρα? Κερδίζει αυτός που έχει το ECDL (και ας ξέρει με το ζόρι να ανοίγει υπολογιστή) ;D
Πάντως ως προσόν στο δημόσιο το Διδακτορικό δεν μετράει πολύ και παίρνει λιγότερα μόρια από το ECDL (ή γενικά πιστοποίηση πληροφορικής).Ξέρει... Ξέρει... Εγώ με το ECDL έμαθα περισσότερα από το να ανοίξω έναν υπολογιστή. Αρκεί να ασχολείσαι. Άλλωστε τα πάντα πλέον απαιτούν γνώσεις πληροφορικής.Εδω καταντησα χακερ για κάτι κείμενα που ήθελα...όρεξη να υπάρχει,αν υπάρχει βέβαια 8)
Και εξηγώ:
Αν έχεις διδακτορικό δεν μοριοδοτείται το μεταπτυχιακό σου (ας έχει και περισσότερα από 1).
Και όπως είναι τώρα το σύστημα παίρνεις (συνήθως) 2 μόρια περισσότερα από έναν που έχει μόνο μεταπτυχιακό.
Το ECDL παίρνει (συνήθως) 3 μόρια και αν είναι ΠΕ19/20 (όπως εγώ) δεν τα παίρνεις.
Άρα? Κερδίζει αυτός που έχει το ECDL (και ας ξέρει με το ζόρι να ανοίγει υπολογιστή) ;D
Πάντως ως προσόν στο δημόσιο το Διδακτορικό δεν μετράει πολύ και παίρνει λιγότερα μόρια από το ECDL (ή γενικά πιστοποίηση πληροφορικής).
Και εξηγώ:
Αν έχεις διδακτορικό δεν μοριοδοτείται το μεταπτυχιακό σου (ας έχει και περισσότερα από 1).
Και όπως είναι τώρα το σύστημα παίρνεις (συνήθως) 2 μόρια περισσότερα από έναν που έχει μόνο μεταπτυχιακό.
Το ECDL παίρνει (συνήθως) 3 μόρια και αν είναι ΠΕ19/20 (όπως εγώ) δεν τα παίρνεις.
Άρα? Κερδίζει αυτός που έχει το ECDL (και ας ξέρει με το ζόρι να ανοίγει υπολογιστή) ;D
Όπως υποβαθμίζεται ένα πτυχίο αν καταλήξει να τυλίγει πιτόγυρα με αυτό,
έτσι υποβαθμίζεται και ένα διδακτορικό άμα καταλήξει να διδάσκει στη δευτεροβάθμια σαν απλός καθηγητής (δηλ όχι σχολικός σύμβουλος ή διευθυντής . . .)
Παιδιά καλή Ανάσταση.
Επειδή πάντα είχα την άποψη ότι ένα καλό phd δεν "χωρά" σήμερα στην Ελλάδα, θα μπορούσατε να μου πείτε πού θα το χρησιμοποιήσετε -αν δεν σκοπεύετε να φύγετε από την χώρα- εκτός και αν η στοχευση είναι η εξασφάλιση ενός επιπλέον τυπικού προσόντος για μελλοντικό διορισμό, με συνέπεια φυσικά την άμεση υποβάθμιση της σημασίας του.
Κ κατάσταση, όπως όλτα πραγματα στην Ελλάδα έχει ξεφτιλιστεί τελείως.
Θέλει ο άλλος να μπει στον πίνανα ειδικής, διδακτορικό, θέλει η άλλη να γίνει διευθυντρια στο σχολειο διδακτορικό, θέλει ο άλλος να μην είναι στη τάξη να κάνει το δάσκαλο, διδακτορικό.
Οι μόνιμοι μέχρι το 2009-2010, το είχανε βρει σκοινι κορδόνι, 3 χρονάκια off από την τάξη, συνήθως και σε κάνα χωριό η οργανική, άραγμα στο σπιτάκι τους , τσεπώνανε και 1200 ευρω το μήνα + δώρα και κάνανε διδακτορικά, δλδ μαζί με τα δώρα έβγαινε το κόστος γ'υρω στα 1300-1400 ευρω το μηνα για να κάνει διδακτορικό ο δάσκαλος?! ή ο καθηγητής !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όσοι κάνουν σοβαρη έρευνα και χτυπάνε ερευνητικά προγράμματα για να βρουν funding , καταλαβαίνουν ΑΚΡΙ
Ξέρει... Ξέρει... Εγώ με το ECDL έμαθα περισσότερα από το να ανοίξω έναν υπολογιστή. Αρκεί να ασχολείσαι. Άλλωστε τα πάντα πλέον απαιτούν γνώσεις πληροφορικής.Εδω καταντησα χακερ για κάτι κείμενα που ήθελα...όρεξη να υπάρχει,αν υπάρχει βέβαια 8)
Νομίζω ότι δεν αξίζει να μπει κάποιος σε αυτή την ιστορία μόνο και μόνο για να διοριστεί ως εκπαιδευτικός (αν βέβαια προκύψει στην πορεία, δεν βλάπτει). Εκτός, λοιπόν από τη σοβαρή έρευνα/εμβάθυνση ενός πρωτότυπου θέματος (που για μένα είναι και το σημαντικότερο), ή την πανεπιστημιακή καριέρα για τους νεώτερους, σε τι άλλο θα στοχεύατε;
Από ότι έχω καταλάβει, χωρίς και εγώ να θέλω να γενικεύσω, συχνά, σε αυτές τις περιπτώσεις ο κάθε ένας παίρνει αυτό που θέλει, ανάλογα με την πλευρά που βρίσκεται. Επιπλέον, καθώς πολλοί ενεργούν με κίνητρο να είναι αρεστοί σε κάποιους άλλους, τα σωστά πράγματα (προώθηση έρευνας) γίνονται για τους λανθασμένους λόγους (δημόσιες σχέσεις).
Αν και δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις, πλην κάποιων εξαιρέσεων, σοβαρή έρευνα στην Ελλάδα δεν γίνεται.
Οι περισσότεροι καθηγητές απλά βάζουν το όνομά τους στις δημοσιέυσεις κάποιων υποψήφιων διδακτόρων, έχοντας αφιερωει οι ίδιοι ελάχιστο ή καθόλου χρόνο.
Και οι αγγαρείες δίνουν και παίρνουν.
Το μόνο αξιόπιστο κριτήριο που θα μπορούσε να υπάρξει είναι να μην παίρνεις διδακτορικό αν δεν έχεις δημοσίευση σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό (με κάπως καλό impact factor). Σε πάρα πολλές περιπτώσεις φυσικά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο (αν και τα τελευταία χρόνια κάπως βελτιώθηκαν τα πράγματα στο σημείο αυτό).
Δημοσιεύσεις σε συνέδρια δεν λένε απολύτως τίποτα (ειδικά αν είναι εγχώρια συνέδρια).
Με τις δημοσιεύσεις σε πανεπιστημιακούς τόμους είτε ατομικές είτε συνδημοσίευση με καθηγητή, τί γίνεται; Από ότι βλέπω, κάποια ελληνικά πανεπιστήμια εκδίδουν τόμους συνέχεια (εκτός από βιβλία βγάζουν και ψηφιακούς, που δεν κοστίζουν).
naoh,
δηλαδή, σε δουλειά να βρισκόμαστε....Αν και έχω δει και ενδιαφέρον υλικό σε μερικά που έπεσαν στα χέρια/υπολογιστή μου.
Εκτιμώ την ειλικρίνειά σου :)
Είναι σαν να βλέπεις μία θεατρική παράσταση. Ανεξάρτητα από το αν είναι καλό ή κακό το έργο, δεν γνωρίζεις πάντα τι μπορεί να έχει συμβεί στο παρασκήνιο. Απλώς μπορείς να υποθέσεις. ;)Κάπως έτσι ;)
Κατά την άποψή μου μία καλή δημοσίευση σε ένα αξιόλογο επιστημονικό περιοδικό είναι ανώτερη από μία ανακοίνωση σε ένα συνέδριο. Αυτό βεβαίως είναι υποκειμενική άποψη, έχω, ωστόσο, ακούσει από ιδιαιτέρως αξιόλογους καθηγητές να το υποστηρίζουν. Από την άλλη πλευρά όμως, όταν κάποιος θα διεκδικήσει μία θέση για την οποία απαιτείται διδακτορικός τίτλος όλα περνούν εκ νέου από το μικροσκόπιο, ακόμη και η προαναφερόμενη καλή δημοσίευση, αλλά και η ίδια η διατριβή. Γι' αυτό μαζί με το βιογραφικό καταθέτεις και το διδακτορικό και όλες τις δημοσιεύσεις σου σε τόσα αντίτυπα όσα είναι και τα εκάστοτε μέλη της επιτροπής κρίσης.
Απόλυτα σωστο!
Υπάρχουν άλλα πράγματα πιο "σημαντικά" που περνούν από το μικροσκόπιο. Οι Δημόσιες σχέσεις, αν είσαι γιος/κόρη καθηγητή, οι πολιτικές σου γνωριμίες κτλ.
Για άρση πιθανής παρεξήγησης, δεν είπα ότι είμαι κατά του διδακτορικού, μάλιστα στο χώρο της ιατρικής , Φιλολογίας, Δικαίου, χημείας, βιολογίας κλπ η έρευνα είναι ευνοική για τη χώρα.
Επίσης δεν θεωρώ ότι οι Ελβετοί, που έχουν παγκοσμίως την πρωτοκαθεδρία στους διδάκτορες, ότι είναι ευφυέστεροι από τους Ελληνες.
Είναι άλλο πράγμα όμως ένας Ελβετός να κάνει διδακτορική έρευνα με σκοπό να πάει την πρωτοπόρο ελβετική ωρολογοποιία ένα βήμα παραπέρα και άλλο ένας Ελληνας -και δη διορισμένος που παραμένει στη χώρα - με το επιχείρημα "έτσι και για να τό 'χω"!
Στην πρώτη περίπτωση οι Ελβετοί ανεβάζουν ακόμη ψηλότερα τον πήχυ ποιότητας για οτιδήποτε αναγράφει επάνω του "swiss made" ενώ στη δεύτερη η όποια πρωτότυπη και καινοτόμος έρευνα καταρρέει ανεκμετάλευτη ελλείψει συντελεστών αξιοποίησης, υποβαθμίζoντας έτσι τον τίτλο phd.
Με λίγα λόγια, αν ο σκοπός του phd ήταν για διορισμό στο Δημόσιο ή "έτσι για να το 'χω", πολύ φοβάμαι οτι δεν θα υπήρχαν διδακτορικά.
Είμαι σε αναζήτηση καθηγητή για το διδακτορικό και έχω απογοητευτεί!!! Πώς κάνατε την προσέγγιση εσείς;
Μιλήσατε με τη γραμματεία του πανεπιστημίου, με τον εκάστοτε υπεύθυνο PhD;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Με βοηθήσατε αρκετά. Το αντικείμενο μου είναι στη διοίκηση προσωπικού.Μπες στο site του ΕΑΠ να δεις. Πάντως, δεν είναι δωρεάν. Πληρώνεις κάθε χρόνο, όσο μία Θεματική Ενότητα (650 ευρώ).
Απευθύνθηκα σε καθηγητές που είχα στο μεταπτυχιακό και νομίζω πως βρήκα μια άκρη. Επόμενη κίνηση είναι να απευθυνθώ στο ΕΑΠ
αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω καθόλου πως λειτουργεί το σύστημά τους.
Καλησπέρα
Καταρχήν εύχομαι σύντομα να βρεθεί ο Καθηγητής και να προχωρήσεις στο Διδακτορικό. Ως εν ενεργεία Υπ. Διδάκτορας, πρώτον θα σου πω ότι καλά κάνεις που το επιθυμείς και μην ακούς καμία Κασσάνδρα, διότι μπορεί να απογοητευτείς άδικα. Είναι προφανές ότι ένας σοβαρός Καθηγητής δεν θα σε δεχτεί για πλάκα, σίγουρα κάτι θα προσβλέπει από εσένα και σίγουρα θα υπολογίζει πάνω σου. Μην ξεχνάμε ότι η επιτυχία ενός Καθηγητή εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την επιτυχία των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζεται επειδή τους έχει επιλέξει ο ίδιος και όχι γιατί τον υποχρέωσαν...επομένως έχει κίνητρο να σε βοηθήσει, αυτό λέει τουλάχιστον η λογική! Από την άλλη μου κάνει εντύπωση πως επιθυμείς διακαώς να κάνεις αυτό το πράγμα, χωρίς να έχεις προετοιμάσει το έδαφος από τις μεταπτυχιακές σου σπουδές...δεν υπήρχε κάποιος διδάσκοντας που να σου έκανε κλικ, που να είσαστε πιο κοντά σε ότι αφορά τα επιστημονικά ενδιαφέροντα; το αναφέρω γιατί με εμένα κάτι τέτοιο συνέβη, συνήθως αυτός που θεωρούμε ότι είναι ο Μέντορας μας είναι αυτός στον οποίο κάνουμε την πρόταση, και επειδή μας γνωρίζει στο πόσο ενδιαφερόμασταν και καλοί ήμασταν στα μαθήματά του και στις εργασίες που μας ανέθετε μας επιλέγει χωρίς δεύτερη σκέψη...
Emmaki, νομίζω είχες κάνει εξ'αποστάσεως στο Leicester αν θυμάμαι καλά. Σ' αυτή την περίπτωση απλά υπέβαλες ερευνητική πρόταση;
Υπάρχει κάποια καθηγήτρια στο μεταπτυχιακό η οποία θα μπορούσε να με αναλάβει αλλά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην επικοινωνία. Αργεί πάρα πολύ να απαντήσει, να διορθώσει, ακυρώνει διαλέξεις. Αν ξεκινήσω μαζί της φορβάμαι ότι θα έχω χειρότερο πρόβλημα ατο μέλλον. Είναι η τελευταία μου λύση.
Σίγουρα κι εγώ θέλω να έχω κάποιον καθηγητή που να γνωρίζει τις δυνατότητές μου και τις αδυναμίες μου ώστε να με καθοδηγεί ανάλογα.
Emmaki, νομίζω είχες κάνει εξ'αποστάσεως στο Leicester αν θυμάμαι καλά. Σ' αυτή την περίπτωση απλά υπέβαλες ερευνητική πρόταση;
Επειδή δεν ξέρω αν αυτό που μου συμβαίνει είναι οκ ή όχι, θέλω να ρωτήσω τους "παλιούς" αν είναι συνηθισμένο στην αρχή του διδακτορικού (3 μήνες πλέον) να αφήνεται μόνος ο υπ. διδ. χωρίς συναντήσεις με τον επιβλέποντα, σταθερή επικοινωνία μαζί του κ.λπ.
Είναι συνηθισμένο.Ευχαριστώ για την απάντηση naoh!
Δεν θα έπρεπε βέβαια και ούτε είναι κάτι καλό. Αλλά το κάνουν.
Εγώ πιστεύω ότι περιμένει από σένα ένα δείγμα δουλειάς.
Μην απογοητεύεσαι, προχώρα δυνατά. :)Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! :)
Είσαι σε καλό δρόμο, η υποστήριξη θα έρθει και αυτή.
Καλησπέρα!
Τι έκταση θα πρέπει να έχει μία πρόταση διδακτορικής διατριβής?
Τέλος, αν το θέμα της πρότασής σου είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη δουλειά του μεταπτυχιακού σου, αν για παράδειγμα είναι η προέκταση μιας μεταπτυχιακής εργασίας, μπορείς να παρουσιάσεις την ίδια τη μεταπτυχιακή σου εργασία (εννοείται καταλλήλως αναδιαμορφωμένη) ως πρόταση;
Θέλω να πιστεύω ότι η ερευνητική πρόταση δεν είναι κάτι που σε δεσμεύει πάει και τελείωσε αλλά ότι είναι πιο πολύ για να κατατοπιστεί ο επιβλέπων για το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα δουλέψεις. Εν τέλει πόσο δεσμευτική είναι η ερευνητική πρόταση;
Από την δική μου εμπειρία, το διδακτορικό δεν μπορεί να είναι προέκταση του μεταπτυχιακού. Επιστημονικώς δείχνει κάποιον ο οποίος δεν μπορούσε να βρει θέμα, δεν είχε υποστήριξη από έναν έμπειρο επόπτη και κατέθεσε ένα σιγουράκι με κάποιες προεκτάσεις για διδακτορική πρόταση.
Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν τέτοιο που θα συνυπέγραφε ως επόπτης μασημένη τροφή.
Καλημέρα σας, έστειλα την πρόταση του διδακτορικού πριν 10 ημέρες, και δεν έχω καμία ανταπόκριση... το e mail πήγε, δεν ήρθε mail σφάλματος. αμέσως πριν στείλω το mail είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον καθηγητή.
Δε θα έπρεπε να μου έχει στείλει κάποιες επισημάνσεις?
Τι με συμβουλεύετε να κάνω?
Μέχρι πότε είναι η καταληκτική ημερομηνία? Μήπως να δοκιμάσω και αλλού την τύχη μου?
εγώ συνάδελφοι μια ζωή με το σπαθί στο χέρι πήγαινα, και έτσι θα συνεχίσω.
τώρα εάν δεν καταφέρω να κάνω διδακτορικό λόγω αυτού, δεν πειράζει.. δεν εξαρτάται η ζωή μου από αυτό. απλώς έχω βρει ένα άκρως ενδιαφέρον και παρθένο θέμα, με το οποίο έχω και βιωματική εμπειρία εκτός των άλλων.
πάντως σίγουρα δε θα τα παρατήσω στο πρώτο όχι.
δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να κυνηγώ δημοσιεύσεις κτλ κτλ κτλ από τη στιγμή που δε με ενδιαφέρει ακαδημαική καριέρα πάντως.
όσο για το λόγο που θέλω να κάνω διδακτορικό.. απλά θέλω να το κάνω!!
εάν το διδακτορικό μου είναι σε διαφορετικό κλάδο από τα προπτυχιακά μου, τι ειδικότητα θα έχω τελικά μόλις το τελειώσω.
μετράει η μεγαλύτερη βαθμίδα ή οι βασικοί τίτλοι σπουδών τριτοβάθμιας?
ευχαριστώ.
(.....) Άπαξ και καταφέρει κάποιος να κλείσει ραντεβού, έχει κάνει το πρώτο καλό βήμα (.......)
Από την άλλη πλευρά, εφόσον ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι άριστος γνώστης του θέματος, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να τον προσεγγίσει το τμήμα σου για να γίνει μέλος της τριμελούς. Οπότε υπάρχει το ρίσκο όχι μόνο να το μάθει, αλλά και να είναι μέλος της επιτροπής, με ό,τι συνέπειες μπορεί αυτό να έχει.
Ένας γενικός κανόνας είναι πως ό,τι έχει υποβληθεί προς κρίση, μέχρι να κριθεί, δεν κατατίθεται για δεύτερη κρίση αλλού. Αν κριθεί και λάβει αρνητική απάντηση, μετά μπορείς να καταθέσεις το ίδιο θέμα αλλού και να αρχίσει από την αρχή μία άλλη/δεύτερη διαδικασία κρίσης. Αυτό ισχύει σίγουρα στην περίπτωση των άρθρων/μελετών προς δημοσίευση. Κάθε σοβαρό επιστημονικό περιοδικό, το περιλαμβάνει στους όρους του. Θα έλεγα ότι κάτι ανάλογο ισχύει και στην περίπτωση που περιγράφεις.
Θεωρείτε ότι είναι αντιδεοντολογικό/αντιεπιστημονικό το ότι κατέθεσα την ίδια πρόταση ταυτόχρονα σε 2 τμήματα; Αγχώνομαι μήπως τυχόν ο πρώτος καθηγητής μάθει ότι έκανα αίτηση και αλλού μιας που είναι ένα θέμα το οποίο αυτός έφερε στην Ελλάδα πρώτη φορά.Καθόλου αντιδεοντολογικό. Αν π.χ. έκανες αίτηση στο εξωτερικό σε περισσότερα του ενός πανεπιστήμια, πάλι θα υπέβαλες πρόταση διατριβής και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις θα είχες επικοινωνήσει από πριν με καθηγητές που θα σε ενδιέφερε να δουλέψεις μαζί τους, χωρίς απαραίτητα να πρέπει να τους ενημερώσεις για τις άλλες σου επαφές.
Η απόφαση αυτή έχει πολλές αναγνώσεις και στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει όσα είπα παραπάνω. Πάντως φιλόλογος με διδακτορικό στην γλωσσολογία δεν έχει πάρει συνάφεια, ακριβώς λόγω του ότι η γλωσσολογία δεν θεωρείται ότι σχετίζεται με το επάγγελμα του καθηγητή δευτεροβάθμιας (να το πω έτσι απλά). Καλή τύχη σε όσους κυνηγήσουν το θέμα.
Καλό μεσημέρι σε ολα τα μέλη 🙂.
Παρακολουθώ και εγω το νήμα καιρό. Φέτος παίρνω το πτυχίο μου στην εργοθεραπεία. Και του χρόνου θα κανω τα χαρτιά μου ως αναπληρώτρια ε/θ στο νόμο Λέσβου, έχουσα παιδαγωγική επάρκεια. Εχω δει τους πίνακες και αν δεν αλλάξουν τα πράγματα θα εργαστω.
Σκέφτομαι παράλληλα να ξεκινησω και μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα στο τμήμα κοινωνιολογίας. Εχουν ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα για την έρευνα στην κοινωνική συνοχή. Τα μαθήματα αφορούν άτομα αμεα, εκπαίδευση και μετανάστευση, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κοκ. Έχοντας επικοινωνήσει με απόφοιτους, εμαθα οτι εχουμε εργασίες στα 3 εξαμηνα σπουδών και οχι εξετάσεις, τις οποίες εργασίες ουσιαστικά τις καθοδηγούμε εμείς με τις σπουδές και τα ενδιαφέροντα μας. Συνεπώς εγω θα μπορώ να ασχοληθω με θέματα εκπαίδευσης και αμεα που με ενδιαφέρουν. Αυτο που θελω να ρωτησω, απευθυνόμενη κυρίως στο χρήστη emmaki, είναι αν σε περίπτωση με ενδιαφέρει και ένα διδακτορικό δίπλωμα στον τομέα της κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης, αν θα ηταν συναφές το διδακτορικό με το πτυχίο της εργοθεραπείας και το πτυχίο της φιλολογίας για θεσεις εργασίας σε εκπαιδευτικές δομές πχ ΣΜΕΑ. Ως αναπληρώτρια φυσικά, αφού διορισμούς δε βλεπω άμεσα τουλάχιστον.
Ευχαριστώ και καλη συνέχεια σε ολους ☺
Σε ευχαριστώ πολυ. Ρώτησα και αιρετό ε/θ και μου παρέθεσε και τα κριτήρια του ΙΕΠ ως προς τη συνάφεια του μεταπτυχιακού με την εργοθεραπεία, την οποία θεωρεί οτι θα λάβω, λόγω του περιεχομένου του μεταπτυχιακού. Και επίσης καθηγήτρια μου απο τη σχολή μου ειπε οτι είθισται οι εργοθεραπευτες να κανουν μεταπτυχιακές σπουδές σε τμήμα κοινωνιολογίας, καθώς απο την κοινωνιολογία έχει πάρει στοιχεία και η εργοθεραπεία σαν επιστήμη. Καλη συνέχεια σε ο, τι κάνεις 🙂
Λογικα και συμφωνα με την απιφαση του νσκ που παρεθεσα θα ειναι με το πτυχιο φιλολογιας. Για την εργοθεραπεια δεν ξερω.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορείς να παρουσιάσεις την ιδια εργασια σε δύο συνέδρια στην ελλαδα με διαφορά λίγων μηνών
Δεν έβαλα όλα τα δεδομένα της εργασίας.
Αν βάλω λίγα δεδομένα από την πρώτη παρουσίαση με μια προσθήκη νέων δεδομένων θα πρέπει να αλλάξω και τον τίτλο της εργασίας;
Ευχαριστώ
συνάδελφοι καλησπέρα και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το κουράγιο και τις πληροφορίες που μου δώσατε.
πότε θα ξέρω εάν έγινα δεκτή? να υποθέσω κατά Ιούνη μεριά?
Θεωρείεται λογοκλοπή (ναι! Ακόμα και από τον εαυτό σου).
Δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι; Έστω κάτι μικρό;
Ακόμα και αν ο ερευνητής - εκπονητής της εργασίας είναι το ίδιο πρόσωπο (εύκολα αποδυκνείεται) θεωρείται λογοκλοπή;
Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορείς να παρουσιάσεις την ιδια εργασια σε δύο συνέδρια στην ελλαδα με διαφορά λίγων μηνώνΦυσικά και μπορείς. Δική σου είναι η εργασία, ό,τι θέλεις την κάνεις και όπου θέλεις την παρουσιάζεις.
Φυσικά και μπορείς. Δική σου είναι η εργασία, ό,τι θέλεις την κάνεις και όπου θέλεις την παρουσιάζεις.
Μην παραπληροφορειταε αν δεν γνωριζετε.Ποιος σας είπε ότι δεν γνωρίζω; Και ποιος σας είπε ότι παραπληροφορώ; Για να προσέχουμε λίγο πώς μιλάμε εδώ μέσα.
Φυσικά και μπορείς. Δική σου είναι η εργασία, ό,τι θέλεις την κάνεις και όπου θέλεις την παρουσιάζεις.
Ποιος σας είπε ότι δεν γνωρίζω; Και ποιος σας είπε ότι παραπληροφορώ; Για να προσέχουμε λίγο πώς μιλάμε εδώ μέσα.
Όταν κάποιος λέει κάτι Που δεν ισχυει παραπληροφορει. Και μια χαρα ποσεχω πως μιλαω. Εκτός αν κάποιος θεωρει οτι δεν προσεχουμε πως μιλαμε όταν δεν συμφωνουμε μαζί του. ΤΗν απαντηση που εδωσα την εδωσαν κι αλλοι πριν από μενα . Δεν μπορεις να ανακοινωσεις σε 2 η περισσοτερα συνεδρια την ιδια ακριως εργασια. Το κλεινω εδω συμφωνωντας μαζι σου σε ενα μονο . Να προσεχουμε τι λεμε για να μην παιρνουμε κοσμο -που δεν ξερει και ρωταει για να μαθει -στο λαιμο μας. Καληνυχτα ΄ή καλημερα.Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε
Καλησπέρα, γνωρίζει μήπως κανείς ΄ τι μορφή έχει η συνοπτική έκθεση του αντικειμενου ερευνας Δ.Δ?
Η δικη μου ηταν μια ανασκοπηση της βιβλιογραφιας, τα ερευνητικα μου ερωτηματα και η μεθοδολογια μου. Εκλεινε με εναψενδεικτικο χρονοδιαγραμμα. Εννοειται βιβλιογραφια στο τελος.
Ηταν γυρω στις 5000 λεξεις.
Υπάρχει η δυνατότητα νομικά για διενέργεια δύο διδακτορικών διατριβών σε δύο διαφορετικα ελληνικα πανεπιστημια (π.χ. Αθηνών κ Αιγαίου) ταυτόχρονα?Χωρις να θελω να μειωσω το επιπεδο σπουδων ή το προσωπο σου..για διδακτορικα μιλαμε οχι για στραγαλια.
Χωρις να θελω να μειωσω το επιπεδο σπουδων ή το προσωπο σου..για διδακτορικα μιλαμε οχι για στραγαλια.
Υπάρχει η δυνατότητα νομικά για διενέργεια δύο διδακτορικών διατριβών σε δύο διαφορετικα ελληνικα πανεπιστημια (π.χ. Αθηνών κ Αιγαίου) ταυτόχρονα?Δύο διδακτορικά ταυτόχρονα νομικά μπορείς να κάνεις. Πρακτικά δεν μπορείς. Εκτός και αν τα κάνουν άλλοι για τον υποψήφιο διδάκτορα...
Ιδιο επιπεδο σπουδων ταυτοχρονα ΔΕΝ επιτρεπεται. Μη λετε οτι θελετε!Το ότι ήθελαν απλά να μην σας δεχτούν δεν σας πέρασε από το μυαλό έτσι?
Προσωπικα εμενα δεν με αφησαν να κανω ταυτοχρονα Μαστερ και Διδακτορικο επειδη και τα 2 θεωρουνται ΜΕΤΑ-πτυχιακο. Επρεπε να παρω αναστολη του Διδακτορικου κατι που φυσικα δεν εκανα μιας Μαστερ κατειχα.
Επίσης κάποιος έγραψε παραπάνω ότι παίζει ρόλο αν είσαι από κατατακτήριες. Δεν ισχύει. Απαγορεύονται τα δυο προπτυχιακά, όλα τα άλλα επιτρεπονται
Γνωμοδοτηση του νομικου συμβουλιου του κρατους το 2018 αναφερει οτι αν εισαι απο γενικες εξτασεις δεν μπορεις να εισαι ταυτοχρονα σε δυο προπτυχιακα. Αυτο δεν ισχυει στις κατατακτηριες.
Για του λογου το αληθες
http://www.fresh-education.gr/παράλληλη-φοίτηση-σε-πανεπιστήμια-ερ/
Δεν θα μπω σε αντιπαραθεση μεσω φορουμ με κανεναν απλα εκανα λαθος για αλλη μια φορα που ειπα την εμπειρια μου!! Ο Διευθυντης του Μεταπτυχιακου μου το ειπε υπευθυνα οταν πηγα στο γραφειο του και ρωτησα προτου κανω τα χαρτια μου (γι αυτον που ειπε οτι δεν με δεχτηκαν..).
Επειδη το μεταπτυχιακο προγραμμα ειχε μαθημα καθηγητη που συνεργαζομουν στο PHD δεν ειχα καμια διαθεση να με σβησουν απο ΥΔ , να μου ακυρωσουν τα Διπλωματα στη συνεχεια κ.α. Στο Μαθηματικο μπορει και να επιτρεπεται....στους Μηχανικους που εχουμε πειραματα και δεν μας αρεσουν και τοσο οι 'θεωριες' οχι...
Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, που είναι αυτοί οι καθηγητές που δέχονται υποψήφιο ο οποίος εκπονεί ήδη διατριβή;;; Γιατί υπάρχει μεγάλη δυσκολία να βρεθεί θέση και δεν έχω και λίγα προσόντα. Και αυτό που συζητάμε είναι να κάνει κάποιος ταυτόχρονα δύο;;; Όταν το ένα και απαιτεί αφοσίωση, χρόνο και άπειρη υπομονή και γνωστοί μου έκαναν 10 χρόνια να το ολοκληρώσουν;
Μην λέτε πράγματα που δεν ισχύουν με τόση σίγουρια με επιχείρημα "μου είπαν, άκουσα κλπ". Ωραίοι επιστήμονες είστε.
Εγώ λοιπόν ήμουν ταυτόχρονα γραμμένος σε δυο μεταπτυχιακά και ένα διδακτορικό. Μάλιστα ρώτησα στη γραμματεία (μαθηματικό αθήνας) αν επιτρέπεται και μου είπαν ότι επιτρέπεται.
Για να μην ακούγονται ανακρίβειες λοιπόν:
Μόνο ένα πράγμα δεν επιτρέπεται : Να είσαι γραμμένος σε δυο προπτυχιακά. Αυτό είναι παράνομο.
Επίσης κάποιος έγραψε παραπάνω ότι παίζει ρόλο αν είσαι από κατατακτήριες. Δεν ισχύει. Απαγορεύονται τα δυο προπτυχιακά, όλα τα άλλα επιτρέπονται
Το ότι ήθελαν απλά να μην σας δεχτούν δεν σας πέρασε από το μυαλό έτσι?
ΥΓ. Όποιος διαφωνεί με αυτά που λέω, ας μας δείξει το νόμο που απαγορεύει να είσαι γραμμένος σε δυο μεταπτυχιακά. Θα δυσκολευτεί φυσικά να τον βρει γιατί .... δεν υπάρχει.
Δυστυχώς ο επαισχυντος νόμος γαβρογλου ήταν θέμα χρόνου να οδηγήσει σε τέτοια φαινόμενα.
Δεν έχει τελειωμό ο κατήφορος της εμπορευματοποίησης.Να έχει ο άλλος δύο διδακτορικά και να παρακαλάει να μπει στην εκπαίδευση. Πολλοί ήδη έχουν ξεκινήσει σε χώρες της βαλκανικής διδακτορικό.
8) Να σε πληροφορήσω ότι παρανόμως έκανες ταυτόχρονα τα 2 μεταπτυχιακά.οκ, δώσε μου νόμο που το απαγορεύει, αλλά ξέχασα δεν υπάρχει τέτοιος νόμος!
Η γραμματεία προφανώς ήταν άσχετη!!!ή εσύ είσαι άσχετος και μια και μιλάμε για τη γραμματεία του μαθηματικού αθήνας που χειρίζεται άπειρες τέτοιες περιπτώσεις μάλλον εσύ δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
Αν τράβαγε κάποιος μήνυση στο πανεπιστήμιο (π.χ. κάποιος που έχασε θέση στο μεταπτυχιακό για να πάρουν εσένα σε αυτή τη θέση, ενώ εκπονείς ήδη 1ο μεταπτυχιακό) το Πανεπιστήμιο θα του πλήρωνε αδρή αποζημίωση κι εσύ θα διαγραφόσουν ταυτόχρονα και από τα 2!!!Μήπως βλέπεις πολύ netflix?
και ο λόγος είναι ότι πολύ απλά "τρως τη θέση ενός άλλου".βλέπω κατέχεις και τη νομική ορολογία, μιλάς με επιστημονικούς όρους.
Για να τελειώνουμε ο νόμος που ισχύει για τα προπτυχιακά, ισχύει και για τα μεταπτυχιακά και για τα διδακτορικά!ωραία, πάρε τώρα τη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους που λέει ότι επιτρέπεται η παράλληλη φοίτηση σε δυο διδακτορικά για να μάθεις να μη μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις και να είσαι πιο προσεκτικός την άλλη φορά ώστε να μην ξαναγίνεις ρεζίλι.
Δυστυχώς και η έρευνα μετατρέπεται σε καλοστημένη επιχείρηση και η αξία του διδακτορικού θα αρχίσει να χάνεται.. Μετά τι; θα ζητάνε μετάδιδακτορικό; το θεμα είναι ότι οι θέσεις για εκπαιδευτικούς στο δημόσιο σχολείο είναι πολύ λιγότερες από τους ενδιαφερόμενους αλλά δυστυχώς χωρίς καθόλου προϋπηρεσία είναι δύσκολο να μπεις στο παιχνίδι. Ήδη άτομα με μεγάλη προϋπηρεσία ξεκινούν διδακτορικό η αλλά προσόντα για να παραμείνουν στις θέσεις τους. Εγώ λυπάμαι κυρίως για τα νέα παιδιά που πιστεύουν με ένα διδακτορικό ότι θα διορίστουν. Ο δρόμος του αναπληρωτή είναι ανηφορικός και δεν οδηγεί πάντα σε διορισμό.
8) Πόσο δίκιο έχεις!
Ήδη κυκλοφορούν διαφημίσεις από site για βουλγάρικα διδακτορικά. Πραγματικά ζήτω που καήκαμε, όπως έγραψε ο yannismath, αν είναι να κάνουμε διδακτορικό για να μπούμε στους πίνακες!
Ο Γαβρόγλου τα έκανε πλακάκια με τους ακαδημαϊκούς για να δώσουν οι εκπαιδευτικοί τα χρήματά τους με αντάλλαγμα διορισμό ή ελπίδες για διορισμό (γιατί κάποιοι δεν θα διοριστούν και θα μείνουν με την ελπίδα) και τα πανεπιστήμια θησαυρίζουν. Έχει ξεκινήσει ένα αλισβερίσι επικίνδυνο: Σου λένε δώσε χρήμα στα πανεπιστήμια κι εγώ θα σε διορίσω.
Η Κεραμέως φέτος εξισώνει τα πτυχία/ μεταπτυχιακά κτλ. των κολεγίων με τα αντίστοιχα πτυχία από το δημόσιο πανεπιστήμιο.
Γιατί;;;
Αφενός γιατί υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες με άλλες χώρες του εξωτερικού να ανοίξουν εδώ κολέγια, να πληρώσουν φόρους και γενικά να κινηθεί λίγο το χρήμα στη χώρα μας, η οποία έχει παραλύσει κι αφετέρου για να μας πάρουν ευθέως τα χρήματα αναγκάζοντάς μας να πληρώσουμε για να αγοράσουμε μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία για να πει κάποιος δεν μπόρεσα να κάνω μεταπτυχιακό στο δημόσιο πανεπιστήμιο γιατί πήραν λίγους. Θα σου πουν πήγαινε σε κολλέγιο που τους παίρνουν όλους.
Η εκπαίδευση έχει γίνει ταξική και αυτό είναι η αρχή του τέλους. Έχεις λεφτά; Δώσ΄ τα μας και θα σε διορίσουμε. Δεν έχεις; Είσαι λίγος!
οκ, δώσε μου νόμο που το απαγορεύει, αλλά ξέχασα δεν υπάρχει τέτοιος νόμος!ή εσύ είσαι άσχετος και μια και μιλάμε για τη γραμματεία του μαθηματικού αθήνας που χειρίζεται άπειρες τέτοιες περιπτώσεις μάλλον εσύ δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
Μήπως βλέπεις πολύ netflix?
βλέπω κατέχεις και τη νομική ορολογία, μιλάς με επιστημονικούς όρους.
ωραία, πάρε τώρα τη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους που λέει ότι επιτρέπεται η παράλληλη φοίτηση σε δυο διδακτορικά για να μάθεις να μη μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις και να είσαι πιο προσεκτικός την άλλη φορά ώστε να μην ξαναγίνεις ρεζίλι.
Γνωμοδότηση ΝΣΚ: ΑΕΙ. Διδακτορική διατριβή. Δυνατότητα παράλληλης εκπόνησης σε δύο Πανεπιστήμια. (http://www.nsk.gr/web/nsk/anazitisi-gnomodoteseon?p_p_id=nskconsulatories_WAR_nskplatformportlet&p_p_lifecycle=2&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_cacheability=cacheLevelPage&p_p_col_id=column-4&p_p_col_pos=2&p_p_col_count=3&_nskconsulatories_WAR_nskplatformportlet_consultId=16278&_nskconsulatories_WAR_nskplatformportlet_consultId=16278&_nskconsulatories_WAR_nskplatformportlet_returnURL=%2Fweb%2Fnsk%2Fanazitisi-gnomodoteseon%3Fp_p_id%3Dnskconsulatories_WAR_nskplatformportlet%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-4%26p_p_col_pos%3D1%26p_p_col_count%3D2&_nskconsulatories_WAR_nskplatformportlet_jspPage=%2Fjsps%2Fconsulatories%2Fview-consultatory.jsp)
8) «Η ιδιότητα του φοιτητή αποκτάται με εγγραφή σε ΑΕΙ και αποβάλλεται με τη λήψη πτυχίου» κατά το άρθρο 29 παρ.1 του ν. 1268/1982.
Αρχικά βλέποντας αυτή την πρόταση θα σκεφτεί κανείς ότι αφορά προπτυχιακό. Ωστόσο, πτυχίο είναι και το μεταπτυχιακό και με την εκπόνησή του κατέχεις επίσης φοιτητική ιδιότητα.
Μίλησα για αιτιολογική έκθεση του νόμου, η οποία αφορά το σκοπό του νόμου και λέει ότι: «... σε κάθε φοιτητή ή σπουδαστή αντιστοιχεί μια και μόνο θέση σε σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποκλειομένης της παράλληλης φοίτησης ή της διατήρησης της φοιτητικής ιδιότητας σε περισσότερες σχολές ή τμήματα. Η ρύθμιση αυτή εκπορεύεται από την ανάγκη παροχής εκπαίδευσης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό προσώπων, ο οποίος θα περιοριζόταν δραστικά εάν παρεχόταν η δυνατότητα στο ίδιο πρόσωπο της παράλληλης φοίτησης ή διατήρησης της φοιτητικής ιδιότητας σε περισσότερες σχολές ή τμήματα και συνακόλουθα της κάλυψης περισσότερων θέσεων... Το σύστημα αυτό τελεί σε αρμονία με το άρθρο 16 του Συντάγματος με τις οποίες κατοχυρώνεται η αρχή της προστασίας της παιδείας και της ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, δοθέντος ότι η εν λόγω συνταγματική αρχή δεν δύναται να νοηθεί χωρίς τη συνεκτίμηση των εκάστοτε κρατουσών αντικειμενικών συνθηκών και δεν αποκλείει, κατά συνέπεια, το νομοθέτη από το να θεσπίζει, ενόψει ακριβώς αυτών, προϋποθέσεις αναφορικά με την εγγραφή και τη διαγραφή των εισαχθέντων στις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει κριθεί ότι η κατά ανωτέρω προβλεπόμενη διαγραφή είναι οριστική και ότι σχετικές ρυθμίσεις είναι σύμφωνες προς την αρχή της αναλογικότητας διότι δεν υπερακοντίζουν τον επιδιωκόμενο από το νομοθέτη σκοπό αλλά και προς το άρθρο 2 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, το οποίο κυρώθηκε με το ν.δ. 53.1974 (Α΄ 256) στο οποίο ορίζεται «ουδείς δύναται να στερηθή του δικαιώματος όπως εκπαιδευθή» [ΣτΕ 1309/2008 (επταμελούς), ΔΕΑ 2307/2014, 97/2012, 1932/2009, 621/2006, 2882/ 2005, ΝΣΚ 445/2012, 260/2011, 99/2001]»
Στο έκανα copy paste να το δεις και σε νομικίστικη γλώσσα μιας και είχες παράπονο για την πρόταση: «Τρως τη θέση άλλου»
Το είπα και παραπάνω: παλιά τα μεταπτυχιακά δεν ήταν χαρτί να τυλίγεις σαρδέλες. Δεν τα έκαναν όλοι. Παλιά δεν προκηρυσσόταν θέση για τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά. Έβρισκες τον καθηγητή, τα συμφωνούσατε και ξεκινούσες. Τώρα δεν γίνεται αυτό. Προκηρύσσονται συγκεκριμένες θέσεις για μεταπτυχιακά σε μια σχολή. Οπότε δεν μπορείς να κατέχεις διπλή φοιτητική ιδιότητα, γιατί πολύ απλά η ουσία αυτή είναι: «τρως τη θέση άλλου»!!!
Κι αυτός είναι ο λόγος που υπογράφεις υπεύθυνη δήλωση και στο μεταπτυχιακό ότι δεν φοιτάς και σε άλλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.
Η γνωμοδότηση του ΝΣΚ είναι του 1988. Από τότε έχουν βγει ένα σωρό νόμοι, αποφάσεις του ΣτΕ, άλλες γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ και προκύπτουν αντιφάσεις!
Ψάξε το!
Φίλε δε σε ξέρω. Αλλά το ύφος σου είναι επιθετικό. Το θέμα είναι να προσβάλεις τον άλλον;;; ή να αντιληφθούμε όλοι ότι η κατάσταση της εκπαίδευσης πάει από το κακό στο χειρότερο και να δούμε τι θα κάνουμε;;;
Στο φινάλε εάν κάποιος κινηθεί νομικά για το αν επιτρέπεται η ταυτόχρονη εκπόνηση 2-3 μεταπτυχιακών ή διδακτορικών και βγει απόφαση ότι επιτρέπεται, τότε ζήτω που καήκαμε, όπως έγραψε και ο yannismath παραπάνω!
Τότε σε μια 5ετία θα έχουν όλοι 2-3 μεταπτυχιακά και διδακτορικά, γιατί θα τα εκπονούν ταυτόχρονα.
Συνάδελφοι χαμένοι στην μετάφραση νομίζω οτι ήμαστε! Αν κανεις ενα διδακτορικό παρτο και φυγε στο εξωτερικό να δουλέψεις στον ιδιωτικο τομέα να κανεις και λεφτα! Με ενα καλο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα ειδικά σε machine learning και προγραμματισμο σε php, python, java, c#,c++ βρίσκεις μια καλή δουλεια Ελλάδα! Τρώτε τον χρονο σας ψάχνωντας αποφάσεις απο το ΝΣΚ! Ο κοσμος γυρίζει και μας κοροιδεύουν!Πόσο συμφωνώ!!
οκ, δώσε μου νόμο που το απαγορεύει, αλλά ξέχασα δεν υπάρχει τέτοιος νόμος!ή εσύ είσαι άσχετος και μια και μιλάμε για τη γραμματεία του μαθηματικού αθήνας που χειρίζεται άπειρες τέτοιες περιπτώσεις μάλλον εσύ δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
Μήπως βλέπεις πολύ netflix?
βλέπω κατέχεις και τη νομική ορολογία, μιλάς με επιστημονικούς όρους.
ωραία, πάρε τώρα τη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους που λέει ότι επιτρέπεται η παράλληλη φοίτηση σε δυο διδακτορικά για να μάθεις να μη μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις και να είσαι πιο προσεκτικός την άλλη φορά ώστε να μην ξαναγίνεις ρεζίλι.
Γνωμοδότηση ΝΣΚ: ΑΕΙ. Διδακτορική διατριβή. Δυνατότητα παράλληλης εκπόνησης σε δύο Πανεπιστήμια. (http://www.nsk.gr/web/nsk/anazitisi-gnomodoteseon?p_p_id=nskconsulatories_WAR_nskplatformportlet&p_p_lifecycle=2&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_cacheability=cacheLevelPage&p_p_col_id=column-4&p_p_col_pos=2&p_p_col_count=3&_nskconsulatories_WAR_nskplatformportlet_consultId=16278&_nskconsulatories_WAR_nskplatformportlet_consultId=16278&_nskconsulatories_WAR_nskplatformportlet_returnURL=%2Fweb%2Fnsk%2Fanazitisi-gnomodoteseon%3Fp_p_id%3Dnskconsulatories_WAR_nskplatformportlet%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-4%26p_p_col_pos%3D1%26p_p_col_count%3D2&_nskconsulatories_WAR_nskplatformportlet_jspPage=%2Fjsps%2Fconsulatories%2Fview-consultatory.jsp)
Παραλληλη φοιτηση παντως σε προπτυχιακα επιτεπεται (μετα απο κατατακτηριες) και η αποφαση ΝΣΚ ειναι του 2018.....
Φρονω οτι αν γινει ερωτηση και για τα υπολοιπα επιπεδα σπουδων, η αποφαση θα ειναι παρομοια (οσο και σε μενα και σε πολλους αλλους δεν αρεσει)
http://www.fresh-education.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%81/
Περίληψη της γνωμοδότησης για την παράλληλη φοίτηση Δεν επιτρέπεται η παράλληλη φοίτηση σε προπτυχιακό επίπεδο σε περίπτωση εισαγωγής με το σύστημα των γενικών εξετάσεων και όχι επί κατάταξης πτυχιούχων άλλων Σχολών ή Τμημάτων. Ειδικότερα ζητήματα σε σχέση με ιστορικό το οποίο ανάγεται σε χρόνο πριν την ισχύ του άρθρου 2 παρ. 9 του ν. 1771/1988.
Πηγή άρθρου: Παράλληλη φοίτηση σε Πανεπιστήμια. Ερώτημα του ΥΠΠΕΘ στο ΝΣΚ | fresh-education
Συγγνωμη, αυτο που λέει η γνωμοδότηση είναι δυνατόν να ισχύει; Ουσιαστικά λεει ότι απαγορεύεται η φοίτηση σε 2 προπτυχιακά, μόνο αν μπήκες σε αυτά με πανελλήνιες.. Δηλαδή αν φοιτώ σε μία δεύτερη σχολή μεσω κατατακτηρίων, μπορώ να μπω και σε μία τρίτη πάλι μέσω κατατακτηρίων και να φοιτώ παράλληλα; Αφου πάντα δίνουν κατά την εγγραφή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ειμαστε γραμμένοι σε άλλη σχολή για προπτυχιακό...!
Αξίζει να κάνει κάποιος διδακτορικό στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο;
Ανάλογα τι υποτροφία δίνουν. Γιατί χωρίς υποτροφία να τρέχεις Κύπρο με τόσα έξοδα και για τουλάχιστον 3 χρόνια που διαρκεί ένα σοβαρό διδακτορικό, δεν νομίζω ότι λέει...
Τα εξαποστασεως μεταπτυχιακά με δίδακτρα, τα καταλαβαίνω. Τα εξαποστασεως διδακτορικά με δίδακτρα, δεν τα καταλαβαίνω. Διδακτορικό σημαίνει μελέτη και συναντήσεις με τον επόπτη. Δεν απαιτεί φυσική παρουσία (στις θεωρητικές/κοινωνικές/παιδαγωγικές επιστήμες). Επομένως, ποιος ο λόγος να κάνει κανείς διδακτορικό με δίδακτρα, από τη στιγμή που μπορεί να αναζητήσει έναν επόπτη σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας και να το κάνει δωρεάν; Τα διαφορα τμήματα παιδαγωγικής κατεύθυνσης της Ελλάδας, πολλά και ποικίλα, αλλά και οι σχολές των επιστημονικών αντικειμένων μας, έχουν εξαιρετικούς ερευνητες-καθηγητές που μπορούν να αναλάβουν επίβλεψη διδακτορικού. Σίγουρα είναι ευκολότερο αν ήσουν ήδη φοιτητής τους στο μάστερ, αλλά δεν είναι προϋποθεση. Θέλει λίγη δουλίτσα παραπάνω για να πας με μια πιο συγκροτημένη ερευνητική πρόταση ώστε να τους κεντρίσεις το ενδιαφέρον.το διδακτορικό στο Ε.ΑΠ. ειναι δωρεάν
Το διδακτορικό αντιθετα με το μάστερ, δεν είναι για να «σου μάθουν» κάτι. Στο διδακτορικό εσυ παράγεις νέα γνώση. Τα δίδακτρα εχουν νόημα για τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεις, παροχές όπως η πρόσβαση σε ψηφιακές βάσεις δεδομένων, και η επαφή με τον καθηγητη. Όμως η ίδια δουλειά γίνεται και χωρίς δίδακτρα στα δικά μας πανεπιστήμια.
το διδακτορικό στο Ε.ΑΠ. ειναι δωρεάν
Δεν το γνώριζα.
Στην Κύπρο όμως;
Πώς δέχονται κάποιον για διδακτορικό στο ΕΑΠ;https://www.eap.gr/education/phd-regulations/
Καλημέρα σε όλους και καλή σαρακοστή να έχουμε!
Έχει ασχοληθεί κανείς με τα διδακτορικά του Λευκωσίας;
Δεν το βλέπω ως "downgrade" κι ούτε επιδιώκω να μού ανοιχτούν οι ''χρυσές πόρτες'' της σταδιοδρομίας... Θέλω να το κάνω για το δικό μου για το μεράκι. Εργάζομαι ούτως ή άλλως ως ελ. επαγγελματίας.